Studio Tarara: drank, drugs en drama in de nineties

Dertig jaar VTM, dat wordt onder meer gevierd met een nieuwe fictiereeks: Studio Tarara. Een dramareeks die zich afspeelt tijdens de beginjaren van de zender.

Studio Tarara: drank, drugs en drama in de nineties © Medialaan

Studio Tarara is een serie van tv-maker Tim van Aelst met heel wat bekende koppen. Onder meer Koen De Graeve, Ruth Beeckmans, Peter Van den Begin, Geert van Rampelberg, Frances Lefebure en Charlotte Timmers passeren de revue.

De serie speelt zich af in de beginjaren van VTM, achter de schermen van een populaire sketchshow.Een tijdje geleden kon je op onze site deelnemen aan een wedstrijd rond Studio Tarara. In de prijzenpot: een gastrol in de serie! Onderaan vind je een filmpje over een van onze winnaars en zijn ervaringen op de set!

Studio Tarara is een serie van productiehuis Shelter, gerealiseerd in samenwerking met VTM en Proximus. Vanaf dinsdag 12 februari om 20.35 uur bij VTM.


Niet thuis? Je kunt de serie waar je ook bent live volgen op je smartphone, tablet of laptop of opnemen met Proximus TV.

Achter de schermen

Achter de schermen © Medialaan

1993. Achter de schermen van VTM verliezen de acteurs van de populaire sketchshow Studio Tarara zich in een spiraal van zelfdestructie. Ricky (Koen De Graeve) is verslaafd aan drank en drugs, Sandra (Ruth Beeckmans) aan seks en Jean (Peter Van den Begin) is een machtsgeile pervert.

Er is hoop wanneer zowel Ricky als Sandra de liefde vinden, maar een mysterieuze zelfmoord sleurt de hele studio mee in een onderzoek. Wat is er gebeurd? Wie is er dood? En waarom?
 
Bekijk hier de eerste beelden:Drama in de nineties

Drama in de nineties © Medialaan

Studio Tarara is de eerste dramareeks van Shelter, het productiehuis van Tim Van Aelst, de man achter het succes van ‘Wat Als?’, ‘Safety First’ en ‘Benidorm Bastards’.
 
Tim Van Aelst:
 
De televisiewereld spreekt tot de verbeelding. Wat gebeurt daar allemaal backstage vragen velen zich af? Soms doen de wildste verhalen de ronde, en mensen smullen ervan. Onze eerste dramareeks refereert naar VTM, anno 1993. Maar Studio Tarara is pure fictie. We spelen in geen geval de geschiedenis van VTM na, al zou de sketch show - zelf ook Studio Tarara getiteld - toen misschien wel gescoord hebben! De sketch show en de coulissen van VTM vormen letterlijk het decor van de reeks, maar het verhaal draait om wat er achter de schermen van de productie gebeurt tussen de personages en in hun privéleven. Om een spiraal van zelfdestructie en de impact die dat heeft. Wat uiteindelijk leidt tot een zelfmoord, die flink wat vragen doet rijzen en de rode draad vormt doorheen de hele reeks.
 
Als regisseur was het fantastisch om de hele sfeer van de beginjaren van VTM én de jaren ’90 terug tot leven te kunnen wekken. Vier maanden lang met een ongelooflijk getalenteerde cast & crew dag in dag uit in die kleurrijke decors en kledij mogen werken was een ongelooflijk feest. Het resultaat is dan wel geen comedy show of sitcom, het draagt overduidelijk de Shelter-signatuur. Ik ben enorm trots dat we onze grenzen hebben durven verleggen. Nu die vingers kruisen en afwachten of pers en publiek onze eerste dramareeks kunnen smaken.”

Die sfeer van de jaren 90, die voel je en die zié je. Vooral aan de kledij!
Een leuk filmpje hierover:

Bekende koppen

Bekende koppen © Medialaan

In ‘Studio Tarara’ passeert heel wat bekend volk. In de hoofdrollen zie je onder meer Koen De Graeve, Frances Lefebure, Geert Van Rampelberg, Ruth Beeckmans, Peter Van den Begin en Janne Desmet.
 
Een overzicht van de personages …
 

Koen De Graeve is Rik “Ricky” Bolsens

Koen De Graeve is Rik “Ricky” Bolsens © Medialaan

Rik Bolsens behaalde naam en faam in het theater, maar toen de eerste commerciële zender werd opgericht, liet Rik zich overtuigen om zijn kans te wagen in de showbizz. Onder zijn artiestennaam “Ricky” Bolsens is hij medeverantwoordelijk voor het succes van de sketch show Studio Tarara.
 
Ricky is een gezellige sfeermaker die kwistig omspringt met geld. Maar hoe succesvol, populair of geliefd hij ook is, het emmertje geraakt niet vol. Hij duikt in drank, drugs en feest erop los, zonder zijn grenzen te kennen. Hij is vaak heel uitgelaten en extravert, maar daaronder schuilt iemand die aan zichzelf twijfelt, waardoor hij opnieuw wil ontsnappen in nog meer ‘verdoving’.

Ricky is au fond een goeie gast, heel aimabel, attent, behulpzaam, lief zelfs. Hij onderneemt vaak zotte of charmante initiatieven om iemand op te vrolijken. Zijn impulsief gedrag brengt hem anderzijds ook meermaals in grote problemen.

Ruth Beeckmans is Sandra Verbeeck

Ruth Beeckmans is Sandra Verbeeck © Medialaan

Sandra is een sterke, seksueel vrijgevochten vrouw, in een maatschappij waar dat nog niet de norm is. Ze weet wat ze wil, en ze neemt het ook. Dat ze daardoor een reputatie opbouwt, lijkt haar niet te deren. Haar zoektocht naar vluchtig genot komt zelfs in de buurt van een seksverslaving.
 
Sandra is een zeer grappige, cassante vrouw. Haar humor is haar schild. Want in de grond wantrouwt Sandra mensen en daarom zal ze zich nooit kwetsbaar opstellen. Ze zou zichzelf nooit een feministe noemen, want ze is niet bezig met ‘grote principes’, maar ze bijt wel fel van zich af wanneer ze zich als vrouw onrechtvaardig behandeld voelt.
 

Peter Van den Begin is Jean Van Hoof

Peter Van den Begin is Jean Van Hoof © Medialaan

Comedian Jean Van Hoof komt de ploeg van Studio Tarara vervoegen. Jean is niet alleen geliefd bij het publiek, achter de schermen is hij ook een machtig man met connecties in elke hoek van het film- en tv-wereldje. Ook fysiek is hij een indrukwekkend figuur en daar maakt hij gebruik van. Achter de sympathieke grapjas en filantroop, schuilt immers een man die worstelt met een duistere kant van zichzelf.

Janne Desmet is producer Christine De Wolf

Janne Desmet is producer Christine De Wolf © Medialaan

Christine heeft veel bordjes tegelijk omhoog te houden. Ze staat quasi alleen in voor de opvoeding van Violet, het dochtertje dat ze samen met Ricky heeft. De twee leerden mekaar kennen toen ze allebei ambitieus en jong aan het nieuwe programma Studio Tarara begonnen en kort daarna trouwden ze en kregen ze een kind. Maar samen met Ricky’s roem, kwamen ook zijn drank- en drugsmisbruik, en zijn hedonisme. Na een tijd heeft Christine het opgegeven om Ricky te willen veranderen en zijn ze, relatief, vriendschappelijk uit elkaar gegaan.
 
Ondertussen is Christine opgeklommen tot producer van Studio Tarara. Door haar grote verantwoordelijkheidsgevoel voor de reeks, haar cast en crew en haar perfectionisme, staat Christine vaak stijf van de stress. Ze is intelligent en lief, maar een workaholic die niets kan loslaten.

Geert van Rampelberg is publieksopwarmer Patrick Willems

Geert van Rampelberg is publieksopwarmer Patrick Willems © Medialaan

Patrick Willems begon ooit samen met Jean in het theater. Jean is uitgegroeid tot een grote ster, terwijl Patrick veel kansen heeft laten liggen of verprutst, en nu publieksopwarmer is. Hij belichaamt de tragiek van een clown. “Patje” is heel grappig, kan het publiek uit zijn hand doen eten maar hij heeft een erg fragiel ego. Op zijn slechte momenten wentelt hij zich in zelfmedelijden, op zoek naar bevestiging.

Vanbinnen is Patrick eigenlijk een warme, lieve man. Hij is een echte vriend, empathisch en behulpzaam.
 
Patrick draagt een groot geheim met zich mee, waardoor hij gebukt gaat onder schuldgevoel. Op onbewaakte momenten kan je dat in zijn ogen zien. Maar hij praat er met niemand over, laat niks merken. Het vreet aan hem, maar hij heeft al zo lang gezwegen, dat praten geen optie meer is.

Frances Lefebure is bordjesomdraaister Roxanne Smidts

Frances Lefebure is bordjesomdraaister Roxanne Smidts © Medialaan

Mooi, lief, oprecht, ad rem: Roxanne geeft mensen een goed gevoel, maar er schuilt een harde tante in haar. Ze heeft een sterk ontwikkeld moreel kompas: ze weet voor zichzelf wat goed en fout is, en is dan moeilijk van haar idee af te brengen. Haar grote angst is om op foute mannen te vallen, op bad boys.
 
Tot voor kort was ze een onbezorgde jonge vrouw, die wel eens een stapje in de wereld durfde zetten. Geen overdreven drank- of drugstoestanden zoals bij Ricky, maar ze genoot best wel van alle vertier dat kwam kijken bij haar carrière in de showbizz als bordjesdraaister bij Rad Van Fortuin. Tot, na een nachtje stappen, alles verandert.

Charlotte Timmers is schminkster Kim Staelens

Charlotte Timmers is schminkster Kim Staelens © Medialaan

Visagiste Kim is een echte ‘marina’, met een vaste uitvalsbasis: discotheek Dockside in Hasselt. Daar zit ze constant in parketten verwikkeld met gladde jongens en drugs. Over die intriges vertelt ze ongegeneerd aan Sandra en Ricky, in haar schminkstoel.

Kim is een open boek, maar tegelijk naïef en niet al te slim. Ze kan de meest bizarre, marginale, verhalen vertellen die ze zelf volkomen normaal vindt. Ze is lief en attent, maar kan ook bitchy uit de hoek komen. Kim kent alle geheimen van de set. Tijdens de make-up komen immers alle tongen los.

Jonas Vermeulen is opnameleider Glenn Borkelmans

Jonas Vermeulen is opnameleider Glenn Borkelmans © Medialaan

Glenn is de opnameleider van Studio Tarara die alles in goede banen moet leiden. Maar in plaats van een rustige gezagsfiguur is Glenn een dramaqueen die vooral veel klaagt en commentaar heeft, maar niet echt de boel oplost. Hij loopt met alle problemen naar Christine in plaats van haar werk te verlichten.

Lauren Versnick is kleedster Babs Degryse

Lauren Versnick is kleedster Babs Degryse © Medialaan

Kleedster Babs is een stijlvolle, knappe jongedame. Ze doet haar job als kleedster graag, maar haar eigenlijke ambitie is actrice worden. In tegenstelling tot de flamboyante flapuit Kim, is Babs een bedeesd, lief type. Ze is nog erg jong, en snel onder de indruk van het televisiewereldje.

Boris Van Severen is politieagent Pascal

Boris Van Severen is politieagent Pascal © Medialaan

Nadat de zaak geklasseerd werd als een zelfmoord heeft Pascal van zijn overste de opdracht gekregen om alle VHS-tapes van de ondervragingen uit te typen. De introverte, maar gedreven agent vult zijn pauzes met het slurpen van koffie en luisteren naar heavy metal. Pascal geraakt tijdens zijn job geleidelijk aan geïntrigeerd door de personages en verdiept zich verder in het onderzoek.

Ja, Tarara!

Ja, Tarara! © Medialaan

De jaren 90, dat was ook: de tijd van Tien Om Te Zien!

In de derde aflevering van Studio Tarara brengt Ricky Bolsens, het personage van Koen de Graeve een nummer in de legendarisch muziekshow, gepresenteerd door Anne De Baetzelier en Willy Sommers. Hij beklimt het podium als Ricky Bolero, met Olga Leyers en Laura Tesoro als achtergrondzangeressen.

Bekijk hier een leuke making-of:Het liedje, ‘Ja Tarara’, komt ook uit als single. Afwachten of het een hit wordt natuurlijk, maar de componisten zijn alvast niet te minsten: de song is bedacht door Triggerfinger Mario Goossens en David Poltrock.

Vanaf dinsdag 12 februari om 20.35 uur bij VTM

Vanaf dinsdag 12 februari om 20.35 uur bij VTM © Medialaan

Studio Tarara gaat dinsdag 12 februari om 20.35 uur op VTM van start met een dubbelaflevering.
 
23 april 1993. De kijkcijfers van de populaire sketch show Studio Tarara swingen de pan uit en de opnamedagen volgen mekaar in sneltempo op. Kleedster Babs is jarig en wordt op de set verrast door haar collega’s. Het wordt het startschot van alweer een gezellig feestje vol drank achter de schermen van Studio Tarara in de coulissen van VTM. Iedereen vliegt er meteen stevig in, maar één iemand kent zijn grenzen niet. Een onschuldig spelletje loopt uit de hand, met ingrijpende gevolgen. Producer Christine probeert alles in goede banen te leiden, maar dat gaat gepaard met een hoop stress. VTM-coryfee en publiekslieveling Jean Van Hoof komt de ploeg van Studio Tarara versterken, en even lijkt alles weer onder controle. Maar die illusie wordt al snel doorprikt, wanneer blijkt dat ook Jean een duister kantje heeft.
 

Een tijdje geleden kon je op onze site deelnemen aan een wedstrijd rond Studio Tarara. In de prijzenpot: een gastrol in de serie. Pascal Van Herck was een van onze winnaars. Bekijk hier een filmpje over zijn ervaring op de set:Studio Tarara is een serie van productiehuis Shelter, gerealiseerd in samenwerking met VTM en Proximus. Vanaf dinsdag 12 februari om 20.35 uur bij VTM.


Niet thuis? Je kunt de serie waar je ook bent live volgen op je smartphone, tablet of laptop of opnemen met Proximus TV.
 

Waag je kans en win

Bekijk alles
Test je kennis over het WK Wielrennen en beleef een VIP-dag op de Kwaremont!

Test je kennis over het WK Wielrennen en beleef een VIP-dag op de Kwaremont!

Ben je klant bij Proximus? Dan kan je dankzij Enjoy! deze sublieme ervaring winnen.

Music Maestro

Bekijk alles
The National. 20 jaar oud. 2 keer Pukkelpop, zelfde editie.

The National. 20 jaar oud. 2 keer Pukkelpop, zelfde editie.

Billie Eilish: eerst Pukkelpop dan de wereld

Billie Eilish: eerst Pukkelpop dan de wereld

Als we de media mogen geloven - de andere media - dan is er voor Billie Eilish maar één scenario mogelijk: sterrendom. Talent, branie en songschrijfschap in één. En ze is nog niet eens twintig! Zeventien pas, ja!

Pukkelpop 2019: mis deze bands niet!

Pukkelpop 2019: mis deze bands niet!

Wat een affiche alweer, deze editie. Dat wordt schemaatjes maken en met het schaamrood op de wangen merken dat je wellicht niet alles kan zien wat je wil zien. Wij helpen je graag bij de selectie! Tien bands die je niet mag missen. Veel van eigen bodem ook!

Lost Frequencies: gevonden, een groot talent!

Lost Frequencies: gevonden, een groot talent!

Sommige bands of artiesten weten zich onder de radar van de pers en de media in de hoogste regionen van de pop- en rockcharts te manoeuvreren. Zonder noemenswaardige hype of grote marketingcampagne lossen ze een single, een album of een paar songs en – hup! – ze weten zich meteen gebeiteld in het geheugen van talloze muziekfans. Het overkwam Lost Frequencies, aka Frederik De Laet, die op een goeie dag een song ineenknutselde op zijn slaapkamer en twee jaar later de wereld rondtoerde.

Royal Blood: royaal riffs uitdelen!

Royal Blood: royaal riffs uitdelen!

Minimalisme in rock: The White Stripes, Black Box Revelation, The Black Keys en talloze andere bands bewijzen dat je niet met vijf hoeft te zijn om een lekker potje herrie te produceren. Ook Royal Blood past perfect in dat rijtje. Brits duo, met genoeg vuur in de kuiten om hele weides in vuur en vlam te zetten. Ook Pukkelpop, ja.

Kid Noize, maak kennis met de man met het apenhoofd!

Kid Noize, maak kennis met de man met het apenhoofd!

Begin dit jaar bracht Kid Noize 'The Man with a Monkey Face' uit. De release ging samen met de publicatie van een stripverhaal: 'De Man Met Het Apenhoofd', dat uitkwam bij Uitgeverij Dupuis. Op 20 juli staat hij op het Ardeense festival Les Francofolies de Spa en op 22 november neemt hij de AB in. Wij spraken een tijd geleden met hem.

Tien weetjes over Pukkelpop!

Tien weetjes over Pukkelpop!

Dat je veel weet over het festival nemen we graag aan, maar wedden dat je van deze wist-je-datjes toch even schrikt? Of tenminste opkijkt… Tien weetjes over een van de fijnste festivals ter wereld! Je leest het hier allemaal.

Martin Solveig: koorknaap met skills

Martin Solveig: koorknaap met skills

Martin Solveig. Groot in Frankrijk en ver daarbuiten. Niet meteen een naam om een boeiende carrière mee te maken, want zeg nu zelf, als je de naam Martin Solveig hoort, denk je niet meteen aan een befaamd dj.

Laurent Garnier, een levende technolegende

Laurent Garnier, een levende technolegende

Op 11 juli staat de Franse technopionier Laurent Garnier op de planken van het Dour Festival. Garnier is zowat een levende legende in de clubscène. Een korte kennismaking.

Dimitri Vegas & Like Mike: Aim for the stars, land on the moon!

Dimitri Vegas & Like Mike: Aim for the stars, land on the moon!

Is er nog uitleg nodig bij de namen Dimitri Vegas & Like Mike? Spreek ze uit en je komt meteen uit bij Tomorrowland. Eigenlijk zijn de twee broers – né Dimitri & Michael Thivaios – in hun hoedanigheid als dj een household name geworden of zelfs meer: een merk.

Bon Jovi, een geoliede rockmachine

Bon Jovi, een geoliede rockmachine

Op zondag 14 juli is Bon Jovi de headliner op TW Classic. De Amerikaanse rockdinosaurussen zijn al 30 jaar bezig en scoorden een hele batterij aan hits. Wij zetten enkele markante feiten over de band op een rijtje.

Parov Stelar: de top van de electro swing op Dour!

Parov Stelar: de top van de electro swing op Dour!

Marcus Füreder. Zo heet-ie echt. 45 jaar oud. Producer en superstar dj. Ondertussen vind je hem aan de top van de electro swing. Niet zomaar toevallig. Sinds 2001 brengt de man ep's en albums uit met een ongekende efficiëntie en gemak. Bekend met 'Clap Your Hands'? Dat is alvast één hit! En dan hebben we het nog niet gehad over de dansende menigten en zijn nieuwste project Stelartronic.

Sport in de kijker

Bekijk alles
Diego Maradona: God in Napels, rebel daarbuiten

Diego Maradona: God in Napels, rebel daarbuiten

Is hij de beste speler ooit? Die vraag zal nooit een definitief antwoord kennen. Feit is wel dat Diego Armando Maradona een van de meest geniale voetballers ooit was. Ook naast het veld leidde hij een flitsend leven, al ging dat niet altijd even goed. Genoeg stof voor een uitgebreide film in ieder geval. 'Diego Maradona' van Asif Kapadia is vanaf 31 juli te bekijken in de bioscoop.

Vive le vélo: de beste koersfilms

Vive le vélo: de beste koersfilms

De karavaan van de Tour de France baant zich momenteel een weg door de mooiste landschappen van Frankrijk. Ook voor niet-wielerfanaten is de meest legendarische wielerwedstrijd ter wereld puur genieten (en niet alleen van de ontblote kuiten van de renners). En wij doen daar nog een flinke schep bovenop met deze reeks films die de koers, of op zijn minst de fiets in de kijker zet.

Stoelendans in 1A en 1B: deze clubs kozen voor een nieuwe coach

Stoelendans in 1A en 1B: deze clubs kozen voor een nieuwe coach

Acht van de zestien eersteklassers en drie van de acht clubs uit de Proximus League wisselden deze zomer van trainer. Net niet de helft van de Belgische profclubs slaat dus een andere weg in. Wij stellen de nieuwe trainers even voor.

Vooruitblik op de Tour: wie zijn de kanshebbers?

Vooruitblik op de Tour: wie zijn de kanshebbers?

Op 6 juli gaat de 106de editie van de Tour de France van start in Brussel. Door het afzeggen van Chris Froome en Tom Dumoulin lijkt de Tour dit jaar onthoofd.

Eddy Merckx en de Ronde van Frankrijk 1969

Eddy Merckx en de Ronde van Frankrijk 1969

Dit jaar is het precies 50 jaar geleden dat Eddy Merckx zijn eerste van vijf eindzeges pakte in de Ronde Van Frankrijk. België had 30 jaar moeten wachten op een nieuwe Tourwinnaar, na Sylvère Maes die de Tour van 1939 had gewonnen. Om de 50e verjaardag van de eerste Tourzege van De Kannibaal te vieren, start de Ronde van Frankrijk in 2019 in Brussel. Wij blikken terug op een bewogen 1969 van Eddy Merckx.

10 Touretappes om naar uit te kijken

10 Touretappes om naar uit te kijken

Op 6 juli is het weer zover: dan gaat met de Ronde van Frankrijk de jaarlijkse hoogmis van het wielrennen van start. En dit jaar ligt de Grand Départ in Brussel. Vanaf onze hoofdstad gaan we drie weken lang op zoek naar een opvolger voor Geraint Thomas. Naar welke tien ritten moeten we zeker uitkijken?

Merci Merckx: zesdelige ode aan de Kannibaal op Eén

Merci Merckx: zesdelige ode aan de Kannibaal op Eén

Vanaf maandag 1 juli gaat Karl Vannieuwkerke op zoek naar de erfenis van Eddy Merckx. Zes dagen lang trekt hij door acht landen op drie continenten. Hij spreekt er met ex-ploegmaats, familieleden, journalisten, supporters, mecaniciens, vrienden en rivalen van de grootste wielrenner aller tijden, maar ook met toevallige passanten. Wat heeft Merckx voor hen betekend?

Niet te missen: deze sportevenementen kan je in juli allemaal volgen bij Proximus

Niet te missen: deze sportevenementen kan je in juli allemaal volgen bij Proximus

Hoezo, in juli ligt het voetbalseizoen stil? Het clubvoetbal mag dan wel een break nemen, maar de voetballiefhebber komt via Proximus ook tijdens de komende maand aan zijn trekken. Verder is het vooral uitkijken naar de Tour en Wimbledon, en is er traditioneel veel motorsport. Ook in juli zit je goed bij Proximus.

Andy Murray, de Britse tennislegende die Fred Perry deed vergeten

Andy Murray, de Britse tennislegende die Fred Perry deed vergeten

Andy Murray maakte onlangs zijn comeback in het dubbeltoernooi van Queen's na zijn operatie van de laatste hoop aan de heup. Met succes, want hij schreef het toernooi meteen op zijn naam. Ook in Wimbledon is hij van de partij in het dubbelspel, waar hij zijn natie in het verleden al in vervoering bracht. Fred wie?

Alles wat je moet weten over de Afrika Cup 2019

Alles wat je moet weten over de Afrika Cup 2019

Geen Europees kampioenschap of Wereldbeker voetbal deze zomer, maar dat wil niet zeggen dat er geen grote internationale voetbaltoernooien zijn. Voor vrouwenvoetbal moeten we op het WK in Frankrijk zijn, op het Amerikaanse continent zijn er de Copa América en de Gold Cup, de U21 spelen een EK en op het Afrikaanse continent is er de Afrika Cup, ook wel de Coupe d’Afrique des Nations of CAN genoemd. Het Afrikaanse landentoernooi wordt voor het eerst in de zomer en met 24 ploegen gespeeld. In Egypte wordt een opvolger gezocht voor Kameroen dat de vorige editie won.

Met bloed, zweet en tranen: de achtste titel op een rij voor Oostende

Met bloed, zweet en tranen: de achtste titel op een rij voor Oostende

Zoals de laatste jaren steeds het geval was, startte Oostende het nieuwe seizoen in de Euromillions League als topfavoriet. De kustploeg ging op zoek naar een achtste opeenvolgende landstitel. De geelhemden kregen zware tegenstand uit Antwerpen, maar slaagden toch in hun doel. Een overzicht van een mooi seizoen.

Ronde van Zwitserland: laatste rechte lijn naar de Tour

Ronde van Zwitserland: laatste rechte lijn naar de Tour

Wie niet voor het Critérium du Dauphiné koos om zich voor te bereiden op de Tour de France, warmt zich vanaf 15 juni op in de Ronde van Zwitserland. Onder hen Geraint Thomas en Egan Bernal. Je kan de rittenkoers live volgen op Proximus TV.

Focus op films, series & tv

Bekijk alles
‘Orange is the new black’: toffe weetjes in de aanloop naar seizoen 7

‘Orange is the new black’: toffe weetjes in de aanloop naar seizoen 7

Nog één, en dan zit het erop. Het zevende en laatste seizoen van Orange is the New Black is vanaf 26 juli te zien op Netflix. Tot dan, enkele toffe weetjes.

De week in showbizzland

De week in showbizzland

Sorry Voor Alles gaat internationaal, Tom Coninx doet een boekje open over zijn aftocht bij VTM, de Flamingo Bar van Tanja Dexters lijkt definitief de deuren te sluiten en Katrin Kerkhofs oogst kritiek door haar dj-ambities. Wat gebeurde er in BV-land en Hollywood? Dat lees je hier!

Lashana Lynch getipt als nieuwe 007: gaat James Bond met pensioen?

Lashana Lynch getipt als nieuwe 007: gaat James Bond met pensioen?

Zwaait Daniel Craig weldra af als James Bond? Het gonst al jaren van de geruchten: de pers tipte Idris Elba, Tom Hiddleston en Henry Cavill als kanshebbers om de rol over te nemen. Nu menen ze bij de Britse tabloid The Daily Mail te weten dat Lashana Lynch, een Britse actrice die eerder een rol speelde in Captain Marvel, goed op weg is om de eerste vrouwelijke 007 te worden … maar geen vrouwelijke James Bond. Hoe zit dat precies?

Nieuw in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx (18 juli)

Nieuw in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx (18 juli)

Vind je niet direct je gading bij de reguliere tv-zenders? Waarom dan niet genieten van een film in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx.

Programma's waarvan je reiskriebels krijgt

Programma's waarvan je reiskriebels krijgt

Geen budget om dit jaar op vakantie te gaan? Deze programma's nemen jou vanuit je zetel mee op reis.

Vive le vélo: de beste koersfilms

Vive le vélo: de beste koersfilms

De karavaan van de Tour de France baant zich momenteel een weg door de mooiste landschappen van Frankrijk. Ook voor niet-wielerfanaten is de meest legendarische wielerwedstrijd ter wereld puur genieten (en niet alleen van de ontblote kuiten van de renners). En wij doen daar nog een flinke schep bovenop met deze reeks films die de koers, of op zijn minst de fiets in de kijker zet.

La Casa de Papel: klaar voor deel 3!

La Casa de Papel: klaar voor deel 3!

Fans van La Casa de Papel en El Profesor maken hun agenda best vrij op 19 juli, want vanaf dan verschijnt het derde deel van de Spaanstalige hitserie op Netflix.

Tijd voor film: nu in de bioscoop (17 juli)

Tijd voor film: nu in de bioscoop (17 juli)

Zin in een avondje uit? Dan is een film meepikken altijd een uitstekend idee. Ontdek hier wat voor fraais je deze week kan gaan bekijken in 's lands filmzalen, en welke de meest bezochte bioscoopfilms van het moment zijn.

De tv-aanraders van de week (15 t.e.m. 21 juli)

De tv-aanraders van de week (15 t.e.m. 21 juli)

Bewolkt buiten? Op tv schijnt de zon altijd! Dit zijn onze tv-tips voor de komende dagen.

Van Blackadder tot Mister Bean: waarom Rowan Atkinson een onderschatte acteur is

Van Blackadder tot Mister Bean: waarom Rowan Atkinson een onderschatte acteur is

Wie kent hem niet? De hilarische Rowan Atkinson heeft al heel wat rollen mogen vertolken, maar blijft toch vooral bekend als Mister Bean, de knullige man met zijn teddybeer. Maar ken je ook de andere fenomenale films en series waarin hij zijn beste acteerkunsten mocht bovenhalen? Naast komedie speelde hij best ook al wat serieuze rollen. Wij geven je graag een overzicht van zijn palmares.

Showbizznieuws heet van de naald

Showbizznieuws heet van de naald

Met welke strapatsen trokken BV's en Hollywoodberoemdheden de afgelopen dagen de aandacht? Je leest er hier alles over!

Een gehaat tv-personage vertolken is geen pretje

Een gehaat tv-personage vertolken is geen pretje

‘Ge zou toch eens wat minder aan de fles moeten zitten’: in de tijd dat Jacky Lafon nog de rol van het populaire Familie-personage Zatte Rita vertolkte, kreeg ze die goede raad met de regelmaat van de klok te horen. De groep tv-kijkers die het moeilijk heeft om het onderscheid te maken tussen fictie en realiteit lijkt de laatste jaren explosief te groeien, en dat mochten ook de volgende schermgezichten aan den lijve ondervinden.

Nieuws van het esports-front

Bekijk alles
Vitality laat zich verrassen op IEM Chicago

Vitality laat zich verrassen op IEM Chicago

Gisteren vonden de eerste wedstrijden in de groepsfase van de IEM Chicago plaats. Over het algemeen vielen er weinig verrassingen te bespeuren, maar in groep B was er toch een onverwacht verlies van Vitality.

Misfits Gaming zet volledig roster op de bank

Misfits Gaming zet volledig roster op de bank

Bij Misfits Gaming kunnen ze duidelijk niet lachen met de huidige gang van zaken in de LEC, want na slechts twee winstpartijen na acht wedstrijden wordt de volledige line-up op de bank gezet.

Fnatic zet Rekkles op de bank

Fnatic zet Rekkles op de bank

Vreemde beslissing bij Fnatic dit weekend in de LEC, want voor de eerste wedstrijden van de vijfde week zet het Martin "Rekkles" Larsson op de bank. Zijn plek wordt ingenomen door wisselspeler Felix "MagiFelix" Boström.

MIBR krijgt plekje op BLAST Pro Series in Moskou

MIBR krijgt plekje op BLAST Pro Series in Moskou

De BLAST Pro Series in Los Angeles zijn nog niet zo lang achter de rug, maar de voorbereidingen op het toernooi in Moskou zijn al aan de gang. Zo heeft het Braziliaanse MIBR nu ook een uitnodiging gekregen.

Liquid en Vitality naar DreamHack Masters Malmö

Liquid en Vitality naar DreamHack Masters Malmö

De DreamHack Masters in Malmö hebben nog een aantal nieuwe teams uitgenodigd voor hun CS:GO-tornooi. Met Vitality en Liquid voegt het de twee finalisten van ESL One Cologne toe aan de line-up.

Intel past regels voor Grand Slam aan

Intel past regels voor Grand Slam aan

Nadat Astralis en Team Liquid in de eerste twee jaren aan de haal gingen met de Intel Grand Slam, en de bijhorende prijs van 1 miljoen dollar, heeft Intel nu besloten om de regels voor de derde jaargang ietwat aan te passen.

Michael “ODEE” O’Dell voegt zich bij Rogue

Michael “ODEE” O’Dell voegt zich bij Rogue

Michael "ODEE" O'Dell, oprichter van Dignitas en een van de bekendste namen binnen esports, gaat binnenkort aan de slag bij ReKTGlobal en Rogue.

Splyce stopt met Rocket League team

Splyce stopt met Rocket League team

Splyce heeft op Twitter aangekondigd dat het ophoudt met het eigen Rocket League team. Dat presteerde de afgelopen maanden beneden peil en de organisatie heeft geen zin om een nieuw team uit te bouwen.

RFRSH Entertainment wil esportteams afsplitsen

RFRSH Entertainment wil esportteams afsplitsen

RFRSH Entertainment, de organisator van de BLAST Pro Series en de eigenaar van de teams Astralis en Origen, is van plan om zijn teams af te splitsen in een apart bedrijf, zodat het kan focussen op de organisatie van events.

Echo Fox krijgt meer tijd om racismezaak aan te pakken

Echo Fox krijgt meer tijd om racismezaak aan te pakken

Riot Games heeft de deadline die het Echo Fox had opgelegd om de racismezaak binnen het bedrijf op te lossen, verlengt. Normaal moest dat binnen 60 dagen geregeld zijn, maar de organisatie krijgt nu een week extra.

Groepen FIFA eWorld Cup zijn bekend

Groepen FIFA eWorld Cup zijn bekend

FIFA en EA Sports hebben de groepen voor de FIFA eWorld Cup, die volgende maand plaatsvindt in Londen, bekendgemaakt. Daarin vinden we alvast een bekende Belg in terug.

Eerste verlies voor Fnatic in LEC is een feit

Eerste verlies voor Fnatic in LEC is een feit

Het heeft lang geduurd, maar Fnatic is niet meer ongeslagen in de Summer Split van de LEC. Boosdoener was Splyce, dat op zaterdag slaagde waar alle andere teams tot nu toe niet in waren gelukt.

Top