Oefenduels: Union maakt het Club Brugge knap lastig

Sport | Union Sint-Gillis heeft maandagavond een eerste echte test gehouden richting competitiestart. De Brusselaars gaven vice-kampioen Club Brugge partij en coach Christiansen stelde voor de gelegenheid zijn vermoedelijke basisploeg op.

Door Pickx

Deel dit nieuws

In die basisploeg was er slechts plek voor twee nieuwkomers; Nielsen en Young. Voor het overige werd er teruggegrepen naar de overgebleven succesploeg van vorig jaar (Kristiansen, Vega, Kandouss, Perdichizzi, Kis, Pinto-Borges, Teuma, Niakaté en Selemani).

Union begon uitstekend aan de match en na 21 minuten tikte de onvermijdelijke Niakaté de 0-1 voorbij Letica. Union leek ontketend en kwam bijna zelfs op 0-2, maar toen op het halfuur de goal aan de overkant viel (Mechele), kregen de Brusselaars toch een klopje. Deli en Amrabat maakten er in een dolle vijf minuten prompt 3-1 van.

Na de pauze ging Union op zoek naar de aansluitingstreffer en net voor het halfuur legde Young de 3-2 tegen de netten. De spanning zat terug in de match, maar in het slothalfuur konden Niakaté en co niets meer forceren.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top