Netflix in november: deze films en series staan op het menu

Ook in november legt Netflix ons graag in de watten. Met deze nieuwe films en series zijn koude avonden geen probleem!
Netflix in november: deze films en series staan op het menu © Netflix

De zon is nog geregeld van de partij, maar de avonden zijn toch al koud. Ideale momenten om in je zetel te duiken en je te nestelen voor een nieuwe serie of een leuke film.

Op zoek naar inspiratie? Wij helpen je graag een handje, met dit overzicht van nieuwigheden die Netflix in november op het menu zet. Enjoy!

House of Cards

House of Cards © Netflix

Het is zo ver: het zesde seizoen van House of Cards staat nu online. Op het einde van het vorige seizoen seizoen liet een vastberaden Claire Underwood (Robin Wright) een niet mis te verstane boodschap op de wereld los: “My turn”.

Geen Kevin Spacey in dit laatste seizoen. Zijn personage, Frank Underwood, wordt ten grave gedragen en Claire Underwood grijpt de macht. In de eerste aflevering wendt ze zich tot de camera. ‘Do you miss Francis?’, vraagt ze. Zelf lijkt ze niet erg rouwig om het overlijden van haar echtgenoot. Ze is vooral vast van plan de dingen deze keer op háár manier aan te pakken.



Robin Wright keert in dit laatste seizoen dus terug als President van de Verenigde Staten. Naast Wright schitteren onder meer Diane Lane, Greg Kinnear, Cody Fern, Michael Kelly, Jayne Atkinson, Patricia Clarkson, Constance Zimmer, Derek Cecil, Campbell Scott en Boris McGiver.
 
En jij, mis jij Francis Underwood in het zesde seizoen van House of Cards? Kijken maar! Alle afleveringen van het laatste seizoen zijn nu beschikbaar op Netflix!

The Holiday Calendar

The Holiday Calendar © Netflix

Nu Halloween achter de rug is en we onze dosis horror gehad hebben, duwt Netflix ons al zachtjes in de richting van de feestdagen. En de romantiek, want de eerste kerstfilm van het jaar is een echte romcom: The Holiday Calendar. In de hoofdrol zie je Kat Graham, die je eerder aan het werk kon zien in The Vampire Diaries.

Graham stapt in de schoenen van Abby Sutton, een fotografe die wel talent heeft maar toch moeite heeft om rond te komen. Wanneer ze een adventskalender erft van haar oma, blijkt daar iets vreemds mee aan de hand te zijn. Bij elk vakje dat ze opent, wordt haar toekomst voorspeld. Zorgt de magische kalender ervoor dat ze liefde vindt tijdens de feestdagen?



Een hersenkraker hoef je hier niet te verwachten, maar The Holiday Calendar is een leuke film voor wie alvast in de kerstsfeer wil komen en in de mood is voor een portie romantiek.

Nu beschikbaar op Netflix.

The Other Side of the Wind

The Other Side of the Wind © Netflix

De nieuwste film van de legendarische regisseur Orson Welles. Vijftig jaar na de opnames en drieëndertig jaar na zijn dood krijgt de film eindelijk zijn release, en wel exclusief op Netflix.

The Other Side of the Wind vertelt het verhaal van Jake Hannaford (John Huston), een oudere, maar legendarische regisseur die met een laatste experimentele film weer aansluiting wil vinden bij de jongere generatie filmmakers in Hollywood. Hij heeft echter de grootste moeite om zijn film gefinancierd te krijgen.



Een mockumentary met een sterk autobiografisch tintje. Welles begon met de opnames van zijn film in 1969 en wist ze uiteindelijk pas af te ronden in 1976. Nog voor de montage kon worden voltooid, werd het originele beeldmateriaal in beslag genomen tijdens de Iraanse revolutie (een van de geldschieters was familie van de sjah van Iran, die tijdens de revolutie werd afgezet). Daarna volgden dertig jaar juridische verwikkelingen tussen de dochter en de minnares van Orson Welles. Met de hulp én de centen van Netflix is de film nu dan toch afgewerkt en beschikbaar voor het publiek.

Samen met de film brengt Netflix overigens de documentaire They’ll Love Me When I’m Dead uit, over het ongelooflijk hobbelige pad dat het productieproces van de film kende.

Zowel de film als de documentaire zijn nu beschikbaar op Netflix.

Outlaw King

Outlaw King © Netflix

Eentje voor fans van historische drama’s, gespekt met een portie actie. Hou je van films als Braveheart? Dan is Outlaw King iets om in de gaten te houden.

De film vertelt het waargebeurde verhaal van Robert the Bruce (Chris Pine) die in de veertiende eeuw een gewelddadige opstand leidde tegen de Engelse koning Edward I (Stephen Dillane) om de onafhankelijkheid van Schotland terug te winnen.



Een film van regisseur David Mackenzie, die eerder ook Hell or High Water afleverde. Naast Chris Pine en Stephen Dillane zie je onder meer Aaron Taylor-Johnson en Florence Pugh.

De film deed overigens wat stof opwaaien bij zijn première op het Filmfestival van Toronto, wegens een full-frontal naaktscène met hoofdrolspeler Chris Pine.

Benieuwd? Outlaw King is vanaf 9 november beschikbaar op Netflix.

Westside

Westside © Netflix

Klaar voor een flinke dosis muziek? Vanaf 9 november brengt Netflix Westside, een non-scripted serie over negen jonge, ambitieuze muzikanten uit Los Angeles.

Al deze jonge mensen hebben één ding gemeen: ze koesteren grote dromen en willen alles doen om ze waar te maken. Ondanks hun verschillende achtergrond gaan ze samen aan de slag om een programma te ontwikkelen én uit te voeren in een nachtclub in Los Angeles. De camera’s volgen de muzikanten terwijl ze hun dromen najagen, maar is er ook bij op de moeilijke momenten in hun beginnende carrière.



In de spotlight zie je Sean Patrick Murray, Pia Toscano, James Byous, Arika Gluck, Austin Kolbe, Caitlyn Ary, Leo Gallo, Alexandra Krekorian en Taz Zavala.

Verwacht je aan een mix van beelden in documentairestijl en prachtige muziekvideo’s met originele songs. Netflix beschrijft de serie als 'The Hills meets Glee'. Seizoen 1 omvat acht afleveringen en is beschikbaar vanaf 9 november.

Warrior

Warrior © Netflix

Een Netflix Original Scandinavische crimeserie, daar zijn wij alvast benieuwd naar!

Warrior, of Kriger, volgt oorlogsveteraan CC die wordt achtervolgd door schuldgevoelens over zijn laatste missie. Bij zijn terugkeer hoopt hij op een vredig en alledaags leven, maar hij raakt al snel verstrikt in een gevaarlijke strijd tussen een ruige motorbende en de politie in Kopenhagen. 



Een misdaaddrama over loyaliteit en verraad tussen oorlogsveteranen, bikers en de politie, verweven met een love story tussen oorlogsveteraan CC en politie-inspecteur Louise.

In de hoofdrollen zie je Dar Salim (Game of Thrones, Springvloed, Trapped), Danica Curcic (Those Who Kill, The Bridge, Nobel) en Lars Ranthe (Jagten, The Bridge).

De zes afleveringen van het eerste seizoen zijn beschikbaar vanaf 13 november.

Narcos: Mexico

Narcos: Mexico © Netflix

Goed nieuws voor fervente Narcos-fans, want geld, drugs en geweld voeren snel weer de boventoon in een nieuwe serie.

Oorspronkelijk zou dit seizoen 4 van Narcos worden, maar we krijgen een nieuwe locatie, nieuwe druglords en dus ook een nieuwe naam. Het eerste seizoen van Narcos: Mexico is vanaf 16 november beschikbaar op Netflix.

De actie verplaatst zich dus van Colombia naar Mexico. Het eerste seizoen gaat terug naar de roots van de moderne drugsoorlog, toen de drughandel in Mexico bestond uit een losse, ongeorganiseerde groep van telers en dealers. Tot in de jaren 80 het Guadalajara-kartel opkomt en leider Félix Gallardo begint aan de bouw van zijn imperium. Met de Amerikaanse DEA op de hielen.



In de hoofdrollen zie je Diego Luna als drugsbaron Félix Gallardo en Michael Peña als DEA-agent Kiki Camarena.

The Kominsky Method

The Kominsky Method © Netflix

Wie op zoek is naar een dosis humor op televisie, moet misschien The Kominsky Method eens proberen, een comedyserie van king of sitcoms Chuck Lorre. Doet zijn naam geen belletje rinkelen? Lorre is de man die de teugels in handen had bij series als The Big Bang Theory en Two and a Half Men. Niet de minste dus!

In The Kominsky Method kruipt Michael Douglas in de huid van Sandy Kominsky, een acteur die ooit begeerd en beroemd was, maar nu duidelijk op zijn retour is. Samen met zijn agent Norman Newlander (Alan Arkin) slijt hij zijn oude dag in Los Angeles, de stad waar jeugd en schoonheid de macht uitmaken. 



Het eerste seizoen van The Kominsky Method omvat acht afleveringen van een half uur en is beschikbaar vanaf 16 november.

The Ballad of Buster Scruggs

The Ballad of Buster Scruggs © Netflix

Liam Neeson en James Franco in een western van de broers-Coen? Daar willen wij alles van weten!

The Ballad of Buster Scruggs is een zesdelige western-anthologiefilm: een reeks verhalen geschreven, geregisseerd en geproduceerd door Joel en Ethan Coen. Elk deel vertelt een nieuw verhaal over het Wilde Westen.



Naast Liam Neeson en James Franco zie je onder meer Tim Blake Nelson, Zoe Kazan, Brendan Gleeson, Clancy Brown, Tyne Daly en Tom Waits.

Vanaf 16 november op Netflix.

The Christmas Chronicles

The Christmas Chronicles © Netflix

Nog eentje in de sfeer van de komende feestdagen, en wel met Kurt Russell als stoere, charismatische Kerstman mét gevoel voor humor.

The Christmas Chronicles vertelt het verhaal van een broer en zus, Teddy en Kate, die het plan hebben om op kerstavond de Kerstman op te wachten en te filmen. Hun plan draait echter uit op een onverwachte reis waarvan de meeste kinderen alleen maar kunnen dromen. Nadat ze de Kerstman  hebben gespot, sluipen ze in zijn slee, waardoor de slee crasht en Kerstmis bijna ontspoort. Tijdens hun wilde nacht, werken Kate en Teddy samen met de Kerstman en zijn trouwe elfjes om Kerstmis te redden voordat het te laat is.

Let’s get this party started!



The Christmas Chronicles is een kerstavontuur geproduceerd door Chris Columbus (Home Alone, Harry Potter and the Sorcerer’s Stone), Mark Radcliffe en Michael Barnathan. Met Kurt Russell, Judah Lewis en Darby Camp in de hoofdrollen.

Vanaf 22 november op Netflix.
 
Start Netflix op Proximus TV via het menu ‘op aanvraag’ > series of via het kanaal 204!

Kies nu voor Netflix als tv-bonus in je Tuttimus of Familus pack van Proximus TV en bekijk deze series rechtstreeks op je tv-scherm (menu ‘op aanvraag’ > series of via het kanaal 204)!

Waag je kans en win

Bekijk alles

Music Maestro

Bekijk alles
Digging deep: 10 obscure muziekgenres

Digging deep: 10 obscure muziekgenres

Soms pretenderen we veel van muziek te kennen. We weten wie de producer was van Iggy Pops 'Lust for Life' (The Bewlay Bros) en hoe de overgrootmoeder van Eddie Vedder heet (Pearl), maar zo nu en dan botsen we op de grenzen van onze eigen kennis ...

Tien muzikale documentaires die je gezien moet hebben

Tien muzikale documentaires die je gezien moet hebben

Wil je graag meer te weten komen over de geschiedenis van de muziek, ongeacht het genre? Hier is onze top 10 van documentaires die je gezien moet hebben. Van Miles Davis over Amy Winehouse tot the Beatles.

Succes gegarandeerd: wanneer supersterren de handen in elkaar slaan

Succes gegarandeerd: wanneer supersterren de handen in elkaar slaan

Voor de soundtrack van de nieuwe Charlie’s Angels slaagde regisseur Elizabeth Banks erin om drie van de grootste vrouwelijke popsterren van het moment samen te brengen: Ariana Grande, Miley Cyrus en Lana Del Rey.

Tien vreemde interviews met muzikanten

Tien vreemde interviews met muzikanten

Het is de nachtmerrie van elke journalist: een weerbarstige of onwillige artiest voor je neus krijgen. Als dat gebeurt, zakt de moed je in de schoenen. Maar het zorgt wel voor coole anekdotes achteraf. Geen zin. Nog dronken. Jetlagged. Alweer dezelfde tien vragen. Mijn favoriete kleur? Er zijn talloze redenen waarom muzikanten soms geen zin hebben in een interview. Wij selecteerden de tien meest hilarische of bevreemdende interviewmomenten ooit. Popcorn erbij, en enjoy.

Kid Noize, maak kennis met de man met het apenhoofd!

Kid Noize, maak kennis met de man met het apenhoofd!

Begin dit jaar bracht Kid Noize 'The Man with a Monkey Face' uit. De release ging samen met de publicatie van een stripverhaal: 'De Man Met Het Apenhoofd', dat uitkwam bij Uitgeverij Dupuis. Op 20 juli staat hij op het Ardeense festival Les Francofolies de Spa en op 22 november neemt hij de AB in. Wij spraken een tijd geleden met hem.Beleef de avond van je leven met Kid Noize en je 3 beste vrienden

Drumlegende Ginger Baker is niet meer

Drumlegende Ginger Baker is niet meer

De muziekwereld is weer een fenomeen kwijt, want zondag ging de legendarische drummer Ginger Baker van ons heen. Zijn familie meldde het trieste nieuws via Gingers Twitteraccount. Hij heette eigenlijk Peter Edward Baker, maar kreeg de bijnaam Ginger vanwege zijn rossige haardos.

Vlaamse boysbands: vaak geen lang leven beschoren

Vlaamse boysbands: vaak geen lang leven beschoren

Met BOBBY is Vlaanderen weer een boysband rijker. Met hun eerste single Hey Don’t You Know hebben ze alvast een radiohit te pakken.

Hoe zou het nog zijn met ...

Hoe zou het nog zijn met ...

De openingsfoto? Crazy Town X. Wie? Kerels die ooit een hit hadden met 'Butterfly' en toen van de radar verdwenen. Of niet helemaal, maar ze bleven er wel onder. En zo zijn er wel meer bands en artiesten die een tijdje schitteren, één of twee singles of een fantastische plaat uitbrengen en dan lijken weg te deemsteren. We zochten in de kelders van de muziekindustrie naar een aantal - bijna? - vergeten parels ...

Nieuwe reeks Belpop: van Joost Zweegers tot Bart Peeters

Nieuwe reeks Belpop: van Joost Zweegers tot Bart Peeters

Een nieuwe reeks van Belpop, met deze keer documentaires over de carrière van Guido Belcanto, Joost Zweegers, Bart Peeters en De Mens, én over 40 jaar Ancienne Belgique. Vanaf maandag 7 oktober op Canvas!

Niet te missen concerten in oktober

Niet te missen concerten in oktober

Een stevige dosis rock, een shot melodieuze pop of een flinke scheut soul: wie een concert wil meepikken in oktober zal vast een lekker hapje vinden in deze lijst!

Deze muzieksterren overleden afgelopen maand (september 2019)

Deze muzieksterren overleden afgelopen maand (september 2019)

Afscheid nemen bestaat niet. In september overleden jammer genoeg opnieuw enkele muziekhelden, al blijven ze voor eeuwig voortleven in hun muziek. Een van hen is LaShawn Daniels.

Wat je nog niet wist over Elton John

Wat je nog niet wist over Elton John

Sir Elton John is momenteel bezig aan zijn afscheidstournee. Voor de flamboyante Brit zich meer op zijn gezin wil richten, wil hij immers in stijl afscheid nemen van zijn publiek. Op 8 september 2020 zal hij voor een tweede keer afscheid nemen van het Belgisch publiek in het Sportpaleis. De fans kunnen genieten van een terugblik op zijn rijkgevulde carrière met klassiekers als 'I Guess That’s Why They Call It the Blues', 'Your Song', 'I’m Still Standing' en 'Don’t Let The Sun Go Down On Me'.

Sport in de kijker

Bekijk alles
De WTA Finals, de kers op de tennistaart

De WTA Finals, de kers op de tennistaart

Naar jaarlijkse traditie eindigt het tennisseizoen met de Masters, tegenwoordig omgedoopt in de ATP en WTA Finals. Daar staan de beste speelsters - enkel en dubbel - een laatste keer tegenover elkaar. Van 27 oktober tot 3 november zijn de WTA Finals aan de beurt. Wat moet je allemaal weten over dit prestigieuze toernooi?

Tops en flops van week 6 in de NFL

Tops en flops van week 6 in de NFL

De Chiefs in de penarie, de 49ers maken indruk, Lamar Jackson heerst in de lucht en over de grond en Jameis Winston in een dip. Ontdek hier de tops en de flops van week 6 in de NFL.

Het nieuwe NBA-seizoen staat voor de deur: wat moet je zoal weten?

Het nieuwe NBA-seizoen staat voor de deur: wat moet je zoal weten?

De EuroMillions Basketball League mag dan al bezig zijn, het basketbalseizoen is pas écht begonnen als ze ook in de NBA weer aan de competitie beginnen. Eind oktober is dat weer het geval. Maar wat moet je allemaal weten vooraleer het zover is?

De strijd om de modder: naar deze tien vrouwen is het uitkijken in de cross

De strijd om de modder: naar deze tien vrouwen is het uitkijken in de cross

Het wielerseizoen op de weg loopt op zijn einde, en dus is koning cyclocross weer in het land. Bij de vrouwen staat er veel jong geweld te trappelen, maar de oudere garde belooft zich stevig te verweren. Deze tien dames houden we in het oog.

Tops en flops van week 5 in de NFL

Tops en flops van week 5 in de NFL

Russell Wilson en Christian McCaffrey zitten in MVP-modus, de Falcons zakken weg en de kicker van de Titans kent een offday.

Tien redenen waarom het een opmerkelijk WK turnen wordt

Tien redenen waarom het een opmerkelijk WK turnen wordt

Van 4 tot 13 oktober is het Duitse Stuttgart het centrum van de turnwereld. Dan staat het WK gymnastiek op de planning. België kijkt natuurlijk reikhalzend uit naar de prestatie van Nina Derwael, maar er is nog veel meer om in het oog te houden. Een overzicht.

Veldrijden: het seizoen waarin alles mogelijk is

Veldrijden: het seizoen waarin alles mogelijk is

Het veldritseizoen trekt zich op gang zonder Wout van Aert, die wellicht out is tot de eindejaarsperiode na zijn val in de Ronde van Frankrijk deze zomer. Mathieu van der Poel kiest voor een lichter winterprogramma en zal zijn wedstrijden uitkiezen. Voor de klassementen zal hij dit crossseizoen minder aandacht hebben.

Tops en flops van week 4 in de NFL

Tops en flops van week 4 in de NFL

Gardner Minshew doet Nick Foles vergeten, de NFL ontdoet zich van een van zijn bad boys en de sfeer van de grote dagen bij Chicago.

Niet te missen: deze sportevenementen kan je in oktober volgen via Proximus Pickx

Niet te missen: deze sportevenementen kan je in oktober volgen via Proximus Pickx

Terwijl de heren voetballers stilaan warmgedraaid zijn, loopt voor de wielrenners en tennissers het seizoen op zijn einde. Maar niet zonder nog enkele topwedstrijden af te werken. Verder trekt het NBA-seizoen zich op gang en gaan de motorsporten onverminderd voort. Je hoort het al: er valt weer veel te beleven op Proximus Pickx.

Tops en flops van week 3 in de NFL

Tops en flops van week 3 in de NFL

Daniel Jones is de King of New York, de Falcons stellen teleur, de Saints doen het best goed zonder Drew Brees, en de Chiefs zorgen zoals steeds voor spektakel.

Tien om te zien: naar deze Belgen is het uitkijken op het WK atletiek

Tien om te zien: naar deze Belgen is het uitkijken op het WK atletiek

Er zijn enkele Belgen waar we veel van kunnen verwachten op het WK atletiek dat op 27 september van start gaat in Doha (Qatar). Denk maar aan Nafi Thiam, dé vaandeldrager van de Belgische atletiek en het uithangbord van de Belgische selectie in Doha.

De UEFA Champions League is terug: dit moet je allemaal weten

De UEFA Champions League is terug: dit moet je allemaal weten

Op 17 september is het weer zover. Dan weerklinkt in verschillende stadions de hymne van de UEFA Champions League. Voor het zover is, praten we je nog even bij.

Focus op films, series & tv

Bekijk alles
Veelzeggende filmaffiches: vind jij de hints?

Veelzeggende filmaffiches: vind jij de hints?

Sommige regisseurs passen het concept van hun film ook buiten het witte doek toe. Zo zijn er ook filmaffiches die hints weggeven. Heb jij ze allemaal al gevonden?

Nieuw op Canvas: Kinderen van het verzet

Nieuw op Canvas: Kinderen van het verzet

Na Kinderen van de collaboratie in 2017 brengt Canvas vanaf 22 oktober Kinderen van het verzet. Precies 75 jaar na de bevrijding vertellen dertien getuigen hoe de erfenis van de Tweede Wereldoorlog hun eigen leven heeft bepaald, soms tot vandaag. Ze vertellen over de verzetsdaden van hun ouders en hoe ze daar soms zelf bij werden betrokken, over het verlies en de pijn, over de verschrikkingen van de Nazi-concentratiekampen en onverwerkte oorlogstrauma’s.

De gemeenste Disneyslechteriken

De gemeenste Disneyslechteriken

Met Maleficent: Mistress of Evil heeft Disney een vervolg uitgebracht op de succesvolle live-actionfilm uit 2014 met Angelina Jolie in de hoofdrol. Die vertelt het verhaal van Doornroosje vanuit het oogpunt van de heks Malafide.

De week in showbizzland

De week in showbizzland

Karen Damen trekt naar VTM, tussen Ruben Van Gucht en Jacques Vermeire zit het niet echt snor, Familie-kijkers lachen met Erika 'Amélie' Van Tielen omdat ze er niet in slaagt om een behoorlijk pilsje te tappen en Herman Brusselmans gaat met zijn vriendin Lena op het platteland wonen. Lees er hier alles over!

Lekker griezelen op tv, ook voor kleine spookjes!

Lekker griezelen op tv, ook voor kleine spookjes!

Eind oktober, Halloween … en dus een ideaal moment om lekker te griezelen voor de tv. Ook voor jonge kijkers! Heksen, spookjes en monsters zorgen voor kippenvel op Cartoon Network en Boomerang, en in de Studio 100 GO app.

Tien muzikale documentaires die je gezien moet hebben

Tien muzikale documentaires die je gezien moet hebben

Wil je graag meer te weten komen over de geschiedenis van de muziek, ongeacht het genre? Hier is onze top 10 van documentaires die je gezien moet hebben. Van Miles Davis over Amy Winehouse tot the Beatles.

Zwaardvechten, eekhoorns villen, koorddansen: dit moesten filmsterren leren voor een rol

Zwaardvechten, eekhoorns villen, koorddansen: dit moesten filmsterren leren voor een rol

De centrale figuur in 'Breaking Bad' is scheikundeleraar Walter White, die zich toelegt op het produceren van crystal meth. Bryan Cranston speelde de rol vijf jaar lang met verve, en om dat te doen moest hij zich helemaal kunnen inleven in zijn personage. De heer Cranston leerde dus zelf crystal meth fabriceren. Hij vertelde later dat het hele proces hem haarfijn uit de doeken werd gedaan door wetenschappers. 

Nieuw in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx (17 oktober)

Nieuw in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx (17 oktober)

Vind je niet direct je gading bij de reguliere tv-zenders? Waarom dan niet genieten van een film in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx.

Tijd voor film: nu in de bioscoop (16 oktober)

Tijd voor film: nu in de bioscoop (16 oktober)

Zin in een avondje uit? Dan is een film meepikken altijd een uitstekend idee. Ontdek hier wat voor fraais je deze week kan gaan bekijken in 's lands filmzalen, en welke de meest bezochte bioscoopfilms van het moment zijn.

Deze acteurs en actrices zetten zich actief in voor het klimaat (en dit doen ze concreet)

Deze acteurs en actrices zetten zich actief in voor het klimaat (en dit doen ze concreet)

We kunnen er niet meer omheen de laatste tijd: we moeten het milieu en onze planeet beschermen tegen verdere vervuiling. Klimaatactivisten komen op straat om te protesteren, maar naast de ‘gewone man in de straat’ geven ook heel wat sterren om de toekomst van moeder Aarde. Deze acteurs en actrices geven hun tijd en geld aan goede klimaatdoelen.Lees ook: De beste klimaatdocumentaires bekijk je op Proximus Pickx

Tv-tips van de week (14 t.e.m. 20 oktober)

Tv-tips van de week (14 t.e.m. 20 oktober)

Niets op tv? Dat dacht je maar. Wij selecteerden de interessantste, spannendste en opmerkelijkste programma's die je de komende dagen kan bekijken. Hier komen onze tv-aanraders van de week!

Historische feiten die niet volledig accuraat waren in de verfilming

Historische feiten die niet volledig accuraat waren in de verfilming

Een spannende actiefilm die plaatsvindt in het verleden is een goede manier om bij te leren over vroeger. Of historische verhalen over de adel kunnen de geschiedenis in een ander daglicht tonen. Maar film zou film niet zijn, als er hier en daar niet iets wordt overdreven. Heroïsche scènes of dramatische aflopen moet je dus af en toe met een korreltje zout nemen. We onderscheiden feiten en fictie in deze 10 historische klassiekers.

Nieuws van het esports-front

Bekijk alles
CR4ZY kroont zich tot winnaar DreamHack Open Rotterdam

CR4ZY kroont zich tot winnaar DreamHack Open Rotterdam

Het was een spannende finale, maar uiteindelijk was het CR4ZY dat de trofee in de lucht mocht steken. Ze wisten in de finale de Denen van Heroic te verslaan. Ze verloren hun eerste wedstrijd op Nuke met 3-16, maar kwamen terug in de wedstrijd op Mirage met 16-5. De laatste map, Inferno, was een iets spannendere situatie, maar het was CR4ZY dat met 16-12 aan het langste eind trok en zo met de hoofdprijs huiswaarts keert.

Epsilon Esports roster trekt naar Tenerife Titans

Epsilon Esports roster trekt naar Tenerife Titans

Het volledig Belgische roster van CS:GO team Epsilon Esports verlaat de organisatie en sluit zich aan bij Intech Tenerife Titans. Dat kondigde zowel beide organisaties als kapitein van het team, Steven “Stev0se” Rombaut, aan op hun sociale media. Het roster is momenteel in goede vorm en won recent ook de finale van GameForce Masters tegen Game Fist. Ook zijn ze nog steeds actief binnen ESL Proximus Winter Championship, waar ze nu dus ook een andere organisatie vertegenwoordigen.

Cloud9 zet “TenZ” op bank, test “Subroza” uit

Cloud9 zet “TenZ” op bank, test “Subroza” uit

Noord-Amerikaans CS:GO team Cloud9 heeft laten weten dat Canadees Tyson “TenZ” Ngo naar de bank zal verhuizen binnen het roster. Om die leegte op te vullen heeft de organisatie besloten om een andere Canadees, Yassine “Subroza” Taoufik, op testbasis naar het team te halen. Cloud9 lijkt zo dus druk te schuiven binnen het team, want eerder raakte ook al bekend dat Soham “valens” Chowdhury de organisatie zou verlaten.

Ook Fnatic naar kwartfinales Worlds

Ook Fnatic naar kwartfinales Worlds

Eerder konden zowel G2 Esports als Splyce ontsnappen uit de groepsfase en zich al plaatsen voor de kwartfinales, maar nu is ook Fnatic daar in geslaagd. De organisatie leek echter voor een loodzware opdracht op te staan op hun laatste speeldag want om door te stoten wisten ze dat ze al hun wedstrijden zouden moeten winnen. Makkelijker gezegd dan gedaan tegen teams als SK Telecom T1 en Royal Never Give Up.

Dit zijn de groepen voor StarSeries i-League Seizoen 8

Dit zijn de groepen voor StarSeries i-League Seizoen 8

Van 21 tot 27 oktober vindt StarSeries i-League Seizoen 8 plaats in Belek, Turkije. Daar nemen, in totaal, zestien teams het tegen elkaar op voor een prijzenpot van maar liefst 500.000 dollar. Ondertussen is bekend in welke groep de teams werden opgedeeld en tegen wie ze het zoal zullen moeten opnemen in de double-elimination groepsfase.

Splyce trekt naar play-offs League of Legends Worlds

Splyce trekt naar play-offs League of Legends Worlds

Het LEC Team Splyce heeft zich kunnen plaatsen voor de play-off fase van het League of Legends World Championship 2019. Naast Splyce trekt ook FunPlus Phoenix naar de volgende ronde, nadat de twee teams bovenaan eindigden in hun groep door hun prestaties van gisteren. Splyce deed het erg goed doorheen die laatste speeldag van hun groep.

Dit moet je weten voor DreamHack Open Rotterdam

Dit moet je weten voor DreamHack Open Rotterdam

Vandaag gaat DreamHack Open Rotterdam van start, waar acht teams het in de Nederlandse stad zullen uitvechten voor een prijzenpot van 100.000 dollar. De teams werden onderverdeeld in twee double elimination groepen, waarbij twee teams van elke groep doorstoten naar de single-elimination play-offs. Wij nemen even een kijkje naar alle deelnemers.

Voormalig DreamEaters rosters tekent bij Hard Legion

Voormalig DreamEaters rosters tekent bij Hard Legion

Het voormalige roster van de organisatie DreamEaters, dat recent opstapte bij de organisatie na verschillende interne problemen rond betaling van de spelers, heeft een nieuwe organisatie gevonden om te vertegenwoordigen. Zo sluiten ze zich aan bij Hard Legion, een nieuwe Russische organisatie die werd opgericht door de populaire Russische streaming en Youtube persoonlijkheid Aleksei “HARDPLAY” Baranov.

“blackie” vervangt “Missa” voor Besiktas op DreamHack Open Rotterdam

“blackie” vervangt “Missa” voor Besiktas op DreamHack Open Rotterdam

Besiktas, dat deelneemt aan DreamHack Open Rotterdam, heeft aangekondigd dat ze Steven “blackie” Groeneveld (speler van Asterion) aan hun roster toevoegen als tijdelijke speler voor het event. DeNederlander zal invallen voor Meyssa “Missa” Bellouati, die sinds kort geen deel meer uitmaakt van de actieve line-up.

Ook “valens” weg bij Cloud9

Ook “valens” weg bij Cloud9

Soham “valens” Chowdhury zal het CS:GO team van Cloud9 verlaten. De coach is al actief bij Cloud9 sinds begin 2017 en zette in juli al een stap terug als coach om zich meer bezig te gaan houden met het analystische deel van CS:GO. Zijn grootste verwezenlijking als coach bij Cloud9 is de eerste plaats die hij met zijn lineup behaalde op de ELEAGUE Major, in 2018.

Zwak Europa op vierde speeldag League of Legends Worlds

Zwak Europa op vierde speeldag League of Legends Worlds

Op de vierde speeldag van het League of Legends World Championship kwamen alle drie de Europese teams in actie. Daarnaast nam ook Cloud9, met Belg “Nisqy” in de rangen, het op tegen Griffin. Uiteindelijk werd het geen al te beste dag voor de Europese teams, met uitzondering van G2 Esports, en ook Cloud9 had het knap lastig tegen Griffin want “Nisqy” en zijn kompanen konden geen overwinning behalen.

GamerLegion en “HS” nemen afscheid van elkaar

GamerLegion en “HS” nemen afscheid van elkaar

CS:GO team GamerLegion en Est Kevin “HS” Tarn zijn tot een overeenkomst gekomen rond het contract van de speler. Zo zal zijn contract met de organisatie ontbonden worden, waardoor “HS” een vrije speler zal worden. Zo kan de 22-jarige CS:GO speler op zoek naar een nieuwe organisatie om te vertegenwoordigen, nadat hij een hele tijd op de bank bij GamerLegion had gespendeerd.

Top