Union klopt Champions League-deelnemer; Beerschot viert wederoptreden Vancamp

Sport | Dinsdag speelden Union Sint-Gillis, Westerlo en Beerschot oefenduels tegen Maccabi Tel Aviv, Boluspor en Valenciennes. Alle brachten het er prima van af. Union en Westerlo wonnen met 2-0 terwijl Beerschot met een brilscore het veld af mocht.

Met Maccabi Tel Aviv trof Union een tegenstander die in volle voorbereiding is op de voorrondes van de Champions League. Maar toch waren het de Brusselaars die van meet af aan de wet dicteerden. Bouekou en Selemani bezorgden een solide Union een 2-0 voorsprong aan de rust. Ook na de pauze waren de beste kansen voor Union, maar desalniettemin bleef de 2-0 op het bord.

Westerlo won met dezelfde score tegen de Turkse tweedeklasser Boluspor. Brüls en Abrahams zorgden voor de Westelse doelpunten.

Beerschot vierde tegen de Franse Ligue 2-club Valenciennes de rentree van Jorn Vancamp. De middenvelder stond voor het eerst weer tussen de lijnen nadat hij 7,5 maanden geleden zijn kruisbanden scheurde. Vancamp maakte 45 minuten vlotjes vol. In die eerste helft was de beste kans van de match voor Sanusi. Maar de Kielse nieuwkomer zag zijn poging tot twee keer toe tegen het doelhout stuiten. Na de pauze waren de betere kansjes voor Valenciennes, maar gescoord werd er niet: 0-0.