Een nieuwe week, een nieuwe filmtip van Jan Verheyen. ‘Girl’ is het beheerste, maar ontroerende verhaal van een transgendermeisje dat het wil maken als ballerina. Een prachtige film van Lukas Dhont, met een schitterende Victor Polster in de hoofdrol.

Zin in een film, maar nog geen idee wat je wil zien? Jan Verheyen steekt graag een handje toe. Zijn filmtip van deze week: Girl.

De film laat ons binnenkijken in het leven van de vijftienjarige Lara, die het wil maken als ballerina. Samen met haar vader trotseert ze de wereld, maar vooral haar tegenstribbelende lichaam, want Lara werd geboren als jongen. Ze wordt toegelaten op een balletschool, maar ze zal haar lichaam tot het uiterste moeten drijven om haar doel te bereiken.

'Girl' is de prijzen overladen debuutfilm van de jonge Gentse regisseur Lukas Dhont. De rol van Lara wordt vertolkt door de zestienjarige danser Victor Polster, die in ‘Girl’ een verbluffende prestatie neerzet. Verder zie je onder meer Arieh Worthalter en Katelijne Damen.
 
Regie: Lukas Dhont
Cast: Victor Polster, Katelijne Damen en Arieh Worthalter.
 
‘Girl’ is tot 21 juni 2019 te huur in de Op aanvraag-catalogus van Proximus TV.