Welke clubs treffen Genk en Club Brugge in de UEFA Champions League?

Sport | Voor het eerst sinds het seizoen 2005-2006 nemen er twee Belgische clubs deel aan de groepsfase van de Champions League. Donderdagavond kennen ze hun tegenstanders. Je kan de loting vanaf 18u live volgen op Proximus Sports.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Volg de loting hier LIVE: 


Club Brugge plaatste zich voor de groepsfase door het Oostenrijkste LASK Linz uit te schakelen in de Play-offs. Voor de derde keer in vier jaar krijgen de supporters van het Jan Breydelstadion binnenkort Champions League-voetbal voorgeschoteld. Blauw-zwart is zo zeker van minstens 25 miljoen euro inkomsten. Ondertussen droomt Philippe Clement al luidop van matchen tegen Manchester City of Barcelona. 

Als kampioen was Racing Genk rechtstreeks geplaatst voor de Champions League en dit voor het eerst sinds het seizoen 2011-2012. Bij de loting zijn de Limburgers ingedeeld in pot 4. Omdat clubs uit hun eigen competitie elkaar ontlopen, kan Genk onmogelijk uitkomen tegen Club Brugge.

De voormalige topvoetballers Peter Cech en Wesley Sneijder zullen een handje helpen bij de loting, waarvan de zes speeldagen nu al vast liggen. De wedstrijden zullen gespeeld worden op 17-18 september, 1-2 oktober, 22-23 oktober, 5-6 november, 26-27 november en 10-11 december. De groepen spelen afwisselend op dinsdag en woensdag en telkens worden er twee wedstrijden om 19 uur en zes wedstrijden om 21 uur geprogrammeerd.

Naast de loting wordt in Monaco ook de trofee van Speler van het Jaar uitgereikt. De drie genomineerden hiervoor zijn Lionel Messi, Cristiano Ronaldo en Virgil van Dijk. Messi kan de prijs voor de derde keer winnen na 2011 en 2015. Ronaldo mocht de trofee al drie keer in ontvangst nemen in 2014, 2016 en 2017. Daarnaast worden ook nog prijzen uitgereikt voor de beste doelman, verdediger, middenvelder en aanvaller van het voorbije seizoen. Ook bij de vrouwen wordt de Speelster van het Jaar bekroond. Lucy Bronze, Ada Hegerberg en Amandine Henry, drie speelsters van Olympique Lyon, strijden om de eer.

Bekijk de loting van de UEFA Champions League donderdagavond vanaf 18 uur live op Proximus Sports. Ontdek hier meer over het sportaanbod van Proximus Pickx.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top