Het sappigste nieuws van de showbizzweek

Films | In het universum der Bekende Vlamingen en Hollywoodberoemdheden valt er altijd wel iets te beleven. Waar hielden ze zich de afgelopen dagen mee onledig? 
 

Door Pickx

Deel dit nieuws

Eva Daeleman heeft last van nachtlawaai sinds ze vlakbij de uitgaansbuurt van Oostende woont, Love Island is nog maar pas op tv of er is al striemende kritiek te horen op het datingprogramma, Francesca Vanthielen maakt haar opwachting in Thuis en Ed Sheeran heeft zijn eigen ketchup uit, de Edchup. Lees er hier alles over!

Nachtlawaai in uitgaansbuurt Oostende stoort Eva Daeleman

Eva Daeleman besloot een tijd geleden dat de zeelucht wel eens een heilzame uitwerking op haar zou kunnen hebben, en dus verhuisde ze naar de kust. Eva koos voor een woning vlakbij de uitgaansbuurt van Oostende. Aangezien daar meer nachtlawaai te horen is dan het geruis van de zee, besloot ze haar beklag te doen op Instagram: ‘Wonen aan zee? Da’s de max! Zeker op dagen als vandaag. Maar er is wel nog heel wat werk wat het nachtlawaai in de stad betreft’, schreef ze onder meer.

Na haar boodschap regende het laconieke en iets minder laconieke reacties: punkband BRLRS kondigde voor zaterdag een ‘Fanfare tegen het nachtlawaai met Eva Daeleman’ aan, en iemand lanceerde een petitie getiteld ‘Eva Daeleman verbannen uit Oostende’. De ex-presentatrice schrok van de reacties: ‘Ik vind het spijtig dat mensen zo dreigend reageren want ik stuur op geen enkele manier aan op het sluiten van de horeca of het stoppen van feestgedruis, integendeel zelfs’, reageerde ze. Burgemeester Bart Tommelein gaf aan dat Daeleman gerust eens mag langskomen op het stadhuis om de zaak te bespreken, maar dat de termen uitgaansbuurt en rust moeilijk in één zin passen.

Francesca Vanthielen en Kristof Verhassel maken hun opwachting in Thuis, soap krijgt ook nieuwe generiek

Thuis verwelkomt binnenkort twee nieuwe gezichten: Francesca Vanthielen gaat de rol van advocate Isolde Teerlynck vertolken, Kristof Verhassel - die eerder in de huid van Stan Lauwers kroop in Familie - speelt Jasper Beerens, de nieuwe bokstrainer van Ann en Judith. ‘Isolde Teerlynck is een ervaren advocate gespecialiseerd in #Me Too-zaken. Voor de invulling heb ik me laten inspireren door strafpleiter Christine Mussche, die vooral zedenzaken behandelt. Zij straalt expertise en menselijkheid uit. Het is vooral fijn te kunnen samenwerken met Kadèr Gürbüz en met Leah Thys. Kadèr leerde ik beter kennen tijdens theatervoorstellingen. Ook het feit dat ik met Leah kan samenwerken, was echt iets om naar uit te kijken. Zij heeft mij destijds enorm geholpen bij mijn auditie aan de Mountview Theatre School in Londen, waar ik een postgraduaat acteren behaalde. De cirkel is rond nu ik samen met haar op de set kan staan’, zo citeert Het Laatste Nieuws Francesca, die eerder al in de soaps Wittekerke en Louise Louise te zien was.
 
Naast de twee frisse gezichten is er nog een nieuwigheid: midden juni komt er een nieuwe generiek, die werd gecomponeerd door Miguel Wiels en Niels Destadsbader.

Love Island lijkt een flop te worden, commentaarstem aangepast na kritiek

Heel wat kijkers keken vol verwachting uit naar Love Island, het programma met Viktor Verhulst en de Nederlandse Holly Mae Brood, dat een soort mix van Big Brother en Temptation Island moet voorstellen. De eerste aflevering werd zowaar tegelijkertijd op VIER, VIJF en ZES uitgezonden, maar het feest is amper begonnen of het programma krijgt al kritiek uit alle hoeken: recensenten lieten geen spaander heel van het staaltje topentertainment, het met veel poeha aangekondigde presentatieduo komt zelden in beeld en her en der waarschuwt men voor de afgeborstelde lichamen van de deelnemers, die het zelfbeeld van menig jonge kijker van een fikse deuk zouden kunnen voorzien.
 
Veel kijklustigen werden bovendien ziedend van de commentaarstem van komiek Jeroen Verdick. In de Britse versie, die een ongezien succes is, schiet de commentator de ene grap na de andere de lucht in. Verdick deed zijn best, maar dat leek al gauw op een sisser af te lopen: ‘Vervang die onnozelaar met zijn achterlijke commentaar’, ‘Ik heb één keer naar ‘Love Island’ gekeken. Nooit meer. Die voice-over... wat een ramp!’, en ‘Zwier hem buiten’ waren enkele opgemerkte commentaren. De makers namen maatregelen: de grapjes werden opgepoetst, er is minder ‘goedkope praat’ te horen en er werd geschaafd aan ’s mans Kempische accent.

De kijkcijfers van Love Island waren al vanaf de eerste episode niet veel soeps, maar zijn nu compleet gekelderd: vorige dinsdag keken er nog 202 393 mensen. Ook de Nederlandse voice-over kreeg trouwens bakken kritiek te slikken.

Ed Sheeran brengt eigen ketchup uit

Het is geen grap: Ed Sheeran heeft z’n eigen ketchup uit, die toepasselijkerwijs Edchup werd genoemd. Op Instagram poseerde hij met een fles van het goedje. Sheeran schijnt een enorme ketchupfanaat te zijn: hij zou op elke reis een fles met de saus meenemen, zodat hij nooit zonder hoeft te zitten. Of de Edchup ook in België te koop zal zijn, is nog niet geweten.

Shakira verdacht van belastingontduiking

Shakira verscheen zopas voor de onderzoeksrechter in Esplugues de Llobregat, een voorstad van Barcelona. Volgens het parket heeft de Colombiaanse zangeres geen belastingen betaald in Spanje tussen 2011 en 2014 terwijl ze toen in het land verbleef. Ze woont samen met voetballer Gerard Piqué sinds 2011 en koos in 2015 voor Spanje als haar fiscale residentie. Voordien was ze fiscaal op de Bahama's 'gehuisvest', maar volgens het Spaanse gerecht is dat nonsens. Haar advocaten houden vol dat haar inkomsten tot 2014 vooral uit internationale tournees kwamen en dat ze in die tijd niet eens zes maanden per jaar in Spanje woonde. Om fiscaal resident genoemd te worden in Spanje moet je minstens zes maanden per jaar in het land wonen.

Pommeline en Fabrizio in Temptation Island VIPS

Pommeline en Fabrizio, bekend van Temptation Island, zullen te zien zijn in Temptation Island VIPS. Dat is een variant op de 'reguliere' Temptation Island waarin BV’s en BN’ ers (Bekende Nederlanders) centraal staan. Het gerucht deed al eerder de ronde dat de twee zouden deelnemen. Het nieuws werd officieel bevestigd in het Nederlandse showbizzprogramma RTL Boulevard op de commerciële zender RTL4. Er waart trouwens een hardnekkige roddel rond als zou het programma, dat al werd opgenomen, er voor gezorgd hebben dat ze uit elkaar zijn. Fabrizio werd namelijk op het strand met een andere dame opgemerkt.
 

Rihanna is de best verdienende vrouwelijke muzikant

Rihanna is de rijkste vrouwelijke muzikant ter wereld. Dat heeft het zakenmagazine Forbes bekendgemaakt. Vorig jaar schepte de zangeres uit Barbados 532 miljoen euro. Dat geld verdiende ze niet alleen met haar muziek, maar ook met haar make-uplijn Fenty Beauty. Ze laat Madonna (505 miljoen euro), Céline Dion (399 miljoen euro) en Beyoncé (355 miljoen euro) daarmee ver achter zich.

‘Ik heb alleen maar positieve reacties gekregen’

Sam Bettens heeft gisteravond voor het eerst sinds zijn transitie van vrouw naar man een televisie-interview gegeven. De K’s Choice-zanger deed zijn verhaal in de talkshow M op NPO1. 'Ik heb alleen maar positieve reacties gekregen, van de media en van vrienden, en ik kreeg zelfs berichten van mensen die ik al jaren niet meer gehoord had. Ik had op voorhand gezegd dat ik ging wegblijven van sociale media en mezelf ging afschermen, maar ik heb het uiteindelijk allemaal op me laten afkomen omdat het zo positief was’, aldus Bettens.

Véronique De Kock stapte in het huwelijksbootje met Manuel

Véronique De Kock heeft via Instagram gemeld dat ze getrouwd is. Haar kersverse echtgenoot heet Manuel, is met z’n 36 lentes 6 jaar jonger dan Véronique, en is werkzaam bij een bedrijf dat luxeproducten voor huisdieren op de markt brengt. Véronique maakte het nieuws zelf wereldkundig op Instagram. De feiten geschiedden in Brasschaat. Heel wat gasten beseften niet dat ze een huwelijksfeest zouden bijwonen, want De Kock had hen op de mouw gespeld dat ze uitgenodigd werden voor een housewarming. Ze had eerder relaties met François-Xavier Nieberding, Frank Slaets en Fabien Gridaudo. Met zowel Slaets als Gridaudo heeft ze een zoon.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top