Netflix in november: deze films en series staan op het menu

Ook in november legt Netflix ons graag in de watten. Met deze nieuwe films en series zijn koude avonden geen probleem!
Netflix in november: deze films en series staan op het menu © Netflix

De zon is nog geregeld van de partij, maar de avonden zijn toch al koud. Ideale momenten om in je zetel te duiken en je te nestelen voor een nieuwe serie of een leuke film.

Op zoek naar inspiratie? Wij helpen je graag een handje, met dit overzicht van nieuwigheden die Netflix in november op het menu zet. Enjoy!

House of Cards

House of Cards © Netflix

Het is zo ver: het zesde seizoen van House of Cards staat nu online. Op het einde van het vorige seizoen seizoen liet een vastberaden Claire Underwood (Robin Wright) een niet mis te verstane boodschap op de wereld los: “My turn”.

Geen Kevin Spacey in dit laatste seizoen. Zijn personage, Frank Underwood, wordt ten grave gedragen en Claire Underwood grijpt de macht. In de eerste aflevering wendt ze zich tot de camera. ‘Do you miss Francis?’, vraagt ze. Zelf lijkt ze niet erg rouwig om het overlijden van haar echtgenoot. Ze is vooral vast van plan de dingen deze keer op háár manier aan te pakken.Robin Wright keert in dit laatste seizoen dus terug als President van de Verenigde Staten. Naast Wright schitteren onder meer Diane Lane, Greg Kinnear, Cody Fern, Michael Kelly, Jayne Atkinson, Patricia Clarkson, Constance Zimmer, Derek Cecil, Campbell Scott en Boris McGiver.
 
En jij, mis jij Francis Underwood in het zesde seizoen van House of Cards? Kijken maar! Alle afleveringen van het laatste seizoen zijn nu beschikbaar op Netflix!

The Holiday Calendar

The Holiday Calendar © Netflix

Nu Halloween achter de rug is en we onze dosis horror gehad hebben, duwt Netflix ons al zachtjes in de richting van de feestdagen. En de romantiek, want de eerste kerstfilm van het jaar is een echte romcom: The Holiday Calendar. In de hoofdrol zie je Kat Graham, die je eerder aan het werk kon zien in The Vampire Diaries.

Graham stapt in de schoenen van Abby Sutton, een fotografe die wel talent heeft maar toch moeite heeft om rond te komen. Wanneer ze een adventskalender erft van haar oma, blijkt daar iets vreemds mee aan de hand te zijn. Bij elk vakje dat ze opent, wordt haar toekomst voorspeld. Zorgt de magische kalender ervoor dat ze liefde vindt tijdens de feestdagen?Een hersenkraker hoef je hier niet te verwachten, maar The Holiday Calendar is een leuke film voor wie alvast in de kerstsfeer wil komen en in de mood is voor een portie romantiek.

Nu beschikbaar op Netflix.

The Other Side of the Wind

The Other Side of the Wind © Netflix

De nieuwste film van de legendarische regisseur Orson Welles. Vijftig jaar na de opnames en drieëndertig jaar na zijn dood krijgt de film eindelijk zijn release, en wel exclusief op Netflix.

The Other Side of the Wind vertelt het verhaal van Jake Hannaford (John Huston), een oudere, maar legendarische regisseur die met een laatste experimentele film weer aansluiting wil vinden bij de jongere generatie filmmakers in Hollywood. Hij heeft echter de grootste moeite om zijn film gefinancierd te krijgen.Een mockumentary met een sterk autobiografisch tintje. Welles begon met de opnames van zijn film in 1969 en wist ze uiteindelijk pas af te ronden in 1976. Nog voor de montage kon worden voltooid, werd het originele beeldmateriaal in beslag genomen tijdens de Iraanse revolutie (een van de geldschieters was familie van de sjah van Iran, die tijdens de revolutie werd afgezet). Daarna volgden dertig jaar juridische verwikkelingen tussen de dochter en de minnares van Orson Welles. Met de hulp én de centen van Netflix is de film nu dan toch afgewerkt en beschikbaar voor het publiek.

Samen met de film brengt Netflix overigens de documentaire They’ll Love Me When I’m Dead uit, over het ongelooflijk hobbelige pad dat het productieproces van de film kende.

Zowel de film als de documentaire zijn nu beschikbaar op Netflix.

Outlaw King

Outlaw King © Netflix

Eentje voor fans van historische drama’s, gespekt met een portie actie. Hou je van films als Braveheart? Dan is Outlaw King iets om in de gaten te houden.

De film vertelt het waargebeurde verhaal van Robert the Bruce (Chris Pine) die in de veertiende eeuw een gewelddadige opstand leidde tegen de Engelse koning Edward I (Stephen Dillane) om de onafhankelijkheid van Schotland terug te winnen.Een film van regisseur David Mackenzie, die eerder ook Hell or High Water afleverde. Naast Chris Pine en Stephen Dillane zie je onder meer Aaron Taylor-Johnson en Florence Pugh.

De film deed overigens wat stof opwaaien bij zijn première op het Filmfestival van Toronto, wegens een full-frontal naaktscène met hoofdrolspeler Chris Pine.

Benieuwd? Outlaw King is vanaf 9 november beschikbaar op Netflix.

Westside

Westside © Netflix

Klaar voor een flinke dosis muziek? Vanaf 9 november brengt Netflix Westside, een non-scripted serie over negen jonge, ambitieuze muzikanten uit Los Angeles.

Al deze jonge mensen hebben één ding gemeen: ze koesteren grote dromen en willen alles doen om ze waar te maken. Ondanks hun verschillende achtergrond gaan ze samen aan de slag om een programma te ontwikkelen én uit te voeren in een nachtclub in Los Angeles. De camera’s volgen de muzikanten terwijl ze hun dromen najagen, maar is er ook bij op de moeilijke momenten in hun beginnende carrière.In de spotlight zie je Sean Patrick Murray, Pia Toscano, James Byous, Arika Gluck, Austin Kolbe, Caitlyn Ary, Leo Gallo, Alexandra Krekorian en Taz Zavala.

Verwacht je aan een mix van beelden in documentairestijl en prachtige muziekvideo’s met originele songs. Netflix beschrijft de serie als 'The Hills meets Glee'. Seizoen 1 omvat acht afleveringen en is beschikbaar vanaf 9 november.

Warrior

Warrior © Netflix

Een Netflix Original Scandinavische crimeserie, daar zijn wij alvast benieuwd naar!

Warrior, of Kriger, volgt oorlogsveteraan CC die wordt achtervolgd door schuldgevoelens over zijn laatste missie. Bij zijn terugkeer hoopt hij op een vredig en alledaags leven, maar hij raakt al snel verstrikt in een gevaarlijke strijd tussen een ruige motorbende en de politie in Kopenhagen. Een misdaaddrama over loyaliteit en verraad tussen oorlogsveteranen, bikers en de politie, verweven met een love story tussen oorlogsveteraan CC en politie-inspecteur Louise.

In de hoofdrollen zie je Dar Salim (Game of Thrones, Springvloed, Trapped), Danica Curcic (Those Who Kill, The Bridge, Nobel) en Lars Ranthe (Jagten, The Bridge).

De zes afleveringen van het eerste seizoen zijn beschikbaar vanaf 13 november.

Narcos: Mexico

Narcos: Mexico © Netflix

Goed nieuws voor fervente Narcos-fans, want geld, drugs en geweld voeren snel weer de boventoon in een nieuwe serie.

Oorspronkelijk zou dit seizoen 4 van Narcos worden, maar we krijgen een nieuwe locatie, nieuwe druglords en dus ook een nieuwe naam. Het eerste seizoen van Narcos: Mexico is vanaf 16 november beschikbaar op Netflix.

De actie verplaatst zich dus van Colombia naar Mexico. Het eerste seizoen gaat terug naar de roots van de moderne drugsoorlog, toen de drughandel in Mexico bestond uit een losse, ongeorganiseerde groep van telers en dealers. Tot in de jaren 80 het Guadalajara-kartel opkomt en leider Félix Gallardo begint aan de bouw van zijn imperium. Met de Amerikaanse DEA op de hielen.In de hoofdrollen zie je Diego Luna als drugsbaron Félix Gallardo en Michael Peña als DEA-agent Kiki Camarena.

The Kominsky Method

The Kominsky Method © Netflix

Wie op zoek is naar een dosis humor op televisie, moet misschien The Kominsky Method eens proberen, een comedyserie van king of sitcoms Chuck Lorre. Doet zijn naam geen belletje rinkelen? Lorre is de man die de teugels in handen had bij series als The Big Bang Theory en Two and a Half Men. Niet de minste dus!

In The Kominsky Method kruipt Michael Douglas in de huid van Sandy Kominsky, een acteur die ooit begeerd en beroemd was, maar nu duidelijk op zijn retour is. Samen met zijn agent Norman Newlander (Alan Arkin) slijt hij zijn oude dag in Los Angeles, de stad waar jeugd en schoonheid de macht uitmaken. Het eerste seizoen van The Kominsky Method omvat acht afleveringen van een half uur en is beschikbaar vanaf 16 november.

The Ballad of Buster Scruggs

The Ballad of Buster Scruggs © Netflix

Liam Neeson en James Franco in een western van de broers-Coen? Daar willen wij alles van weten!

The Ballad of Buster Scruggs is een zesdelige western-anthologiefilm: een reeks verhalen geschreven, geregisseerd en geproduceerd door Joel en Ethan Coen. Elk deel vertelt een nieuw verhaal over het Wilde Westen.Naast Liam Neeson en James Franco zie je onder meer Tim Blake Nelson, Zoe Kazan, Brendan Gleeson, Clancy Brown, Tyne Daly en Tom Waits.

Vanaf 16 november op Netflix.

The Christmas Chronicles

The Christmas Chronicles © Netflix

Nog eentje in de sfeer van de komende feestdagen, en wel met Kurt Russell als stoere, charismatische Kerstman mét gevoel voor humor.

The Christmas Chronicles vertelt het verhaal van een broer en zus, Teddy en Kate, die het plan hebben om op kerstavond de Kerstman op te wachten en te filmen. Hun plan draait echter uit op een onverwachte reis waarvan de meeste kinderen alleen maar kunnen dromen. Nadat ze de Kerstman  hebben gespot, sluipen ze in zijn slee, waardoor de slee crasht en Kerstmis bijna ontspoort. Tijdens hun wilde nacht, werken Kate en Teddy samen met de Kerstman en zijn trouwe elfjes om Kerstmis te redden voordat het te laat is.

Let’s get this party started!The Christmas Chronicles is een kerstavontuur geproduceerd door Chris Columbus (Home Alone, Harry Potter and the Sorcerer’s Stone), Mark Radcliffe en Michael Barnathan. Met Kurt Russell, Judah Lewis en Darby Camp in de hoofdrollen.

Vanaf 22 november op Netflix.
 
Start Netflix op Proximus TV via het menu ‘op aanvraag’ > series of via het kanaal 204!

Kies nu voor Netflix als tv-bonus in je Tuttimus of Familus pack van Proximus TV en bekijk deze series rechtstreeks op je tv-scherm (menu ‘op aanvraag’ > series of via het kanaal 204)!

Music Maestro

Clip van de week: Level of Concern

'We live in strange times', zoals de Engelse schrijver Douglas Adams placht te zeggen. In heel wat landen komt het openbare leven zoetjesaan weer op gang na enkele zware maanden van gedwongen zelfisol

De Muziekkapel brengt Beethoven op 17 juni tot in jouw huiskamer

Ondanks deze coronatijden worden de fans van klassieke muziek niet aan hun lot overgelaten. Op woendag 17 juni pakt de Muziekkapel Koningin Elisabeth namelijk uit met een Beethovenconcert dat je integ

Deze muzieksterren overleden afgelopen maand

Er gaat geen maand voorbij zonder afscheid te moeten nemen van enkele muzikale grootheden. Een in memoriam.

AB Canape: New Wave rock van The Cure

Het openbare leven komt stelselmatig weer op gang. De lockdownmaatregelen worden beetje per beetje versoepeld. Het zal echter nog even duren vooraleer we ergens opnieuw een live concert kunnen meepikk

AB Canape: sfeervolle genremix van The Cat Empire

Het openbare leven komt stelselmatig weer op gang. De lockdownmaatregelen worden beetje per beetje versoepeld. Het zal echter nog even duren vooraleer we ergens opnieuw een live concert kunnen meepikk

Canvas selecteert: een bloemlezing van de Koningin Elisabethwedstrijd

Nu de prestigieuze Koningin Elsabethwedstrijd deze jaargang uitgesteld is, komt Canvas met een alternatief op de proppen. De cultuurzender grasduinde in de geschiedenis van het concours en zendt het k

AB Canapé: de oorstrelende indietronica van gouden trio Alt-J

Het openbare leven komt stelselmatig weer op gang. De lockdownmaatregelen worden beetje per beetje versoepeld. Het zal echter nog even duren vooraleer we ergens opnieuw een live concert kunnen meepikk

Aflevering 3: Dena's Iraanse roots

In de derde aflevering van 'Topickx of the week' dompelt comédienne Dena Vahdani ons onder in haar Iraanse roots. Veel mensen kennen Iran voornamelijk als aartsvijand van de VS, maar de Brusselse toon

Mel B, van Spice Girl tot X Factor

Mel B doet bij iedereen een belletje rinkelen als voormalig lid van de Spice Girls. Toch houdt ze zich tot op de dag van vandaag op in de muziekwereld, zij het voornamelijk als jurylid bij talentensho

AB Canapé: classic rock uit het kraaiennest van The Black Crowes

Het openbare leven komt stelselmatig weer op gang. De lockdownmaatregelen worden beetje per beetje versoepeld. Het zal echter nog even duren vooraleer we ergens opnieuw een live concert kunnen meepikk

Clip van de week: I Wanna Go Outside

'We live in strange times', zoals de Engelse schrijver Douglas Adams placht te zeggen. In heel wat landen ligt het sociale leven nog steeds grotendeels plat. Ook wij Belgen moeten nog zoveel mogelijk

AB Canapé: de zoetgevooisde stem van singer-songwriter Suzanne Vega

Het openbare leven komt stelselmatig weer op gang. De lockdownmaatregelen worden beetje bij beetje versoepeld. Het zal echter nog even duren vooraleer we ergens opnieuw een live concert kunnen meepikk

Sport in de kijker

De ultieme elf van de Rode Duivels: de centrale middenvelder (2/2)

Voor de negende aflevering in onze zoektocht naar het ultieme elftal van de Rode Duivels schotelen we jou opnieuw vier kandidaten voor om het felbegeerde tweede plaatsje als centrale middenvelder in t

One day, one goal: de verfijnde krulbal van stilist Thierry Henry

Thierry Henry behoort tot de beste voetballers die onze planeet ooit gekend heeft. Zijn doelpunt tegen Sparta Praag in de eerste groepswedstrijd van de Champions League editie 2005/2006 was daar één v

Tien ploegen op zoek naar de gloriedagen van weleer

De afgelopen tien weken liet Proximus Pickx haar licht schijnen over tien voormalige succesformaties die afgezakt zijn naar de lagere echelons van hun respectievelijke competities. Ploegen op zoek naa

Dodi Lukebakio: waardige kandidaat voor de Rode Duivels?

Hertha Berlijn gaat zaterdag op bezoek in de arena van Borussia Dortmund op de 30ste speeldag van de Bundesliga. De hoofdstedelingen rekenen als underdog opnieuw op hun rechterwinger Dodi Lukebakio om

Perugia dei miracoli: provincieclub Perugia eindigt ongeslagen seizoen zonder titel

Het seizoen 1978-1979 staat in gouden letters neergeschreven in de geschiedenis van het calcio. Dat seizoen verbijsterde het nietige Perugia de voetbalwereld door een heel seizoen lang ongeslagen te b

One day, one goal: de wereldgoal van Philippe Mexès tegen Anderlecht

Philippe Mexès zal die Champions League-avond op 21 november 2012 in Anderlecht niet snel vergeten. De Franse verdediger scoorde toen wellicht zijn mooiste doelpunt ooit. Op de sociale media komt de o

Nice to meet u ... Jadon Sancho

Na zijn hattrick tegen Paderborn en zijn eerbetoon aan de overleden George Floyd afgelopen weekend is Jadon Sancho nog meer dan voorheen de talk of the town in de voetbalwereld. De Britse voetbalsensa

Deze iconische sportgebaren ondersteunen de strijd tegen discriminatie

Na de dood van de Afro-Amerikaan George Floyd, die geweldadig om het leven werd gebracht door een blanke politieagent in Minneapolis, staan de Verenigde Staten in rep en roer. Het lokte afgelopen week

One day, one goal: de raket van Benjamin Pavard bevrijdt Frankrijk

Net geen twee jaar geleden vestigde Benjamin Pavard definitief zijn naam door een magistraal doelpunt te scoren in de achtste finales van het WK in Rusland. Een keerpunt in het toernooi voor de Franse

Mythische Kop verschaft Anfield aura van onoverwinnelijkheid

De mythische voetbaltempel Anfield ademt voetbal. Onder impuls van de steeds passionele en rumoerige Kop worden de bezoekers van meet af aan bij de keel gegrepen. Maar The Reds zijn niet altijd de vas

De ultieme elf van de Rode Duivels: de centrale middenvelder (1/2)

We zijn intussen toe aan de achtste aflevering in onze zoektocht naar het ultieme elftal van de Rode Duivels. Ook vandaag laten we jullie kiezen uit vier voormalige en huidige internationals. Nu is he

Lance Armstrong: "Het kon erger. Ik kon Floyd Landis zijn en elke dag ontwaken als een stuk stront"

Na het eerste deel vorige week legt deel 2 van de documentaire "Lance" de glorieperiode en de graduele ondergang van Lance Armstrong bloot. Ook al lijkt The Boss bij momenten gelouterd te zijn, toch s

Focus op films, series & tv

Ontluisterend racisme: deze films stemmen tot nadenken

Na de dood van de Afro-Amerikaan George Floyd bij zijn arrestatie in Minneapolis door politiegeweld is in de hele Verenigde Staten protest uitgebroken tegen racisme. Dat racisme diepgeworteld is in Am

Maak kennis met de nieuwste tienersuperhelden: ‘Teen Titans Go!’

Zeg hallo tegen Robin, Cyborg, Starfire, Raven en Beastboy: jouw trouwe DC-superhelden maar dan in hun tienerjaren. Samen bestrijden deze vijf vrienden hun ergste vijanden en leren ze wat het betekent

VIER strikt Peter Van de Veire voor vernieuwde versie van 'Het Rad van Fortuin'

Goed nieuws voor de fans van 'Het Rad van Fortuin'. VIER heeft de terugkeer van het programma aangekondigd, met Peter Van de Veire als nieuwe presentator. 'Het Rad', zoals het vanaf heden door het lev

De 5 beste films van Angelina Jolie

Angelina Jolie wordt 45 en ter ere van haar verjaardag maakte Proximus Pickx voor jou een kleine selectie van haar beste films. 

Deze onnavolgbare Vlaamse sketchprogramma's trainden onze lachspieren

Vanavond is het weer schuddebuiken voor de buis met ‘Wat Als’ op VTM, de komische sketchshow van productiehuis Shelter die bekroond werd met een Emmy. Vlaanderen heeft een rijke traditie wat sketchsho

Aftellen naar het vierde seizoen van '13 Reasons Why' op 5 juni!

Sinds augustus 2019 was het aftellen, en nu is het eindelijk zover: het vierde seizoen van de Netflix-sensatie ‘13 Reasons Why’ gaat op 5 juni in première op het streamingplatform. Als de lijn van de

Brainfood in coronatijden: verken je diepste innerlijke zelf met spiritualiteit op je scherm

Spiritualiteit om je geest te verbreden, je innerlijk bewustzijn aan te wakkeren of gewoon tot de diepste innerlijke rust te komen: zweef in hogere sferen met deze vijf films/series – of blijf netjes

Dit zijn de vijf beste afleveringen van Breaking Bad

De veelbekroonde AMC-reeks ‘Breaking Bad’, over een terminale chemieleraar (Bryan Cranston in de rol van zijn leven) die het criminele pad opgaat om zijn gezin financiële zekerheid te kunnen bieden na

Anekdotes vanop de filmset: de improvisatie van Louis de Funès in "La Grande Vadrouille"

"La Grande Vadrouille", ondertussen meer dan 50 jaar oud, blijft tot op de dag van vandaag een van de grootste kaskrakers in de geschiedenis van de Franse film. Hij prijkt nog steeds in de top 5 van d

Deze biopics brengen hulde aan historische figuren uit de wereldgeschiedenis

Vanavond is op CAZ de grandioze biopic 'Darkest Hour' te zien, met Gary Oldman in de hoofdrol van de weerbarstige staatsman Winston Churchill. Biopics bestaan in alle soorten, maten en gewichten, maar

The Muscles from Brussels verovert Hollywood in de jaren 90

Als je een Amerikaan vraagt wat ze over België weten, komt Jean-Claude Van Damme gegarandeerd als een van de eerste zaken ter sprake. De filmster met roots in Brussel schopte het eind de jaren 90 tot

Nieuw op Netflix deze week

Heb je je favoriete serie in één ruk uitgekeken? Niet getreurd, want Netflix verrijkt elke week haar platform met nieuwe releases. Een greep uit het aanbod voor deze week.

Nieuws van het esports-front

Epic Games schrapt zijn WK Fortnite

Een teleurstelling voor de fans en een nieuwe klap voor esports: geconfronteerd met de gezondheidsbeperkingen besloot de speluitgever van Fortnite het WK eenvoudigweg te annuleren. Het is een nieuwe d

Red Bull Solo Q: het League of Legends 1vs1-toernooi is terug!

Red Bull heeft de terugkeer van zijn grote internationale circuit op League of Legends aangekondigd. Wie kroont er zich tot 1v1-kampioen? De competitie van de energiedrankproducent keert terug onder e

NumberOne: Apologis verslaat TheDice, Epsilon boekt eerste overwinning

Tussen verrassingen en bevestigingen door heeft de nieuwe speeldag van het NumberOne-circuit op Counter Strike: Global Offensive ons opnieuw heel wat spektakel aangeboden. © LouvardGame Speeldag vijf

Belgian League: Sector One en Anderlecht beginnen aan Summer Split met 6 op 6

De Belgian League op League of Legends is terug! Op deze eerste maandag van de competitie namen Sector One en Anderlecht al afstand van de rest. Afgelopen maandag is League of Legends terug van weggew

Esportskalender: juni

Elke maand vindt u dankzij Proximus Pickx de kalender met Belgische en internationale esportsevenementen die u niet mag missen! De maand juni wordt gekenmerkt door continuïteit en play-offs. Voor de

Proximus ePro League Play-offs: speeldag 2

De tweede van drie speeldagen staat voor de deur en sommige spelers kunnen zich al geen nederlaag meer veroorloven. Andere spelers kunnen zich dan weer nu al plaatsen voor de volgende ronde.Abdullah W

Proximus ePro League Play-offs: speeldag 1

De zes amateurspelers zijn bekend, de 10 profspelers zijn er klaar voor; de eindfase van de competitie kan eindelijk beginnen. Ook de poules zijn verdeeld en die beloven erg spannend te worden.In poul

G2 Esports European Brawl II: de Belgen blijven verbazen op Valorant

Sinds de komst van de game Valorant blijven verschillende Belgen zich onderscheiden op het internationale toneel. Dit was opnieuw het geval tijdens de European Brawl II, georganiseerd door de organisa

Belg Nivera is Frans kampioen op CSGO

Nivera, de jonge Belgische profspeler is met Team Heretics Frans kampioen geworden op Counter-Strike tijdens het ECN. Na een quasi perfect seizoen (13 overwinningen tegenover één nederlaag in dit seiz

Rainbow 6 Benelux League: mCon en uX gaming strijden om het laatste kwalificatieticket

Naarmate het einde van de groepsfase nadert, kennen meer en meer ploegen hun verdict. Terwijl drie teams nu al zeker zijn van de play-offs, zijn drie andere reeds uitgeschakeld. Een van de kleine nieu

NumberOne CSGO: Lamif en TheDice blijven aan de leiding, Clear veegt de nul weg

Terwijl Lamif en TheDice ongeslagen aan de top van het Legend Stage-klassement blijven, heeft Clear zijn eerste puntje beet in deze competitie op Counter Strike: Global Offensive. Naarmate de weken vo

Top 5 wedstrijden Regular Season van de Proximus ePro league

Het reguliere seizoen zit erop en we bleven zeker niet op onze honger zitten. In totaal hebben we 120 wedstrijden gezien. Wedstrijden die spannend waren, leuk om volgen en waarin vaak ook mooie doelpu

Top

Kinderslot geactiveerd

Voer uw pincode in om kinderslot gedurende 10 minuten uit te schakelen.

De pincode die je ingaf is niet correct. Probeer opnieuw.

Je pincode vergeten? Bel 0800 99 696

Hulp?

Het kinderslot is uitgeschakeld gedurende 10 minuten.