De keuze van Jan Verheyen: Green Book

Films | Een nieuwe week, een nieuwe filmtip van Jan Verheyen. Het Oscarwinnende ‘Green Book’ brengt een aangrijpend verhaal, met prachtige hoofdrollen voor Mahershala Ali en Viggo Mortensen. Te huur in de Op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Zin in een film, maar nog geen idee wat je wil zien? Jan Verheyen steekt graag een handje toe. Zijn filmtip van deze week: Green Book.

Wanneer pianist Don Shirley in 1962 op zoek is naar een lijfwacht voor zijn tournee door het zuiden van Amerika, komt hij in contact met Tony Lip. Een Italiaans-Amerikaanse buitenwipper die graag wat wil bijverdienen. Samen reizen ze door verschillende ‘blanke’ staten aan de hand van een speciale reisgids (The Green Book) die hen informeert over plekken waar Afro-Amerikanen welkom en veilig zijn. Tijdens hun reis worden zij geconfronteerd met hun tegengestelde persoonlijkheden, gevaar en racisme maar ook met onverwachte menselijkheden en een volle dosis humor. Om veilig thuis te komen, zullen zij hun verschillen aan de kant moeten zetten en er ontstaat een bijzondere vriendschap.

Een inspirerend, hartverwarmend en waargebeurd verhaal, geregisseerd door Peter Farrelly, met schitterende acteerprestaties van Mahershala Ali en Viggo Mortensen.
 
Regie: Peter Farrelly
Cast: Mahershala Ali, Viggo Mortensen en Linda Cardellini
 
‘Green Book’ is tot 13 oktober 2019 te huur in de Op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top