Bekijk de Final Four van de UEFA Nations League live

Sport | Op 5 en 6 juni worden de halve finales afgewerkt in de Final Four van de Nations League in Portugal. Je kan de wedstrijden Portugal - Zwitserland en Nederland - Engeland live bekijken op Proximus TV via Eleven Sports.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De Final Four van de Nations League wordt gespeeld door de vier winnaars van de groepen in League A. Zij strijden om de allereerste titel in de Nations League, die overigens geen ticket voor het EK 2020 oplevert. De eerste halve finale gaat tussen Portugal en Zwitserland. Bij Portugal is Cristiano Ronaldo opnieuw van de partij, hoewel hij geen enkele wedstrijd speelde in de Nations League. De eergierige Ronaldo wil natuurlijk maar al te graag een nieuwe trofee toevoegen aan zijn palmares. In eigen land start Portugal als favoriet tegen Zwitserland, dat onze Rode Duivels van de winst hield na de 5-2 uitschuiver in november vorig jaar. Bij Zwitserland is de jonge spits Breel Embolo van Schalke 04 er niet bij door een blessure.

In de andere halve finale staan Nederland en Engeland tegenover elkaar. Nederland won zijn groep voor wereldkampioen Frankrijk en Duitsland. Voor Oranje is dit toernooi een goede test voor het EK van volgend jaar, waar ze wel eens zouden kunnen schitteren. Met mannen als Virgil Van Dijk en Matthijs De Ligt heeft Nederland op dit moment misschien wel de beste verdediging van Europa en dan is er nog de klasse van Frenkie De Jong. Bij Engeland werd de voorbereiding op de final four aardig verstoord vanwege de Europese verplichtingen van zowat de helft van de selectie. Ruben Lotfus-Cheek ontbreekt door een blessure. Het team van bondscoach Gareth Southgate klopte Nederland in maart vorig jaar bij het debuut van bondscoach Ronald Koeman dankzij een doelpunt van Jesse Lingard. Wie plaatst zich voor de finale?

De finales worden op zondag 9 juni afgewerkt en zijn ook live te volgen op Proximus TV bij Eleven Sports.

UEFA Nations League Final Four

Woensdag 5/6 om 20u45
Portugal - Zwitserland (Eleven Sports 1 of via de livestream)

Donderdag 6/6 om 20u45
Nederland - Engeland (Eleven Sports 1 of via de livestream)

Eleven Sports maakt deel uit van het International Sports en All Sports aanbod van Proximus TV. Ontdek hier meer over het sportaanbod van Proximus TV.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top