Roeselare, Lokeren en/of Lommel? Dit weekend sneuvelen er sowieso twee diepterecords!

Sport | Na zes speeldagen hebben KSV Roeselare, Sporting Lokeren en Lommel SK nog steeds geen enkele wedstrijd gewonnen. Daarmee evenaren ze de non-winningstreak van OHL (2016 - 2017), Lierse SK (2017 - 2018) en KVC Westerlo (2017-2018).

Door Pickx

Deel dit nieuws

Dat trio kon de voorbije jaren ook niet winnen tijdens de eerste zes speeldagen van de nieuwe competitie, maar ze wonnen wél allemaal op de zevende speeldag. OHL klopte in 2016 Cercle met 2-4; Lierse was in 2017 de betere van Union SG (2-1) en ook Westerlo won in datzelfde jaar voor het eerst op speeldag 7 (4-0 tegen Roeselare).

Lommel, Lokeren en Roeselare komen dus in aanmerking om een nieuw diepterecord te vestigen in 1B. En met Lokeren - Roeselare op de agenda is het meteen ook al zeker dat minstens één team ook na zeven speeldagen zonder zege zal zitten. Al heeft Roeselare zich vorige week (en misschien ook nu vrijdag) niet sportief kunnen verdedigen door het faillissement. Lommel moet zondag dan weer naar leider OHL, waar een zege ook allerminst makkelijk weg te kapen is.

Punten

Ook het diepterecord van het aantal punten na één ronde (waarin alle teams elkaar één keer getroffen hebben) is eraan voor de moeite. Dat stond momenteel op naam van AFC Tubize. De Brabanders telden in 2017 - 2018 vijf punten na speelronde één, maar aan dat totaal komt Lokeren of Roeselare sowieso al niet meer door de onderlinge confrontatie op vrijdag.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top