Oefenduels Proximus League: winst, gelijkspel én verlies voor Roeselare, OHL en Lommel

Sport | Woensdag stonder er alweer drie Proximus League-teams tussen de lijnen. OH Leuven en Lommel SK oefenden tegen een team uit de Jupiler Pro League terwijl Roeselare amateurclub Wingene partij gaf.

Roeselare begon snedig op het veld van de subtopper uit de derde amateurklasse. Aoulad en Samyn zorgden nog voor het kwartier voor een 0-2 voorsprong en toen Godwin er in minuut 39 0-3 van maakte, leek een makkelijke zege in de maak. Maar Wingene knokte zich nog voor de rust helemaal terug in de match met twee goals (2-3). Na de pauze probeerde Wingene de bakens nog te verzetten, maar na de  2-4 van Godwin (minuut 57) verwaterde de partij helemaal.

OH Leuven speelde een sterke eerste helft tegen KAS Eupen en dat werd beloond met goals van Hubert (strafschop) en Mbombo. Maar na de pauze moesten de troepen van Euvrard het initiatief aan de Oostkantonners laten en in het slotkwartier maakte Eupen via Toyokawa en Gnaka toch nog gelijk: 2-2.

Lommel kon in de eerste helft gelijke tred houden met Waasland-Beveren en mocht dankzij een doelpunt van Zaroury met een 1-1 gelijke stand de kleedkamers in. Maar in de tweede helft nam de JPL'er de bovenhand en moest Lommel alsnog het onderspit delven: 3-1.

Excelsior Virton won voor het eerst in de oefencampagne. De Luxemburgers wonnen met 8-0 van Evina FC; een voetbalcollectief uit Parijs. Turpel (x3), Benamra (x2), Hadji, Vercauteren en Soumaré scoorden de doelpunten.