Tandem: Alexis en Valentin Borisavljevic, de zwemmende tweeling

Sport | In de laatste aflevering van Tandem, de reportagereeks van Proximus Sports, maken we kennis met de tweeling Alexis en Valentin Borisavljevic, twee van onze beste Belgische zwemmers.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Iedereen kent de tweeling Kevin en Jonathan Borlée uit de atletiek, maar ook in het zwemmen hebben we met de broertjes Alexis en Valentin Borisavljevic een tweeling op topniveau. Alexis en Valentin zagen het levenslicht op 2 mei 1997 en zijn een schoolvoorbeeld van perfecte integratie. Langs moeders kant zijn ze voor een kwart Congolees, langs vaders kant voor een kwart Servisch. Met ook nog vijftig procent Belgische roots omschrijven de broers zichzelf als een "melting-pot". Alexis en Valentin zijn afkomstig uit Brussel en perfect tweetalig. Nadat ze hun middelbare school afwerkten op de topsportschool in Antwerpen studeren ze nu alletwee in Leuven, de ene rechten, de andere burgerlijk ingenieur. Terwijl ze eerder trainden onder succescoach Ronald Gaastra bij Brabo, zijn ze nu aan de slag bij Leuven Aquatics.



Fysiek lijken de twee broers als twee druppels water op elkaar - allebei meten ze 1m87 voor 80 kilogram - maar het zijn zeker geen kopiën van elkaar. Zowel op het vlak van hun karakter als hun uiterlijk zijn er redelijk wat verschillen. De onafscheidelijke tweeling is gespecialiseerd in de 100 meter vrije slag en zijn kandidaten voor de aflossingsploeg. Trainen doen ze zo'n 50 tot 60 kilometer per week: te beginnen 's morgensvroeg met een sessie tussen 6 en 8 uur om vervolgens na hun lessen opnieuw het water in te duiken. Hun doel? Presteren op het WK in Zuid-Korea dat in juli plaats vindt om zich zo te plaatsen voor de Olympische Spelen van Tokio in 2020.



Bekijk de laatste Tandem donderdag om 20u30 op het 11(1)-kanaal van Proximus TV, beschikbaar voor klanten van Belgian Sports en All Sports. Later op de week wordt het programma verschillende keren heruitgezonden. Ontdek hier mee over het sportaanbod van Proximus TV.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top