Nieuw in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx (30 augustus)

Films | Vind je niet direct je gading bij de reguliere tv-zenders? Waarom dan niet genieten van een film in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Een flinke portie drama, actie, avontuur, komedie, horror, een magnifieke biopic over Vincent van Gogh en het superheldenepos 'Avengers: Endgame', intussen de meest succesvolle film aller tijden... voor elk wat wils dus weer deze week. De avonden zijn al wat frisser, dus installeer je met een drankje voor je tv en geniet van de film.

Naar de Op aanvraag catalogus van Proximus Pickx? Druk op het 'On Demand'-knop van je afstandsbediening en hop... instant keuze uit een brede catalogus van films, programma's en concerten.

At Eternity's Gate

In Parijs kent Vincent van Gogh weinig succes bij de snobistische kunstelite. Enkel een charismatische en meeslepende Paul Gaugin kan zijn werk smaken. Gaugin moedigt hem dan ook aan om het grijze Parijs achter zich te laten en naar het zuiden te trekken. Wanneer van Gogh aankomt in de zonnige, kleurrijke Provence, lijkt hij eindelijk thuis te zijn.

Aan biopics over Vincent van Gogh geen gebrek: vorig jaar was er nog het spectaculair geanimeerde 'Loving Vincent', en in het lijstje met ondergewaardeerde topacteurs met karakterkoppen vertolkte ook Tim Roth de Nederlandse schilder in 'Vincent & Theo'. Maar voor het eerst creëert regisseur Julien Schabel een ervaring: twee kleine uurtjes lang verblijven we in het hoofd van van Gogh en zien we de wereld door zijn ogen, badend in zonlicht. Willem Dafoe portretteert Vincent van Gogh met een ongeziene vitaliteit in een Oscarwaardige performance.

Regisseur Julien Schnabel - zelf ook schilder - gaat het cliché van de getormenteerde kunstenaar uit de weg en toont in plaats daarvan een van Gogh die zo verliefd is op de wereld dat hij het moeilijk heeft om de intensiteit van die schoonheid binnen zichzelf te reguleren.

Biografisch drama van Julian Schnabel, met Willem Dafoe, Rupert Friend, Oscar Isaac en Mads Mikkelsen

At Eternity's Gate
is vanaf 27 augustus beschikbaar in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx.

Loving Vincent
Voor de liefhebbers van het werk van Vincent van Gogh: vanaf 3 september is ook de 'animatiefilm' Loving Vincent van Dorota Kobiela & Hugh Welchman, met Saoirse Ronan, Aidan Turner en Eleanor Tomlinson beschikbaar in de Movies & Series-catalogus van Proximus Pickx. 'Loving Vincent' is een geanimeerde biopic. De makers grepen daarvoor terug naar de stijl en methode van de meester zelf. Elk van de 65.000 frames zijn handgeschilderd, wat resulteert in een interessant en visueel experimenteel meesterwerk. Bekijk hier alvast de trailer van Loving Vincent.

The Manson Family Massacre

In 1969 pleegt de sekte van Charlie Manson een serie gewelddadige moorden, die zijn hoogtepunt bereikt met de brute moord op actrice Sharon Tate en een aantal van haar vrienden op het adres 10050 Cielo Drive. In 1992 trekt rockzangeres Margot Lavigne dit huis in om een nieuw album op te nemen. Maar het leven wordt al snel een helse nachtmerrie als bovennatuurlijke krachten Margot en haar bandleden achtervolgen. Terwijl Margot meer leert over de gebeurtenissen in 1969 en de ware aard van The Manson Family begint te begrijpen, realiseert ze zich dat ze een manier moet vinden om de spoken van het verleden te laten rusten - of zal er een nieuwe tragedie plaatsvinden?

Horrorfilm van Andrew Jones, met Brendee Green, Derek Nelson en Ciaron Davies

The Manson Family Massacre
is vanaf 28 augustus beschikbaar in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx.

Emma Peeters

Emma Peeters staat op het punt om 35 te worden. Al jaren probeert ze in Parijs tevergeefs door te breken als actrice. Om toch iets van haar leven te maken, beslist ze zelfmoord te plegen. Ze prikt de datum de week daarna, op haar verjaardag. Toevallig ontmoet ze Alex Bodart, een lichtjes bizarre uitvaartverzorger die haar hulp wil bieden... of ze dat nu leuk vindt of niet.

Romantische komedie van Nicole Palo, met Monia Chokri, Stéphanie Crayencour, Fabrice Adde en Andrea Ferreol

Emma Peeters
is vanaf 28 augustus beschikbaar in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx.

Mid90s

De 13-jarige Stevie heeft het gehad thuis: zijn moeder heeft een drankprobleem, zijn oudere broer slaat hem verrot en hij heeft niemand om mee te praten. Tot hij geadopteerd wordt door een groep coole skaters met kleurrijke namen als Fuckshit en Fourth Grade. Het langspeeldebuut van Jonah Hill is - niet onverwacht - doordrenkt met 90's nostalgie. Hou je klaar voor een soundtrack vol Beastie Boys en Wu-Tang Clan!

Dramatische komedie van Jonah Hill, met Sunny Suljic, Katherine Waterston en Lucas Hedges

Mid90s
is vanaf 29 augustus beschikbaar in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx.

The Knight of Shadows: Between Yin and Yang

Er ontstaan problemen tussen de mensen en de monsters, twee groepen die in verschillende werelden leven. Daardoor zijn de monsters in staat binnen te dringen in de wereld van de mensen. De legendarische demonenjager Pu Songling spoort de monsters op. Hij wordt hierbij geholpen door een groep vriendelijke monsters. Als er tienermeisjes uit het dorp vermist worden, schakelt hij de hulp in van wetshandhaver Fei.

Actie/fantasyfilm van Vash, met Jackie Chan, Elane Zhong en Ethan Juan

The Knight of Shadows: Between Yin and Yang
is vanaf 29 augustus beschikbaar in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx.

A Private War

'A Private War' vertelt het verhaal van de Amerikaanse oorlogsjournaliste Marie Colvin, werkzaam bij de Britse krant The Sunday Times. Ver verwijderd van de frontlinie moet Colvin een persoonlijke strijd uitvechten wanneer ze te maken krijgt met een posttraumatische stressstoornis. Ondanks dat moet ze haar gezondheid en veiligheid op het spel zetten om op nieuws te blijven jagen.

Biografisch oorlogsdrama van Matthew Heineman, met Rosamund Pike, Jamie Dornan en Stanley Tucci

A Private War
is vanaf 29 augustus beschikbaar in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx.

Avengers: Endgame

De superheldenfilm 'Avengers: Endgame' is eind juli de meest succesvolle film uit de cinemageschiedenis en is daarmee de vorige recordhouder 'Avatar' voorbijgestoken. 'Avengers: Endgame' komt uit de stal van Marvel Studios en werd geregisseerd door Anthony en John Russo.

Na de verwoestende gebeurtenissen van Avengers: Infinity War (2018) ligt het universum in puin. Met hulp van de resterende bondgenoten komen de Avengers opnieuw bijeen om de acties van Thanos ongedaan te maken en de orde in het universum te herstellen.

Actie/fantasyfilm van Joe Russo, met Brie Larson, Scarlett Johansson, Karen Gillan, Robert Downey Jr., Chris Hemsworth, Chris Evans, Evangeline Lilly, Josh Brolin, Tom Holland, Jon Favreau en Bradley Cooper

Avengers: Endgame
is vanaf 30 augustus beschikbaar in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx.

Lees ook:
Avengers Endgame: prachtig sluitstuk van een filmmonument
Brie Larson: Oscarwinnares en superheld


Dirty God

'Dirty God' is een onwrikbaar portret van een vrouw die na een gruwelijke zuuraanval haar leven opnieuw op de rails probeert te krijgen. Jade is een jonge Londense moeder en een zuuraanval-overlever. Haar ex-vriend reduceerde haar gezicht en een groot deel van haar lichaam tot een maanlandschap van littekens, vol kloven en kraters. Eens ontslagen uit het ziekenhuis ontdekt ze dat haar leven nooit meer hetzelfde zal zijn: haar dochter is bang van haar en de buitenwereld biedt enkel starende ogen en veroordelende blikken.

Hoofdrolspeelster Vicky Knight zet een dijk van een performance neer als Jade. De jonge vrouw is een nieuwkomer in het vak, maar ervaringsdeskundige wanneer het gaat om leven met brandwonden.

Drama van Sacha Polak, met Vicky Knight, Eliza Brady-Girard en Rebecca Stone

Dirty God
is vanaf 30 augustus beschikbaar in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top