Deze voormalige kindsterren worden groot!

Films | De 22-jarige Chloe Grace Moretz is vanaf deze week te zien in de bloedstollende thriller Greta van Oscarwinnaar Neil Jordan. Moretz speelt daarin Frances, die met haar beste vriendin in New York woont en rouwt om haar overleden moeder. Wanneer ze op een dag de oudere weduwe Greta (Isabelle Huppert) ontmoet, ontstaat er een ongewone, intieme vriendschap.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Chloe Grace Moretz timmert hiermee verder aan haar carrière als volwassen actrice, nadat ze eerder ook al te zien was in Suspiria, I Love You Daddy en Carrie. Moretz brak door als kindster in de superheldenfilm Kick-Ass en was als kind ook te zien in Hugo van Martin Scorcese en Dark Shadows van Tim Burton. Zal ze het ook maken nu ze die schattige rollen ontgroeid is? Wij zetten nog enkele van haar collega’s op een rij die we zagen groot worden op het witte doek!

Asa Butterfield

Asa Butterfield (1997) brak door als elfjarige dankzij zijn rol in de Holocaustfilm The Boy in the Striped Pyjamas, waarvoor hij genomineerd werd op de British Independent Film Awards. Daarna volgden rollen in de BBC-reeks Merlin en de fantasyfilm Nanny McPhee and the Big Bang. Martin Scorcese gaf hem de hoofdrol in Hugo, een rol waarvoor hij genomineerd werd op de Critics’ Choice Movie Awards. Als tiener ging hij gewoon door met acteren in X+Y, Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children van Tim Burton en het romantische The Space Between Us. Tegenwoordig steelt hij de show in het Netflixdrama Sex Education.

Elle Fanning

Elle Fanning (1998) was voor het eerst op het witte doek te zien in I Am Sam als de jongere versie van haar zus Dakota. Daarna maakte ze haar opwachting in onder andere Babel en Somewhere van Sofia Coppola. De doorbraak kwam er met haar rol in J.J. Abrams sciencefiction drama Super 8, waarvoor ze positieve kritieken kreeg. Meer hoofdrollen volgden in We Bought A Zoo en Maleficent. De laatste jaren kiest ze voor rollen in kleinere, onafhankelijke films als Mary Shelley en The Beguiled, haar tweede samenwerking met Sofia Coppola. Ze zal ook te zien zijn in A Rainy Day in New York, de film van Woody Allen die nu dan toch in de zalen zal komen.

Dakota Fanning

De oudere zus van Elle, Dakota Fanning (1994), was amper acht toen ze genomineerd werd voor de Screen Actors Guild Awards voor haar rol in I Am Sam naast Sean Penn. Daarna had ze ook hoofdrollen in Uptown Girls, Man on Fire met Denzel Washtington, War of the Worlds van Seven Spielberg en Charlotte’s Web. Als tiener was ze te zien in onder andere The Runaways met Kristen Stewart, The Twilight Saga en Now is Good. Vorig jaar speelde ze mee in de miniserie The Alienist van onze landgenoot Jakob Verbruggen. Ze heeft ook een rol in Once Upon a Time in Hollywood, de nieuwste van Quentin Tarantino.

Saoirse Ronan

Saoirse Ronan (1994) maakte haar acteerdebuut in de Ierse medische serie The Clinic. Doorbreken deed ze met haar rol in Atonement, die haar op haar dertiende al meteen een Oscarnominatie opleverde als beste actrice in een bijrol. Daarna was ze ook te zien in onder andere The Lovely Bones, Hanna en The Grand Budapest Hotel. Voor haar rollen in Brooklyn en het coming-of-age drama Lady Bird van Greta Gerwig kreeg ze tot twee keer toe een Oscarnominatie voor beste actrice  achter haar naam. Sindsdien was ze ook nog te zien in On Chesil Beach en Mary Queen of Scots.

Freddie Highmore

Freddie Highmore (1992) leerden we kennen als het ontwapenende jongetje in Finding Neverland naast Johnny Depp, Charlie and the Chocolate Factory van Tim Burton en August Rush. Het leverde hem twee Critics’ Choice Awards op voor beste jonge acteur. Als volwassene pikte hij de draad opnieuw op in de serie Bates Motel, die de voorgeschiedenis vertelt van de film Psycho van Alfred Hitchcock. Sinds 2017 speelt hij de hoofdrol in The Good Doctor, bij ons te zien op VTM. Dat leverde hem een nominatie op voor de Golden Globes.

Kristen Stewart

Kristen Stewart (1990) liet zich voor het eerst opmerken naast Jodie Foster in de thriller Panic Room. Daarna volgde nog een reeks rolletjes, maar Stewart werd helemaal een superster door haar hoofdrol in de tienersaga Twilight als Bella Swan. Het leverde haar een rol op in de blockbuster Snow White and the Huntsman. Daarna bleef ze een tijdje weg van de big-budgetfilms en was ze te zien in Still Alice met Julianne Moore, Clouds of Sils Maria met Juliette Binoche, Café Society van Woody Allen en Personal Shopper.

Thomas Brodie-Sangster

De Brit Thomas Brodie-Sangster (1990) brak door dankzij zijn rol in de romantische klepper Love Actually. Daarna was hij ook te zien in Nanny McPhee met Emma Thompson. In 2013 en 2014 vertolkte hij de rol van Jojen Reed in de bekroonde serie Game of Thrones. Meer tv-werk volgde in de mini-series Wolf Hall en Godless. Hij speelde ook een van de hoofdrollen in de populaire filmreeks Maze Runner.

Emma Watson

Emma Watson (1990) zagen we letterlijk groot worden op het witte doek in de superpopulaire filmreeks Harry Potter als het hoofdpersonage Hermione. De eerste film uit de reeks, Harry Potter and the Philosopher’s Stone verscheen in 2011, sluitstuk Harry Potter and the Deathly Hallows Part 2 in 2011. Sindsdien demonstreerde Watson nog meer in haar mars te hebben in films als My Week with Marilyn, The Perks of Being a Wallflower, The Bling Ring, Noah, Beauty and the Beast en The Circle. Volgend jaar zal ze te zien zijn in Greta Gerwigs adaptatie van de roman Little Women naast onder andere Saoirse Ronan, Meryl Streep en Timothée Chalamet.

Nicholas Hoult

De Brit Nicholas Hoult (1989) brak door dankzij zijn rol in de komedie About A Boy naast Hugh Grant. Als tiener liet hij zich opmerken in de serie Skins. De overstap naar zijn volwassen carrière maakte hij in A Single Man van Tom Ford, waarvoor hij genomineerd werd op de BAFTA’s als Rising Star. Sindsdien was hij ook te zien in Clash of the Titans, Jack the Giant Slayer, Warm Bodies en Mad Max: Fury Road. Sinds 2011 speelt hij de rol van Hank McCoy of Beast in de X-Men filmreeks. Dit jaar was hij ook te zien in het Oscargenomineerde The Favourite en als het hoofdpersonage in de biopic Tolkien.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top