Het sappigste showbizznieuws van de week

Het sappigste showbizznieuws van de week

Volgens een Nederlandse columniste krijgen de verleidsters en verleiders uit Temptation Island grof betaald als ze op het eiland iemand in bed krijgen, Pieter Aspe beleefde een minder geslaagde vakantie op Zanzibar waar hij een blessure opliep en gearresteerd werd voor wildplassen, The Voice van Vlaanderen-finalist Bonni diende Koen Wauters van antwoord na diens kritiek en Sigrid Spruyt haalde fors uit naar de VRT en haar ex-collega's 'Hysterische Bunzing' en 'Bronstige Bonobo'. Lees er hier alles over!

‘Verleidsters en verleiders uit Temptation Island krijgen harde duiten om op het eiland van bil te gaan’

‘Verleidsters en verleiders uit Temptation Island krijgen harde duiten om op het eiland van bil te gaan’ © SBS Belgium

Veel trouwe kijkers van Temptation Island denken dat de verleidsters en verleiders aan het programma deelnemen voor de gratis vakantie, maar de Nederlandse columniste Angela De Jong doorprikte die illusie in De Ochtend Show To Go, een online ontbijtmagazine van het Algemeen Dagblad. Volgens haar krijgt de verleidende partij harde duiten toegeschoven. ‘Rick Brandsteder, de presentator, zei vorig jaar nog dat ze het echt doen omdat ze een gratis vakantie krijgen. Nu heb ik toevallig net iemand leren kennen die benaderd was om verleider te worden, en ze betalen grof. 3000 euro voor een zoen, dus als je alle vier de vrouwen zoent, hark je 12 000 euro binnen. En voor het in bed krijgen van een vrouw, krijg je 10 000 euro’, onthulde Angela.

De koppels hebben dan weer andere motieven om mee te doen, denkt ze: ‘Van hen heb ik meer het idee dat ze meedoen om bekend te worden, want als je zegt: ‘Mijn vriend is al zes keer vreemdgegaan, maar dit is de ultieme relatietest’, dan ben je volgens mij wel heel erg dom’, besloot ze. In een reactie ontkennen de televisiezenders VIJF en RTL, die het bewuste programma uitzenden, dat ze de dames en heren betalen.

Sigrid Spruyt haalt in boek hard uit naar ‘verziekte VRT’, ‘Hysterische Bunzing’ en ‘Bronstige Bonobo’

Sigrid Spruyt haalt in boek hard uit naar ‘verziekte VRT’, ‘Hysterische Bunzing’ en ‘Bronstige Bonobo’ © Isopix

In 2007 trok Sigrid Spruyt de deuren van de VRT-nieuwsredactie achter zich dicht. Nu haar boek Dagboek van een anker in de winkelrekken ligt, blijkt dat haar schminkallergie niet de voornaamste reden was voor het plotse vertrek. In het boek haalt ze hard uit naar de VRT, die ze ‘verziekt, rot en tragisch’ noemt. Ze hekelt de sensatiezucht, en geeft de verslaggeving rond de moord op Joe Van Holsbeeck als voorbeeld: ‘Net als andere media verspreidde de VRT-nieuwsdienst kort na de feiten het 'nieuws' dat de daders Marokkanen waren. Het bleken achteraf Polen te zijn, maar excuses kwamen er nooit’, aldus Spruyt.

In het boek rekent het ex-nieuwsgezicht ook genadeloos af met een paar ex-colllega’s. Die bedacht ze met pseudoniemen, maar die zijn soms zo duidelijk dat er bijna geen twijfel mogelijk is. Zo beschuldigt ze een oudere, vrouwelijke ex-collega die ze Bunzing noemt, van pesterijen en hysterie, waarbij aandachtige lezers van het boek al snel doorhadden dat het om Martine Tanghe moest gaan. Ze heeft het ook over de ‘geile praatjes van Bronstige Bonobo’, een sportjournalist die verdacht veel aan Karl Vannieuwkerke doet denken. Bij de VRT was de heer Vannieuwkerke één van de weinigen die er iets over kwijt wilde in de pers. ‘Nee, ik ben niet Bronstige Bonobo. We hebben daar op de redactie eens goed mee gelachen’, stelde hij in een interview met Het Laatste Nieuws. Een paar andere ex-collega's lieten in de Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg optekenen dat ze ‘niet begrijpen wat Sigrid bezielt’.

Pieter Aspe na gapende voetwonde en een boete wegens wildplassen: ‘Nooit zet ik nog een voet op Zanzibar’

Pieter Aspe na gapende voetwonde en een boete wegens wildplassen: ‘Nooit zet ik nog een voet op Zanzibar’ © Isopix

Pieter Aspe had bij z’n vriendin Tamara vrij snel het gevoel dat het wel goed zat: na amper een week vroeg hij haar ten huwelijk. Nadat de tortelduifjes in de echt verbonden werden, vertrokken ze naar Zanzibar voor wat een zorgeloze huwelijksreis had moeten worden, maar dat liep wel even anders. Het begon allemaal toen Aspe ergens op trapte na een zwembeurt. ‘Ik had een gapende wonde aan mijn voetzool’, liet hij optekenen in Dag Allemaal. Het werd een bijzonder pijnlijke zaak waardoor hij amper nog kon wandelen.  Van de symbolische plechtigheid die hij met Tamara had gepland, kwam bijgevolg niets in huis. Tot overmaat van ramp kreeg de misdaadschrijver ook nog een boete voor wildplassen: hij gebruikte de luchthaventoiletten zonder ervoor te betalen. ‘Ik had geen geld op zak en het was superdringend. Toen ik uit het toilet kwam, stond de politie naast mij. Ik heb een boete van 40 euro gekregen. Nooit zet ik nog een voet op Zanzibar’, aldus Aspe in Dag Allemaal.
 
 

Blind Getrouwd oogst naast bijval ook kritiek: ‘Is dit programma er enkel voor managers?’

Blind Getrouwd oogst naast bijval ook kritiek: ‘Is dit programma er enkel voor managers?’ © VTM

Blind Getrouwd is tegenwoordig het kijkcijferkanon van VTM op maandagavond. Het programma heeft dan ook een trouwe fanbasis, maar toch weerklinken er ook kritische geluiden van kijkers die menen dat de programmamakers bewust op zoek gaan naar kandidaten 'uit het boekje', die er financieel bijzonder goed voorstaan en die ‘blijkbaar allemaal aan bepaalde standaarden moeten voldoen’: Jolien is accountmanager en neemt bij wijze van vrijgezellenavond doodleuk een privévliegtuigje naar Ibiza, Joris heeft z’n eigen IT-bedrijf en ook Victor heeft een leidinggevende functie op kantoor.

Volgens de criticasters is het treffend dat er zelden of nooit arbeiders, laagopgeleiden, niet-blanken of holebi’s in het programma zitten. ‘Is dit programma er enkel voor managers?’, ‘Ik merk op dat het toch telkens mensen zijn met een hoger of universitair diploma en hogere job. Het zal nooit iemand zijn die aan de band staat in een fabriek of iemand die bij de vuilkar werkt’ en ‘De gewone arbeider komt niet aan bod’ waren enkele opvallende reacties. Bij VTM liet men eerder al weten dat er meer inschrijvingen nodig zijn om een iets verscheidener beeld te krijgen.

Willy Willy is niet meer

Willy Willy is niet meer © Isopix

Gitarist Willy Willy, officieel Willy Lambregt, is woensdagavond overleden.  Boekingsagentschap TTT Artists kwam met het nieuws naar buiten. Willy Willy maakte naam en faam als gitarist bij Arbeid Adelt!, Vaya Con Dios en The Scabs, en trad ook op met Willy Willy & The Voodoo Band. Vorige week nam hij nog een Lifetime Achievement Award in ontvangst tijdens de MIA's. Hij leed al een tijd aan een slepende ziekte en werd 59.
 

Bonni uit The Voice Van Vlaanderen countert kritiek Koen Wauters: ‘Het voelde alsof ik niet werd begeleid’

Bonni uit The Voice Van Vlaanderen countert kritiek Koen Wauters: ‘Het voelde alsof ik niet werd begeleid’ © VTM

Bonni Van Ounsen, vorig jaar finalist in The Voice van Vlaanderen, is niet gediend van de kritiek die hij van Koen Wauters te slikken kreeg. “Het ligt niet aan de kansen die de kandidaten krijgen, de vraag is of ze die willen grijpen. Bonni wilde heel graag en is supergetalenteerd, maar hij had volgens mij een verkeerd beeld van hoe zoiets tot stand zou kunnen komen. Het is een werk van lange adem, je moet lef hebben en hard genoeg willen knokken’, aldus het Clouseau-boegbeeld in Dag Allemaal.

Bonni belicht zijn kant van het verhaal in TV Familie. Hij zette naar eigen zeggen zijn studies stop tijdens The Voice, om zich volledig op de muziek te kunnen richten. Een platenmaatschappij zou hem benaderd hebben met beloftes, waar later niets van in huis kwam: ‘Er zou een reclameplan en een videoclip komen, maar toen de eerste single uitkwam gebeurde er niet veel. QMusic, nochtans onderdeel van VTM, draaide het nummer slechts één keer en op MNM was het al helemaal niet te horen, terwijl Luka met Hooverphonic platgedraaid werd. Frustrerend, ik ben zwaar ontgoocheld. Het voelt voor mij alsof ik gewoon niet werd begeleid’, aldus Van Ounsen, die nu een opleiding tot vastgoedmakelaar volgt.
 

Bartel Van Riet en Dorien hebben heuglijk nieuws

Bartel Van Riet en Dorien hebben heuglijk nieuws © Instagram

Bartel Van Riet en zijn vriendin Dorien zijn in blijde verwachting.  Dat maakte de presentator wereldkundig op Instagram. Wanneer de geboorte voorzien is, en of we een vrouwelijke of mannelijke nakomeling mogen verwachten, werd niet meegedeeld.
 

Zanger Ryan Adams beschuldigd van scheldtirades, seksuele intimidatie en manipulatief gedrag

Zanger Ryan Adams beschuldigd van scheldtirades, seksuele intimidatie en manipulatief gedrag © Isopix

Verschillende vrouwen beschuldigen de Amerikaanse zanger Ryan Adams van manipulatief en ongewenst gedrag. De dames vertellen in een interview met de New York Times allemaal een soortgelijk verhaal: Adams zou hen beloofd hebben hun muzikale carrière te helpen uitbouwen en seksuele avances gemaakt hebben. Wanneer ze hem dan afwezen, probeerde hij naar verluidt hun loopbaan te bemoeilijken.

Eén van hen omschrijft hem als ‘controlerend en agressief’. Hij zou haar emotioneel misbruikt hebben, en toen ze hem uiteindelijk verliet kwamen er volgens de jongedame onophoudelijk tekstberichten en oproepen van hem binnen met smeekbedes, scheldtirades en dreigingen met rechstzaken. Een andere vrouw liet optekenen dat Adams haar dwong tot telefoonseks en haar vroeg om iets naar z’n kamer te brengen, waar hij poedelnaakt zat te wachten. De zanger zou destijds ook een vijftienjarig meisje hebben getrakteerd op seksueel getinte berichten.

Zelf is hij niet akkoord met de beschuldigingen: 'Ik ben geen perfecte man, en ik heb fouten gemaakt. Aan iedereen die ik ooit gekwetst heb, ook onbedoeld, verontschuldig ik me. Het beeld dat in het artikel van me wordt opgehangen, is echter onnauwkeurig. Sommige details zijn uit hun context gerukt, andere zijn overdreven, sommige zaken zijn absoluut fout weergegeven. Ik zou nooit ongepaste berichten sturen naar iemand van wie ik weet dat ze minderjarig is’, schreef hij op de sociale media.

Al heel wat tickets verkocht voor F.C. De Kampioenen-marathon

Al heel wat tickets verkocht voor F.C. De Kampioenen-marathon © VRT

Laura, een verwoed fan van F.C. De Kampioenen, had de VRT een paar maanden geleden uitgedaagd om een marathon van de meest herhaalde serie uit de Vlaamse televisiegeschiedenis te organiseren, als ze genoeg retweets zou krijgen op haar oproep. Haar bericht kreeg de nodige respons. Dat noopte Jaak Van Assche - Fernand Costermans in de reeks - tot een reactie in de pers: ‘Ik heb het al zo vaak gezegd, het is het zoveelste bewijs dat de VRT die reeks nooit had mogen afschaffen. Kijk naar de lange rijen op de Boekenbeurs bij de strips. En de films blijven het ook goed doen’, vertelde hij in een interview met Het Nieuwsblad. Nu heeft de openbare omroep samen met Kinepolis bekendgemaakt wanneer die marathon doorgaat: het zal op 15 maart gebeuren.  Onder meer An Swartenbroekx (Bieke), Herman Verbruggen (Markske) en Ann Tuts (Doortje) tekenen present. De voorstelling zal 24 uur duren. Amper een halve dag nadat de datum werd bekendgemaakt, waren er al 1200 tickets verkocht.
 

Music Maestro

Bekijk alles
De tien meest legendarische rockclubs ooit

De tien meest legendarische rockclubs ooit

We kennen allemaal de coolste Belgische rockzalen, zoals de AB, 4AD, De Vooruit, Reflektor... maar weet je ook welke clubs wereldwijd tot de meest legendarische gerekend worden? Wij zochten het even uit en kwamen terug van een reis vol rock-‘n-roll en verhalen.

Dit waren de zomerhits van 2019

Dit waren de zomerhits van 2019

Niels Destadsbader won dan wel voor het derde jaar op rij de Radio 2 Zomerhit 2019 met 'Mee Naar Boven', er werden deze zomer nog heel wat andere zomerse hits gescoord! Wij zetten de nummers op een rij die je voor altijd zullen terug katapulteren naar de hete zomer van 2019!

De muzikanten met de kortste carrières

De muzikanten met de kortste carrières

Sommigen stierven vroegtijdig, anderen beslisten om andere dingen te gaan doen. En dan zijn er ook muzikanten die echt wel verrassende plotwendingen hebben meegemaakt. Een overzicht van de muzikanten van wie de carrière te snel voorbij was.

De tien meest misbegrepen lyrics

De tien meest misbegrepen lyrics

Ken Li! Of hoe je zingt wat je niet hoort! De tien meest misbegrepen songs ooit.  Herinner je je de doortocht van die Bulgaarse zangeres bij ‘Music Idol’ Bulgarije, die de songs ‘Ken Lee’ van Mariah Carey te berde bracht?

Start to hiphop: 10 must-have albums

Start to hiphop: 10 must-have albums

Sinds de jaren ‘70 heeft de hele hiphopcultuur de planeet veroverd. Van graffiti tot breakdance, van dj’en tot beatboxen. Zin om je te verdiepen in de rap? Maak alvast kennis met de 10 beste albums uit de gouden hiphoptijden, de periode tussen eind jaren ’80 en ’90 waarin het genre z’n hoogtepunt kende.

Billie Eilish: eerst Pukkelpop, dan de wereld

Billie Eilish: eerst Pukkelpop, dan de wereld

Als we de media mogen geloven - de andere media - dan is er voor Billie Eilish maar één scenario mogelijk: sterrendom. Talent, branie en songschrijfschap in één. En ze is nog niet eens twintig! Zeventien pas, ja!

Pukkelpop 2019: mis deze bands niet!

Pukkelpop 2019: mis deze bands niet!

Wat een affiche alweer, deze editie. Dat wordt schemaatjes maken en met het schaamrood op de wangen merken dat je wellicht niet alles kan zien wat je wil zien. Wij helpen je graag bij de selectie! Tien bands die je niet mag missen. Veel van eigen bodem ook!

Tien Belgische topproducers? Hier zijn ze!

Tien Belgische topproducers? Hier zijn ze!

Belgische bands zijn hot. Sant in eigen land en alom bejubeld in het buitenland. Maar wie zit er achter de knoppen van pakweg de nieuwste van PEUK? Reena Riot? Faces on TV? Sennek? Belgische topproducers. Een greep uit het aanbod!

Ariana Grande, voorbij het drama

Ariana Grande, voorbij het drama

Op 30 augustus brengt Ariana Grande haar Sweetener World Tour naar het Sportpaleis. Het is haar langverwachte terugkeer naar België na het uitverkochte, geannuleerde concert van mei 2017.Sinds de aanslag tijdens haar concert in Manchester kwam Ariana Grande sterker terug dan ooit en bracht ze maar liefst twee succesalbums uit. Ontdek hier alles wat je moet weten over het populairste popsterretje van het moment!

Deze muzieksterren overleden afgelopen maand

Deze muzieksterren overleden afgelopen maand

In juli verloor de muziekwereld weer heel wat talent. De volgende sterren blijven schitteren in ons geheugen.

Twenty One Pilots: Kiewit in de broekzak!

Twenty One Pilots: Kiewit in de broekzak!

'Stressed Out'. Dat ken je. En je hebt hen misschien al eens live gezien, bij hun vorige doortochten op Pukkelpop. Hoe het ook zij: Twenty One Pilots is een band van nu. En ze maken muziek van morgen.

IDLES: kopstoten op Pukkelpop!

IDLES: kopstoten op Pukkelpop!

Nieuwe lichting postpunkers, garagerockers, vuilbekkers, ratjetoe aan heren die muilperen uitdelen aan de eerste rijen fans. IDLES is het allemaal. Met twee albums op hun conto belooft het een broeierig onderonsje te worden op Pukkelpop.

Sport in de kijker

Bekijk alles
Tien om te zien op de US Open: de next generation bij de vrouwen

Tien om te zien op de US Open: de next generation bij de vrouwen

De US Open staat voor de deur. Terwijl bij de mannen andermaal wordt gekeken naar het trio Nadal-Federer-Djokovic, is het bij de vrouwen de vraag wie er ditmaal verrast. Er staat in ieder geval veel vrouwelijk talent klaar om de tennishemel te bestormen. We schotelen je 10 namen voor.

Wat moet je allemaal weten over de Red Lions, de beste hockeyploeg ter wereld?

Wat moet je allemaal weten over de Red Lions, de beste hockeyploeg ter wereld?

De Red Lions zijn momenteel de beste hockeyploeg ter wereld. Ze kroonden zich vorig jaar tot wereldkampioen en voeren de wereldranking aan. Maar hoe kwamen ze zover? Een bloemlezing.

Dodelijke ongevallen tijdens wielerwedstrijden

Dodelijke ongevallen tijdens wielerwedstrijden

Het overlijden van onze landgenoot Bjorg Lambrecht deze week in de Ronde van Polen is de zoveelste klap voor de wielerwereld. Lambrecht is jammer genoeg niet de enige wielrenner die een ongeval tijdens een wedstrijd niet overleefde. Bekijk het tragische lijstje met enkele van zijn bekendste voorgangers.

Bjorg Lambrecht: een groot wielertalent is niet meer

Bjorg Lambrecht: een groot wielertalent is niet meer

De wielerwereld is in rouw door het tragische overlijden van de 22-jarige Bjorg Lambrecht. De renner van Lotto-Soudal kwam maandag zwaar ten val in de Ronde van Polen en smakte met zijn borstkas tegen een betonnen duiker. Lambrecht werd nog gereanimeerd maar overleed later op de operatietafel.

Niet te missen: deze sportevenementen kan je in augustus allemaal volgen bij Proximus Pickx

Niet te missen: deze sportevenementen kan je in augustus allemaal volgen bij Proximus Pickx

In augustus trekken de Europese voetbalcompetities zich na een kleine zomerpauze opnieuw op gang. Daarnaast wordt er nog gefietst, gehockeyd, getennist en geracet dat het een lieve lust is. En zoals steeds is Proximus Pickx je vaste leidraad.

Stoelendans in 1A en 1B: deze clubs kozen voor een nieuwe coach

Stoelendans in 1A en 1B: deze clubs kozen voor een nieuwe coach

Acht van de zestien eersteklassers en drie van de acht clubs uit de Proximus League wisselden deze zomer van trainer. Net niet de helft van de Belgische profclubs slaat dus een andere weg in. Wij stellen de nieuwe trainers even voor.

Diego Maradona: God in Napels, rebel daarbuiten

Diego Maradona: God in Napels, rebel daarbuiten

Is hij de beste speler ooit? Die vraag zal nooit een definitief antwoord kennen. Feit is wel dat Diego Armando Maradona een van de meest geniale voetballers ooit was. Ook naast het veld leidde hij een flitsend leven, al ging dat niet altijd even goed. Genoeg stof voor een uitgebreide film in ieder geval. 'Diego Maradona' van Asif Kapadia is vanaf 31 juli te bekijken in de bioscoop.

Vive le vélo: de beste koersfilms

Vive le vélo: de beste koersfilms

De karavaan van de Tour de France baant zich momenteel een weg door de mooiste landschappen van Frankrijk. Ook voor niet-wielerfanaten is de meest legendarische wielerwedstrijd ter wereld puur genieten (en niet alleen van de ontblote kuiten van de renners). En wij doen daar nog een flinke schep bovenop met deze reeks films die de koers, of op zijn minst de fiets in de kijker zet.

Vooruitblik op de Tour: wie zijn de kanshebbers?

Vooruitblik op de Tour: wie zijn de kanshebbers?

Op 6 juli gaat de 106de editie van de Tour de France van start in Brussel. Door het afzeggen van Chris Froome en Tom Dumoulin lijkt de Tour dit jaar onthoofd.

Eddy Merckx en de Ronde van Frankrijk 1969

Eddy Merckx en de Ronde van Frankrijk 1969

Dit jaar is het precies 50 jaar geleden dat Eddy Merckx zijn eerste van vijf eindzeges pakte in de Ronde Van Frankrijk. België had 30 jaar moeten wachten op een nieuwe Tourwinnaar, na Sylvère Maes die de Tour van 1939 had gewonnen. Om de 50e verjaardag van de eerste Tourzege van De Kannibaal te vieren, start de Ronde van Frankrijk in 2019 in Brussel. Wij blikken terug op een bewogen 1969 van Eddy Merckx.

10 Touretappes om naar uit te kijken

10 Touretappes om naar uit te kijken

Op 6 juli is het weer zover: dan gaat met de Ronde van Frankrijk de jaarlijkse hoogmis van het wielrennen van start. En dit jaar ligt de Grand Départ in Brussel. Vanaf onze hoofdstad gaan we drie weken lang op zoek naar een opvolger voor Geraint Thomas. Naar welke tien ritten moeten we zeker uitkijken?

Merci Merckx: zesdelige ode aan de Kannibaal op Eén

Merci Merckx: zesdelige ode aan de Kannibaal op Eén

Vanaf maandag 1 juli gaat Karl Vannieuwkerke op zoek naar de erfenis van Eddy Merckx. Zes dagen lang trekt hij door acht landen op drie continenten. Hij spreekt er met ex-ploegmaats, familieleden, journalisten, supporters, mecaniciens, vrienden en rivalen van de grootste wielrenner aller tijden, maar ook met toevallige passanten. Wat heeft Merckx voor hen betekend?

Focus op films, series & tv

Bekijk alles
Tweelingen in films: dubbel acteertalent

Tweelingen in films: dubbel acteertalent

Tweelingen, het blijft toch iets aparts. En als de tweelingbroers of -zussen dan nog eens allebei dezelfde acteergave delen, kan je wel zeggen dat talent in de genen zit. Naast acterende tweelingen zijn er ook heel wat fims waarin identieke broers of zussen de hoofdrol spelen. Hoe dat wordt opgelost als er geen echte tweeling gecast kan worden? Met special effects zie je nauwelijks het verschil! Ontdek het zelf in deze 10 films.

Stranger Things uitgekeken? Dan moet je zeker ook deze series zien

Stranger Things uitgekeken? Dan moet je zeker ook deze series zien

Sinds 4 juli kan je wereldwijd het derde seizoen van 'Stranger Things' op Netflix bekijken. Intussen is de science-fictionserie volop alle records aan het breken, want amper 5 dagen later hadden al 18,2 miljoen mensen het seizoen al volledig uitgekeken. Ben jij intussen ook klaar met 'Stranger Things'? Dan moet je zeker ook deze series zien!

Zes nieuwe rechters in nieuw seizoen De Rechtbank

Zes nieuwe rechters in nieuw seizoen De Rechtbank

Een vader steekt zijn zoon neer en zegt zich niets meer te herinneren. Of je investeert met drie in een muziekstudio, maar krijgt dan ruzie. Op klaarlichte dag wordt iemand zeven keer beschoten voor de ogen van een bus schoolkinderen. Wat als je zoon zo agressief was dat je hem pas tot rede kan brengen in de rechtbank? Wat doe je als rechter als een vrouw plots haar hele verhaal van partnergeweld wijzigt? Of je moeder heeft geheugenproblemen en iemand heeft haar bankkaart gebruikt ... Met dit en nog zoveel meer worden zes nieuwe en vier bekende rechters vanaf maandag 26 augustus, geconfronteerd in het negende seizoen van De Rechtbank.

Het showbizznieuws van de week

Het showbizznieuws van de week

Er zit een haar in de boter tussen Jacques Vermeire en Ruben Van Gucht, de nieuwe Eén-talkshow met Danira Boukhriss Terkessidis heet 'Vandaag', Rik Verheye maakt een nieuwe reeks met West-Vlaamse inslag, Dwayne Johnson is de best betaalde acteur en Flip Kowlier zorgt voortaan voor de muziek in 'De Ideale Wereld'. Wat reilde en zeilde er de afgelopen dagen in BV-land en Hollywood? Dat lees je hier!

Welke films en series moeten opgenomen worden in de Vlaamse canon?

Welke films en series moeten opgenomen worden in de Vlaamse canon?

Er is de laatste weken heel wat te doen over de Vlaamse canon, een voorstel dat de onderhandelaars die zich moeten buigen over de vorming van een nieuwe Vlaamse regering onder ogen kregen. Volgens het document is het ‘een lijst van ankerpunten uit onze Vlaamse cultuur en geschiedenis, die Vlaanderen als Europese natie typeren’. Meteen kwamen behulpzame Twitteraars op de proppen met allerlei voorstellen: Suske en Wiske, lintbebouwing, het Le Lac Du Connemara-dansje-inclusief-servietten dat op geen enkel feest mag ontbreken en F.C. De Kampioenen werden aangehaald als onmisbare fenomenen uit de Vlaamse cultuur. Maar welke films en series verdienen eigenlijk een plaatsje in zo’n canon? Wat volgt is alvast een verdienstelijke poging om een paar onvergetelijke meesterwerken op te lijsten.

Nieuw in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx (22 augustus)

Nieuw in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx (22 augustus)

Vind je niet direct je gading bij de reguliere tv-zenders? Waarom dan niet genieten van een film in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx.

Deze nieuwe Vlaamse topfilms komen binnenkort in de zalen

Deze nieuwe Vlaamse topfilms komen binnenkort in de zalen

2018 was een uitstekend jaar voor de Belgische film, en die trend zet zich ook dit jaar voort. Er gingen al heel wat nieuwe Vlaamse en Waalse films in première tijdens de eerste helft van 2019. En het zit er nog niet op voor dit jaar, want aan het einde van deze zomer en in het najaar verschijnen er met o.a. 'De Patrick' (foto), 'The Best of Dorien B', 'Bastaard', 'Torpedo', 'Cleo' en 'Yummy' nog enkele parels van eigen bodem die je absoluut niet mag missen.

Tijd voor film: nu in de bioscoop (21 augustus)

Tijd voor film: nu in de bioscoop (21 augustus)

Zin in een avondje uit? Dan is een film meepikken altijd een uitstekend idee. Ontdek hier wat voor fraais je deze week kan gaan bekijken in 's lands filmzalen, en welke de meest bezochte bioscoopfilms van het moment zijn.

Deze films geven je een instant vakantiegevoel

Deze films geven je een instant vakantiegevoel

De Belgische zomer staat niet altijd garant voor zonnige dagen en zwoele temperaturen. Maar niet getreurd. Je kan het zomergevoel zelf maken en je woonkamer vullen met zon door naar een vrolijke, zomerse film te kijken. Van muzikale komedies gefilmd op zonnige locaties tot films over zomerse romances… Check onze 10 favoriete films om de vakantie tot bij jou te brengen.

De tv-tips van de week (20 t.e.m. 25 augustus)

De tv-tips van de week (20 t.e.m. 25 augustus)

Wat is er de komende dagen de moeite waard om op tv te bekijken? Dat lees je hier!

Cultrollen uit de koker van Quentin Tarantino

Cultrollen uit de koker van Quentin Tarantino

Met Once Upon a Time in Hollywood heeft Quentin Tarantino zonder twijfel een van zijn beste films afgeleverd. Met onvergetelijke rollen voor Leonardo DiCaprio als Rick Dalton, de tv-acteur die het probeert te maken in het veranderende Hollywood van 1969 en Brad Pitt als Cliff Booth, zijn vaste stuntdubbel, chauffeur en manusje-van-alles.

Hi-la-risch: de beste komediefilms om te kijken met het hele gezin

Hi-la-risch: de beste komediefilms om te kijken met het hele gezin

Lachen, gieren, brullen en stiekem gniffelen om de ‘volwassen’ mopjes die de kleinsten nog niet helemaal begrijpen. Wat is er leuker dan met het hele gezin naar een komediefilm kijken? Plan wat quality time in en kijk gezellig samen naar de grappigste (kinder)films. We geven onze suggesties: huilen van het lachen verzekerd!

Nieuws van het esports-front

Bekijk alles
Zes mensen opgepakt in zaak rond CS:GO-matchfixing

Zes mensen opgepakt in zaak rond CS:GO-matchfixing

In Australië heeft het gerecht zes mensen opgepakt in een zaak rond matchfixing binnen CS:GO. Ze zouden afspraken gemaakt hebben rond het vervalsen van wedstrijden om er vervolgens weddenschappen op af te sluiten.

Astralis Group komt ook met FIFA-team op de proppen

Astralis Group komt ook met FIFA-team op de proppen

Astralis Group, dat onlangs werd afgesplitst van RFRSH Entertainment om de teams in onder te brengen, heeft nu ook een eigen FIFA-team gelanceerd. Future FC komt zo naast Astralis en Origen terecht.

Brussels Guardians laat LoL-team gaan

Brussels Guardians laat LoL-team gaan

Brussels Guardians heeft gisteren op Twitter laten weten dat het zijn team in League of Legends heeft laten gaan. Die beslissing maakt het nadat het al een tijdje de zwakke prestaties aan elkaar rijgt.

Team Liquid opent nieuw complex in… Utrecht

Team Liquid opent nieuw complex in… Utrecht

Team Liquid, een van de grootste esportsorganisaties in de wereld, heeft aangekondigd dat het een nieuw trainingscomplex gaat openen. Dat krijgt zowaar een plek in Utrecht.

Amsterdam krijgt eigen esportsstadion

Amsterdam krijgt eigen esportsstadion

Rabobank en H20 Esports investeren samen in de creatie van het Rabo Esports Stadium Amsterdam. Dat moet het eerste volwaardige esportsstadion in Nederland worden.

Fnatic zet Xizt en Twist op de bank

Fnatic zet Xizt en Twist op de bank

Het CS:GO-team van Fnatic heeft met Xizt en Twist twee spelers op de bank gezet. Het hoopt met de veranderingen opnieuw te kunnen doorgroeien naar de top van de ranking.

Ford lanceert eigen esportsteam

Ford lanceert eigen esportsteam

Het Amerikaanse automerk Ford heeft met Fordzilla een eigen esportsteam opgericht. Het team zal in eerste instantie deelnemen aan toernooien in Forza Motorsport 7, maar ook andere games staan op het programma.

HEROIC haalt b0RUP binnen

HEROIC haalt b0RUP binnen

HEROIC heeft een vervanger gevonden voor Niels-Christain "NaToSaphiX" Sillassen. Die werd na amper drie maanden weggestuurd bij HEROIC. Zijn plek wordt nu ingenomen door Johannes "b0RUP" Borup.

Misfits en Kroenke kopen ook franchise in Call of Duty League

Misfits en Kroenke kopen ook franchise in Call of Duty League

Acitivision Blizzard heeft aangekondigd dat het nog eens twee slots in de vernieuwde Call of Duty League heeft verkocht. Kroenke Sports & Entertainment en Misfits Gaming vervoegen het lijstje.

Ongemeen spannende eindfase in LEC

Ongemeen spannende eindfase in LEC

Dit weekend werden de laatste wedstrijden in het reguliere seizoen van de Summer Split in de LEC afgerond en met nog enkele teams die streden voor de laatste plekjes in de play-offs werd het ongemeen spannend.

NBA-ster Kevin Garnett investeert in esports

NBA-ster Kevin Garnett investeert in esports

Kevin Garnett, een voormalige ster uit de NBA, de Amerikaanse basketbalcompetitie, heeft via zijn bedrijf Big Ticket Sports geïnvesteerd in Triumph Esports, dat teams heeft in verschillende games.

Fortnite-wereldkampioen slachtoffer van swatting

Fortnite-wereldkampioen slachtoffer van swatting

Kyle “Bugha” Giersdorf, de 16-jarige winnaar van het solotoernooi op de Fortnite World Cup, is het slachtoffer geworden van swatting. Politie viel zo met getrokken wapens zijn kamer binnen.

Top