Kan Club Brugge zich plaatsen voor de play-offs van de UEFA Champions League?

Sport | Club Brugge speelt dinsdag zijn terugwedstrijd in en tegen Dinamo Kiev in de derde kwalificatieronde van de UEFA Champions League. Mag Club Brugge blijven dromen van een plaats in het kampioenenbal? Je kan de wedstrijd live volgen op Proximus Sports.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Club Brugge trekt met een kleine bonus naar Oekraïne na de 1-0 overwinning in de heenwedstrijd. Hans Vanaken scoorde vanaf de stip het enige doelpunt van de match. Minstens even belangrijk was dat Simon Mignolet bij zijn debuut de nul op het bord hield. De thuisploeg had het nochtans niet onder de markt met de stevige Oekraïners. In de tweede helft ontsnapte Club aan een tegendoelpunt toen Mitrovic redding bracht op de lijn na een afgeweken schot. Kwalificatie is dus zeker nog niet binnen voor blauwzwart, al start het wel met de beste papieren.

In de competitie tankte Club alvast vertrouwen afgelopen weekend: na een zege bij Oostende met alweer doelpunten van nieuwkomers David Okereke en Percy Tau is het nog de enige ploeg met het maximum van de punten. Kan het team van Philippe Clement die goede lijn doortrekken op het Europese niveau? Tegenstander Dinamo Kiev verloor afgelopen weekend de topper tegen Shakhtar Donetsk. De Luxemburger Gerson Rodrigues scoorde voor Kiev in de 1-2 nederlaag.

De tegenstander van Club Brugge in de play-offronde lijkt het Oostenrijkse Linz te worden. Zij versloegen Basel in de heenwedstrijd met 1-2, een gouden uitgangspositie. Bij uitschakeling wacht Club het vangnet van de Europa League.

UEFA Champions League
Derde kwalificatieronde
Dinsdag 19u30
Dinamo Kiev - Club Brugge (Proximus Sports 1 of via de livestream)

De UEFA Champions League is integraal te bekijken via de kanalen van Proximus Sports. Ontdek hier meer over het sportaanbod van Proximus Pickx.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top