Nu in de bioscoop (17 oktober)

Films | Ontdek hier de nieuwe en populairste films in de zalen!

Door Pickx

Deel dit nieuws

Zin in een avondje uit? Dan is een film meepikken altijd een uitstekend idee. Ontdek hier wat voor fraais je deze week kan gaan bekijken in ’s lands filmzalen, en welke de meest bezochte bioscoopfilms van het moment zijn. De meeste films die nu in de bioscoop te zien zijn, verschijnen ongeveer vier maanden later in de Op aanvraag-catalogus van Proximus TV (Lees hier hoe je een film huurt uit de catalogus)

First Man
First Man vertelt het verhaal van een legendarische NASA-missie en toont de kijker wat Neil Armstrong moest doorstaan om op de maan te geraken. Het werd één van de gevaarlijkste expedities in de geschiedenis. De film is gebaseerd op een boek van James R. Hansen.
 
Drama van Damien Chazelle met Ryan Gosling, Claire Foy, Jon Bernthal, Jason Clarke, …
IMDb-score: 7,7/10


Bekijk ook:
Deze ruimtevaartfilms zijn gebaseerd op waargebeurde feiten


Girl

Lara is 15 en wil het maken als ballerina. Ze kan rekenen op de steun van haar vader, maar worstelt met een probleem: haar lichaam stribbelt tegen, want ze is geboren als jongen. Girl won een hele resem aan prijzen, waaronder de Caméra d’Or in Cannes, de prijs voor beste film op het Europees Filmfestival en de prijs voor beste acteerprestatie (voor Victor Polster) op het Internationaal Filmfestival van Odessa.

Drama van Lukas Dhont met Katelijne Damen, Victor Polster, Arieh Worthaler, Oliver Bodart, …
IMDb-score: 7,4/10



The House That Jack Built

De VS in de jaren ’70. De film volgt de zeer intelligente Jack door middel van 5 moordpartijen die zijn ontwikkeling als een seriemoordenaar definiëren. Hij beschouwt elke moord als een kunstwerk op zichzelf. Zijn persoonlijke toestand, problemen en gedachten beschrijft hij door een terugkerend gesprek met de onbekende Berm.
 
Drama van Lars von Trier met Riley Keough, Uma Thurman, Matt Dillon, …
IMDb-score: 7/10


 

Transit

Georg ontsnapt uit een werkkamp en verbergt zich voor de nazi’s. Hij krijgt de papieren van de overleden schrijver Weidel in handen, wiens identiteit hij aanneemt, en vlucht onder die valse naam naar Zuid-Frankrijk. In de Franse havenstad Marseille ontmoet hij de vrouw van Weidel.

Drama van Christian Petzold met Franz Rogowski, Paula Beer, Godehard Giese, …
IMDb-score: 6,9/10


Top-5 meest bezochte films in de bioscoop deze week

1 Venom: Sciencefictionfilm van Ruben Fleischer met Tom Hardy, Riz Ahmed, Michelle Williams, Woody Harrelson, Jenny Slate, …
2 Johnny English Strikes Again: Komedie van David Kerr met Rowan Atkinson, Olga Kurylenko, Ben Miller, …
3 Niet Schieten: Drama van Stijn Coninx met Jonas Van Geel, Viviane De Muynck, Jan Decleir, …
4 A Simple Favor: Thriller van Paul Feig met Anna Kendrick, Blake Lively, Eric Johnson, …
5 A Star is Born: Drama van Bradley Cooper met Lady Gaga, Bradley Cooper, Andrew Dice Clay, …

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top