Wimbledon: wie volgt Novak Djokovic en Angelique Kerber op?

Sport | Op maandag 1 juli gaat met Wimbledon het derde Grand Slam-toernooi van het jaar van start. Wie schittert op het meest prestigieuze grastoernooi ter wereld? Wat mogen we verwachten van de Belgen? Je kan Wimbledon live bekijken op Eurosport.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Vorig jaar vloog Roger Federer er in de kwartfinales uit op 'zijn' Wimbledon. De Zwitserse graskoning is gebrand om titel nummer 9 op het heilige gras bij te schrijven. Met een tiende overwinning in het Duitse Halle toonde hij zich alvast klaar voor Wimbledon. Een van zijn grote concurrenten is titelverdediger Novak Djokovic, die vorig jaar won van de verrassende finalist Kevin Anderson. De Serviër koos er dit jaar voor om geen grastoernooien te spelen voor Wimbledon. Ook Rafael Nadal liet zich niet zien op gras, maar na zijn indrukwekkende Roland Garros behoort ook hij zeker tot de kanshebbers in Londen. Andere uitdagers zijn Dominic Thiem, Alexander Zverev en Stefanos Tsitsipas. Juan Martin Del Potro is out met een knieblessure. Andy Murray zal dan weer te bewonderen zijn in het dubbelspel: in Queen's maakte hij alvast zijn rentree mét toernooizege.

Bij de vrouwen is Serena Williams uit op revanche, nadat zij de finale vorig jaar verloor van Angelique Kerber. In Roland Garros werd Williams al in de derde ronde naar huis gestuurd. De Australische Ashleigh Barty kroonde zich ondertussen tot de nieuwe nummer één na haar overwinning op het gras van Birmingham. Ze stoot zo de Japanse Naomi Osaka van de troon, nog een kanshebber in Wimbledon. Daarnaast is het ook uitkijken naar de prestaties van de Nederlandse Kiki Bertens, Simona Halep en de verrassende tieners Marketa Vondrousova en Amanda Anisimova, halve finalisten in Parijs.

Bij de Belgen lijkt David Goffin eindelijk aan de beterhand dit seizoen. Op het toernooi van Halle speelde hij de finale tegen Federer, nadat hij in de kwartfinales stuntte tegen Alexander Zverev. Hij kan met veel vertrouwen naar Wimbledon afzakken. Ruben Bemelmans, Arthur De Greef en Kimmer Coppejans proberen zich te plaatsen via de kwalificaties. Bij de vrouwen is het uitkijken naar de prestaties van Elise Mertens, die op het gras van Mallorca mooie dingen liet zien. Ook Alison Van Uytvanck, die vorig jaar nog stuntte in Wimbledon tegen Muguruza, en Kirsten Flipkens, halve finaliste in 2013, zijn van de partij. Ysaline Bonaventure, Yanina Wickmayer en Greet Minnen proberen zich via de kwalificaties te plaatsen.

Wimbledon is vanaf 1 juli live te volgen op Eurosport. Eurosport 1 maakt deel uit van het basisaanbod van Proximus TV. Ontdek hier meer over het sportaanbod van Proximus TV met nog meer sport!

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top