Een nieuwe week, een nieuwe filmtip van Jan Verheyen. Deze week kiest Jan voor ‘The Mule’, een zeer onderhoudende film van en met Clint Eastwood. Te huur in de Op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx!

Zin in een film, maar nog geen idee wat je wil zien? Jan Verheyen steekt graag een handje toe. Zijn filmtip van deze week: The Mule.
Clint Eastwood, een van de iconen van de Amerikaanse cinema, regisseerde op zijn achtentachtigste zijn zevenendertigste film: The Mule.

De film is gebaseerd op het onwaarschijnlijke, maar dus waargebeurde verhaal van de bejaarde Leo Sharp, die zich als koerier liet inlijven door een Mexicaans drugskartel én ook nog eens een van hun toppers werd.

Sharps verhaal vormt de inspiratie voor The Mule, de film waarin regisseur Clint Eastwood ook het hoofdpersonage vertolkt. Sharp heet in de film Earl Stone, een door zijn echtscheiding en het faillissement van zijn bloemenkwekerij verbitterde negentiger. Om de rekeningen te betalen, treedt hij als koerier in dienst van het machtige Mexicaanse Sinaloa-drugskartel en rijdt hij als onverdachte grijsaard met honderden kilo’s cocaïne rond in zijn pick-up truck. Op zijn hielen: twee DEA-agenten, gespeeld door Bradley Cooper en Michael Peña. 

‘The Mule’ is een zeer onderhoudende, geestige film, perfect voor een ontspannen avondje cinema bij je thuis.
 
Regie: Clint Eastwood
Cast: Clint Eastwood, Bradley Cooper, Michael Peña en Alison Eastwood
 
‘The Mule’ is tot 8 november 2019 te huur in de Op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx.