Niet te missen: deze sportevenementen kan je in juli allemaal volgen bij Proximus

Sport | Hoezo, in juli ligt het voetbalseizoen stil? Het clubvoetbal mag dan wel een break nemen, maar de voetballiefhebber komt via Proximus ook tijdens de komende maand aan zijn trekken. Verder is het vooral uitkijken naar de Tour en Wimbledon, en is er traditioneel veel motorsport. Ook in juli zit je goed bij Proximus.

Door MF

Deel dit nieuws

Voetbal nationaal

Het competitievoetbal zit er nog maar pas op, of de Jupiler Pro League trekt zich opnieuw op gang. Op de definitieve kalender is het nog wachten op de afhandeling in het matchfixing-dossier, maar het staat vast dat de bal op 26 juli opnieuw rolt op de Belgische velden. Je kan alles missen behalve de start van het nieuwe voetbalseizoen, dus vergeet zeker niet te zappen naar Proximus Sports.

De volledige kalender van de Jupiler Pro League kan je hier raadplegen.

Voetbal internationaal

De Belgische competitie is er in vergelijking met de Europese topcompetities vroeg bij. Terwijl de Jupiler Pro League zijn eerste speeldag al achter de rug heeft, werken ze elders in Europa oefentoernooien af. In München krijgt Bayern zo Real Madrid, Tottenham en Fenerbahce over de vloer voor de tweejaarlijkse Audi Cup. Op 30 juli speelt Eden Hazard tegen de Spurs van Alderweireld en Vertonghen, op 31 juli staan de finales gepland. De matchen zijn live en exclusief te volgen bij Proximus.

De eerste match van Hazard in het maagdelijk wit zal het niet zijn, want daarvoor wordt hij al verwacht in de International Champions Cup. Dat is een oefentoernooi met maar liefst 12 topploegen, die elk drie matchen afwerken tussen 16 juli en 10 augustus. De matchen zijn integraal te bekijken op afwisselend Proximus Sports en Eleven Sports. Op 20 juli nemen Man United en Inter het tegen elkaar op. Aan welke zijde Romelu Lukaku dan staat, is afwachten. Later volgen nog onder meer clashes tussen Juventus en Tottenham (21/07) en Atlétic en Juventus (10/08).

Nog in juli krijgen we de ongetwijfeld razend spannende ontknoping van het WK vrouwenvoetbal. De Verenigde Staten willen zichzelf opvolgen, maar Nederland en vooral gastland Frankrijk liggen op de loer. Op 2 & 3 juli vinden de halve finales plaats, op 7 juli kennen we de nieuwe wereldkampioen. De strijd om de wereldbeker is live te volgen op Sporza.

Wielrennen

Terwijl de voetbalfans even de batterijen kunnen herladen in juli, is het voor de wielerfans de belangrijkste maand van het jaar. Met de Tour de France staat de jaarlijkse hoogmis van het wielrennen op de agenda. Om de eerste zege van Eddy Merckx - exact 50 jaar geleden - in de verf te zetten, vindt de Grand Départ dit jaar plaats in Brussel.

Starten doen we op 6 juli met een rit in lijn met start en aankomst in Brussel, daags nadien staat een ploegentijdrit op de agenda. Op de derde dag start het peloton in Binche, vanwaar richting Frankrijk gereden wordt. Ontdek hier naar welke etappes het nog uitkijken is! Door het uitvallen van Chris Froome en Tom Dumoulin belooft het de meest open strijd in jaren te worden. Wie de opvolger van Geraint Thomas wordt, kan je vanaf 6 juli drie weken lang volgen op Eurosport.

Basketbal

Na een bronzen plak op het EK 2017 en een vierde stek op het WK 2018, gelden de Belgian Cats als een outsider voor de Europese titel dit jaar. Van 27 juni tot 7 juli zijn Servië en Letland het decor van de strijd om het goud. Op Sporza kan je Emma Meesseman en Julie Vanloo zien schitteren.

Tennis

Rafael Nadal bevestigde op Roland Garros zijn status van gravelkoning, terwijl zich bij de vrouwen opnieuw enkele verrassende namen profileerden. Het is uitkijken of die trend zich op het heilige gras van Wimbledon verderzet of dat er wat meer continuïteit komt. Bij de mannen is de aandacht vooral gericht op Roger Federer, die aast op zijn 9de titel, en zowaar ook op Andy Murray. Na ontelbaar veel blessureleed lijkt hij klaar, op het toernooi van Queens pakte Murray de dubbeltitel. Op Wimbledon wil hij voor eigen publiek opnieuw schitteren. In het dubbel weliswaar, het enkel slaat hij over. Met Pierre-Hugues Herbert probeert Murray het bij de mannen, voor het gemengd dubbel is de Schot nog zoekende. Roland Garros-winnares Barty moest tot haar grote spijt weigeren, Kirsten Flipkens stelde zich wel kandidaat. De twee dubbelden in het verleden al samen. Vanaf 1 juli is alle tennisgeweld op de All England Club integraal te volgen op Eurosport.

Motorsport

De Belgen spelen dit seizoen geen hoofdrol in de koninginnenklasse van de motorcross, mede door het uitvallen van Clément Desalle. Maar het belooft wel een spannende titelstrijd te worden, met Tim Gajser als koploper. Antonio Cairoli moest de laatste manche in Duitsland geblesseerd aan zich voorbij laten gaan. In juli kan hij aan een inhaalrace beginnen in de WK-stand. Op 7 en 14 juli trekt de karavaan naar Indonesië, daar staan achtereenvolgens de GP van Indonesië (in Palembang) en de GP van Azië (in Semarang) op het programma. Op 28 juli is het Tsjechische Loket aan de beurt, je kan het allemaal volgen op Eurosport.

Autosport

Voor de wereldtitel in de Formule E doen de Belgen niet mee. Stoffel Vandoorne was nooit in de running, Jerome D'Ambrosio zakte de laatste weken weg in de stand. Het heeft er alle schijn van dat Jean-Eric Vergne zijn titel zal verlengen. Hij zegevierde in Bern en trekt met een voorsprong van 32 punten naar het slotweekend in New York. Op 14 en 15 juli valt het doek over het Formule E-seizoen, zoals steeds live op Eurosport.

De 24u van Le Mans was een Belgisch succes, met de derde plaats van Stoffel Vandoorne. In juli krijgen we meer uithoudingswedstrijden te zien. Op 14 juli is er de 6de manche van de Blancpain GT World Challenge Europe in Zandvoort. Zes dagen later kan je alweer genieten van de Le Mans Series in Barcelona, op 27 en 28 juli is de blik van de autosportwereld gericht op Spa-Franchorchamps, waar de 24u van Spa gereden wordt. En uiteraard hoef je niks van de actie te missen via Motorvision TV.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top