Een nieuwe week, een nieuwe filmtip van Jan Verheyen. Deze week kiest Jan voor het ontroerende ‘Capharnaüm’ van de Libanese regisseur Nadine Lanaki.

Zin in een film, maar nog geen idee wat je wil zien? Jan Verheyen steekt graag een handje toe. Zijn filmtip van deze week: Capharnaüm.

‘Capharnaüm’ vertelt het verhaal van Zain, een Libanese jongen die van huis wegloopt omdat zijn ouders niet naar hem omkijken.
Volgens de arts moet Zain een jaar of twaalf zijn, maar niemand kent zijn precieze leeftijd; hij is bij zijn geboorte niet aangemeld. Zo zijn er meer elementaire dingen die in het chaotische leven van Zain en zijn broertjes en zusjes ontbreken: een leefbaar onderkomen, voldoende eten, bescherming en liefde. Daarom daagt Zain zijn ouders voor de rechter. Zijn aanklacht? Dat ze hem op de wereld hebben gezet.

De Libanese regisseur Nadine Lanaki levert met ‘Capharnaüm’ een prachtige en hartverscheurende film af, met uitstekende vertolkingen van de kindacteurs. Vooral de Syrische Zain Al Rafeea heeft een fantastische uitstraling.

‘Capharnaüm’ werd genomineerd voor een Oscar in de categorie Beste Niet-Engelstalige Film en kreeg op het Filmfestival van Cannes de Prijs van de Jury. Deze film is nu te huur in de Op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx.
 
Regie: Nadine Lanaki
Cast: Zain Al Rafeea, Yordanos Shiferaw, Boluwatife Treasure Bankole en Kawthar Al Haddad
 
‘Capharnaüm’ is tot 29 september 2019 te huur in de Op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx.