Fantasy scifi met een scenario van Peter Jackson en adembenemende visuals. De cast en crew van Mortal Engines gunnen je met deze making-of een boeiende blik achter de schermen!

Fantasy, sciencefiction, prachtige visuals en special effects: Mortal Engines heeft het allemaal.

De film is gebaseerd op de gelijknamige vierdelige young adult-boekenreeks van Philip Reeve, die wereldwijd als zoete broodjes over de toonbank gingen. Lord of the Rings-regisseur en producent Peter Jackson las de boeken en zag er meteen een film in. Jackson schreef mee aan het scenario, maar de regie liet hij over aan Christian Rivers.

Mortal Engines neemt je mee naar een post-apocalyptische wereld. Vele eeuwen na de Zestig-Minutenoorlog is de aarde onvruchtbaar en zijn er geen natuurlijke brandstoffen meer. De steden zijn zelfstandige stadstaten geworden en zwerven rond op zoek naar brandstoffen die ze van andere steden afnemen. De jonge Tom Natsworthy zal het pad kruisen van de mysterieuze vrouw Hester Shaw, waarmee hij voorgoed de wereld zal veranderen.

In de cast zie je onder meer Hera Hilmar, Robert Sheehan, Hugo Weaving en Jihae.

De film werd gemaakt in Nieuw-Zeeland, en in deze making-of leggen de makers uit waarom. Je krijgt meteen een boeiende blik achter de schermen!  
 
 
‘Mortal Engines’ is tot 18 augustus 2019 te huur in de Op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx.
 
Hoe een film huren uit onze Op aanvraag-catalogus?