Het sappigste nieuws van de showbizzweek

In het universum der Bekende Vlamingen en Hollywoodberoemdheden valt er altijd wel iets te beleven. Waar hielden ze zich de afgelopen dagen mee onledig? 
 

Het sappigste nieuws van de showbizzweek

Eva Daeleman heeft last van nachtlawaai sinds ze vlakbij de uitgaansbuurt van Oostende woont, Love Island is nog maar pas op tv of er is al striemende kritiek te horen op het datingprogramma, Francesca Vanthielen maakt haar opwachting in Thuis en Ed Sheeran heeft zijn eigen ketchup uit, de Edchup. Lees er hier alles over!

Nachtlawaai in uitgaansbuurt Oostende stoort Eva Daeleman

Nachtlawaai in uitgaansbuurt Oostende stoort Eva Daeleman © Isopix

Eva Daeleman besloot een tijd geleden dat de zeelucht wel eens een heilzame uitwerking op haar zou kunnen hebben, en dus verhuisde ze naar de kust. Eva koos voor een woning vlakbij de uitgaansbuurt van Oostende. Aangezien daar meer nachtlawaai te horen is dan het geruis van de zee, besloot ze haar beklag te doen op Instagram: ‘Wonen aan zee? Da’s de max! Zeker op dagen als vandaag. Maar er is wel nog heel wat werk wat het nachtlawaai in de stad betreft’, schreef ze onder meer.

Na haar boodschap regende het laconieke en iets minder laconieke reacties: punkband BRLRS kondigde voor zaterdag een ‘Fanfare tegen het nachtlawaai met Eva Daeleman’ aan, en iemand lanceerde een petitie getiteld ‘Eva Daeleman verbannen uit Oostende’. De ex-presentatrice schrok van de reacties: ‘Ik vind het spijtig dat mensen zo dreigend reageren want ik stuur op geen enkele manier aan op het sluiten van de horeca of het stoppen van feestgedruis, integendeel zelfs’, reageerde ze. Burgemeester Bart Tommelein gaf aan dat Daeleman gerust eens mag langskomen op het stadhuis om de zaak te bespreken, maar dat de termen uitgaansbuurt en rust moeilijk in één zin passen.

Francesca Vanthielen en Kristof Verhassel maken hun opwachting in Thuis, soap krijgt ook nieuwe generiek

Francesca Vanthielen en Kristof Verhassel maken hun opwachting in Thuis, soap krijgt ook nieuwe generiek © Isopix

Thuis verwelkomt binnenkort twee nieuwe gezichten: Francesca Vanthielen gaat de rol van advocate Isolde Teerlynck vertolken, Kristof Verhassel - die eerder in de huid van Stan Lauwers kroop in Familie - speelt Jasper Beerens, de nieuwe bokstrainer van Ann en Judith. ‘Isolde Teerlynck is een ervaren advocate gespecialiseerd in #Me Too-zaken. Voor de invulling heb ik me laten inspireren door strafpleiter Christine Mussche, die vooral zedenzaken behandelt. Zij straalt expertise en menselijkheid uit. Het is vooral fijn te kunnen samenwerken met Kadèr Gürbüz en met Leah Thys. Kadèr leerde ik beter kennen tijdens theatervoorstellingen. Ook het feit dat ik met Leah kan samenwerken, was echt iets om naar uit te kijken. Zij heeft mij destijds enorm geholpen bij mijn auditie aan de Mountview Theatre School in Londen, waar ik een postgraduaat acteren behaalde. De cirkel is rond nu ik samen met haar op de set kan staan’, zo citeert Het Laatste Nieuws Francesca, die eerder al in de soaps Wittekerke en Louise Louise te zien was.
 
Naast de twee frisse gezichten is er nog een nieuwigheid: midden juni komt er een nieuwe generiek, die werd gecomponeerd door Miguel Wiels en Niels Destadsbader.

Love Island lijkt een flop te worden, commentaarstem aangepast na kritiek

Love Island lijkt een flop te worden, commentaarstem aangepast na kritiek © SBS Belgium

Heel wat kijkers keken vol verwachting uit naar Love Island, het programma met Viktor Verhulst en de Nederlandse Holly Mae Brood, dat een soort mix van Big Brother en Temptation Island moet voorstellen. De eerste aflevering werd zowaar tegelijkertijd op VIER, VIJF en ZES uitgezonden, maar het feest is amper begonnen of het programma krijgt al kritiek uit alle hoeken: recensenten lieten geen spaander heel van het staaltje topentertainment, het met veel poeha aangekondigde presentatieduo komt zelden in beeld en her en der waarschuwt men voor de afgeborstelde lichamen van de deelnemers, die het zelfbeeld van menig jonge kijker van een fikse deuk zouden kunnen voorzien.
 
Veel kijklustigen werden bovendien ziedend van de commentaarstem van komiek Jeroen Verdick. In de Britse versie, die een ongezien succes is, schiet de commentator de ene grap na de andere de lucht in. Verdick deed zijn best, maar dat leek al gauw op een sisser af te lopen: ‘Vervang die onnozelaar met zijn achterlijke commentaar’, ‘Ik heb één keer naar ‘Love Island’ gekeken. Nooit meer. Die voice-over... wat een ramp!’, en ‘Zwier hem buiten’ waren enkele opgemerkte commentaren. De makers namen maatregelen: de grapjes werden opgepoetst, er is minder ‘goedkope praat’ te horen en er werd geschaafd aan ’s mans Kempische accent.

De kijkcijfers van Love Island waren al vanaf de eerste episode niet veel soeps, maar zijn nu compleet gekelderd: vorige dinsdag keken er nog 202 393 mensen. Ook de Nederlandse voice-over kreeg trouwens bakken kritiek te slikken.

Ed Sheeran brengt eigen ketchup uit

Ed Sheeran brengt eigen ketchup uit © Instagram Ed Sheeran

Het is geen grap: Ed Sheeran heeft z’n eigen ketchup uit, die toepasselijkerwijs Edchup werd genoemd. Op Instagram poseerde hij met een fles van het goedje. Sheeran schijnt een enorme ketchupfanaat te zijn: hij zou op elke reis een fles met de saus meenemen, zodat hij nooit zonder hoeft te zitten. Of de Edchup ook in België te koop zal zijn, is nog niet geweten.

Shakira verdacht van belastingontduiking

Shakira verdacht van belastingontduiking © Isopix

Shakira verscheen zopas voor de onderzoeksrechter in Esplugues de Llobregat, een voorstad van Barcelona. Volgens het parket heeft de Colombiaanse zangeres geen belastingen betaald in Spanje tussen 2011 en 2014 terwijl ze toen in het land verbleef. Ze woont samen met voetballer Gerard Piqué sinds 2011 en koos in 2015 voor Spanje als haar fiscale residentie. Voordien was ze fiscaal op de Bahama's 'gehuisvest', maar volgens het Spaanse gerecht is dat nonsens. Haar advocaten houden vol dat haar inkomsten tot 2014 vooral uit internationale tournees kwamen en dat ze in die tijd niet eens zes maanden per jaar in Spanje woonde. Om fiscaal resident genoemd te worden in Spanje moet je minstens zes maanden per jaar in het land wonen.

Pommeline en Fabrizio in Temptation Island VIPS

Pommeline en Fabrizio in Temptation Island VIPS © SBS Belgium

Pommeline en Fabrizio, bekend van Temptation Island, zullen te zien zijn in Temptation Island VIPS. Dat is een variant op de 'reguliere' Temptation Island waarin BV’s en BN’ ers (Bekende Nederlanders) centraal staan. Het gerucht deed al eerder de ronde dat de twee zouden deelnemen. Het nieuws werd officieel bevestigd in het Nederlandse showbizzprogramma RTL Boulevard op de commerciële zender RTL4. Er waart trouwens een hardnekkige roddel rond als zou het programma, dat al werd opgenomen, er voor gezorgd hebben dat ze uit elkaar zijn. Fabrizio werd namelijk op het strand met een andere dame opgemerkt.
 

Rihanna is de best verdienende vrouwelijke muzikant

Rihanna is de best verdienende vrouwelijke muzikant © Isopix

Rihanna is de rijkste vrouwelijke muzikant ter wereld. Dat heeft het zakenmagazine Forbes bekendgemaakt. Vorig jaar schepte de zangeres uit Barbados 532 miljoen euro. Dat geld verdiende ze niet alleen met haar muziek, maar ook met haar make-uplijn Fenty Beauty. Ze laat Madonna (505 miljoen euro), Céline Dion (399 miljoen euro) en Beyoncé (355 miljoen euro) daarmee ver achter zich.

‘Ik heb alleen maar positieve reacties gekregen’

‘Ik heb alleen maar positieve reacties gekregen’ © Isopix

Sam Bettens heeft gisteravond voor het eerst sinds zijn transitie van vrouw naar man een televisie-interview gegeven. De K’s Choice-zanger deed zijn verhaal in de talkshow M op NPO1. 'Ik heb alleen maar positieve reacties gekregen, van de media en van vrienden, en ik kreeg zelfs berichten van mensen die ik al jaren niet meer gehoord had. Ik had op voorhand gezegd dat ik ging wegblijven van sociale media en mezelf ging afschermen, maar ik heb het uiteindelijk allemaal op me laten afkomen omdat het zo positief was’, aldus Bettens.

Véronique De Kock stapte in het huwelijksbootje met Manuel

Véronique De Kock stapte in het huwelijksbootje met Manuel © Isopix

Véronique De Kock heeft via Instagram gemeld dat ze getrouwd is. Haar kersverse echtgenoot heet Manuel, is met z’n 36 lentes 6 jaar jonger dan Véronique, en is werkzaam bij een bedrijf dat luxeproducten voor huisdieren op de markt brengt. Véronique maakte het nieuws zelf wereldkundig op Instagram. De feiten geschiedden in Brasschaat. Heel wat gasten beseften niet dat ze een huwelijksfeest zouden bijwonen, want De Kock had hen op de mouw gespeld dat ze uitgenodigd werden voor een housewarming. Ze had eerder relaties met François-Xavier Nieberding, Frank Slaets en Fabien Gridaudo. Met zowel Slaets als Gridaudo heeft ze een zoon.

Music Maestro

Bekijk alles
Amyl & The Sniffers: Ozzie at Werchter!

Amyl & The Sniffers: Ozzie at Werchter!

Rock Werchter: 10 niet te missen bands en artiesten

Rock Werchter: 10 niet te missen bands en artiesten

Ja, 't wordt weer moeilijk kiezen dit jaar naar welke bands je gaat kijken op Werchter en welke je links laat liggen. Want eigenlijk wil je alles zien... Maar dat is schier onmogelijk. Omdat we graag helpen om het spreekwoordelijke muzikale kaf van het koren te scheiden, hebben we hier tien bands geselecteerd waarvan we denken dat ze meer dan de moeite waard zijn. Voor elk wat wils. Van metal tot singer-songwriter. Van helemaal dancegek tot popgeek. Doeteruwvoordeelmee!

King Diamond: metaal als juweel

King Diamond: metaal als juweel

Graspop Metal Meeting: een verhaal van oudgedienden en nieuwe wolven die broederlijk naast elkaar de metal-Muze aanroepen en het publiek meenemen op een trip die nog lang zal nazinderen. Hoort in het rijtje oudgedienden thuis: King Diamond.

Florence + The Machine: sirene aan!

Florence + The Machine: sirene aan!

Door de ene op handen gedragen, door de andere verguisd. Florence Welch, je bent ervoor of niet. Met haar krachtige stem - ze kan er zowel schepen mee op de klippen laten lopen als mensen tot tranen mee beroeren - weet ze velen te raken. De ene wordt blij, de andere loopt weg. Welch laat niemand onberoerd. Rock Werchter, be prepared!

Mumford and sons: feest op het Werchter-podium!

Mumford and sons: feest op het Werchter-podium!

Er was een tijd dat iedereen helemaal voor de bijl ging voor Mumford en zijn zonen. Toen de band met hun nu-folk de neus aan het venster stak, werden ze meteen de publiekslievelingen. Perfecte schoonzonen die mooie en opzwepende muziek maakten. Tot heel wat mensen genoeg begonnen te krijgen van de banjo-met-gestampvoet.

Zomerfestivals: huur ‘Bohemian Rhapsody’ nu extra voordelig op Proximus TV!

Zomerfestivals: huur ‘Bohemian Rhapsody’ nu extra voordelig op Proximus TV!

Bohemian Rhapsody, het niet te missen verhaal van rockgroep QueenBohemian Rhapsody, met Rami Malek in een glansrol als Freddie Mercury, vertelt het verhaal van de wereldvermaarde band Queen, en is nu te bekijken via Proximus TV. Wij leggen je haarfijn uit waarom het de moeite loont om deze muzikale achtbaanrit van een film te bekijken.

YUNGBLUD: jong bloed, oude ziel

YUNGBLUD: jong bloed, oude ziel

Wat gebeurt er als je op vierjarige leeftijd gitaar begint te spelen? Dan sta je op je 22ste gewoon op Rock Werchter.

Amon Amarth: de raven van Odin schoppen keet!

Amon Amarth: de raven van Odin schoppen keet!

Viking metalmeesters uit Zweden die al voor de zesde keer voor anker gaan op Graspop. Zes keer met de bijl erdoor!

Trivium: hard 'n heavy!

Trivium: hard 'n heavy!

2000, en daar was Trivium, met in hun kielzog een schare andere bands die het millennium injecteerden met een flnke portie heavy metal. 

The Cure: meer dan veertig jaar weemoed

The Cure: meer dan veertig jaar weemoed

Met de revival van post-punk, new wave en alles wat daartussen ligt, wordt het de hoogste tijd om een van de belangrijkste bands die het genre voorgebracht heeft – en die eigenhandig de smoel van het genre mee hebben vormgegeven – even onder de aandacht te brengen.

Muse: de bron droogt nooit op

Muse: de bron droogt nooit op

Er zijn veel muzes, er is maar één Muse. Na 25 jaar platen maken, touren en zichzelf de pleuris spelen, maakt de band nog steeds als een geöliede machine podia onveilig.

Anthrax: muilperen sinds 1981

Anthrax: muilperen sinds 1981

1981. Het is de periode van de beginnende hairmetal. Mötley Crüe ziet het levenslicht. Bijvoorbeeld. Maar ook het prille Anthrax steekt de neus aan het venster.

Sport in de kijker

Bekijk alles
10 Touretappes om naar uit te kijken

10 Touretappes om naar uit te kijken

Op 6 juli is het weer zover: dan gaat met de Ronde van Frankrijk de jaarlijkse hoogmis van het wielrennen van start. En dit jaar ligt de Grand Départ in Brussel. Vanaf onze hoofdstad gaan we drie weken lang op zoek naar een opvolger voor Geraint Thomas. Naar welke tien ritten moeten we zeker uitkijken?

Alles wat je moet weten over de Afrika Cup 2019

Alles wat je moet weten over de Afrika Cup 2019

Geen Europees kampioenschap of Wereldbeker voetbal deze zomer, maar dat wil niet zeggen dat er geen grote internationale voetbaltoernooien zijn. Voor vrouwenvoetbal moeten we op het WK in Frankrijk zijn, op het Amerikaanse continent zijn er de Copa América en de Gold Cup, de U21 spelen een EK en op het Afrikaanse continent is er de Afrika Cup, ook wel de Coupe d’Afrique des Nations of CAN genoemd. Het Afrikaanse landentoernooi wordt voor het eerst in de zomer en met 24 ploegen gespeeld. In Egypte wordt een opvolger gezocht voor Kameroen dat de vorige editie won.

Met bloed, zweet en tranen: de achtste titel op een rij voor Oostende

Met bloed, zweet en tranen: de achtste titel op een rij voor Oostende

Zoals de laatste jaren steeds het geval was, startte Oostende het nieuwe seizoen in de Euromillions League als topfavoriet. De kustploeg ging op zoek naar een achtste opeenvolgende landstitel. De geelhemden kregen zware tegenstand uit Antwerpen, maar slaagden toch in hun doel. Een overzicht van een mooi seizoen.

Ronde van Zwitserland: laatste rechte lijn naar de Tour

Ronde van Zwitserland: laatste rechte lijn naar de Tour

Wie niet voor het Critérium du Dauphiné koos om zich voor te bereiden op de Tour de France, warmt zich vanaf 15 juni op in de Ronde van Zwitserland. Onder hen Geraint Thomas en Egan Bernal. Je kan de rittenkoers live volgen op Proximus TV.

Veel Britten, een Belg en de ex-verloofde van Wozniacki: dit zijn de beste Europese golfers

Veel Britten, een Belg en de ex-verloofde van Wozniacki: dit zijn de beste Europese golfers

Golfen is hot, de sport wint steeds meer aan populariteit. Traditiegetrouw hebben de Verenigde Staten enkele wereldsterren in hun rangen, maar Europa moet niet onderdoen. Wij pikten er tien Europese toppers uit.

Maak kennis met de Duivels van de toekomst

Maak kennis met de Duivels van de toekomst

De Belgische beloften spelen het EK U21 dat wordt gespeeld in Italië en San Marino. Een belangrijk EK want de vier landen die zich daar de beste tonen, pakken meteen een ticket voor de Olympische Spelen van 2020 in Tokio.

Niet te missen: deze sportevenementen kan je in juni allemaal volgen via Proximus TV

Niet te missen: deze sportevenementen kan je in juni allemaal volgen via Proximus TV

Het competitievoetbal ligt achter ons en de Giro nadert zijn einde. Maar dat wil niet zeggen dat je de komende weken niet overstelpt zal worden met een fantastisch sportaanbod. Ook in de zomer biedt Proximus Sports voor iedereen wat wils aan. Of wat dacht je van internationaal topvoetbal, koers op het hoogste niveau en spannende titelstrijden in de Euromillions League, de NBA en de Formule E? En dan hebben we het alleen nog maar over juni. Enjoy!

Wat moet je allemaal weten over de Red Lions, de beste hockeyploeg ter wereld?

Wat moet je allemaal weten over de Red Lions, de beste hockeyploeg ter wereld?

De Red Lions zijn momenteel de beste hockeyploeg ter wereld. Ze kroonden zich vorig jaar tot wereldkampioen en voeren de wereldranking aan. Maar hoe kwamen ze zover? Een bloemlezing.

Niet voor iedereen weggelegd: deze tien duo's gooiden hoge ogen in het dubbelspel

Niet voor iedereen weggelegd: deze tien duo's gooiden hoge ogen in het dubbelspel

Dubbelspel? Zet twee goede enkelspelers bij elkaar en het zal wel lukken. Dat is de misvatting die wel eens de ronde doet. Maar vergis je niet: dubbelspel is een specialiteit en het is niet vanzelfsprekend om een succesvol duo te vormen. Wij selecteerden er tien.

NBA: zij maken nog kans op de titel

NBA: zij maken nog kans op de titel

In de Play-offs van de NBA zijn we aanbeland in de Conference Finals. Dat wil zeggen dat nog vier ploegen kans maken op de titel, onder wie titelverdediger Golden State Warriors. Zij nemen het in de Western Conference Finals op tegen de Portland Trail Blazers. In het oosten strijden de Milwaukee Bucks en de Toronto Raptors om een plaats in de NBA Finals. Wij stellen je de vier titelpretendenten voor.

Welke Belgische atleten moet je in het oog houden? Ze zijn tot grootse dingen in staat

Welke Belgische atleten moet je in het oog houden? Ze zijn tot grootse dingen in staat

België is een atletiekland. In het verleden hadden we al enkele grote kampioenen, maar ook de huidige lichting is tot grootse dingen in staat. Wie zijn de (toekomstige) vaandeldragers van de Belgische atletiek?

Kom alles te weten over Formule E en volg de eindstrijd op Proximus TV

Kom alles te weten over Formule E en volg de eindstrijd op Proximus TV

Ze spreekt misschien nog niet zo tot de verbeelding als de Formule 1, maar de Formule E is wel aan een knappe opmars bezig. De relatief nieuwe discipline wordt steeds aanlokkelijker met meer bekende rijders, knappe circuits en - vooral - milieuvriendelijke wagens. De eindstrijd van dit seizoen kan je live volgen via Proximus TV.

Focus op films, series & tv

Bekijk alles
De tv-tips van de week (24 t.e.m. 30 juni)

De tv-tips van de week (24 t.e.m. 30 juni)

Te warm buiten? Geen nood, zelfs in de zomer is er iets op tv. Dit zijn onze aanraders van de week!

Vijftig jaar na de eerste maanlanding: Space Weekend op Discovery!

Vijftig jaar na de eerste maanlanding: Space Weekend op Discovery!

Vijftig jaar geleden, op 20 juli, zette de mens voor het eerst voet op de maan. Discovery zet het jubileumweekend in het teken van de geschiedenis en de toekomst van ons universum.

Te gekke beestjes die praten, plezier maken en je kind iets bijleren over vriendschap

Te gekke beestjes die praten, plezier maken en je kind iets bijleren over vriendschap

Op regenachtige dagen of tijdens een hittegolf kunnen je kinderen misschien niet buitenspelen met vriendjes, maar dat betekent niet dat ze niets kunnen leren. Een hartverwarmende animatiefilm kan je zoon of dochter veel bijleren over vriendschap en moed. En als er dan nog eens grappige beestjes in voorkomen, is je kind helemaal verkocht! Zet de popcorn alvast klaar voor deze grappige en leerrijke films met beestjes.

De week in showbizzland

De week in showbizzland

Onlangs werd er gefluisterd dat Ruth Beeckmans de plaats van Gert Verhulst zou innemen als sidekick van Samson. Bij Story wilden ze weten of Gerts zoon Viktor geen geschikte kandidaat zou zijn, en daar lijkt zijn vader niet afkerig tegenover te staan: ‘Viktor is de grootste Samson-fan van het heelal, dus wie weet. Maar we hebben het nog niet besproken’ liet hij optekenen. Viktor schrijft overigens al jaren mee aan de scenario’s voor de Kerstshow van Samson & Gert.

Nieuw in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx (21 juni)

Nieuw in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx (21 juni)

Vind je niet direct je gading bij de reguliere tv-zenders? Waarom dan niet genieten van een film in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx.

Bloedstollende Netflix Original-serie Leila: The Handmaid's Tale op zijn Indisch

Bloedstollende Netflix Original-serie Leila: The Handmaid's Tale op zijn Indisch

Heb je intussen het derde seizoen van The Handmaid's Tale - sinds 8 juni beschikbaar in de Movies & Series Pass van Proximus Picks - al verslonden en heb je honger naar meer? Dan kan je je hart ophalen met de nieuwe Indiase Netflix Original-serie Leila.

Samenwerking Thuis en Infrabel voor bloedstollende aflevering op treinsporen

Samenwerking Thuis en Infrabel voor bloedstollende aflevering op treinsporen

Thuis stevent af op zijn seizoensfinale. Voor het volgende week zover is, staat er deze week ook al heel wat spannends te gebeuren.

Deze bizarre filmfeiten kende je wellicht nog niet

Deze bizarre filmfeiten kende je wellicht nog niet

Het is genoegzaam bekend dat Sean Connery en Harrison Ford vader en zoon spelen in Indiana Jones And The Last Crusade. Wat minder filmliefhebbers weten, is dat Indy’s vader er blijkbaar jong aan begon: Connery is namelijk slechts twaalf jaar ouder dan Ford.

Wat je nog niet wist over Meryl Streep

Wat je nog niet wist over Meryl Streep

Op 22 juni mag Meryl Streep 70 kaarsjes uitblazen. De meest gelauwerde actrice allertijden kan terugblikken op een indrukwekkende carrière en is nog lang niet afgeschreven. Zo schittert ze momenteel in het tweede seizoen van Big Little Lies. Wij zetten enkele leuke weetjes over deze topactrice op een rij.

Tijd voor film: nu in de bioscoop (19 juni)

Tijd voor film: nu in de bioscoop (19 juni)

Zin in een avondje uit? Dan is een film meepikken altijd een uitstekend idee. Ontdek hier wat voor fraais je deze week kan gaan bekijken in 's lands filmzalen, en welke de meest bezochte bioscoopfilms van het moment zijn.

Dark, seizoen 2: de Apocalyps moet plaatsvinden

Dark, seizoen 2: de Apocalyps moet plaatsvinden

Een slaperig Duits dorpje. Waar kinderen verdwijnen. Of verdwenen zijn. Of niet? Welkom terug in Winden! Deel 2 van de Dark-trilogie komt eraan, vanaf 21 juni op Netflix!

De tv-tips van de week (17 t.e.m. 23 juni)

De tv-tips van de week (17 t.e.m. 23 juni)

De zomer nadert, maar er worden nog heel wat programma’s uitgezonden die de moeite van het bekijken meer dan waard zijn. Wij halen de lekkerste hapjes uit het zendschema!

Nieuws van het esports-front

Bekijk alles
Ninja niet gekwalificeerd voor Fortnite World Cup

Ninja niet gekwalificeerd voor Fortnite World Cup

Van 26 tot 28 juli vindt de Fortnite World Cup plaats en een van de grootste sterren van de game van Epic Games zal alvast niet deelnemen aan het tornooi. Tyler "Ninja" Blevins wist zich immers niet te kwalificeren.

Liquid wint ESL Pro League Season 9

Liquid wint ESL Pro League Season 9

Team Liquid heeft nog maar eens een overwinning toegevoegd aan een al indrukwekkend palmars met de zege in de ESL Pro League Season 9 Finals. In de finale ging het Franse G2 Esports voor de bijl.

Auto Chess krijgt tornooi met prijzenpot van 1 miljoen dollar

Auto Chess krijgt tornooi met prijzenpot van 1 miljoen dollar

Misschien heb je nog niet gehoord van Auto Chess, maar de mod van Dota is op korte tijd bijzonder populair geworden, met tientallen miljoenen spelers wereldwijd en nu heeft ook de esportswereld de game ontdekt.

PUBG-pro geband voor cheaten

PUBG-pro geband voor cheaten

Ludvik "Aitzy" Jahnsen, een professionele speler van PUBG zou op Steam geband zijn wegens cheaten. Aitzy ligt onder contract bij FaZe Clan en het is maar de vraag hoe de organisatie zal reageren als het nieuws bevestigd wordt.

Astralis laat zich verrassen door NRG op ESL Premier League Finals

Astralis laat zich verrassen door NRG op ESL Premier League Finals

Het Deense topteam Astralis heeft zich in de upper-bracket final van groep A op de ESL Premier League laten verrassen door NRG. NRG stoot zo meteen door naar de halve finale, terwijl Astralis een extra kwartfinale moet spelen.

Dignitas opent nieuwe productielocatie en trainingsfaciliteit

Dignitas opent nieuwe productielocatie en trainingsfaciliteit

Dignitas heeft in het Amerikaanse Newark, in de staat New Jersey, een nieuwe faciliteit geopend waar het producties zal maken en er ruimte is voor de verschillende teams van de organisatie om te trainen.

Locaties voor Worlds 2019 aangekondigd

Locaties voor Worlds 2019 aangekondigd

Riot Games heeft de nieuwe locatie, of eerder locaties, voor Worlds 2019 aangekondigd. Het grootste League of Legends-tornooi komt dit jaar nog eens naar Europa.

Ninjas in Pyjamas maakt ruimte voor nieuwe aanwinst

Ninjas in Pyjamas maakt ruimte voor nieuwe aanwinst

De Zweedse organisatie Ninjas in Pyjamas heeft Dennis “dennis” Edman uit zijn actieve line-up verwijderd. Het maakt zo plaats voor nieuwe aanwinst Nicolas “Plopski” Gonzalez Zamora.

EPHEC vertegenwoordigt België op de University Esports Masters

EPHEC vertegenwoordigt België op de University Esports Masters

Voor de eerste keer ooit zal België vertegenwoordigd worden op de University Esports Masters. Een team van EPHEC (Haute Ecole Economique et Technique), een hogeschool uit Brussel zal er deelnemen aan de League of Legends-competitie.

BLAST Pro Series trekt naar Moskou

BLAST Pro Series trekt naar Moskou

RFRSH Entertainment, de organisator van de BLAST Pro Series heeft de locatie voor het volgende tornooi bekendgemaakt. In september trekt het hele circus naar de Russische hoofdstad, Moskou.

Snappi vrijgegeven door OpTic

Snappi vrijgegeven door OpTic

Marco "Snappi" Pfeiffer heeft op Twitter aangekondigd dat hij is vrijgegeven door zijn team OpTic. Snappi was iets langer dan een jaar aan de slag bij het team, maar is nu dus een vrije agent.

OpTic klopt Ancient op DreamHack Open Summer

OpTic klopt Ancient op DreamHack Open Summer

Een Zweeds tornooi met een Zweeds en een Deens team in de finale, de organisatoren van de DreamHack Open Summer konden alleen maar tevreden zijn met de eindstrijd tussen OpTic en Ancient. Voor de teams stond er een plekje op de DreamHack Masters in Malmö op het spel.

Top