Het sappigste showbizznieuws van de week

Films | Waar hielden onze bekende medemensen zich mee onledig?

Door Pickx

Deel dit nieuws

Volgens een Nederlandse columniste krijgen de verleidsters en verleiders uit Temptation Island grof betaald als ze op het eiland iemand in bed krijgen, Pieter Aspe beleefde een minder geslaagde vakantie op Zanzibar waar hij een blessure opliep en gearresteerd werd voor wildplassen, The Voice van Vlaanderen-finalist Bonni diende Koen Wauters van antwoord na diens kritiek en Sigrid Spruyt haalde fors uit naar de VRT en haar ex-collega's 'Hysterische Bunzing' en 'Bronstige Bonobo'. Lees er hier alles over!

‘Verleidsters en verleiders uit Temptation Island krijgen harde duiten om op het eiland van bil te gaan’

Veel trouwe kijkers van Temptation Island denken dat de verleidsters en verleiders aan het programma deelnemen voor de gratis vakantie, maar de Nederlandse columniste Angela De Jong doorprikte die illusie in De Ochtend Show To Go, een online ontbijtmagazine van het Algemeen Dagblad. Volgens haar krijgt de verleidende partij harde duiten toegeschoven. ‘Rick Brandsteder, de presentator, zei vorig jaar nog dat ze het echt doen omdat ze een gratis vakantie krijgen. Nu heb ik toevallig net iemand leren kennen die benaderd was om verleider te worden, en ze betalen grof. 3000 euro voor een zoen, dus als je alle vier de vrouwen zoent, hark je 12 000 euro binnen. En voor het in bed krijgen van een vrouw, krijg je 10 000 euro’, onthulde Angela.

De koppels hebben dan weer andere motieven om mee te doen, denkt ze: ‘Van hen heb ik meer het idee dat ze meedoen om bekend te worden, want als je zegt: ‘Mijn vriend is al zes keer vreemdgegaan, maar dit is de ultieme relatietest’, dan ben je volgens mij wel heel erg dom’, besloot ze. In een reactie ontkennen de televisiezenders VIJF en RTL, die het bewuste programma uitzenden, dat ze de dames en heren betalen.

Sigrid Spruyt haalt in boek hard uit naar ‘verziekte VRT’, ‘Hysterische Bunzing’ en ‘Bronstige Bonobo’

In 2007 trok Sigrid Spruyt de deuren van de VRT-nieuwsredactie achter zich dicht. Nu haar boek Dagboek van een anker in de winkelrekken ligt, blijkt dat haar schminkallergie niet de voornaamste reden was voor het plotse vertrek. In het boek haalt ze hard uit naar de VRT, die ze ‘verziekt, rot en tragisch’ noemt. Ze hekelt de sensatiezucht, en geeft de verslaggeving rond de moord op Joe Van Holsbeeck als voorbeeld: ‘Net als andere media verspreidde de VRT-nieuwsdienst kort na de feiten het 'nieuws' dat de daders Marokkanen waren. Het bleken achteraf Polen te zijn, maar excuses kwamen er nooit’, aldus Spruyt.

In het boek rekent het ex-nieuwsgezicht ook genadeloos af met een paar ex-colllega’s. Die bedacht ze met pseudoniemen, maar die zijn soms zo duidelijk dat er bijna geen twijfel mogelijk is. Zo beschuldigt ze een oudere, vrouwelijke ex-collega die ze Bunzing noemt, van pesterijen en hysterie, waarbij aandachtige lezers van het boek al snel doorhadden dat het om Martine Tanghe moest gaan. Ze heeft het ook over de ‘geile praatjes van Bronstige Bonobo’, een sportjournalist die verdacht veel aan Karl Vannieuwkerke doet denken. Bij de VRT was de heer Vannieuwkerke één van de weinigen die er iets over kwijt wilde in de pers. ‘Nee, ik ben niet Bronstige Bonobo. We hebben daar op de redactie eens goed mee gelachen’, stelde hij in een interview met Het Laatste Nieuws. Een paar andere ex-collega's lieten in de Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg optekenen dat ze ‘niet begrijpen wat Sigrid bezielt’.

Pieter Aspe na gapende voetwonde en een boete wegens wildplassen: ‘Nooit zet ik nog een voet op Zanzibar’

Pieter Aspe had bij z’n vriendin Tamara vrij snel het gevoel dat het wel goed zat: na amper een week vroeg hij haar ten huwelijk. Nadat de tortelduifjes in de echt verbonden werden, vertrokken ze naar Zanzibar voor wat een zorgeloze huwelijksreis had moeten worden, maar dat liep wel even anders. Het begon allemaal toen Aspe ergens op trapte na een zwembeurt. ‘Ik had een gapende wonde aan mijn voetzool’, liet hij optekenen in Dag Allemaal. Het werd een bijzonder pijnlijke zaak waardoor hij amper nog kon wandelen.  Van de symbolische plechtigheid die hij met Tamara had gepland, kwam bijgevolg niets in huis. Tot overmaat van ramp kreeg de misdaadschrijver ook nog een boete voor wildplassen: hij gebruikte de luchthaventoiletten zonder ervoor te betalen. ‘Ik had geen geld op zak en het was superdringend. Toen ik uit het toilet kwam, stond de politie naast mij. Ik heb een boete van 40 euro gekregen. Nooit zet ik nog een voet op Zanzibar’, aldus Aspe in Dag Allemaal.
 
 

Blind Getrouwd oogst naast bijval ook kritiek: ‘Is dit programma er enkel voor managers?’

Blind Getrouwd is tegenwoordig het kijkcijferkanon van VTM op maandagavond. Het programma heeft dan ook een trouwe fanbasis, maar toch weerklinken er ook kritische geluiden van kijkers die menen dat de programmamakers bewust op zoek gaan naar kandidaten 'uit het boekje', die er financieel bijzonder goed voorstaan en die ‘blijkbaar allemaal aan bepaalde standaarden moeten voldoen’: Jolien is accountmanager en neemt bij wijze van vrijgezellenavond doodleuk een privévliegtuigje naar Ibiza, Joris heeft z’n eigen IT-bedrijf en ook Victor heeft een leidinggevende functie op kantoor.

Volgens de criticasters is het treffend dat er zelden of nooit arbeiders, laagopgeleiden, niet-blanken of holebi’s in het programma zitten. ‘Is dit programma er enkel voor managers?’, ‘Ik merk op dat het toch telkens mensen zijn met een hoger of universitair diploma en hogere job. Het zal nooit iemand zijn die aan de band staat in een fabriek of iemand die bij de vuilkar werkt’ en ‘De gewone arbeider komt niet aan bod’ waren enkele opvallende reacties. Bij VTM liet men eerder al weten dat er meer inschrijvingen nodig zijn om een iets verscheidener beeld te krijgen.

Willy Willy is niet meer

Gitarist Willy Willy, officieel Willy Lambregt, is woensdagavond overleden.  Boekingsagentschap TTT Artists kwam met het nieuws naar buiten. Willy Willy maakte naam en faam als gitarist bij Arbeid Adelt!, Vaya Con Dios en The Scabs, en trad ook op met Willy Willy & The Voodoo Band. Vorige week nam hij nog een Lifetime Achievement Award in ontvangst tijdens de MIA's. Hij leed al een tijd aan een slepende ziekte en werd 59.
 

Bonni uit The Voice Van Vlaanderen countert kritiek Koen Wauters: ‘Het voelde alsof ik niet werd begeleid’

Bonni Van Ounsen, vorig jaar finalist in The Voice van Vlaanderen, is niet gediend van de kritiek die hij van Koen Wauters te slikken kreeg. “Het ligt niet aan de kansen die de kandidaten krijgen, de vraag is of ze die willen grijpen. Bonni wilde heel graag en is supergetalenteerd, maar hij had volgens mij een verkeerd beeld van hoe zoiets tot stand zou kunnen komen. Het is een werk van lange adem, je moet lef hebben en hard genoeg willen knokken’, aldus het Clouseau-boegbeeld in Dag Allemaal.

Bonni belicht zijn kant van het verhaal in TV Familie. Hij zette naar eigen zeggen zijn studies stop tijdens The Voice, om zich volledig op de muziek te kunnen richten. Een platenmaatschappij zou hem benaderd hebben met beloftes, waar later niets van in huis kwam: ‘Er zou een reclameplan en een videoclip komen, maar toen de eerste single uitkwam gebeurde er niet veel. QMusic, nochtans onderdeel van VTM, draaide het nummer slechts één keer en op MNM was het al helemaal niet te horen, terwijl Luka met Hooverphonic platgedraaid werd. Frustrerend, ik ben zwaar ontgoocheld. Het voelt voor mij alsof ik gewoon niet werd begeleid’, aldus Van Ounsen, die nu een opleiding tot vastgoedmakelaar volgt.
 

Bartel Van Riet en Dorien hebben heuglijk nieuws

Bartel Van Riet en zijn vriendin Dorien zijn in blijde verwachting.  Dat maakte de presentator wereldkundig op Instagram. Wanneer de geboorte voorzien is, en of we een vrouwelijke of mannelijke nakomeling mogen verwachten, werd niet meegedeeld.
 

Zanger Ryan Adams beschuldigd van scheldtirades, seksuele intimidatie en manipulatief gedrag

Verschillende vrouwen beschuldigen de Amerikaanse zanger Ryan Adams van manipulatief en ongewenst gedrag. De dames vertellen in een interview met de New York Times allemaal een soortgelijk verhaal: Adams zou hen beloofd hebben hun muzikale carrière te helpen uitbouwen en seksuele avances gemaakt hebben. Wanneer ze hem dan afwezen, probeerde hij naar verluidt hun loopbaan te bemoeilijken.

Eén van hen omschrijft hem als ‘controlerend en agressief’. Hij zou haar emotioneel misbruikt hebben, en toen ze hem uiteindelijk verliet kwamen er volgens de jongedame onophoudelijk tekstberichten en oproepen van hem binnen met smeekbedes, scheldtirades en dreigingen met rechstzaken. Een andere vrouw liet optekenen dat Adams haar dwong tot telefoonseks en haar vroeg om iets naar z’n kamer te brengen, waar hij poedelnaakt zat te wachten. De zanger zou destijds ook een vijftienjarig meisje hebben getrakteerd op seksueel getinte berichten.

Zelf is hij niet akkoord met de beschuldigingen: 'Ik ben geen perfecte man, en ik heb fouten gemaakt. Aan iedereen die ik ooit gekwetst heb, ook onbedoeld, verontschuldig ik me. Het beeld dat in het artikel van me wordt opgehangen, is echter onnauwkeurig. Sommige details zijn uit hun context gerukt, andere zijn overdreven, sommige zaken zijn absoluut fout weergegeven. Ik zou nooit ongepaste berichten sturen naar iemand van wie ik weet dat ze minderjarig is’, schreef hij op de sociale media.

Al heel wat tickets verkocht voor F.C. De Kampioenen-marathon

Laura, een verwoed fan van F.C. De Kampioenen, had de VRT een paar maanden geleden uitgedaagd om een marathon van de meest herhaalde serie uit de Vlaamse televisiegeschiedenis te organiseren, als ze genoeg retweets zou krijgen op haar oproep. Haar bericht kreeg de nodige respons. Dat noopte Jaak Van Assche - Fernand Costermans in de reeks - tot een reactie in de pers: ‘Ik heb het al zo vaak gezegd, het is het zoveelste bewijs dat de VRT die reeks nooit had mogen afschaffen. Kijk naar de lange rijen op de Boekenbeurs bij de strips. En de films blijven het ook goed doen’, vertelde hij in een interview met Het Nieuwsblad. Nu heeft de openbare omroep samen met Kinepolis bekendgemaakt wanneer die marathon doorgaat: het zal op 15 maart gebeuren.  Onder meer An Swartenbroekx (Bieke), Herman Verbruggen (Markske) en Ann Tuts (Doortje) tekenen present. De voorstelling zal 24 uur duren. Amper een halve dag nadat de datum werd bekendgemaakt, waren er al 1200 tickets verkocht.
 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top