Welke films en series moeten opgenomen worden in de Vlaamse canon?

Er is de laatste weken heel wat te doen over de Vlaamse canon, een voorstel dat de onderhandelaars die zich moeten buigen over de vorming van een nieuwe Vlaamse regering onder ogen kregen. Volgens het document is het ‘een lijst van ankerpunten uit onze Vlaamse cultuur en geschiedenis, die Vlaanderen als Europese natie typeren’. Meteen kwamen behulpzame Twitteraars op de proppen met allerlei voorstellen: Suske en Wiske, lintbebouwing, het Le Lac Du Connemara-dansje-inclusief-servietten dat op geen enkel feest mag ontbreken en F.C. De Kampioenen werden aangehaald als onmisbare fenomenen uit de Vlaamse cultuur. Maar welke films en series verdienen eigenlijk een plaatsje in zo’n canon? Wat volgt is alvast een verdienstelijke poging om een paar onvergetelijke meesterwerken op te lijsten.

Welke films en series moeten opgenomen worden in de Vlaamse canon? © VRT

Tabula Rasa is een psychologische thrillerserie uit 2017 die uit de koker van Malin-Sarah Gozin komt, de vrouw die eerder de ook al niet onaardige VTM-reeks Clan bedacht. De serie met Veerle Baetens, Natali Broods en Peter Van den Begin over een vrouw met geheugenverlies die betrokken raakt bij een mysterieuze verdwijningszaak, oogstte niets dan lof. Tabula Rasa borduurde verder op de kwaliteit van Beau Séjour, waarmee de VRT de lat in het thrillergenre een pak hoger legde dan de voorgaande jaren.

De Helaasheid Der Dingen

De Helaasheid Der Dingen © VRT

Felix Van Groeningen verfilmde in 2009 de bestseller van Dimitri Verhulst. Verhulst baseerde het in drank, sigaretten, vrouwen en marginaliteit gedrenkte verhaal op zijn eigen leven. De hoofdfiguur in de film is de dertienjarige Gunter, die samen met zijn drie ooms bij zijn grootmoeder woont. Hun leven speelt zich af in het fictieve dorp Reetveerdegem, een locatie waarvoor het plaatsje Nieuwerkerken, in de buurt van Aalst, model stond.

Kenneth Vanbaden won voor zijn vertolking de award beste debuut tijdens de Vlaamse filmprijzen en het drama kreeg ook de publieksprijs op het Filmfestival Oostende, maar de familie van Verhulst was er minder over te spreken. ‘Wij worden daar nog altijd op aangesproken, en hebben het gevoel dat men op ons neerkijkt’, vertelde Jean-Paul, één van de ooms van Dimitri, toendertijd in de talkshow Phara. Ook ‘Nonkel Potrel’, die in de film niet bepaald een stichtend voorbeeld is voor zijn neefje en in het echte leven een café in Aalst uitbaat, uitte zijn ongenoegen: ‘Hier is de echte Potrel, ben ik nu zo’n marginaal?’, luidde de titel van een interview met de man in De Standaard.

Rundskop

Rundskop © Isopix

Rundskop werd de absolute doorbraak voor Matthias Schoenaerts. In de film, met ook vertolkingen van Jeanne Dandoy en Jeroen Perceval, benadert een malafide veearts de Limburgse veehouder Jacky Vanmarsenille. Het louche sujet stelt Jacky voor om een deal te sluiten met een beruchte West- Vlaamse vleesboer. Vanmarsenille gaat op het aanbod in en raakt verstrikt in een web van intriges met onvoorziene gevolgen, en dan heeft hij ook nog eens alle moeite om te beletten dat een geheim uit zijn verleden weer komt bovendrijven. Rundskop was in de running voor een Oscar voor beste niet-Engelstalige film, maar die werd niet verzilverd: de award ging naar A Separation.

Daens

Daens

Stijn Coninx regisseerde in 1992 Daens, een filmversie van het boek Pieter Daens van Louis Paul Boon.

Aalst, 1888. Priester Adolf Daens trekt in bij zijn broer Pieter, uitgever van de krant Het Land van Aelst. Omdat de buitenlandse concurrentie moordend is, ontslaat directeur Borremans de helft van de arbeiders van zijn textielfabriek, onder het goedkeurend oog van Charles Woeste, de voorzitter van de Katholieke Partij. De ontslagen komen echter hard aan. En dat merkt Daens wanneer hij terechtkomt in het gezin Scholliers, waar de zeventienjarige Nette haar familie moet onderhouden. Daens klaagt de wantoestanden in de fabrieken aan in een artikel in Het Land Van Aelst, waarop een commissie de situatie moet onderzoeken. De film werd genomineerd voor de Oscars als beste niet-Engelstalige film, maar die prijs bleek te hoog gegrepen. Er werden wel Vlaamse Oscars (Fonskes) gescoord, met name die voor beste regie (Stijn Coninx) en producent (Dirk Impens). De film won ook vijf Plateauprijzen en enkele buitenlandse awards.De Witte Van Sichem

De Witte Van Sichem

In 1980 werd het boek De Witte Van Sichem van Ernest Claes voor de tweede keer verfilmd. Eric Clerckx kroop in de huid van Louis Verheyden of De Witte Van Sichem, Luc Philips vertolkte de rol van Pastoor Munte, wat hij ook al deed in de serie Wij, Heren Van Zichem. Robbe De Hert regisseerde de film, die het verhaal vertelt van een kwajongen die anno 1901 als straf moet gaan werken bij boer Coene.  Wanneer men hem op zolder opsluit om ‘m een lesje te leren, krijgt hij het boek De Leeuw van Vlaenderen of de Slag der Gulden Sporen in handen, dat hem op een drastisch idee brengt.

De Leeuw van Vlaanderen

De Leeuw van Vlaanderen

Heel wat Vlamingen beschouwen Jan Breydel als een volksheld, maar enkele weken geleden haalde de Gentse historica Lisa Demets hen de prut uit de ogen: ‘Pieter De Coninck riskeerde zijn leven op de Groeningekouter, maar Jan Breydel stond nooit op het slagveld. Hij leverde alleen het varkensvlees’, zo deelde ze haar bevindingen mee in een interview met Het Nieuwsblad. Niettemin kan de verfilming van De Leeuw Van Vlaanderen, het beruchte boek van Hendrik Conscience, niet ontbreken in dit lijstje. De film vertelt het verhaal van de Vlaamse opstand tijdens de Guldensporenslag in 1302. Jan Decleir kroop in de huid van Jan Breydel, Julien Schoenaerts vertolkte met verve de rol van Pieter De Coninck en Frank Aendenboom speelde Robrecht van Bethune. De film kreeg vernietigende recensies van critici, die zich onder meer stoorden aan historische onjuistheden.

Loft

Loft

Met Loft maakte Erik Van Looy een ijzersterke thriller, die de best bezochte Belgische film ooit werd. Vijf getrouwde mannen delen in het grootste geheim een chique loft aan de Antwerpse Scheldekaaien waar ze hun minnaressen ontvangen. Dat verloopt rimpelloos, tot ze op een winterochtend het lijk aantreffen van een jonge vrouw. Geen van hen weet wie de vrouw is, waar ze vandaan komt en hoe ze in de loft is terechtgekomen waarvan alleen zij de sleutel bezitten. Het gezelschap probeert uit te zoeken wat er gebeurd is, maar het onderlinge wantrouwen groeit.

Merlina

Merlina

Efficiënt en discreet wordt de waarheid compleet, want al is het mysterie nog zo groot, Merlina legt de waarheid bloot: dat was de leuze van deze legendarische jeugddetectivereeks die van 1983 tot 1988 op de toenmalige BRT 1 liep. Advocate Merlina, haar nichtje An, matroos Pol en uitvinder Napoleon verdiepten zich in de meest diverse zaken, en Sardonis draafde steevast op als slechterik. Merlina was zowel in Vlaanderen als in Nederland enorm populair, en kijkcijferpieken tot 2 miljoen kijklustigen waren geen uitzondering. Later volgde de spin-off Postbus X, over een organisatie waarnaar mensen met problemen brieven konden schrijven. Volgens de diehardfans van Merlina was die reeks echter maar een flauw afkooksel van het echte werk. Postbus X kreeg trouwens op zijn beurt een spin-off, Interflix, over het uitzendbureau van Felix Haantjes.

In De Gloria

In De Gloria

In De Gloria was een fictief, komisch reportagemagazine dat Jan Eelen in mekaar bokste voor Woestijnvis, en waarin Sien Eggers, Lucas Van den Eynde, Frank Focketyn, Wim Opbrouck, Tom Van Dijck, Tania Van der Sanden en An Miller menig kijker lieten schaterlachen. Toen de reeks op Canvas te zien was, trok dat aanvankelijk niet veel publiek, maar jaren later is het programma - dat maar twee seizoenen liep - een ware culthit. 

Midas

Midas © BRT

In deze jeugdreeks uit de late jaren ’60 draait het om Peter Parcelsus. De man werkt voor Chematom, het chemisch bedrijf van zijn schoonbroer Didi Donders). Op een dag slaagt hij erin om artificieel goud te maken. Van dan af is het afgelopen met de rust, want Paracelsus krijgt twee spionnen van IVIS achter zich aan. Samen met zijn vrouw Cen zijn zoon moet hij continu verhuizen, daarbij beschermd door een undercover-Interpolagente, die zich voordoet als poetsvrouw. Rik Andries, Kris Smet en Chris Lomme duiken op in de reeks.

Moeder, Waarom Leven Wij?

Moeder, Waarom Leven Wij? © VTM

Moeder, Waarom Leven Wij? was een zesdelige Vlaamse dramaserie over een Antwerps arbeidersgezin dat in de periode 1920-1950 probeerde te overleven. Het was de eerste VTM-reeks die unaniem lof kreeg van de pers. Chris Lomme, Jan Decleir en Koen De Bouw - voor wie het z’n eerste grote rol was - acteerden in de serie. Lomme liet later optekenen dat ze nadien een tijdlang niet meer welkom was bij de toenmalige BRTN en dat er in de culturele sector met het nodige dedain werd neergekeken op VTM.


Het Gezin Van Paemel

Het Gezin Van Paemel

Het Gezin Van Paemel is de bewerking van het Oer-Vlaamse toneelstuk van Cyriel Buysse over de beslommeringen op een boerderij in de tweede helft van de negentiende eeuw, en het harde en miserabele lot dat velen toen beschoren was. De jongere generatie streefde naar een betere toekomst, voor vader Van Paemel was wroeten tot je erbij neervalt het devies (‘werken nondedju, werken!'). Het toneelstuk werd in 1963 en in 1986 verfilmd.

Van Vlees En Bloed

Van Vlees En Bloed © VRT

Deze serie over de Kempense slagersfamilie Van Genechten vormt een heuglijk stukje televisiegeschiedenis. Een aanstekelijke begingeneriek, een goeie verhaallijn, een flinke dosis humor en authentieke personages waaronder Liliane, overbuurman 'mee mij kunde lachen' Herman en de bospoeper hielden televisiekijkend Vlaanderen wekenlang voor de buis gekluisterd.

De serie won een Gouden Nimf op het Festival de télévision de Monte-Carlo, kreeg de HA! van Humo en was goed voor enkele Vlaamse Televisie Sterren.

Bevergem

Bevergem © VRT

Bevergem, met onder meer Maaike Cafmeyer, Bart Vanneste, Wim Willaert, Zouzou Ben Chika en Piet De Praitere, draaide om de kleurrijke inwoners van het fictieve dorpje. De serie vormde tegelijkertijd een basiscursus West-Vlaams en een hilarisch kijkstuk. Na 1 jaargang was het uit met de pret omdat de makers de hype in stand wilden houden. De makers van de serie introduceerden met succes het werkwoord nurfen, dat op Google de meest gezochte term van 2015 was in Nederlandstalig België. Vooralsnog heeft niemand de betekenis echter kunnen verduidelijken.
 

Waag je kans en win

Bekijk alles

Music Maestro

Bekijk alles
Wat je moet weten over Rihanna

Wat je moet weten over Rihanna

Op haar nieuwe, negende album is het vier jaar na de laatste worp Anti nog altijd wachten. Maar Rihanna zat de laatste jaren niet stil: ze acteerde en lanceerde een eigen beauty- en lingerielijn. Op 2

De tien favoriete platen van Sioen

De tien favoriete platen van Sioen

Frederik Sioen is een vaste waarde in het Belgische muzieklandschap. Als hij niet op tour is met zijn bevriende Zuid-Afrikaanse vrienden voor 'Calling Up Soweto' (de hommage aan 'Graceland' van Paul S

10 opvallende Belpopbands uit de jaren ‘80

10 opvallende Belpopbands uit de jaren ‘80

In de jaren ’80 introduceerde Gust De Coster de term Belpop: die sloeg op muziek van Belgische pop- en rockgroepen, voornamelijk uit dat decennium. De eighties waren een vruchtbare bodem voor het genr

Quentin Tarantino in tien songs

Quentin Tarantino in tien songs

Quentin Tarantino kennen we allemaal: 'Pulp Fiction', 'Inglorious Bastards', 'One upon a time in Hollywood', 'From Dusk till Dawn', ... De man rijgt de fantastisch coole films gewoon aaneen. En hij do

Schoon volk op de uitreiking van de MIA’s 2019

Schoon volk op de uitreiking van de MIA’s 2019

Donderdag werden de MIA’s, de prijzen van de Vlaamse muziekindustrie, uitgereikt. Angèle werd de grote winnares van de avond met maar liefst vijf MIA’s maar blonk ook uit door haar afwezigheid.De dert

Nick Cave in tien platen: begeesterend, beklijvend, rauw en echt

Nick Cave in tien platen: begeesterend, beklijvend, rauw en echt

Valt Nick Cave te herleiden tot tien platen? In het geheel niet. 's Mans oeuvre is zodanig omvangrijk dat hij zelf een team van archivarissen nodig heeft om alles te catalogiseren. Met deze selectie v

Deze muzieksterren overleden afgelopen maand (januari 2020)

Deze muzieksterren overleden afgelopen maand (januari 2020)

Ook in januari moesten we weer afscheid nemen van heel wat muzikaal talent. Van Lexii Alijai bijvoorbeeld. De naam zegt je misschien niet veel, maar de Amerikaanse rapster was goed bezig om de muziekw

De rode loper van de Grammy Awards

De rode loper van de Grammy Awards

Op de uitreiking van de 62ste Grammy Awards werden Billie Eilish en Lizzo de grote winnaars. De twee straalden op de rode loper, net als Ariana Grande, Dua Lipa en vele anderen. Bekijk hier een select

Tien van de pot gerukte YouTube-muziekvideo's

Tien van de pot gerukte YouTube-muziekvideo's

Leve het internet! Leve YouTube en leve de creatieve geesten die muziekvideo's uploaden of de artiesten die menen dat hun muziek beter wordt bij gratie van een clipje. Het wereldwijde web onthoudt all

De tien meest invloedrijke vrouwelijke artiesten van 2019

De tien meest invloedrijke vrouwelijke artiesten van 2019

Leve Lady Gaga en alle vrouwen die vandaag het mooie weer maken in de rock, pop, dance etc. Give credit where credit is due. Vrouwelijke artiesten worden nog te vaak onderbelicht en te weinig naar waa

De tien favoriete platen van Sam Vloemans

De tien favoriete platen van Sam Vloemans

Sam Vloemans is muzikant, componist, arrangeur en producer. Hij is de drijvende kracht achter muziekcollectief Cargo Mas, naast eerdere projecten zoals zijn eigen band en Bord du Nord.

2020? Deze Belgische bands en artiesten hou je best in de gaten!

2020? Deze Belgische bands en artiesten hou je best in de gaten!

Hoog tijd om een blik te werpen op de bands en artiesten die hun opwachting maken voor 2020. We beperken ons in de keuze tot België. Talent genoeg van jonge - en iets oudere - muzikale duizendpoten di

Sport in de kijker

Bekijk alles
De voorjaarskoersen van Flanders Classics komen eraan! Flanders wie?

De voorjaarskoersen van Flanders Classics komen eraan! Flanders wie?

Met de Omloop Het Nieuwsblad begint op 29 februari het Vlaamse voorjaarsseizoen. De Vlaamse voorjaarsklassiekers zijn wijd en zijd bekend. Ze worden door miljoenen mensen wereldwijd bekeken en behoren

De UEFA Champions League is er weer: hier kijken we naar uit

De UEFA Champions League is er weer: hier kijken we naar uit

De groepsfase ligt al twee maanden achter ons, dus is het nu tijd voor de achtste finales in de UEFA Champions League. Zestien ploegen uit vijf landen maken hun opwachting in de race naar de beker met

Wat je moet weten over het NBA All Star Weekend

Wat je moet weten over het NBA All Star Weekend

Het is weer feest in de NBA, want het All Star Weekend staat voor de deur. Het is editie nummer 69 van de jaarlijkse hoogmis in het Amerikaanse basketbal. Dit jaar nemen - net zoals vorig jaar - Team

De tien opvallendste wintertransfers (internationaal)

De tien opvallendste wintertransfers (internationaal)

De wintermercato 2020 is er weer één voor de geschiedenisboeken. Het was een transferperiode om duimen en vingers bij af te likken. Zo trokken enkele jonge talenten naar de Europese topploegen en kwam

De mercato is voorbij: een overzicht van alle transfers in de Jupiler Pro League

De mercato is voorbij: een overzicht van alle transfers in de Jupiler Pro League

Wie is vertrokken, wie is erbij gekomen? We geven u per club een overzicht van de inkomende en uitgaande transfers. Zo kunt u zelf oordelen wie zich heeft versterkt en wie verzwakt is…

Niet te missen: sport op Proximus Pickx in februari

Niet te missen: sport op Proximus Pickx in februari

De eerste maand van het nieuwe jaar ligt alweer achter ons. En die bracht al een flinke dosis spanning mee in sportland. Dat belooft enkel maar goeds voor februari. Zo begint de UEFA Champions League

De favorieten en outsiders op de wereldtitel veldrijden (m/v)

De favorieten en outsiders op de wereldtitel veldrijden (m/v)

Het wereldkampioenschap veldrijden staat voor de deur. In het Zwitserse Dübendorf strijden de beste veldrijders van de wereld voor de befaamde regenboogtrui. Grote vraag bij de mannen is: wie klopt Ma

Deze tien dingen vielen al op in het NBA-seizoen

Deze tien dingen vielen al op in het NBA-seizoen

Het NBA-seizoen draait intussen op volle toeren. Dat wil zeggen dat we een eerste balans kunnen opmaken. Tien zaken die ons opvielen, van de opkomst van de LA Lakers en een verbazingwekkende Luka Donc

Het gala van de Gouden Schoen

Het gala van de Gouden Schoen

Hans Vanaken van Club Brugge heeft voor het tweede jaar op rij de Gouden Schoen op zijn naam geschreven. De middenvelder bleef nipt Dieumerci Mbokani van Antwerp voor, ook al een ex-winnaar. Derde wer

Deze tenniss(t)ers moeten we in het oog houden het komende jaar

Deze tenniss(t)ers moeten we in het oog houden het komende jaar

Het Grand Slam-seizoen opent dit jaar op 20 januari en dat gebeurt naar goede gewoonte met de Australian Open in de Rod Laver Arena. Maar naar welke tennissers (m/v) moeten we uitkijken in 2020?Bekijk

Deze tien veldrijders zijn de favorieten en outsiders voor de Belgische trui

Deze tien veldrijders zijn de favorieten en outsiders voor de Belgische trui

Op zondag 12 januari 2020 vindt het Belgisch Kampioenschap veldrijden plaats in Antwerpen. Vorig jaar won Toon Aerts dit BK. Hij haalde daarmee zijn eerste Belgische trui als prof binnen. Maar wie zij

Wie pakken de prijzen bij het Gala van de Gouden Schoen 2019?

Wie pakken de prijzen bij het Gala van de Gouden Schoen 2019?

Wint een speler van Club Brugge voor de vierde keer op rij de Gouden Schoen, wie wordt de beste Belg in het buitenland, wie wordt verkozen tot beste coach, wie is de doelman van het jaar, wie de belof

Focus op films, series & tv

Bekijk alles
Tv-tips van de week (17 t.e.m. 23 februari)

Tv-tips van de week (17 t.e.m. 23 februari)

Niets op tv? Dat dacht je maar! Wij selecteerden het beste uit het zendschema!

Temptation Island 2020: maak kennis met de verleiders

Temptation Island 2020: maak kennis met de verleiders

Wie zorgt voor de ultieme verleiding in een nieuw seizoen van de ultieme relatietest? Vanaf 28 februari maken deze heren het televisiescherm elke week wat heter. Maak kennis met de acht verleiders die

Deze documentaires op Proximus Pickx mag je niet missen!

Deze documentaires op Proximus Pickx mag je niet missen!

Een documentaire is vaak pakkender dan een ‘gewone’ film, omdat het verhaal echt gebeurd is. Een documentaire kan ook een hele nieuwe hoek belichten van een gekend verhaal. Scherp je kennis aan over e

Cryptische films die je hersenen doen kraken

Cryptische films die je hersenen doen kraken

Wie zegt dat een film per se ontspannend moet zijn? Kies eens voor een film met een goed uitgedokterde plot(twist), raadselachtige mysteries of intriges en laat je uitdagen vanuit je woonkamer. Zo den

Nieuw in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx (13 februari)

Nieuw in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx (13 februari)

Vind je niet direct je gading bij de reguliere tv-zenders? Waarom dan niet genieten van een film in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx.

De valentijnspassie laait hoog op bij Proximus Pickx

De valentijnspassie laait hoog op bij Proximus Pickx

Nog tot 19 februari bekijk je de beste romantische komedies en feelgoodfilms op Proximus Pickx in de valentijnselectie. Neem een kijkje in de Op aanvraag-catalogus en kies voor ‘Valentijn voor iederee

Tv-tips van de week (10 t.e.m. 16 februari)

Tv-tips van de week (10 t.e.m. 16 februari)

Film, documentaire, serie of reality? Er is weer voor elk wat wils op tv de komende dagen. Ontdek hier onze aanraders!

Glamour op de rode loper van de Oscars

Glamour op de rode loper van de Oscars

Op de 92ste editie van de Academy Awards schreef Parasite geschiedenis door als eerste niet-Engelstalige film de prijs voor beste film in de wacht te slepen. De belangrijkste acteerprijzen gingen zoal

De beste Oscarwaardige films bekijk je met Proximus Pickx

De beste Oscarwaardige films bekijk je met Proximus Pickx

In de nacht van zondag op maandag werden de Academy Awards of de Oscars uitgereikt. Proximus Pickx pakt uit met een selectie Oscarwaardige films. Ontdek ze hier!Ga naar de Op aanvraag-catalogus van Pr

Films die in één take werden opgenomen

Films die in één take werden opgenomen

Ja, de schoonheid van '1917' schuilt vooral in het feit dat hij in lange takes werd gemaakt. Dat is een zeldzaamheid in de filmwereld. Maar we zijn er toch in geslaagd nog een paar andere dergelijke f

Deze nieuw toegevoegde docu's op Netflix moet je gezien hebben

Deze nieuw toegevoegde docu's op Netflix moet je gezien hebben

Netflix voegt regelmatig nieuwe films en series toe aan haar aanbod en daar zitten vaak schitterende documentaires bij. Elke documentaireliefhebber vindt er zijn gading: docu’s over de prachtige natuu

Ook in februari zit er een leuke bonusfilm bij je Tuttimus en Familus!

Ook in februari zit er een leuke bonusfilm bij je Tuttimus en Familus!

Februari durft al eens nat en stormachtig uit de hoek te komen. Het ideale weer dus om je gezellig in de zetel voor de tv te nestelen. Als Tuttimus en Familus-klant ook deze maand weer je keuze maken

Nieuws van het esports-front

Bekijk alles
RIV4L College League: EPHEC bezet de eerste plaatsen

RIV4L College League: EPHEC bezet de eerste plaatsen

Het is nog maar twee weken geleden dat de RIV4L College League opnieuw werd hervat en toch staan sommige scholen al aan de top van het klassement. Dit is het geval voor EPHEC in elke categorie. De

LouvardGame 5.1: WanteD en Team Plaza winnen titel op R6S en CoD

LouvardGame 5.1: WanteD en Team Plaza winnen titel op R6S en CoD

Afgelopen weekend vond de 5.1-editie van de LouvardGame plaats in het Stade du Pays de Charleroi voor Rainbow Six Siege en in de Spawn bar in Charleroi voor Call of Duty: Modern Warfare, de nieuwkomer

LouvardGame 5.1: The Dice zijn de eerste “legends”

LouvardGame 5.1: The Dice zijn de eerste “legends”

Het nieuwe seizoen van de LouvardGame is van start gegaan met een nieuw format voor het jaar 2020. De eerste manche vond afgelopen weekend plaats. De Belgen van Tenerife Titans eindigden als derde op

Proximus ePro League : speeldag 11

Proximus ePro League : speeldag 11

Het einde van de reguliere competitie is in zicht en wie nu pijnlijk puntenverlies lijdt, kan zijn dromen stilaan beginnen opbergen. Veel wedstrijden om het nog recht te trekken zijn er niet meer, dus

Six Invitational R6S: BDS en Belg rxwd bereiken net niet de finale

Six Invitational R6S: BDS en Belg rxwd bereiken net niet de finale

Hij heeft ons tot de laatste manche laten genieten, maar de droom van de Six Invitational kwam afgelopen zaterdag abrupt ten einde voor de Belg Morgan “rxwd” Pacy. Ondanks de vroege uitschakeling v

Proximus ePro League : speeldag 10

Proximus ePro League : speeldag 10

We kregen enkele serieuze verrassingen voorgeschoteld op speeldag 10. Zo liet leider STVV punten liggen tegen Eupen en kregen zowel Club Brugge als AA Gent een ferme tik te verwerken. De toppers op sp

Wegen van Belg “DRG” en Vitality scheiden

Wegen van Belg “DRG” en Vitality scheiden

De populairste Franse organisatie heeft zojuist het vertrek van een speler aangekondigd, en niet de minste, namelijk de Belg Evan “DRG” Depauw.Vitality ondergaat heel wat verschuivingen. Het team kond

Belgian League: KVM wint eerste keer, Sector One blijft ongeslagen

Belgian League: KVM wint eerste keer, Sector One blijft ongeslagen

Op de vierde speeldag van de Belgian League heeft KVM Esports eindelijk zijn eerste overwinning beet. Sector One gaat door op zijn elan en blijft leider in het klassement. In de eerste wedstrijd va

Drie nieuwe esports-categorieën op Belgian Game Awards 2020

Drie nieuwe esports-categorieën op Belgian Game Awards 2020

De ceremonie ter ere van de beste producties en studio’s van het land is een van de meest bijgewoonde evenementen op de volgende 1UP Conference & Expo. Deze zal plaatsvinden op 21 februari 2020 om 20u

CDC Londen: de Belg Denza verzamelt belangrijke punten

CDC Londen: de Belg Denza verzamelt belangrijke punten

Afgelopen weekend vond de Call of Duty Challengers van Londen plaats. De Belg Bjarne “Denza” Sleebus nam er deel met zijn “Team WaR”. De Call of Duty Challengers (CDC) is de springplank richting de

De ploeg en persoonlijke tactiek van Standard-speler “Sheva”

De ploeg en persoonlijke tactiek van Standard-speler “Sheva”

Na Sint-Truiden en Oostende komt vandaag de tactiek van Standard aan de beurt. Timour “Sheva” Warrimont vertegenwoordigt de Luikse club in de Proximus ePro League. FIFA Ultimate Team Omdat e

Six Invitational R6S: Belgen risze en Crapelle zijn reeds uitgeschakeld

Six Invitational R6S: Belgen risze en Crapelle zijn reeds uitgeschakeld

Zij waren de twee Belgen van het Rogue-team die mochten deelnemen aan de grootste competitie van het jaar op Rainbow Six Siege, maar Valentin “risze” Liradelfo en Laurent “Crapelle” Patriarche zijn de

Top

Kinderslot geactiveerd

Voer uw pincode in om kinderslot gedurende 10 minuten uit te schakelen.

De pincode die je ingaf is niet correct. Probeer opnieuw.

Je pincode vergeten? Bel 0800 99 696

Hulp?

Het kinderslot is uitgeschakeld gedurende 10 minuten.