Topschutter Leonardo Rocha heeft zijn transfer naar de JPL beet!

Sport | Zoals verwacht zal Leonardo Rocha in het komende seizoen zijn topschutterstitel niet verdedigen in onze Proximus League. De Portugees mikte al enige tijd op een transfer naar de Jupiler Pro League en werd nu op zijn wenken bediend door KAS Eupen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De Oostkantonners maakten dinsdagmiddag bekend dat Rocha een contract tot 2022 heeft ondertekend op de Kehrweg. Dat houdt wel in dat Eupen een transfersom heeft betaald aan Lommel, want de Limburgers hadden hun topschutter nog onder contract liggen tot medio volgend jaar. Er stond wel een afkoopsom in het contract van Rocha, maar het is niet geweten of Eupen effectief ook die exacte som betaald heeft.

Rocha scoorde in zijn debuutjaar in België meteen 21 goals (16x in de reguliere competitie) en kroonde zich zo tot topschutter van de reeks. Na het seizoen werd hij aan zowat elke JPL'er gelinkt, maar concreet bleek de interesse nooit echt te zijn. Vorige week kwam alles dan wel plots in een stroomversnelling. Rocha weigerde mee op oefenstage te gaan met Lommel en schoof mee aan de onderhandelingstafel in Eupen. Met succes, zo blijkt nu dus.


WIN HIER EEN ABONNEMENT VAN JE FAVORIETE PROXIMUS LEAGUE-CLUB!

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top