Niet te missen: deze sportevenementen kan je in juni allemaal volgen via Proximus TV

Sport | Het competitievoetbal ligt achter ons en de Giro nadert zijn einde. Maar dat wil niet zeggen dat je de komende weken niet overstelpt zal worden met een fantastisch sportaanbod. Ook in de zomer biedt Proximus Sports voor iedereen wat wils aan. Of wat dacht je van internationaal topvoetbal, koers op het hoogste niveau en spannende titelstrijden in de Euromillions League, de NBA en de Formule E? En dan hebben we het alleen nog maar over juni. Enjoy!

Door MF

Deel dit nieuws

Voetbal nationaal

Het seizoen zit erop. Genk is de verdiende landskampioen, Anderlecht sloot een rampzalig seizoen af met een boost door de komst van Vincent Kompany. Voor die aan zijn taak begint, mag hij de Rode Duivels op weg helpen naar het EK 2020. In eigen huis moeten de troepen van Roberto Martinez de maat nemen van Kazachstan (8 juni) en Schotland (11 juni). Alles is live te volgen op VTM.

Niet alleen de grote jongens, ook de beloften hebben nog enkele spannende weken voor de boeg. Zij doen op het EK U21 namelijk een gooi naar eremetaal. Zonder speerpunt Landry Dimata, maar met een sterke selectie gaat bondscoach Johan Walem in Italië en San Marino ook op zoek naar olympische kwalificatie. Tussen 16 en 30 juni kan je het toernooi volgen op RTBF.In de aanloop naar het EK spelen de jonge Belgen nog een oefeninterland tegen Frankrijk, die exclusief te volgen is op Proximus Sports. Afspraak op maandag 3 juni om 21u.

Twee dagen eerder kan je al op Proximus Sports afstemmen om eveneens exclusief de interland tussen de Red Flames en Thailand te volgen. Come on Belgium!

Voetbal internationaal

Ook de Europese topcompetities zitten erop, maar er is nog één afspraak die niet te missen is: de finale van de UEFA Champions League in Madrid. Een verrassende affiche, met Tottenham en Liverpool die elkaar bekampen. Zoals steeds kan je de UEFA Champions League volgen op Proximus Sports met onze topanalisten en commentatoren.

Daarnaast is er nog heel wat interlandvoetbal te zien. Zo zijn er de finalewedstrijden van de Nations League, helaas zonder onze Rode Duivels. Portugal, Zwitserland, Nederland en Engeland zullen strijden om de eerste titel in de nieuwe competitie en het bijhorende EK-ticket. Op 5 juni is er de eerste halve finale met Portugal-Zwitserland, daags erna volgt Nederland-Engeland. Op 9 juni is er vervolgens de finale. Alle wedstrijden zijn te volgen op Eleven Sports, dat ook enkele EK-kwalificatiewedstrijden uitzendt. Met o.a. Kroatië-Wales, Griekenland-Italië en Spanje-Zweden staan er enkele mooie affiches gepland.

Wielrennen

De Giro loopt - of fietst - op zijn laatste benen. Sinds zaterdag 25 mei rust de roze trui op de schouders van de Ecuadoriaan Richard Carapaz, die de Sloveen Primoz Roglic onttroonde in het klassement. Bevestigt hij in de derde week en in het hooggebergte? Het is tot en met de afsluitende tijdrit op 2 juni allemaal te volgen op Eurosport.

Na de Giro gaat het in sneltempo richting Tour. Van 9 tot 16 juni is er het Critérium du Dauphiné, waar de Tour-favorieten zich finaal klaarstomen voor hun grote doel.

Ook in eigen land wordt er die week op hoog niveau gekoerst, want tussen 12 en 16 juni staat de Ronde van België op het programma. Van al dit lekkers zie je de hoogtepunten op Eurosport.

Wie niet in België of de Dauphiné koerst, pakt zijn biezen richting Zwitserland. Van 15 tot 23 juni kan je de Ronde van Zwitserland live volgen op Proximus Sports. Vorig jaar won Greg Van Avermaet met zijn BMC de ploegentijdrit en pakte ploegmaat Richie Porte de eindzege.

Op 17 juni, net na de Dauphiné dus, volgen we ook de Mont Ventoux Dénivelé Challenge op Proximus Sports. Deze klassieke wegkoers start in Vaison la Romaine en komt - zoals de naam al aangeeft - aan op de top van de Mont Ventoux.

Basketbal

Al heel het seizoen is het de vraag: wie stopt de Golden State Warriors af? De Houston Rockets alvast niet, James Harden en co beten met 4-2 in het zand. De Portland Trail Blazers kregen in de Conference Finals zelfs een 4-0 om de oren.

Voor de vijfde keer op een rij zijn de Golden State Warriors zo de beste ploeg van het westen, ze kunnen hun vierde titel in vijf seizoenen pakken. Tegenstander in de grote NBA-finale is Toronto.

In het oosten namen de Toronto Raptors na een bitse strijd immers de maat van de Milwaukee Bucks. De ongetwijfeld spannende strijd tussen Stephen Curry versus Kawhi Leonard is live te volgen op Proximus Sports via Eleven Sports. Op 30 mei staat de eerste match gepland. Wie het eerst vier matchen wint is kampioen. Ten laatste op 16 juni kennen we de winnaar. 

In eigen land nadert de titelstrijd in de Euromillions Basketball League eveneens zijn ontknoping. Antwerp Giants schitterde Europees en pakte al de beker, zij zijn de grote uitdager van regerend landskampioen Oostende. Op 30 mei en 1 juni staat de halve finale tussen Oostende en Limburg United op de planning, een eventuele derde match is voor 3 juni. De andere halve finale tussen Antwerp Giants en Brussels vindt telkens een dag later plaats. De finale is een 'best of five'. Op 7, 9, 11 juni en eventueel 13 en 15 juni gaan we op zoek naar de nieuwe landskampioen. En dat is allemaal te volgen op Proximus Sports, wat een luxe.

Tennis

Elise Mertens en vooral David Goffin werken een wisselvallig seizoen af.  De vraag die tennisminnend België bezighoudt, is of ze op Roland Garros op hun best zijn. De tweede week halen zou voor beiden een mooi resultaat zijn en een bevestiging van hun statuut als subtopper. Van 26 mei tot 9 juni is de blik van de tennisfans op Parijs gericht. En op Eurosport natuurlijk, want daar kan je alles op de voet volgen. Pakt Rafael Nadal zijn twaalfde zege? En wie kroont zich tot gravelkoningin?

Na de gemalen baksteen van Roland Garros start het grasseizoen, want het gaat meteen richting de kwalificaties van Wimbledon, die 25 en 28 juni op de sportzender bij uitstek te volgen zijn. Tussendoor bereiden de vrouwen zich onder meer voor in Nottingham.

Autosport

Traditioneel pakt Eurosport uit met een ruim aanbod aan autosport, en dat is in juni niet anders. Zo nadert het Formule E-seizoen met rasse schreden het einde. Na Berlijn richten we ons vizier op Zwitserland, waar de elektrische racewagens op 22 juni over de straten van Bern zullen scheuren. Het is de voorlaatste afspraak in de Formule E, die in juli eindigt met een tweedaagse in New York. Kunnen Jerome D'Ambrosio en Stoffel Vandoorne nog eens schitteren? En wie kroont zich tot wereldkampioen?

Vandoorne zien we enkele dagen voor de manche van de Formule E in Bern al in actie in Le Mans, waar onze landgenoot op 15 en 16 juni zal deelnemen aan de legendarische 24u. De 27-jarige Vandoorne vervangt voormalig F1-wereldkampioen Jenson Buton bij SMP Racing. De Brit wil tijd doorbrengen met zijn zwangere echtgenote "en Toyota is zo goed als onklopbaar". Succes, Stoffel!

Maar dankzij Proximus kan je ook genieten van Motorvision TV, als je écht niet genoeg kan krijgen van brullende motoren. In juni staan zo de British GT Championships op de planning. Op 8 en 9 juni is het te doen in het alombekende Silverstone, twee weken later is Donington Park aan de beurt.

Hockey

In de FIH Pro League gaat de strijd onverminderd verder. Juni wordt dan ook een gigantisch drukke maand voor de Belgische nationale ploegen. Zowel de Red Lions als de Red Panthers komen in juni nog zeven keer in actie in de groepsfase. Op Proximus Sports verdedigen de Lions op 8 en 23 juni hun leidersplaats tegen respectievelijk Nederland en Argentinië. De Panthers geven op 8 juni eveneens Nederland partij, een burenstrijd op het hoogste niveau dus. Op 28 en 30 juni volgen meteen de halve finales en de finale van de eerste FIH Pro League. Een titel voor de vrouwen lijkt er niet in te zitten, maar bevestigen de mannen hun wereldtitel met een nieuwe trofee?

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top