Preview speeldag 7 Proximus League: dromen op twee niveau's

Sport | Dit weekend zijn we alweer toe aan de zevende speeldag in onze Proximus League. Drie teams dromen nog steeds van een eerste seizoenszege terwijl de vijf andere deelnemers stiekem allemaal beginnen dromen van de eerste periodetitel. Bij wie worden de dromen weer wat meer werkelijkheid en waar worden ze zonder pardon doorprikt?

Door Pickx

Deel dit nieuws

20/09 - 20u30: Sporting Lokeren - KSV Roeselare

Na het hoopvolle gelijkspel tegen Westerlo mag Lokeren voor een tweede keer op een rij in het eigen Daknam op zoek naar een eerste seizoensoverwinning. Met Roeselare als opponent zou dat misschien wel eens moeten lukken, want ook de West-Vlamingen konden nog niet winnen dit seizoen en bovendien presteerden de troepen van Gretarsson nog helemaal niets buitenshuis (0 op 9 en 11 goals binnen). Daarbovenop heeft Roeselare sowieso ook alles behalve een ideale voorbereiding. De club weet pas sinds donderdagavond dat het vrijdagavond zal spelen op het veld van Lokeren. 

21/09 - 17u00: RE Virton - Beerschot VA

Virton kreeg vorig weekend de drie punten in de schoot geworpen, maar toonde in de weken voordien al dat het helemaal mee is in deze Proximus League. De Luxemburgers staan met 12 op 18 ietwat verrassend derde in het klassement. De komst van Beeschot zal voor Topmöller en co een mooie test worden om te zien hoe ver de ambities mogen reiken. Toch dient ook gezegd te worden dat Beerschot buitenshuis vooralsnog niet kon imponeren. De Mannekes pakten amper één op negen en misten door die slechte uitprestaties deels hun start. Om een uitcomplex én een te verre achterstand in het klassement te vermijden kan er best gewonnen worden in het land van de Gaume.

21/09 - 20u30: KVC Westerlo - Union SG

Co-leider Westerlo ontvangt in het eigen Kuipje achtervolger Union Sint-Gillis. De Kempenaars lieten thuis nog geen enkel steekje vallen en wonnen eerder ook al van concurrenten als OH Leuven en Beerschot. Westerlo kan Union op vijf punten zetten en zo een stevige tik uitdelen in de strijd om de eerste periode. De Brusselaars hopen dan weer om na de recente twee op negen eindelijk weer aan te klampen met een deugddoende zege.

22/09 - 16u00: OH Leuven - Lommel SK

Ploeg-in-vorm OH Leuven kende vorig weekend een halve offday bij Union, maar sleepte toch een puntje uit de brand. Een kleine wake-upcall dus voor de troepen van Euvrard, maar met een thuismatch voor de boeg moet dat missertje rechtgezet kunnen worden. OHL won voorlopig alles in het eigen stadion én het scoorde ook de meeste thuisgoals tot op heden (8). De bezoekers uit Lommel weten dus meteen waar ze aan toe zijn. De Limburgers verloren vorig weekend na een ietwat zoutloze prestatie bij Beerschot en jagen - net als Lokeren en Roeselare - nog steeds op een eerste seizoenszege.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top