MINDHUNTER, seizoen 2: Son of Sam, Charles Manson en veel gruwelijke misdaden

Series | Bijna twee jaar na het succesvolle eerste seizoen komt David Fincher met nieuwe afleveringen van MINDHUNTER. Vanaf 16 augustus op Netflix!

Door Pickx

Deel dit nieuws

David Finchers MINDHUNTER werd een hit op Netflix in oktober 2017, en op 16 augustus komt er eindelijk een tweede seizoen aan.
FBI-agenten Holden Ford en Bill Tench duiken vanaf 16 augustus verder in de geest van misdadigers. Met de hulp van psychologe Wendy Carr passen ze baanbrekende gedragsanalyse toe in de jacht op beruchte seriemoordenaars.

Het tweede seizoen van MINDHUNTER streamt vanaf 16 augustus op Netflix. Lees hier alles over deze serie!

Geïnspireerd op waargebeurde feiten

‘Hoe kun je een gek voorblijven als je niet weet hoe een gek denkt?’
 
In MINDHUNTER volgen we FBI-agenten Holden Ford (Jonathan Groff) en Bill Tench (Holt McCallany), die in de jaren ’70 in de beschadigde geest van seriemoordenaars proberen te duiken om te begrijpen waarom ze doen wat ze doen.
 
De serie haalt zijn inspiratie uit de memoires van FBI-veteraan John R. Douglas, ‘Mindhunter: Inside the FBI’s Elite Serial Crime Unit’. Hij schreef het boek samen met auteur Mark Olshaker.

Hoofdpersonage Holden Ford is op Douglas gebaseerd, net als het personage van Agent Jack Crawford in ‘The Silence of the Lambs’ overigens.

Het profileren van seriemoordenaars is nu de normaalste zaak van de wereld bij de FBI (en andere diensten), maar in de jaren ‘70 was dat niet het geval. Er was zelfs nog geen sprake van de term ‘seriemoordenaar’. Douglas bracht daar verandering in. Samen met zijn partner interviewde hij beruchte psychopaten over hun motieven en voorkeuren, in de hoop andere criminelen te kunnen doorgronden. Hun onderzoek kon rekenen op de hoon en het onbegrip van collega’s … tot het resultaten opleverde.

Nieuwe afleveringen en nieuwe misdaden

In het tweede seizoen van MINDHUNTER interviewen FBI-agenten Holden Ford en Bill Tench opnieuw beruchte seriemoordenaars om lopende moordzaken te kunnen oplossen.



De zaak die in de nieuwe afleveringen onder de loep wordt genomen, is die van de Atlanta Child Murders: tussen 1979 en 1981 werden in Atlanta negenentwintig zwarte kinderen tussen 7 en 17 jaar vermoord. De lokale autoriteiten denken aan een bende, maar Holden Ford is er rotsvast van overtuigd: hier is een seriemoordenaar aan het werk.

Om de zaak op te lossen, gaan Jonathan Groff en Holt McCallany als FBI-agenten Holden Ford en Bill Tench praten met iconische seriemoordenaars als Charles Manson en Son of Sam.

Manson wordt gespeeld door Damon Herriman, die ook in Quentin Tarantino’s Once Upon a Time in Hollywood te zien is als de beruchte moordenaar.

Ed Kemper is terug

Cameron Britton duikt in het tweede seizoen opnieuw op als seriemoordenaar Ed Kemper.

“Hij heeft een overdonderend fantasieleven, fantasieën van wat hij heeft gedaan, van wat hij wil doen”, zegt Kemper over een mysterieuze seriemoordenaar. “Zijn dromen zullen hem opvreten, en binnenkort zal de echte wereld er voor hem niet meer aan kunnen tippen”.

Op de vraag hoe ze de moordenaar kunnen pakken, zegt Kemper koeltjes: “Als hij goed is, kun je hem niet pakken”.

Nieuwe tijden

David Fincher heeft in interviews laten vallen dat een van de grote verschillen met het eerste seizoen de andere tijdsgeest is.

Het eerste seizoen speelt zich af eind jaren 70, toen de FBI-afdeling belast met criminologie en profilering nog maar net in het leven was geroepen. Er werd niet al te veel ruchtbaarheid aan gegeven en het onderzoek kwam eigenlijk niet in het nieuws.

In het tweede seizoen ziet de wereld er op dat vlak anders uit. De nieuwe afleveringen situeren zich in een tijd waar seriemoordenaars in het hele land over de tongen gingen en soms zelfs een soort cultstatus kregen. En dat heeft zo zijn effect op de agenten, want hun onderzoek is overal in het land het onderwerp van gesprek.

Vanaf 16 augustus

Het begin van MINDHUNTER: Charlize Theron gaf David Fincher het eerder vermelde boek Mind Hunter: Inside the FBI’s Elite Serial Crime Unit. Toen Fincher uiteindelijk besloot om de serie te maken, was het ook Theron die hem Joe Penhall (The Road) als scenarioschrijver aanraadde.
 
Joe Penhall is showrunner, David Fincher regisseerde een aantal afleveringen en treedt op als executive producer, samen met Charlize Theron (Girlboss, Hatfields & McCoys), Joshua Donen (Gone Girl) en Cean Chaffin (Gone Girl, Fight Club).
 
Net als bij House of Cards en het eerste seizoen van MINDHUNTER heeft David Fincher niet alle afleveringen van het seizoen geregisseerd. Ook Andrew Dominik (Killing Them Softly, The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford) en Carl Franklin (The Leftovers, House of Cards) namen enkele afleveringen voor hun rekening.
 
 
Seizoen 2 van MINDHUNTER telt acht afleveringen en streamt vanaf 16 augustus op Netflix.

Kies nu voor Netflix als tv-bonus in je Tuttimus , Familus of Minimus pack van Proximus Pickx en bekijk deze serie rechtstreeks op je tv-scherm (menu ‘op aanvraag’ > series of via kanaal 204)!

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top