De week in showbizzland

Films | Danny Fabry verloor twee tanden na een ongelukje, Kaye Styles moet een gevangenisstraf uitzitten, Hof Ter Smissen uit Thuis gaat gedeeltelijk tegen de vlakte en Evy Gruyaert brengt een boek uit over migraine. Lees hier wat er de afgelopen dagen reilde en zeilde in BV-land en Hollywood!

Door Pickx

Deel dit nieuws

Menig Thuis-kijker werd enkele dagen geleden overvallen door een licht gevoel van tristesse, want toen raakte bekend dat het Hof Ter Smissen gedeeltelijk tegen de vlakte gaat. Het karakteristieke hoofdgebouw blijft wel staan, maar alle bijgebouwen moeten wijken voor appartementen. De buitenkant van de vierkantshoeve, die in Dilbeek staat, fungeerde jarenlang als decor voor de herberg-manège waar Rosa en Jenny pinten tapten. Het echte interieur zag er helemaal niet uit zoals in het populaire feuilleton: de binnenopnames werden namelijk in een studio gedraaid. Annick Segal, die de rol van Rosa vertolkt in Thuis, blikt op VRTNWS.be met enige weemoed terug op de opnames die er plaatsvonden. Ze vertelde ook dat die vaak de soep in draaiden, omdat het in overvloed aanwezige pluimvee niet altijd wilde meewerken: ‘Wij konden zelden een scène volledig afspelen zonder dat er een haan begon te kraaien of dat er kippen kakelend over het erf liepen. We moesten dan altijd opnieuw beginnen en dat was verschrikkelijk’, lachte Segal.

Danny Fabry verloor twee tanden na ongelukje

Danny Fabry is twee tanden kwijt. Toen de charmezanger uit Scherpenheuvel naar z’n vertrouwde bakker reed, moest hij zo hard in de remmen voor iemand die hem geen voorrang verleende, dat hij met z'n hoofd tegen het stuur smakte en twee tanden kwijtspeelde. ‘De chauffeur van de andere wagen is niet gestopt. Integendeel, hij scheurde weg. Ik bleef verdwaasd achter, gelukkig was het niet zo pijnlijk’, vertelde Danny in Het Laatste Nieuws. En dat terwijl hij die dag 3 optredens had: ‘Mijn tandarts was net op vakantie. Gelukkig kon ik snel terecht bij een tandarts van wacht. Die heeft me uit de nood geholpen en mijn mond weer toonbaar gemaakt door één tijdelijke stifttand te plaatsen. Gelukkig maar, want ik wilde mijn shows níet afzeggen’, besloot hij.



Nieuw logo voor Eén

Eén krijgt vanaf 2 september een nieuw logo. Het is een roze ‘1’, niet langer een lettercombinatie maar een cijfer dus, tegen een paarse achtergrond. De nieuwe huisstijl komt er zowel op televisie als online. ‘In een veranderend medialandschap moet Eén niet enkel vernieuwen op vlak van programma’s, maar is het ook belangrijk dat de 'branding' evolueert’, klinkt het bij de VRT.

Placido Domingo in nauwe schoentjes nadat verschillende vrouwen hem beschuldigen van ongewenst seksueel gedrag

Verschillende vrouwen beschuldigen Placido Domingo van seksuele intimidatie, zo meldde het Amerikaanse persbureau AP. Er werd gesproken over handtastelijkheden en nachtelijke telefoontjes. Twee ondervraagde dames zouden verteld hebben dat ze met hem naar bed gingen nadat Domingo ermee dreigde hun carrière te verwoesten, mochten ze hem afschepen. De carrières van enkele zangeressen zijn volgens de geruchten wel degelijk in het vergeethoekje beland nadat hij bot ving bij hen. ‘Vrouwen in zijn omgeving kregen altijd het advies om niet alleen met hem te zijn, zelfs niet in een lift, en zeker geen alcohol met hem te drinken’, aldus een insider. De wantoestanden duurden naar verluidt 30 jaar. Domingo is ondertussen 78. Hij ontkent alles: ‘Het gebeurde allemaal met wederzijdse toestemming. Men kijkt tegenwoordig anders naar bepaald gedrag dan jaren geleden’, reageerde hij.

Kaye Styles zit in de nor

Kaye Styles, een Belgische rapper die ooit het themalied voor de hitserie Prison Break inzong, zit in de cel. Dat heeft hij te danken aan het feit dat hij al 59 keer voor de rechter moest verschijnen: meestal voor verkeersinbreuken, maar hij werd ook berecht voor het stelen van mobieltjes. Omdat Styles het zo bruin bakte  - hij schond een levenslang rijverbod - zag de rechter geen andere optie meer dan een gevangenisstraf. ‘Had ik mijn boetes maar betaald’, zou hij z’n medegedetineerden hebben toevertrouwd. Volgens zijn advocaat zijn zo'n vervangende gevangenisstraffen - omdat iemand zijn boetes niet heeft betaald - heel uitzonderlijk.

Guy Van Sande krijgt definitief voorwaardelijke straf, Child Focus spreekt van gemiste kans

Het parket gaat niet in beroep in de zaak-Guy Van Sande. De voormalig acteur en politicus werd veroordeeld voor het bezit, het maken en het verspreiden van kinderporno, maar hij kreeg enkel een voorwaardelijke straf. Van Sande moet dus niet naar de cel. De verdediging hamerde tijdens het proces op het cocaïnegebruik van de beklaagde, dat een ‘ontremmend effect’ zou hebben gehad. Hij moet in therapie. Bij Child Focus spreken ze van een gemiste kans: ‘We hebben in de rechtbank gehoord dat de heer Van Sande niet echt schuldinzicht heeft. En dat men hem beschouwt als een gevaar voor de maatschappij. We hadden een sterker signaal van het openbaar ministerie verwacht’, zo reageerde Heidi De Pauw namens de organisatie.

Evy Gruyaert brengt boek uit over migraine

Evy Gruyaert heeft regelmatig last van migraine, en ze heeft er nu ook een boek over geschreven. Kop op, leven met migraine moet in oktober op de schappen van de boekhandel liggen. Evy werkte samen met neuroloog Koen Paemeleire en psychiater-psychotherapeut Dirk Van den Abeele, met wie ze zoekt naar oorzaken, versterkende factoren en behandelingen.

Ook Olga Leyers in Beat VTM

Olga Leyers heeft in het Q Beach House van Qmusic in Oostende aangekondigd dat ze gaat deelnemen aan Beat VTM. Ook Kürt Rogiers, Nathalie Meskens, Koen Wauters en Guga Baúl zullen te zien zijn in het programma, waarin ze in 100 dagen tijd een discipline moeten aanleren. Vervolgens nemen ze het op tegen onbekende Vlamingen. Het programma start in september. ‘Over twee weken krijg ik te horen welke opdracht ik zal moeten doen’, vertelde Olga in de uitzending.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top