Een nieuwe week, een nieuwe filmtip van Jan Verheyen. ‘Free Solo’ is een adembenemende documentairefilm over klimmer Alex Honnold, die vaak spannender is dan een fictiefilm! Nu te huur in de Op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx.

Zin in een film, maar nog geen idee wat je wil zien? Jan Verheyen steekt graag een handje toe. Zijn filmtip van deze week: Free Solo.

Alex Honnold is een legende in het zogenaamde free-solo klimmen: het bergklimmen zonder touw of enige andere vorm van beveiliging. En dat op grote hoogten, waardoor elk klein foutje letterlijk fataal kan zijn. Op zijn dertigste heeft Alex alle uitdagingen overwonnen, behalve die ene: de beklimming van El Capitan, de legendarische, 900 meter hoge bergwand in het Yosemite National Park.

In ‘Free Solo’ volgt filmmaker Jimmy Chin Alex in zijn laatste voorbereidingen op die uitdaging van formaat. Deze razend knappe documentairefilm beneemt je letterliijk de adem en verveelt geen seconde. ‘Free Solo’ sleepte terecht de Oscar binnen in de categorie ‘Beste documentaire’.
 
Regie: Jimmy Chin en Elizabeth Chai Vasarhelyi
Cast: Alex Honnold
 
‘Free Solo’ is tot 29 augustus 2019 te huur in de Op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx.