Onverfilmbaar? Dat dacht je maar!

Das Parfum van Patrick Süskind vertelt het verhaal van de zonderlinge parfumeur Jean-Baptiste Grenouille. Het boek werd al vaak betiteld als niet te verfilmen, en een eerste poging van regisseur Tom Tykwer werd slechts lauwtjes onthaald. ZDFNeo, de Duitse zender die onder meer de Vlaamse thrillerreeks Tabula Rasa co-produceerde, wilde het niettemin nog eens proberen en liet scenaristen Eva Kranenburg, Philipp Kadelbach en Oliver Berben er een zesdelige serie uit distilleren.
Onverfilmbaar? Dat dacht je maar! © Netflix

Dicht bij het boek blijven was er niet bij: ze verplaatsten het verhaal van de achttiende eeuw naar het heden en voegden ettelijke liters bloed plus een dosis seks toe. Alles begint met de moord op een zangeres, wiens geurklieren uit haar lichaam werden verwijderd. Vervolgens legt de arm der wet enkele vroegere kostschoolvrienden van haar op de rooster. Parfum werd een ingenieuze en mysterieuze serie met horrortrekjes, die door heel wat eigenaars van een Netflixabonnement vlot verslonden werd.

Ook over onderstaande literaire werken dachten velen dat het onmogelijk was om er een film of serie van in elkaar te fiksen, maar het gebeurde toch.


High-Rise

High-Rise © Isopix

‘Terwijl hij op het balkon de hond zat te verorberen, dacht Dr. Robert Laing na over de gebeurtenissen die zich de afgelopen drie maanden in het flatgebouw hadden afgespeeld’: zo begint High-Rise, een meesterwerk van de Britse schrijver J.G. Ballard. Veertig jaar lang probeerden verschillende regisseurs tevergeefs het werk te verfilmen, tot Ben Wheatly er toch in slaagde.

De heer Wheatly brouwde er een onderhoudende filmversie van met Tom Hiddleston, Sienna Miller en Jeremy Irons in prominente rollen. Zij wonen in een appartementsgebouw dat een wereld op zichzelf vormt: de bovenste etages zijn voor de hogere sociale klassen, minder begoeden wonen onderaan in de toren. Nadat neuroloog Robert Laing er zijn intrek neemt, maakt hij mee hoe de spanningen in het gebouw oplopen en de bewoners wegzinken in een spiraal van geweld en anarchie, met orgieën, drinkgelagen, bendegeweld en een rituele moord tot gevolg. High-Rise is striemende aanklacht tegen ongebreideld kapitalisme, maar naast de tragiek zit er ook een stevige dosis zwarte humor in.


Cien años de soledad

Cien años de soledad © Isopix

Vorige week meldden verschillende media dat Netflix het boek Honderd jaar eenzaamheid tot een tv-serie wil kneden. Een opmerkelijk nieuwtje, want schrijver Gabriel García Marquez heeft altijd volgehouden dat het gekkenwerk is om zijn pennenvruchten in film- of serievorm te serveren. Honderd jaar eenzaamheid (Cien años de soledad in de originele versie) beschrijft het reilen en zeilen in de Colombiaanse familie Buendia gedurende een periode van een eeuw, en zit vol magisch-realistische passages. Maar wat de ondertussen overleden auteur niet voor mogelijk hield, gaat nu dus toch gebeuren: 's werelds populairste streamingdienst heeft de filmrechten beet. De zonen van Marquez gaven hun fiat.

Lord Of The Rings

Lord Of The Rings © Isopix

Neen, het is geen roddel die de wereld werd ingestuurd door iemand die iets te veel hallicunogene middelen tot zich had genomen: The Beatles stelden zich ooit kandidaat om een rol te vertolken in The Lord Of The Rings. Het viertal zou dan uiteraard handig van de gelegenheid gebruik maken om een paar van hun songs in de verfilming op te nemen. George Harrison als Gandalf: wie had dat niet willen zien? Hoe dan ook kwam er niets van in huis: Stanley Kubrick, die door de Fab Four werd aangezocht als regisseur, vond het een onmogelijke opgave om de plusminus 10 000 pagina’s die John Ronald Reuel Tolkien erover schreef, te verfilmen. Bovendien zou hij een heel scala aan speciale effecten nodig gehad hebben, en midden jaren ’60 waren de mogelijkheden op dat vlak nog beperkt. De regisseur stortte zich vervolgens op 2001: A Space Odyssey.

Uiteindelijk zou het tot 2001 duren vooraleer Peter Jackson raad wist met het zootje ongeregeld dat Midden-Aarde bevolkt: toen deed met The Fellowship Of The Ring de eerste The Lord Of The Rings-film zijn intrede in de bioscopen.


Cloud Atlas

Cloud Atlas © Photo News

Lana en Andy Wachowski en Tom Tykwer zijn van geen kleintje vervaard: het trio draaide de hand niet om voor een filmversie van Cloud Atlas. Dat schrijfsel ontsproot aan het brein van David Mitchell, die er zes verschillende verhalen in opnam. Elk onderdeel speelt zich op een andere locatie en in een ander tijdperk af (van de negentiende eeuw tot in een verre toekomst). Bovendien is het aantal personages niet te tellen.

Een hele rist aan bekende namen, waaronder Halle Berry, Tom Hanks, Jim Broadbent en Hugo Weaving, zijn te zien in de film. De argeloze kijker is afwisselend getuige van een kostuumdrama, een thriller, een romantisch verhaal, sciencefiction en een post-apocalyptische historie. Alleen al de trailer duurt ruim vijf minuten. Cloud Atlas kreeg heel wat kritiek te slikken: men koos er namelijk voor om de actrices en acteurs verschillende personages te laten vertolken, wat sommige filmrecensenten aan een carnalvalsverkleedpartijtje deed denken. Niettemin vonden heel wat bioscoopbezoekers de film het bekijken meer dan waard.
Naked Lunch

Naked Lunch

William S. Burroughs had een halve apotheek aan harddrugs tot zich genomen toen hij het manuscript voor Naked Lunch neerpende. Hij schreef het werk in Marokko, naar eigen zeggen omgeven door drugsdealers en pooiers. Hij zou wekenlang dezelfde kleren hebben gedragen en een bad of douche nemen zat er ook al niet in. ‘Ik trok enkel mijn mouw omhoog om de injectienaald in mijn arm te laten neerploffen’, beweerde de man in een interview. Het behoorlijk van de pot gerukte resultaat was een boek met hoofdstukken die in willekeurige volgorde kunnen gelezen worden, zonder ook maar enige vorm van plot, dat zich gedeeltelijk afspeelt in een land dat niet bestaat.

David Cronenberg haalde er voor de filmversie de - volgens hem - lekkerste hapjes uit, en voegde er wat knip- en plakwerk uit het echte leven van Burroughs aan toe. Daarna breide hij alles aan elkaar tot een al even bevreemdend verhaal, waarin een schrijver per ongeluk zijn vrouw het hoekje om helpt waarna hij zijn schrijfmachine in een kakkerlak ziet veranderen en betrokken raakt in een dopingschandaal.

Lolita

Lolita

Niet lang nadat het boek Lolita van Vladimir Nabokov in 1952 verscheen, werden er banvloeken over de Rus uitgesproken. Hij had het namelijk aangedurfd om een roman te schrijven over de relatie van een man met een meisje van amper 12. Stanley Kubrick had lak aan de commotie en besloot het verhaal naar het witte doek te transporteren. Meer nog: hij deelde een plaagstoot uit door de vraag 'hoe kan je van zoiets een film maken?', die indertijd vaak te horen was, in het promotiefilmpje voor Lolita te verwerken. Het hoofdpersonage werd vertolkt door Sue Lyon, die zelf pas 14 was, wat de woede niet bepaald deed luwen. Om de gemoederen toch enigszins te bedaren, haalden enkele expliciete passages het witte doek niet. De film was goed voor de Oscar voor beste bewerkte scenario.


A Scanner Darkly

A Scanner Darkly © Isopix

In A Scanner Darkly draait het om een geheim narcotica-agent die in een futuristisch Amerika onder de naam Bob Arctor infiltreert in een groep drugsverslaafden, om zo de dealers van de mysterieuze drug substance d op het spoor te komen. Tijdens het uitvoeren van die nobele taak blijkt dat hij zelf niet immuun is voor het goedje. Uiteindelijk krijgt hij de opdracht om zichzelf te schaduwen: zijn collega’s kennen hem enkel onder de codenaam Fred en weten niet dat hij Bob Arctor is. Geheimagenten zijn namelijk gehuld in een scramble suit: er hangt een soort van bewegende mozaïek-waas voor hun gezicht waardoor ze continu van uiterlijk veranderen, en ze niet van elkaar weten hoe ze eruit zien.

Het gelijknamige boek van Philip K. Dick heeft een zeer ingewikkeld plot waarin passages over paranoia verweven zitten. Dick was zelf niet vies van een roesmiddeltje als aperitief en baseerde de film op eigen ervaringen: ‘Ik heb dat allemaal echt gezien’, liet hij zich ooit ontvallen in een interview. Filmmaker Richard Linklater gebruikte de ‘rotoscooptechniek’: na de opnames werd alles geanimeerd zodat de personages in A Scanner Darkly onder een tekenfilmlaag zitten. Hij strikte onder meer Keanu Reeves, Winona Ryder en Robert Downey Jr. als hoofdrolspelers.


Music Maestro

Bekijk alles
De tien meest legendarische rockclubs ooit

De tien meest legendarische rockclubs ooit

We kennen allemaal de coolste Belgische rockzalen, zoals de AB, 4AD, De Vooruit, Reflektor... maar weet je ook welke clubs wereldwijd tot de meest legendarische gerekend worden? Wij zochten het even uit en kwamen terug van een reis vol rock-‘n-roll en verhalen.

Dit waren de zomerhits van 2019

Dit waren de zomerhits van 2019

Niels Destadsbader won dan wel voor het derde jaar op rij de Radio 2 Zomerhit 2019 met 'Mee Naar Boven', er werden deze zomer nog heel wat andere zomerse hits gescoord! Wij zetten de nummers op een rij die je voor altijd zullen terug katapulteren naar de hete zomer van 2019!

De muzikanten met de kortste carrières

De muzikanten met de kortste carrières

Sommigen stierven vroegtijdig, anderen beslisten om andere dingen te gaan doen. En dan zijn er ook muzikanten die echt wel verrassende plotwendingen hebben meegemaakt. Een overzicht van de muzikanten van wie de carrière te snel voorbij was.

De tien meest misbegrepen lyrics

De tien meest misbegrepen lyrics

Ken Li! Of hoe je zingt wat je niet hoort! De tien meest misbegrepen songs ooit.  Herinner je je de doortocht van die Bulgaarse zangeres bij ‘Music Idol’ Bulgarije, die de songs ‘Ken Lee’ van Mariah Carey te berde bracht?

Start to hiphop: 10 must-have albums

Start to hiphop: 10 must-have albums

Sinds de jaren ‘70 heeft de hele hiphopcultuur de planeet veroverd. Van graffiti tot breakdance, van dj’en tot beatboxen. Zin om je te verdiepen in de rap? Maak alvast kennis met de 10 beste albums uit de gouden hiphoptijden, de periode tussen eind jaren ’80 en ’90 waarin het genre z’n hoogtepunt kende.

Billie Eilish: eerst Pukkelpop, dan de wereld

Billie Eilish: eerst Pukkelpop, dan de wereld

Als we de media mogen geloven - de andere media - dan is er voor Billie Eilish maar één scenario mogelijk: sterrendom. Talent, branie en songschrijfschap in één. En ze is nog niet eens twintig! Zeventien pas, ja!

Pukkelpop 2019: mis deze bands niet!

Pukkelpop 2019: mis deze bands niet!

Wat een affiche alweer, deze editie. Dat wordt schemaatjes maken en met het schaamrood op de wangen merken dat je wellicht niet alles kan zien wat je wil zien. Wij helpen je graag bij de selectie! Tien bands die je niet mag missen. Veel van eigen bodem ook!

Tien Belgische topproducers? Hier zijn ze!

Tien Belgische topproducers? Hier zijn ze!

Belgische bands zijn hot. Sant in eigen land en alom bejubeld in het buitenland. Maar wie zit er achter de knoppen van pakweg de nieuwste van PEUK? Reena Riot? Faces on TV? Sennek? Belgische topproducers. Een greep uit het aanbod!

Ariana Grande, voorbij het drama

Ariana Grande, voorbij het drama

Op 30 augustus brengt Ariana Grande haar Sweetener World Tour naar het Sportpaleis. Het is haar langverwachte terugkeer naar België na het uitverkochte, geannuleerde concert van mei 2017.Sinds de aanslag tijdens haar concert in Manchester kwam Ariana Grande sterker terug dan ooit en bracht ze maar liefst twee succesalbums uit. Ontdek hier alles wat je moet weten over het populairste popsterretje van het moment!

Deze muzieksterren overleden afgelopen maand

Deze muzieksterren overleden afgelopen maand

In juli verloor de muziekwereld weer heel wat talent. De volgende sterren blijven schitteren in ons geheugen.

Twenty One Pilots: Kiewit in de broekzak!

Twenty One Pilots: Kiewit in de broekzak!

'Stressed Out'. Dat ken je. En je hebt hen misschien al eens live gezien, bij hun vorige doortochten op Pukkelpop. Hoe het ook zij: Twenty One Pilots is een band van nu. En ze maken muziek van morgen.

IDLES: kopstoten op Pukkelpop!

IDLES: kopstoten op Pukkelpop!

Nieuwe lichting postpunkers, garagerockers, vuilbekkers, ratjetoe aan heren die muilperen uitdelen aan de eerste rijen fans. IDLES is het allemaal. Met twee albums op hun conto belooft het een broeierig onderonsje te worden op Pukkelpop.

Sport in de kijker

Bekijk alles
Tien om te zien op de US Open: de next generation bij de vrouwen

Tien om te zien op de US Open: de next generation bij de vrouwen

De US Open staat voor de deur. Terwijl bij de mannen andermaal wordt gekeken naar het trio Nadal-Federer-Djokovic, is het bij de vrouwen de vraag wie er ditmaal verrast. Er staat in ieder geval veel vrouwelijk talent klaar om de tennishemel te bestormen. We schotelen je 10 namen voor.

Wat moet je allemaal weten over de Red Lions, de beste hockeyploeg ter wereld?

Wat moet je allemaal weten over de Red Lions, de beste hockeyploeg ter wereld?

De Red Lions zijn momenteel de beste hockeyploeg ter wereld. Ze kroonden zich vorig jaar tot wereldkampioen en voeren de wereldranking aan. Maar hoe kwamen ze zover? Een bloemlezing.

Dodelijke ongevallen tijdens wielerwedstrijden

Dodelijke ongevallen tijdens wielerwedstrijden

Het overlijden van onze landgenoot Bjorg Lambrecht deze week in de Ronde van Polen is de zoveelste klap voor de wielerwereld. Lambrecht is jammer genoeg niet de enige wielrenner die een ongeval tijdens een wedstrijd niet overleefde. Bekijk het tragische lijstje met enkele van zijn bekendste voorgangers.

Bjorg Lambrecht: een groot wielertalent is niet meer

Bjorg Lambrecht: een groot wielertalent is niet meer

De wielerwereld is in rouw door het tragische overlijden van de 22-jarige Bjorg Lambrecht. De renner van Lotto-Soudal kwam maandag zwaar ten val in de Ronde van Polen en smakte met zijn borstkas tegen een betonnen duiker. Lambrecht werd nog gereanimeerd maar overleed later op de operatietafel.

Niet te missen: deze sportevenementen kan je in augustus allemaal volgen bij Proximus Pickx

Niet te missen: deze sportevenementen kan je in augustus allemaal volgen bij Proximus Pickx

In augustus trekken de Europese voetbalcompetities zich na een kleine zomerpauze opnieuw op gang. Daarnaast wordt er nog gefietst, gehockeyd, getennist en geracet dat het een lieve lust is. En zoals steeds is Proximus Pickx je vaste leidraad.

Diego Maradona: God in Napels, rebel daarbuiten

Diego Maradona: God in Napels, rebel daarbuiten

Is hij de beste speler ooit? Die vraag zal nooit een definitief antwoord kennen. Feit is wel dat Diego Armando Maradona een van de meest geniale voetballers ooit was. Ook naast het veld leidde hij een flitsend leven, al ging dat niet altijd even goed. Genoeg stof voor een uitgebreide film in ieder geval. 'Diego Maradona' van Asif Kapadia is vanaf 31 juli te bekijken in de bioscoop.

Vive le vélo: de beste koersfilms

Vive le vélo: de beste koersfilms

De karavaan van de Tour de France baant zich momenteel een weg door de mooiste landschappen van Frankrijk. Ook voor niet-wielerfanaten is de meest legendarische wielerwedstrijd ter wereld puur genieten (en niet alleen van de ontblote kuiten van de renners). En wij doen daar nog een flinke schep bovenop met deze reeks films die de koers, of op zijn minst de fiets in de kijker zet.

Vooruitblik op de Tour: wie zijn de kanshebbers?

Vooruitblik op de Tour: wie zijn de kanshebbers?

Op 6 juli gaat de 106de editie van de Tour de France van start in Brussel. Door het afzeggen van Chris Froome en Tom Dumoulin lijkt de Tour dit jaar onthoofd.

Eddy Merckx en de Ronde van Frankrijk 1969

Eddy Merckx en de Ronde van Frankrijk 1969

Dit jaar is het precies 50 jaar geleden dat Eddy Merckx zijn eerste van vijf eindzeges pakte in de Ronde Van Frankrijk. België had 30 jaar moeten wachten op een nieuwe Tourwinnaar, na Sylvère Maes die de Tour van 1939 had gewonnen. Om de 50e verjaardag van de eerste Tourzege van De Kannibaal te vieren, start de Ronde van Frankrijk in 2019 in Brussel. Wij blikken terug op een bewogen 1969 van Eddy Merckx.

10 Touretappes om naar uit te kijken

10 Touretappes om naar uit te kijken

Op 6 juli is het weer zover: dan gaat met de Ronde van Frankrijk de jaarlijkse hoogmis van het wielrennen van start. En dit jaar ligt de Grand Départ in Brussel. Vanaf onze hoofdstad gaan we drie weken lang op zoek naar een opvolger voor Geraint Thomas. Naar welke tien ritten moeten we zeker uitkijken?

Merci Merckx: zesdelige ode aan de Kannibaal op Eén

Merci Merckx: zesdelige ode aan de Kannibaal op Eén

Vanaf maandag 1 juli gaat Karl Vannieuwkerke op zoek naar de erfenis van Eddy Merckx. Zes dagen lang trekt hij door acht landen op drie continenten. Hij spreekt er met ex-ploegmaats, familieleden, journalisten, supporters, mecaniciens, vrienden en rivalen van de grootste wielrenner aller tijden, maar ook met toevallige passanten. Wat heeft Merckx voor hen betekend?

Niet te missen: deze sportevenementen kan je in juli allemaal volgen bij Proximus

Niet te missen: deze sportevenementen kan je in juli allemaal volgen bij Proximus

Hoezo, in juli ligt het voetbalseizoen stil? Het clubvoetbal mag dan wel een break nemen, maar de voetballiefhebber komt via Proximus ook tijdens de komende maand aan zijn trekken. Verder is het vooral uitkijken naar de Tour en Wimbledon, en is er traditioneel veel motorsport. Ook in juli zit je goed bij Proximus.

Focus op films, series & tv

Bekijk alles
Tweelingen in films: dubbel acteertalent

Tweelingen in films: dubbel acteertalent

Stranger Things uitgekeken? Dan moet je zeker ook deze series zien

Stranger Things uitgekeken? Dan moet je zeker ook deze series zien

Sinds 4 juli kan je wereldwijd het derde seizoen van 'Stranger Things' op Netflix bekijken. Intussen is de science-fictionserie volop alle records aan het breken, want amper 5 dagen later hadden al 18,2 miljoen mensen het seizoen al volledig uitgekeken. Ben jij intussen ook klaar met 'Stranger Things'? Dan moet je zeker ook deze series zien!

Zes nieuwe rechters in nieuw seizoen De Rechtbank

Zes nieuwe rechters in nieuw seizoen De Rechtbank

Een vader steekt zijn zoon neer en zegt zich niets meer te herinneren. Of je investeert met drie in een muziekstudio, maar krijgt dan ruzie. Op klaarlichte dag wordt iemand zeven keer beschoten voor de ogen van een bus schoolkinderen. Wat als je zoon zo agressief was dat je hem pas tot rede kan brengen in de rechtbank? Wat doe je als rechter als een vrouw plots haar hele verhaal van partnergeweld wijzigt? Of je moeder heeft geheugenproblemen en iemand heeft haar bankkaart gebruikt ... Met dit en nog zoveel meer worden zes nieuwe en vier bekende rechters vanaf maandag 26 augustus, geconfronteerd in het negende seizoen van De Rechtbank.

Het showbizznieuws van de week

Het showbizznieuws van de week

Er zit een haar in de boter tussen Jacques Vermeire en Ruben Van Gucht, de nieuwe Eén-talkshow met Danira Boukhriss Terkessidis heet 'Vandaag', Rik Verheye maakt een nieuwe reeks met West-Vlaamse inslag, Dwayne Johnson is de best betaalde acteur en Flip Kowlier zorgt voortaan voor de muziek in 'De Ideale Wereld'. Wat reilde en zeilde er de afgelopen dagen in BV-land en Hollywood? Dat lees je hier!

Welke films en series moeten opgenomen worden in de Vlaamse canon?

Welke films en series moeten opgenomen worden in de Vlaamse canon?

Er is de laatste weken heel wat te doen over de Vlaamse canon, een voorstel dat de onderhandelaars die zich moeten buigen over de vorming van een nieuwe Vlaamse regering onder ogen kregen. Volgens het document is het ‘een lijst van ankerpunten uit onze Vlaamse cultuur en geschiedenis, die Vlaanderen als Europese natie typeren’. Meteen kwamen behulpzame Twitteraars op de proppen met allerlei voorstellen: Suske en Wiske, lintbebouwing, het Le Lac Du Connemara-dansje-inclusief-servietten dat op geen enkel feest mag ontbreken en F.C. De Kampioenen werden aangehaald als onmisbare fenomenen uit de Vlaamse cultuur. Maar welke films en series verdienen eigenlijk een plaatsje in zo’n canon? Wat volgt is alvast een verdienstelijke poging om een paar onvergetelijke meesterwerken op te lijsten.

Nieuw in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx (22 augustus)

Nieuw in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx (22 augustus)

Vind je niet direct je gading bij de reguliere tv-zenders? Waarom dan niet genieten van een film in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx.

Deze nieuwe Vlaamse topfilms komen binnenkort in de zalen

Deze nieuwe Vlaamse topfilms komen binnenkort in de zalen

2018 was een uitstekend jaar voor de Belgische film, en die trend zet zich ook dit jaar voort. Er gingen al heel wat nieuwe Vlaamse en Waalse films in première tijdens de eerste helft van 2019. En het zit er nog niet op voor dit jaar, want aan het einde van deze zomer en in het najaar verschijnen er met o.a. 'De Patrick' (foto), 'The Best of Dorien B', 'Bastaard', 'Torpedo', 'Cleo' en 'Yummy' nog enkele parels van eigen bodem die je absoluut niet mag missen.

Tijd voor film: nu in de bioscoop (21 augustus)

Tijd voor film: nu in de bioscoop (21 augustus)

Zin in een avondje uit? Dan is een film meepikken altijd een uitstekend idee. Ontdek hier wat voor fraais je deze week kan gaan bekijken in 's lands filmzalen, en welke de meest bezochte bioscoopfilms van het moment zijn.

Deze films geven je een instant vakantiegevoel

Deze films geven je een instant vakantiegevoel

De Belgische zomer staat niet altijd garant voor zonnige dagen en zwoele temperaturen. Maar niet getreurd. Je kan het zomergevoel zelf maken en je woonkamer vullen met zon door naar een vrolijke, zomerse film te kijken. Van muzikale komedies gefilmd op zonnige locaties tot films over zomerse romances… Check onze 10 favoriete films om de vakantie tot bij jou te brengen.

De tv-tips van de week (20 t.e.m. 25 augustus)

De tv-tips van de week (20 t.e.m. 25 augustus)

Wat is er de komende dagen de moeite waard om op tv te bekijken? Dat lees je hier!

Cultrollen uit de koker van Quentin Tarantino

Cultrollen uit de koker van Quentin Tarantino

Met Once Upon a Time in Hollywood heeft Quentin Tarantino zonder twijfel een van zijn beste films afgeleverd. Met onvergetelijke rollen voor Leonardo DiCaprio als Rick Dalton, de tv-acteur die het probeert te maken in het veranderende Hollywood van 1969 en Brad Pitt als Cliff Booth, zijn vaste stuntdubbel, chauffeur en manusje-van-alles.

Hi-la-risch: de beste komediefilms om te kijken met het hele gezin

Hi-la-risch: de beste komediefilms om te kijken met het hele gezin

Lachen, gieren, brullen en stiekem gniffelen om de ‘volwassen’ mopjes die de kleinsten nog niet helemaal begrijpen. Wat is er leuker dan met het hele gezin naar een komediefilm kijken? Plan wat quality time in en kijk gezellig samen naar de grappigste (kinder)films. We geven onze suggesties: huilen van het lachen verzekerd!

Nieuws van het esports-front

Bekijk alles
Zes mensen opgepakt in zaak rond CS:GO-matchfixing

Zes mensen opgepakt in zaak rond CS:GO-matchfixing

In Australië heeft het gerecht zes mensen opgepakt in een zaak rond matchfixing binnen CS:GO. Ze zouden afspraken gemaakt hebben rond het vervalsen van wedstrijden om er vervolgens weddenschappen op af te sluiten.

Astralis Group komt ook met FIFA-team op de proppen

Astralis Group komt ook met FIFA-team op de proppen

Astralis Group, dat onlangs werd afgesplitst van RFRSH Entertainment om de teams in onder te brengen, heeft nu ook een eigen FIFA-team gelanceerd. Future FC komt zo naast Astralis en Origen terecht.

Brussels Guardians laat LoL-team gaan

Brussels Guardians laat LoL-team gaan

Brussels Guardians heeft gisteren op Twitter laten weten dat het zijn team in League of Legends heeft laten gaan. Die beslissing maakt het nadat het al een tijdje de zwakke prestaties aan elkaar rijgt.

Team Liquid opent nieuw complex in… Utrecht

Team Liquid opent nieuw complex in… Utrecht

Team Liquid, een van de grootste esportsorganisaties in de wereld, heeft aangekondigd dat het een nieuw trainingscomplex gaat openen. Dat krijgt zowaar een plek in Utrecht.

Amsterdam krijgt eigen esportsstadion

Amsterdam krijgt eigen esportsstadion

Rabobank en H20 Esports investeren samen in de creatie van het Rabo Esports Stadium Amsterdam. Dat moet het eerste volwaardige esportsstadion in Nederland worden.

Fnatic zet Xizt en Twist op de bank

Fnatic zet Xizt en Twist op de bank

Het CS:GO-team van Fnatic heeft met Xizt en Twist twee spelers op de bank gezet. Het hoopt met de veranderingen opnieuw te kunnen doorgroeien naar de top van de ranking.

Ford lanceert eigen esportsteam

Ford lanceert eigen esportsteam

Het Amerikaanse automerk Ford heeft met Fordzilla een eigen esportsteam opgericht. Het team zal in eerste instantie deelnemen aan toernooien in Forza Motorsport 7, maar ook andere games staan op het programma.

HEROIC haalt b0RUP binnen

HEROIC haalt b0RUP binnen

HEROIC heeft een vervanger gevonden voor Niels-Christain "NaToSaphiX" Sillassen. Die werd na amper drie maanden weggestuurd bij HEROIC. Zijn plek wordt nu ingenomen door Johannes "b0RUP" Borup.

Misfits en Kroenke kopen ook franchise in Call of Duty League

Misfits en Kroenke kopen ook franchise in Call of Duty League

Acitivision Blizzard heeft aangekondigd dat het nog eens twee slots in de vernieuwde Call of Duty League heeft verkocht. Kroenke Sports & Entertainment en Misfits Gaming vervoegen het lijstje.

Ongemeen spannende eindfase in LEC

Ongemeen spannende eindfase in LEC

Dit weekend werden de laatste wedstrijden in het reguliere seizoen van de Summer Split in de LEC afgerond en met nog enkele teams die streden voor de laatste plekjes in de play-offs werd het ongemeen spannend.

NBA-ster Kevin Garnett investeert in esports

NBA-ster Kevin Garnett investeert in esports

Kevin Garnett, een voormalige ster uit de NBA, de Amerikaanse basketbalcompetitie, heeft via zijn bedrijf Big Ticket Sports geïnvesteerd in Triumph Esports, dat teams heeft in verschillende games.

Fortnite-wereldkampioen slachtoffer van swatting

Fortnite-wereldkampioen slachtoffer van swatting

Kyle “Bugha” Giersdorf, de 16-jarige winnaar van het solotoernooi op de Fortnite World Cup, is het slachtoffer geworden van swatting. Politie viel zo met getrokken wapens zijn kamer binnen.

Top