De zomer van Canvas: coole kijktips in augustus

Films | Canvas presenteert deze zomer heel wat moois, voor wie verkoeling zoekt op warme dagen of bij de televisie wil schuilen voor een zomerse bui. Hier vind je enkele coole kijktips, met films, series, docu’s en muziek die in augustus worden uitgezonden!

Door Pickx

Deel dit nieuws

De zomervakantie is intussen halverwege en we worden getrakteerd op warme zomerdagen, zwoele avonden en intussen toch ook af en toe een plensbui. Ook in augustus heeft Canvas voor de thuisblijvers een aantal coole kijktips: onvergetelijke films, topfictie, straffe documentaires en veel muziek.

Deze films, series, docu’s en muziekprogramma’s staan in augustus op het menu bij Canvas.

Cinema Canvas, voor de filmfans

Onder de noemer ‘Cinema Canvas’ presenteert Canvas deze zomer een bloemlezing uit de recente filmgeschiedenis, met een hele rits regelrechte klassiekers op woensdag, donderdag en vrijdag.

In augustus kun je op woensdag kijken naar All The President's Men (7 augustus), Into the Wild (14 augustus) en Ran (28 augustus).

Op donderdag kunnen filmfans uitkijken naar No Country for Old Men (1 augustus), Trois couleurs: Rouge (8 augustus), Memento (15 augustus), Midnight in Paris (22 augustus) en Frantz (29 augustus).

Op vrijdag brengt Cinema Canvas Das Boot (2 augustus), Apocalypse Now (9 augustus), Toto le héros (16 augustus), Marathon Man (23 augustus) en Mulholland Drive (30 augustus).

Fictie, voor fans van straffe series

Ook deze zomer kunnen liefhebbers van straffe fictie terecht op Canvas.

Vanaf dinsdag 6 augustus kun je kijken naar Maltese, een elegant en nostalgisch Italiaans misdaaddrama van de makers van het succesvolle Gomorrah.

In de zomer van 1976 keert inspecteur Dario Maltese terug naar zijn geboortestad Trapani voor het huwelijk van zijn beste vriend. Hij komt er middenin een moordonderzoek terecht en wordt geconfronteerd met wijdverspreide corruptie en maffiapraktijken van de Cosa Nostra.

Kim Rossi Stuart (Romanzo Criminale) speelt de titelrol.

Voer voor muziekliefhebbers

De muzikale zomer van Canvas gaat ook in augustus verder, met documentaires over buitenlandse toppers, onder meer  Avicii: True Stories  (8 augustus), Buddy Holly: Rave On (15 augustus), I’m Not in Love: The Story of 10 CC (20 augustus), Promises and Lies: The Story of UB 40 (21 augustus), Don McClean: American Pie (22 augustus) en Amy Winehouse: Back to Black (29 augustus).  
Als kers op de taart is er op zondag 18 augustus de gloednieuwe Amerikaanse documentaire langspeelfilm Woodstock, three days that defined a generation. De film bestaat volledig uit archiefbeelden en toont hoe van 16 tot 18 augustus 1969 bijna een half miljoen mensen op een wei ten noorden van New York naar muziek kwamen luisteren en hun tegencultuur beleefden. Wie waren zij? En hoe veranderden die drie dagen een ganse generatie?

 
Ook wie van geschiedenis, human interest, natuur en cultuur houdt, zit deze zomer goed bij Canvas. Hieronder een overzicht van pakkende documentaires die op het programma staan.

Vranckx op zaterdag

Vranckx gaat in augustus verder met Food Exposed, met op 3 en 10 augustus nog twee afleveringen in deze reeks van de Brits-Afghaanse reporter Nelufar Hedayat. Ze gaat na wat er zoal misloopt met de voedselproductie in diverse delen van de wereld, onder meer door een tekort aan water, een teveel aan sproeistoffen, genetische manipulatie en overproductie.

Op zaterdag 3 augustus trekt ze naar Argentinië, waar het aantal kankers zorgwekkend stijgt in gebieden waar veel aan landbouw gedaan wordt. Worden de mensen ziekgesproeid? Op 10 augustus trekt Hedayat naar de Verenigde Staten, die bij de grootste melkproducenten ter wereld horen. Industriële melkveebedrijven spelen er kleine boeren van de markt. Waarom verbruiken Amerikanen zoveel zuivel, en wat heeft de overheid daarmee te maken? De reporter van Food Exposed onderzoekt het! 

Tot slot staan er opnieuw enkele Onmogelijke routes op het programma (17, 24 en 31 augustus): lastige, zo goed als onberijdbare trajecten in Bhutan, Zambia en India.

Natuur, geschiedenis en cultuur

Liefhebbers van natuur, geschiedenis en cultuur worden op zondag en donderdag in de watten gelegd.

Treasures of the Indus (vanaf  18 augustus) is een driedelige reisreeks waarin de Britse kunsthistoricus Sona Datta de geschiedenis van het Indische subcontinent vertelt.

In het drieluik Empire of the Tsars : Romanov Russia (15, 22 en 29 augustus) volgt de Britse historica en tv-presentatrice Lucy Worsley het spoor van de Romanovs, de machtige dynastie die meer dan drie eeuwen lang over Rusland regeerde.
 
 
 
Bekijk deze films, series en documentaires op Canvas met Proximus Pickx, waar je ook bent, of neem je favoriete programma op via de tv-gids!
 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top