Het overkomt de besten: deze celebs werden geblokkeerd op de sociale media

Films | Rihanna staat erom bekend dat ze wel eens een uitdagende foto post. Drie jaar geleden had de Instagrampolitie er genoeg van: na het zoveelste halfnaakte kiekje kreeg de zangeres een fikse uitbrander. Daarna kreeg eenieder die naar haar pagina wilde surfen een tijdlang de boodschap ‘Pagina niet gevonden, mogelijk heb je op de verkeerde link geklikt’ te lezen. Ondertussen mag ze er weer op los Instagrammen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De zangeres uit Barbados is niet de enige die werd geblokkeerd op de sociale media: het overkwam ook de volgende bekende koppen.

Scout Willis

Ook Scout Willis, de dochter van Bruce Willis en Demi Moore, werd van Instagram gegooid. Ze had het namelijk gewaagd om een foto te posten van een T-shirt dat ze ontwierp, met daarop de beeltenis van twee vrouwen met ontblote borsten. Na de ban tweette ze bij wijze van protest enkele beelden van zichzelf terwijl ze topless rondliep in New York City, met het bijschrift ‘legaal in NYC maar niet op Instagram’.

Courtney Love

In 2011 werd het Twitteraccount van Courtney Love geblokkeerd omdat ze in een rechtszaak verwikkeld zat met Dawn Simorangkir, een mode-ontwerpster. Love had de dame in een tweet namelijk allerlei onfrisse dingen naar het hoofd geslingerd die niet bepaald voor publicatie vatbaar zijn. Love ging dan maar een ander account gebruiken om te tweeten. Later moest ze Simorangkir een geldboete betalen.

Azealia Banks

Het album Broke With Expensive Taste betekende de doorbraak voor de Amerikaanse rapster Azealia Banks. Waar ze naast rappen ook goed in bleek, was collega-Twitteraars overladen met allerlei bagger. In 2016 werd ze uiteindelijk geblokkeerd nadat ze Zayn Malik, zanger en ex-lid van One Direction, homofobe verwensingen naar het hoofd had geslingerd. Later probeerde Banks een nieuw account te openen onder een andere naam, maar die pagina werd eveneens offline gehaald.

Melody Pool

De Australische zangeres Melody Pool werd onlangs gedurende 24 uur verbannen van Facebook. De reden daarvoor leidde down under tot commotie: ze had op haar pagina namelijk een tekst geschreven over haar maandstonden. Blijkbaar was dat voor het controleteam van de sociale netwerksite genoeg om haar de toegang te ontzeggen. Melody uitte haar ontevredenheid over de maatregel dan maar op Twitter.

Chelsea Handler

Bij ons is ze iets minder bekend, maar in de Verenigde Staten is Chelsea Handler een mateloos populaire stand-upcomedian, presentatrice, actrice en schrijfster. Toen Chelsea foto’s van Poetin zag die in bloot bovenlijf ging paardrijden, besloot ze die kiekjes te imiteren. Instagram zag Handler in bloot bovenlijf echter niet zitten, wat haar behoorlijk pissig maakte.

50 Cent

Twitpic was een applicatie om foto’s te delen op Twitter, die jaren geleden werd opgeheven. Ze gooiden 50 Cent ooit in de ban omdat hij enkele obscene foto’s zou hebben gepost, waarvoor hij zich later excuseerde. Daarna werd de account gereactiveerd.

Rose McGowan

Rose McGowan deed Hollywood even naar adem happen toen ze onthulde dat filmproducent Harvey Weinstein haar en andere vrouwen geld had gegeven om te zwijgen over vermeende aanrandingen. Nadat ze ook uithaalde naar Ben Affleck, die ze verweet van het gedrag van Weinstein te weten, terwijl hij erover zweeg, werd haar Twitteraccount geblokkeerd. McGowan reageerde furieus op de blokkeerdemarche, die er volgens Twitter kwam omdat er in één van haar tweets een privé-telefoonnummer stond. Later kreeg ze weer toegang tot de sociale netwerksite.

Wayne Coyne

Wayne Coyne, de frontman van de Amerikaanse band The Flamings Lips, werd zes jaar geleden geblokkeerd door Instagram. Volgens Instagram postte hij vreemde, psychedelisch aandoende foto’s met seksuele inslag. Ook namen de moderatoren aanstoot aan een foto van een vrouw die aan het bevallen was. Met de meeste kiekjes die hij online zette was echter niets mis.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top