Onverfilmbaar? Dat dacht je maar!

Das Parfum van Patrick Süskind vertelt het verhaal van de zonderlinge parfumeur Jean-Baptiste Grenouille. Het boek werd al vaak betiteld als niet te verfilmen, en een eerste poging van regisseur Tom Tykwer werd slechts lauwtjes onthaald. ZDFNeo, de Duitse zender die onder meer de Vlaamse thrillerreeks Tabula Rasa co-produceerde, wilde het niettemin nog eens proberen en liet scenaristen Eva Kranenburg, Philipp Kadelbach en Oliver Berben er een zesdelige serie uit distilleren.
Onverfilmbaar? Dat dacht je maar! © Netflix

Dicht bij het boek blijven was er niet bij: ze verplaatsten het verhaal van de achttiende eeuw naar het heden en voegden ettelijke liters bloed plus een dosis seks toe. Alles begint met de moord op een zangeres, wiens geurklieren uit haar lichaam werden verwijderd. Vervolgens legt de arm der wet enkele vroegere kostschoolvrienden van haar op de rooster. Parfum werd een ingenieuze en mysterieuze serie met horrortrekjes, die door heel wat eigenaars van een Netflixabonnement vlot verslonden werd.

Ook over onderstaande literaire werken dachten velen dat het onmogelijk was om er een film of serie van in elkaar te fiksen, maar het gebeurde toch.


High-Rise

High-Rise © Isopix

‘Terwijl hij op het balkon de hond zat te verorberen, dacht Dr. Robert Laing na over de gebeurtenissen die zich de afgelopen drie maanden in het flatgebouw hadden afgespeeld’: zo begint High-Rise, een meesterwerk van de Britse schrijver J.G. Ballard. Veertig jaar lang probeerden verschillende regisseurs tevergeefs het werk te verfilmen, tot Ben Wheatly er toch in slaagde.

De heer Wheatly brouwde er een onderhoudende filmversie van met Tom Hiddleston, Sienna Miller en Jeremy Irons in prominente rollen. Zij wonen in een appartementsgebouw dat een wereld op zichzelf vormt: de bovenste etages zijn voor de hogere sociale klassen, minder begoeden wonen onderaan in de toren. Nadat neuroloog Robert Laing er zijn intrek neemt, maakt hij mee hoe de spanningen in het gebouw oplopen en de bewoners wegzinken in een spiraal van geweld en anarchie, met orgieën, drinkgelagen, bendegeweld en een rituele moord tot gevolg. High-Rise is striemende aanklacht tegen ongebreideld kapitalisme, maar naast de tragiek zit er ook een stevige dosis zwarte humor in.


Cien años de soledad

Cien años de soledad © Isopix

Vorige week meldden verschillende media dat Netflix het boek Honderd jaar eenzaamheid tot een tv-serie wil kneden. Een opmerkelijk nieuwtje, want schrijver Gabriel García Marquez heeft altijd volgehouden dat het gekkenwerk is om zijn pennenvruchten in film- of serievorm te serveren. Honderd jaar eenzaamheid (Cien años de soledad in de originele versie) beschrijft het reilen en zeilen in de Colombiaanse familie Buendia gedurende een periode van een eeuw, en zit vol magisch-realistische passages. Maar wat de ondertussen overleden auteur niet voor mogelijk hield, gaat nu dus toch gebeuren: 's werelds populairste streamingdienst heeft de filmrechten beet. De zonen van Marquez gaven hun fiat.

Lord Of The Rings

Lord Of The Rings © Isopix

Neen, het is geen roddel die de wereld werd ingestuurd door iemand die iets te veel hallicunogene middelen tot zich had genomen: The Beatles stelden zich ooit kandidaat om een rol te vertolken in The Lord Of The Rings. Het viertal zou dan uiteraard handig van de gelegenheid gebruik maken om een paar van hun songs in de verfilming op te nemen. George Harrison als Gandalf: wie had dat niet willen zien? Hoe dan ook kwam er niets van in huis: Stanley Kubrick, die door de Fab Four werd aangezocht als regisseur, vond het een onmogelijke opgave om de plusminus 10 000 pagina’s die John Ronald Reuel Tolkien erover schreef, te verfilmen. Bovendien zou hij een heel scala aan speciale effecten nodig gehad hebben, en midden jaren ’60 waren de mogelijkheden op dat vlak nog beperkt. De regisseur stortte zich vervolgens op 2001: A Space Odyssey.

Uiteindelijk zou het tot 2001 duren vooraleer Peter Jackson raad wist met het zootje ongeregeld dat Midden-Aarde bevolkt: toen deed met The Fellowship Of The Ring de eerste The Lord Of The Rings-film zijn intrede in de bioscopen.


Cloud Atlas

Cloud Atlas © Photo News

Lana en Andy Wachowski en Tom Tykwer zijn van geen kleintje vervaard: het trio draaide de hand niet om voor een filmversie van Cloud Atlas. Dat schrijfsel ontsproot aan het brein van David Mitchell, die er zes verschillende verhalen in opnam. Elk onderdeel speelt zich op een andere locatie en in een ander tijdperk af (van de negentiende eeuw tot in een verre toekomst). Bovendien is het aantal personages niet te tellen.

Een hele rist aan bekende namen, waaronder Halle Berry, Tom Hanks, Jim Broadbent en Hugo Weaving, zijn te zien in de film. De argeloze kijker is afwisselend getuige van een kostuumdrama, een thriller, een romantisch verhaal, sciencefiction en een post-apocalyptische historie. Alleen al de trailer duurt ruim vijf minuten. Cloud Atlas kreeg heel wat kritiek te slikken: men koos er namelijk voor om de actrices en acteurs verschillende personages te laten vertolken, wat sommige filmrecensenten aan een carnalvalsverkleedpartijtje deed denken. Niettemin vonden heel wat bioscoopbezoekers de film het bekijken meer dan waard.
Naked Lunch

Naked Lunch

William S. Burroughs had een halve apotheek aan harddrugs tot zich genomen toen hij het manuscript voor Naked Lunch neerpende. Hij schreef het werk in Marokko, naar eigen zeggen omgeven door drugsdealers en pooiers. Hij zou wekenlang dezelfde kleren hebben gedragen en een bad of douche nemen zat er ook al niet in. ‘Ik trok enkel mijn mouw omhoog om de injectienaald in mijn arm te laten neerploffen’, beweerde de man in een interview. Het behoorlijk van de pot gerukte resultaat was een boek met hoofdstukken die in willekeurige volgorde kunnen gelezen worden, zonder ook maar enige vorm van plot, dat zich gedeeltelijk afspeelt in een land dat niet bestaat.

David Cronenberg haalde er voor de filmversie de - volgens hem - lekkerste hapjes uit, en voegde er wat knip- en plakwerk uit het echte leven van Burroughs aan toe. Daarna breide hij alles aan elkaar tot een al even bevreemdend verhaal, waarin een schrijver per ongeluk zijn vrouw het hoekje om helpt waarna hij zijn schrijfmachine in een kakkerlak ziet veranderen en betrokken raakt in een dopingschandaal.

Lolita

Lolita

Niet lang nadat het boek Lolita van Vladimir Nabokov in 1952 verscheen, werden er banvloeken over de Rus uitgesproken. Hij had het namelijk aangedurfd om een roman te schrijven over de relatie van een man met een meisje van amper 12. Stanley Kubrick had lak aan de commotie en besloot het verhaal naar het witte doek te transporteren. Meer nog: hij deelde een plaagstoot uit door de vraag 'hoe kan je van zoiets een film maken?', die indertijd vaak te horen was, in het promotiefilmpje voor Lolita te verwerken. Het hoofdpersonage werd vertolkt door Sue Lyon, die zelf pas 14 was, wat de woede niet bepaald deed luwen. Om de gemoederen toch enigszins te bedaren, haalden enkele expliciete passages het witte doek niet. De film was goed voor de Oscar voor beste bewerkte scenario.


A Scanner Darkly

A Scanner Darkly © Isopix

In A Scanner Darkly draait het om een geheim narcotica-agent die in een futuristisch Amerika onder de naam Bob Arctor infiltreert in een groep drugsverslaafden, om zo de dealers van de mysterieuze drug substance d op het spoor te komen. Tijdens het uitvoeren van die nobele taak blijkt dat hij zelf niet immuun is voor het goedje. Uiteindelijk krijgt hij de opdracht om zichzelf te schaduwen: zijn collega’s kennen hem enkel onder de codenaam Fred en weten niet dat hij Bob Arctor is. Geheimagenten zijn namelijk gehuld in een scramble suit: er hangt een soort van bewegende mozaïek-waas voor hun gezicht waardoor ze continu van uiterlijk veranderen, en ze niet van elkaar weten hoe ze eruit zien.

Het gelijknamige boek van Philip K. Dick heeft een zeer ingewikkeld plot waarin passages over paranoia verweven zitten. Dick was zelf niet vies van een roesmiddeltje als aperitief en baseerde de film op eigen ervaringen: ‘Ik heb dat allemaal echt gezien’, liet hij zich ooit ontvallen in een interview. Filmmaker Richard Linklater gebruikte de ‘rotoscooptechniek’: na de opnames werd alles geanimeerd zodat de personages in A Scanner Darkly onder een tekenfilmlaag zitten. Hij strikte onder meer Keanu Reeves, Winona Ryder en Robert Downey Jr. als hoofdrolspelers.


Music Maestro

Bekijk alles
Wat je moet weten over Rihanna

Wat je moet weten over Rihanna

Op haar nieuwe, negende album is het vier jaar na de laatste worp Anti nog altijd wachten. Maar Rihanna zat de laatste jaren niet stil: ze acteerde en lanceerde een eigen beauty- en lingerielijn. Op 2

De tien favoriete platen van Sioen

De tien favoriete platen van Sioen

Frederik Sioen is een vaste waarde in het Belgische muzieklandschap. Als hij niet op tour is met zijn bevriende Zuid-Afrikaanse vrienden voor 'Calling Up Soweto' (de hommage aan 'Graceland' van Paul S

10 opvallende Belpopbands uit de jaren ‘80

10 opvallende Belpopbands uit de jaren ‘80

In de jaren ’80 introduceerde Gust De Coster de term Belpop: die sloeg op muziek van Belgische pop- en rockgroepen, voornamelijk uit dat decennium. De eighties waren een vruchtbare bodem voor het genr

Quentin Tarantino in tien songs

Quentin Tarantino in tien songs

Quentin Tarantino kennen we allemaal: 'Pulp Fiction', 'Inglorious Bastards', 'One upon a time in Hollywood', 'From Dusk till Dawn', ... De man rijgt de fantastisch coole films gewoon aaneen. En hij do

Schoon volk op de uitreiking van de MIA’s 2019

Schoon volk op de uitreiking van de MIA’s 2019

Donderdag werden de MIA’s, de prijzen van de Vlaamse muziekindustrie, uitgereikt. Angèle werd de grote winnares van de avond met maar liefst vijf MIA’s maar blonk ook uit door haar afwezigheid.De dert

Nick Cave in tien platen: begeesterend, beklijvend, rauw en echt

Nick Cave in tien platen: begeesterend, beklijvend, rauw en echt

Valt Nick Cave te herleiden tot tien platen? In het geheel niet. 's Mans oeuvre is zodanig omvangrijk dat hij zelf een team van archivarissen nodig heeft om alles te catalogiseren. Met deze selectie v

Deze muzieksterren overleden afgelopen maand (januari 2020)

Deze muzieksterren overleden afgelopen maand (januari 2020)

Ook in januari moesten we weer afscheid nemen van heel wat muzikaal talent. Van Lexii Alijai bijvoorbeeld. De naam zegt je misschien niet veel, maar de Amerikaanse rapster was goed bezig om de muziekw

De rode loper van de Grammy Awards

De rode loper van de Grammy Awards

Op de uitreiking van de 62ste Grammy Awards werden Billie Eilish en Lizzo de grote winnaars. De twee straalden op de rode loper, net als Ariana Grande, Dua Lipa en vele anderen. Bekijk hier een select

Tien van de pot gerukte YouTube-muziekvideo's

Tien van de pot gerukte YouTube-muziekvideo's

Leve het internet! Leve YouTube en leve de creatieve geesten die muziekvideo's uploaden of de artiesten die menen dat hun muziek beter wordt bij gratie van een clipje. Het wereldwijde web onthoudt all

De tien meest invloedrijke vrouwelijke artiesten van 2019

De tien meest invloedrijke vrouwelijke artiesten van 2019

Leve Lady Gaga en alle vrouwen die vandaag het mooie weer maken in de rock, pop, dance etc. Give credit where credit is due. Vrouwelijke artiesten worden nog te vaak onderbelicht en te weinig naar waa

De tien favoriete platen van Sam Vloemans

De tien favoriete platen van Sam Vloemans

Sam Vloemans is muzikant, componist, arrangeur en producer. Hij is de drijvende kracht achter muziekcollectief Cargo Mas, naast eerdere projecten zoals zijn eigen band en Bord du Nord.

2020? Deze Belgische bands en artiesten hou je best in de gaten!

2020? Deze Belgische bands en artiesten hou je best in de gaten!

Hoog tijd om een blik te werpen op de bands en artiesten die hun opwachting maken voor 2020. We beperken ons in de keuze tot België. Talent genoeg van jonge - en iets oudere - muzikale duizendpoten di

Sport in de kijker

Bekijk alles
De voorjaarskoersen van Flanders Classics komen eraan! Flanders wie?

De voorjaarskoersen van Flanders Classics komen eraan! Flanders wie?

Met de Omloop Het Nieuwsblad begint op 29 februari het Vlaamse voorjaarsseizoen. De Vlaamse voorjaarsklassiekers zijn wijd en zijd bekend. Ze worden door miljoenen mensen wereldwijd bekeken en behoren

De UEFA Champions League is er weer: hier kijken we naar uit

De UEFA Champions League is er weer: hier kijken we naar uit

De groepsfase ligt al twee maanden achter ons, dus is het nu tijd voor de achtste finales in de UEFA Champions League. Zestien ploegen uit vijf landen maken hun opwachting in de race naar de beker met

Wat je moet weten over het NBA All Star Weekend

Wat je moet weten over het NBA All Star Weekend

Het is weer feest in de NBA, want het All Star Weekend staat voor de deur. Het is editie nummer 69 van de jaarlijkse hoogmis in het Amerikaanse basketbal. Dit jaar nemen - net zoals vorig jaar - Team

De tien opvallendste wintertransfers (internationaal)

De tien opvallendste wintertransfers (internationaal)

De wintermercato 2020 is er weer één voor de geschiedenisboeken. Het was een transferperiode om duimen en vingers bij af te likken. Zo trokken enkele jonge talenten naar de Europese topploegen en kwam

De mercato is voorbij: een overzicht van alle transfers in de Jupiler Pro League

De mercato is voorbij: een overzicht van alle transfers in de Jupiler Pro League

Wie is vertrokken, wie is erbij gekomen? We geven u per club een overzicht van de inkomende en uitgaande transfers. Zo kunt u zelf oordelen wie zich heeft versterkt en wie verzwakt is…

Niet te missen: sport op Proximus Pickx in februari

Niet te missen: sport op Proximus Pickx in februari

De eerste maand van het nieuwe jaar ligt alweer achter ons. En die bracht al een flinke dosis spanning mee in sportland. Dat belooft enkel maar goeds voor februari. Zo begint de UEFA Champions League

De favorieten en outsiders op de wereldtitel veldrijden (m/v)

De favorieten en outsiders op de wereldtitel veldrijden (m/v)

Het wereldkampioenschap veldrijden staat voor de deur. In het Zwitserse Dübendorf strijden de beste veldrijders van de wereld voor de befaamde regenboogtrui. Grote vraag bij de mannen is: wie klopt Ma

Deze tien dingen vielen al op in het NBA-seizoen

Deze tien dingen vielen al op in het NBA-seizoen

Het NBA-seizoen draait intussen op volle toeren. Dat wil zeggen dat we een eerste balans kunnen opmaken. Tien zaken die ons opvielen, van de opkomst van de LA Lakers en een verbazingwekkende Luka Donc

Het gala van de Gouden Schoen

Het gala van de Gouden Schoen

Hans Vanaken van Club Brugge heeft voor het tweede jaar op rij de Gouden Schoen op zijn naam geschreven. De middenvelder bleef nipt Dieumerci Mbokani van Antwerp voor, ook al een ex-winnaar. Derde wer

Deze tenniss(t)ers moeten we in het oog houden het komende jaar

Deze tenniss(t)ers moeten we in het oog houden het komende jaar

Het Grand Slam-seizoen opent dit jaar op 20 januari en dat gebeurt naar goede gewoonte met de Australian Open in de Rod Laver Arena. Maar naar welke tennissers (m/v) moeten we uitkijken in 2020?Bekijk

Deze tien veldrijders zijn de favorieten en outsiders voor de Belgische trui

Deze tien veldrijders zijn de favorieten en outsiders voor de Belgische trui

Op zondag 12 januari 2020 vindt het Belgisch Kampioenschap veldrijden plaats in Antwerpen. Vorig jaar won Toon Aerts dit BK. Hij haalde daarmee zijn eerste Belgische trui als prof binnen. Maar wie zij

Wie pakken de prijzen bij het Gala van de Gouden Schoen 2019?

Wie pakken de prijzen bij het Gala van de Gouden Schoen 2019?

Wint een speler van Club Brugge voor de vierde keer op rij de Gouden Schoen, wie wordt de beste Belg in het buitenland, wie wordt verkozen tot beste coach, wie is de doelman van het jaar, wie de belof

Focus op films, series & tv

Bekijk alles
Krokusvakantie? Filmpret voor klein en groot bij Proximus Pickx!

Krokusvakantie? Filmpret voor klein en groot bij Proximus Pickx!

Vakantie? Daar hoort een ontspannende familiefilm bij. Zin in zo’n film? Kijk in de Op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx en ga naar ‘Slingers en confetti’.

Waarom Torpedo een mijlpaal is in de Vlaamse filmgeschiedenis

Waarom Torpedo een mijlpaal is in de Vlaamse filmgeschiedenis

De film ‘Torpedo’ speelt zich af in het jaar 1943. Een groep Vlaamse rebellen krijgt een geheime opdracht en moet een lading uranium in een gekaapte duikboot van Congo naar Amerika brengen. Het proble

Deze boeken uit de 19de eeuw zijn nog altijd springlevend dankzij de verfilming!

Deze boeken uit de 19de eeuw zijn nog altijd springlevend dankzij de verfilming!

Met Little Women heeft Greta Gerwig het beroemde, gelijknamige boek van Louisa May Alcott (1868) nieuw leven in geblazen.

Deze verleidsters zijn helemaal klaar voor Temptation Island 2020

Deze verleidsters zijn helemaal klaar voor Temptation Island 2020

Geen relatietest zonder verleiding. Deze vurige verleidsters plannen het de mannen wel heel moeilijk te maken op het eiland der verleiding...

Bekijk de beste Césargenomineerde films op Proximus Pickx

Bekijk de beste Césargenomineerde films op Proximus Pickx

Op 28/02 worden de Césars, de belangrijkste Franse filmprijzen, uitgereikt. Vanaf die dag kan je op Proximus Pickx naar de beste genomineerde films van het festival kijken. Ga in de Op aanvraag-catalo

Tv-tips van de week (17 t.e.m. 23 februari)

Tv-tips van de week (17 t.e.m. 23 februari)

Niets op tv? Dat dacht je maar! Wij selecteerden het beste uit het zendschema!

Temptation Island 2020: maak kennis met de verleiders

Temptation Island 2020: maak kennis met de verleiders

Wie zorgt voor de ultieme verleiding in een nieuw seizoen van de ultieme relatietest? Vanaf 28 februari maken deze heren het televisiescherm elke week wat heter. Maak kennis met de acht verleiders die

Deze documentaires op Proximus Pickx mag je niet missen!

Deze documentaires op Proximus Pickx mag je niet missen!

Een documentaire is vaak pakkender dan een ‘gewone’ film, omdat het verhaal echt gebeurd is. Een documentaire kan ook een hele nieuwe hoek belichten van een gekend verhaal. Scherp je kennis aan over e

Cryptische films die je hersenen doen kraken

Cryptische films die je hersenen doen kraken

Wie zegt dat een film per se ontspannend moet zijn? Kies eens voor een film met een goed uitgedokterde plot(twist), raadselachtige mysteries of intriges en laat je uitdagen vanuit je woonkamer. Zo den

Nieuw in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx (13 februari)

Nieuw in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx (13 februari)

Vind je niet direct je gading bij de reguliere tv-zenders? Waarom dan niet genieten van een film in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx.

De valentijnspassie laait hoog op bij Proximus Pickx

De valentijnspassie laait hoog op bij Proximus Pickx

Nog tot 19 februari bekijk je de beste romantische komedies en feelgoodfilms op Proximus Pickx in de valentijnselectie. Neem een kijkje in de Op aanvraag-catalogus en kies voor ‘Valentijn voor iederee

Tv-tips van de week (10 t.e.m. 16 februari)

Tv-tips van de week (10 t.e.m. 16 februari)

Film, documentaire, serie of reality? Er is weer voor elk wat wils op tv de komende dagen. Ontdek hier onze aanraders!

Nieuws van het esports-front

Bekijk alles
De ploeg en persoonlijke tactiek van Genk-speler “AbdullahWaiss”

De ploeg en persoonlijke tactiek van Genk-speler “AbdullahWaiss”

We gaan verder met onze reis langs de spelers die onze Belgische clubs met de controller in de hand vertegenwoordigen. Na onze trip richting Moeskroen brachten we vandaag een bezoekje aan Abdullah Wai

Belgian League week 6: Sector One verzwakt niet, TimeOut volgt

Belgian League week 6: Sector One verzwakt niet, TimeOut volgt

Na het uitstel van matchday 5 om technische redenen kwamen de zes teams van de Belgian League maandagavond weer in actie. League of Legends-fans bleven meer dan een week op hun honger zitten. Terwi

DH Anaheim: Noward wordt als enige Belg op het toernooi 24e

DH Anaheim: Noward wordt als enige Belg op het toernooi 24e

Vorig weekend vond de Dreamhack Anaheim plaats in het Anaheim Convention Center. Howard “Noward” Castiaux plaatste zich als één van de meer dan 1200 deelnemers voor de grote finale van het Fortnite-to

Proximus ePro League : speeldag 12

Proximus ePro League : speeldag 12

Vervelen doen we ons niet met de Proximus ePro League. Niet alleen zagen we alweer heel wat doelpunten, ook de spanning is te snijden. Het is steeds weer moeilijk in te schatten wie de drie punten pak

Belgian Games Awards 2020: drie winnaars zijn bekend in categorieën esports

Belgian Games Awards 2020: drie winnaars zijn bekend in categorieën esports

Afgelopen vrijdag 21 februari werden op het 1UP-salon in Kortrijk de Belgian Games Awards uitgereikt. Deze awards bekronen het beste uit de Belgische gamewereld, met ook prijzen in drie esports-catego

Esports Europa: Europese federatie voor esports is een feit

Esports Europa: Europese federatie voor esports is een feit

Op vrijdag 21 februari is in het Europese parlement in Brussel de European Esports Federation (EEF) voorgesteld. Op de eerste bijeenkomst van 23 naties werd een voorzitter aangeduid. De Duitser Han

Razer en x-kom AGO werken samen aan nieuwe manier van spelerstraining en -ontwikkeling

Razer en x-kom AGO werken samen aan nieuwe manier van spelerstraining en -ontwikkeling

Razer, het vooraanstaande lifestylemerk voor gamers, gaat een partnerschap aan met x-kom AGO, een van Polens grootste e-sport-teams. Als onderdeel van de samenwerking zullen de spelers van x-kom AGO w

De ploeg en persoonlijke tactiek van Moeskroen-speler “RMPVal”

De ploeg en persoonlijke tactiek van Moeskroen-speler “RMPVal”

We zetten onze tocht richting de verschillende spelers in de Proximus ePro League verder. Vandaag trekken we naar Moeskroen om er Valentin “RMPVal” Yzerbyt te ontmoeten. Valentin vertrouwde ons to

Virtueel racen in Porsche Esports Supercup 2020

Virtueel racen in Porsche Esports Supercup 2020

Virtueel racen wordt steeds populairder. Ruim 4.900 simracers namen deel aan de kwalificaties voor de Porsche Esports Supercup 2020. Onder de deelnemers enkele bekende namen uit de 'echte' racerij, zo

RIV4L College League: EPHEC bezet de eerste plaatsen

RIV4L College League: EPHEC bezet de eerste plaatsen

Het is nog maar twee weken geleden dat de RIV4L College League opnieuw werd hervat en toch staan sommige scholen al aan de top van het klassement. Dit is het geval voor EPHEC in elke categorie. De

LouvardGame 5.1: WanteD en Team Plaza winnen titel op R6S en CoD

LouvardGame 5.1: WanteD en Team Plaza winnen titel op R6S en CoD

Afgelopen weekend vond de 5.1-editie van de LouvardGame plaats in het Stade du Pays de Charleroi voor Rainbow Six Siege en in de Spawn bar in Charleroi voor Call of Duty: Modern Warfare, de nieuwkomer

LouvardGame 5.1: The Dice zijn de eerste “legends”

LouvardGame 5.1: The Dice zijn de eerste “legends”

Het nieuwe seizoen van de LouvardGame is van start gegaan met een nieuw format voor het jaar 2020. De eerste manche vond afgelopen weekend plaats. De Belgen van Tenerife Titans eindigden als derde op

Top

Kinderslot geactiveerd

Voer uw pincode in om kinderslot gedurende 10 minuten uit te schakelen.

De pincode die je ingaf is niet correct. Probeer opnieuw.

Je pincode vergeten? Bel 0800 99 696

Hulp?

Het kinderslot is uitgeschakeld gedurende 10 minuten.