Deze BV’s werden verkozen

Tientallen bekende Vlamingen waagden hun kans bij de lokale verkiezingen van 14 oktober. Met wisselend succes. Wie haalde een zitje in de gemeenteraad binnen, wie niet? Ontdek het hier!
Deze BV’s werden verkozen © Photonews, Isopix

Tientallen bekende Vlamingen waagden hun kans bij de lokale verkiezingen van 14 oktober. Met wisselend succes. Wie haalde een zitje in de gemeenteraad binnen, wie niet? Ontdek het hier!

Walter De Donder

Walter De Donder © Isopix

Walter De Donder blijft burgemeester in Affligem. De acteur, die we vooral kennen als kabouter Plop en meneer de burgemeester uit Samson en Gert, haalde in zijn gemeente 2600 voorkeurstemmen. Zijn Lijst van de Burgemeester deed er 3,6 procent bovenop en zal een coalitie aangaan met Open 2040. Op de provinciale lijst van CD&V haalde De Donder 5025 stemmen.

Bob Savenberg

Bob Savenberg © Isopix

In Dilbeek wordt Bob Savenberg, de voormalige drummer van Clouseau, voor het eerst gemeenteraadslid. Vanop plaats achttien haalde hij 591 voorkeurstemmen, goed voor de elfde zetel voor zijn partij Open VLD. Die is met 26,8 procent de grootste in Dilbeek.

Filip Peeters

Filip Peeters © Photonews - Joel Hoylaerts

Acteur/regisseur Filip Peeters richtte dit jaar mee de partij ’t Dorp op in Boechout uit onvrede met het beleid van burgemeester Koen T’Sijen. ‘t Dorp werd met 12,7 procent uiteindelijk slechts de derde partij, maar met 424 voorkeurstemmen haalde Peeters wel een zetel binnen in de gemeenteraad.

Mark Tijsmans

Mark Tijsmans © Photonews - Bert Van Den Broucke

Mark Tijsmans, schrijver en gewezen acteur uit Flikken en Thuis, haalde 2063 voorkeurstemmen op de N-VA-lijst van Antwerpen, goed voor de tiende zetel voor zijn partij. Tijsmans maakte zijn politiek debuut vanop plaats 51. Met 35,3 procent blijft N-VA in Antwerpen ruim de grootste partij.

Manuela Van Werde

Manuela Van Werde © Photonews - Didier Lebrun

Nog op de Antwerpse N-VA-lijst haalde Manuela Van Werde een zetel binnen met 1683 voorkeurstemmen. Sinds 2014 is Van Werde al Vlaams parlementslid voor de partij. Daarvoor was ze vooral bekend als presentatrice van Vlaanderen Vakantieland en actrice in Kinderen van Dewindt.

Walter Grootaers

Walter Grootaers © Photonews - Florian Van Eenoo

Walter Grootaers was al twaalf jaar schepen in Lier en ook deze keer is hij verkozen voor Open VLD. Met 644 voorkeurstemmen moest hij alleen lijsttrekker Marleen Vanderpoorten laten voorgaan. Met 16,6 procent is zijn partij de tweede grootste, na N-VA.

Jean-Marie Dedecker

Jean-Marie Dedecker © Photonews - Mark Renders

De voormalige judocoach haalde met zijn LDD de absolute meerderheid in Middelkerke, goed voor 44,4 procent. Zelf haalde hij 4240 voorkeurstemmen.

Chris Van Tongelen

Chris Van Tongelen © Photonews - Kristof Van Accom

Chris(tiaan) Van Tongelen, acteur en een van de leden van de Romeo’s, debuteerde op de Lijst van de Burgemeester in Putte en haalde met 389 voorkeurstemmen meteen een zetel binnen. Met 39,8 procent is de partij de grootste in Putte.

Marijn Devalck

Marijn Devalck © Photonews

Marijn Devalck, beter bekend als Balthasar Boma uit F.C. De Kampioenen, haalde met het Open VLD van lijsttrekker Alexander De Croo de absolute meerderheid in Brakel: 53,9 procent. Met 1231 voorkeurstemmen haalde hij de zesde zetel binnen voor zijn partij. Momenteel is Devalck nog schepen van Cultuur en Feestelijkheden en OCMW-voorzitter.

Jan Ceulemans

Jan Ceulemans © Photonews - Peter De Voecht

Ex-Rode Duivel en veelvuldig coach van Westerlo, Jan Ceulemans, maakte zijn debuut op de lijst van N-VA in Westerlo. Met 731 voorkeurstemmen was hij de op een na populairste kandidaat op de N-VA-lijst. Zijn partij viel wel terug van tien naar zes zetels, goed voor nog 22,8 procent.

Tine Van den Brande

Tine Van den Brande © Photonews - Patrick De Roo

Voormalig actrice en presentatrice Tine Van den Brande stapte eerder dit jaar over naar Groen en haalde een zetel binnen op de Mechelse stadslijst, die met 47,9 procent de absolute meerderheid bereikte. Met 1631 voorkeurstemmen eindigde ze als negende op de lijst.

Klaas Delrue

Klaas Delrue © Isopix

Ook de frontman van Yevgueni stond op dezelfde Mechelse stadslijst voor Groen. Delrue stond voor het eerst op de lijst in Mechelen en deed het met 1300 voorkeurstemmen lang niet slecht. Goed genoeg voor een zetel in de gemeenteraad.

Tom Kestens

Tom Kestens © Isopix

De derde bekende naam op de Mechelse stadslijst raakte eveneens verkozen. Muzikant Tom Kestens wist 1482 mensen te overtuigen om voor hem te stemmen.

Dirk Tuypens

Dirk Tuypens © Photonews - Filip De Smet

Met acteur Dirk Tuypens zal er nog een vierde BV in de gemeenteraad van Mechelen zitten. Als lijsttrekker van de PVDA haalde hij met 712 voorkeurstemmen de enige zetel voor zijn partij binnen.

Mieke Bouve

Mieke Bouve © Photonews - Nicolas Maeterlinck

Voormalig actrice Mieke Bouve stapte eerder dit jaar over naar Open VLD in Gent, nadat ze eerder plaatsvervangend gemeenteraadslid was voor sp.a-Groen. Dankzij de grote winst van Open VLD in Gent haalde ze vanop de negende plaats een zetel binnen met 1270 voorkeurstemmen.

Filip De Wilde

Filip De Wilde © Photonews - Philippe Crochet

De voormalige doelman van onder andere SK Beveren, RSC Anderlecht, Sporting Lissabon en de Rode Duivels is momenteel keeperstrainer bij de nationale U21 beloften. Hij stond voor het eerst op de lijst voor CD&V in Zele. Vanop plaats 14 haalde hij met 714 voorkeurstemmen een zetel binnen. Met 33,8 procent is CD&V in Zele de grootste partij.

Eveline Hoste

Eveline Hoste © Photonews - Gie Knaeps

Gewezen Miss Belgian Beauty Eveline Hoste kon een zitje veroveren voor Open VLD in Destelbergen. Met 367 voorkeurstemmen eindigde ze als zevende bij de grootste partij van Destelbergen, met 28,3 procent.

Guillaume Devos

Guillaume Devos © Photonews - Gie Knaeps

Slechts twee zetels voor Open VLD in Ronse, waaronder één voor Guillaume Devos, jarenlang te zien als Pierrot in Familie en ook bekend van zijn deelname aan Steracteur Sterartiest. Devos was goed voor 277 voorkeurstemmen, zijn partij haalde in Ronse 10,3 procent.

Lien Degol

Lien Degol © Photonews

Met slechts 6,5 procent viel er niet veel te vieren voor Open VLD in Leuven. De partij haalde slechts twee zetels binnen: één voor Rik Daems en één voor styliste Lien Degol. Degol, bekend van haar werk voor tv en enkele boeken, haalde 573 voorkeurstemmen.

Kris De Smet

Kris De Smet © Photonews - Bert Van Den Broucke

Kris De Smet (rechts), samen met zijn broer Jan en Geert Vermeulen oprichter van de cabaretgroep De Nieuwe Snaar, haalde met Groen in Duffel een stevige 21,5 procent. Zijn 342 voorkeurstemmen waren genoeg voor een zitje in de gemeenteraad.

Jan Van De Ven

Jan Van De Ven © vtm

Jan Van De Ven is ex-finalist voor The Voice in het team van Bart Peeters en was eerder al gemeenteraadslid voor Groen in Willebroek. Met 242 haalde hij de derde zetel voor Groen binnen. Met 11,8 procent ging de partij er fors op vooruit.

Jimmy Colman

Jimmy Colman © vtm

In het zelfde jaar als Jan Van De Ven moest Jimmy van team Natalia nipt de duimen leggen voor Lola in The Voice van Vlaanderen. Onder de naam Jim Cole bracht de zanger in het verleden al twee albums uit. Op de lijst van Open VLD in Geraardsbergen maakte hij dit jaar zijn politiek debuut. Met 422 voorkeurstemmen haalde hij een zitje in de gemeenteraad binnen. Open VLD haalde met lijsttrekker Guido De Padt 29,8 procent van de stemmen.

Zij haalden het niet

Zij haalden het niet © Photonews

Voor een pak ander BV’s was er minder goed nieuws.

Voor Groen slaagden acteur Roel Vanderstukken (Glabbeek, 128 stemmen), actrice Joke Devynck (Aalst, 535 stemmen), zanger Tom Dice (Eeklo, 198 stemmen) en Kampioen Loes Van Den Heuvel (Keerbergen, 170 stemmen), niet in hun opzet.

Voetbaltrainer Georges Leekens droomde al van de ambt van Schepen van Sport, maar met 501 voorkeurstemmen raakte hij niet verkozen in Oostkamp, waar zijn partij CD&V nochtans de plak zwaait. Ook voormalig Miss Belgian Beauty Zsofi Horvath haalde het niet voor CD&V in Zemst met 327 stemmen.

Bij de cast van F.C. De Kampioenen raakte ook Ben Rottiers niet verkozen voor PVDA in Antwerpen met 489 stemmen. Op dezelfde lijst haalde actrice Mitta Van der Maat het met 595 stemmen niet, net als haar collega Dahlia Pessemiers met 470 stemmen. Nog in Antwerpen haalde muzikant en presentator Marcel Vanthilt slechts 119 stemmen op de satirische lijst BDW.

Voor Open VLD haalde Thuis-acteur Frank Van Erum niet voldoende stemmen (Hamme, 345), net als Rox-acteur Jeremy Vandoorne (Menen, 368 stemmen) en gewezen voetbalmanager Michel Verschueren (Grimbergen, 282 stemmen). Op de lokale liberale partij van Oud-Turnhout haalde ook gewezen presentatrice en zangeres Margriet Hermans het niet met 162 stemmen.

In Mechelen moet muzikant Patrick Riguelle de gemeenteraad verlaten voor sp.a met 247 voorkeurstemmen.

Geen gemeenteraadsleden voor de lokale lijst Durven in Ruiselede, waar actrice Ingrid De Vos slechts 53 mensen kon overtuigen.

Tenslotte konden ook voormalig The Voice Kids-winnares Mentissa Aziza (Denderleeuw, LvB, 221 stemmen), The Voice-deelneemster Robin Desmet (Izegem, N-VA, 418 stemmen), en Blind Getrouwd-deelnemers Aljosja Van der Straeten (Brugge, sp.a, 710 stemmen) en Mike Van Ryssel (Evergem, N-VA, 241 stemmen) het niet waarmaken.

Waag je kans en win

Bekijk alles

Music Maestro

Bekijk alles
De muzikanten met de kortste carrières

De muzikanten met de kortste carrières

Sommigen stierven vroegtijdig, anderen beslisten om andere dingen te gaan doen. En dan zijn er ook muzikanten die echt wel verrassende plotwendingen hebben meegemaakt. Een overzicht van de muzikanten van wie de carrière te snel voorbij was.

De tien meest misbegrepen lyrics

De tien meest misbegrepen lyrics

Ken Li! Of hoe je zingt wat je niet hoort! De tien meest misbegrepen songs ooit.  Herinner je je de doortocht van die Bulgaarse zangeres bij ‘Music Idol’ Bulgarije, die de songs ‘Ken Lee’ van Mariah Carey te berde bracht?

Start to hiphop: 10 must-have albums

Start to hiphop: 10 must-have albums

Sinds de jaren ‘70 heeft de hele hiphopcultuur de planeet veroverd. Van graffiti tot breakdance, van dj’en tot beatboxen. Zin om je te verdiepen in de rap? Maak alvast kennis met de 10 beste albums uit de gouden hiphoptijden, de periode tussen eind jaren ’80 en ’90 waarin het genre z’n hoogtepunt kende.

Billie Eilish: eerst Pukkelpop, dan de wereld

Billie Eilish: eerst Pukkelpop, dan de wereld

Als we de media mogen geloven - de andere media - dan is er voor Billie Eilish maar één scenario mogelijk: sterrendom. Talent, branie en songschrijfschap in één. En ze is nog niet eens twintig! Zeventien pas, ja!

Pukkelpop 2019: mis deze bands niet!

Pukkelpop 2019: mis deze bands niet!

Wat een affiche alweer, deze editie. Dat wordt schemaatjes maken en met het schaamrood op de wangen merken dat je wellicht niet alles kan zien wat je wil zien. Wij helpen je graag bij de selectie! Tien bands die je niet mag missen. Veel van eigen bodem ook!

Tien Belgische topproducers? Hier zijn ze!

Tien Belgische topproducers? Hier zijn ze!

Belgische bands zijn hot. Sant in eigen land en alom bejubeld in het buitenland. Maar wie zit er achter de knoppen van pakweg de nieuwste van PEUK? Reena Riot? Faces on TV? Sennek? Belgische topproducers. Een greep uit het aanbod!

Ariana Grande, voorbij het drama

Ariana Grande, voorbij het drama

Op 30 augustus brengt Ariana Grande haar Sweetener World Tour naar het Sportpaleis. Het is haar langverwachte terugkeer naar België na het uitverkochte, geannuleerde concert van mei 2017.Sinds de aanslag tijdens haar concert in Manchester kwam Ariana Grande sterker terug dan ooit en bracht ze maar liefst twee succesalbums uit. Ontdek hier alles wat je moet weten over het populairste popsterretje van het moment!

Deze muzieksterren overleden afgelopen maand

Deze muzieksterren overleden afgelopen maand

In juli verloor de muziekwereld weer heel wat talent. De volgende sterren blijven schitteren in ons geheugen.

Twenty One Pilots: Kiewit in de broekzak!

Twenty One Pilots: Kiewit in de broekzak!

'Stressed Out'. Dat ken je. En je hebt hen misschien al eens live gezien, bij hun vorige doortochten op Pukkelpop. Hoe het ook zij: Twenty One Pilots is een band van nu. En ze maken muziek van morgen.

IDLES: kopstoten op Pukkelpop!

IDLES: kopstoten op Pukkelpop!

Nieuwe lichting postpunkers, garagerockers, vuilbekkers, ratjetoe aan heren die muilperen uitdelen aan de eerste rijen fans. IDLES is het allemaal. Met twee albums op hun conto belooft het een broeierig onderonsje te worden op Pukkelpop.

Electronic Dance Music: verschillende genres onder één vlag

Electronic Dance Music: verschillende genres onder één vlag

EDM… Drie letters die de pop en de elektronische muziek de laatste jaren helemaal op hun kop hebben gezet. De Electronic Dance Music slaat namelijk op het commerciële aandeel van de dance en de electro. EDM is zeker geen undergroundgenre en blijft dus ver weg van alle raveparty’s, maar wordt wel grijsgedraaid in nachtclubs, openluchtstadia en op festivals. Maar welke genres vallen nu eigenlijk onder deze noemer?

Compact Disk Dummies: beats of love!

Compact Disk Dummies: beats of love!

Waar was jij toen Compact Disk Dummies in 2012 HUMO's Rock Rally wonnen? Vlak voor het podium? Dan was je erbij toen er muziekgeschiedenis geschreven werd, want Compact Disk Dummies waren de eerste dance-act ooit die een Rock Rally op hun naam mochten schrijven.

Sport in de kijker

Bekijk alles
Tien om te zien op de US Open: de next generation bij de vrouwen

Tien om te zien op de US Open: de next generation bij de vrouwen

De US Open staat voor de deur. Terwijl bij de mannen andermaal wordt gekeken naar het trio Nadal-Federer-Djokovic, is het bij de vrouwen de vraag wie er ditmaal verrast. Er staat in ieder geval veel vrouwelijk talent klaar om de tennishemel te bestormen. We schotelen je 10 namen voor.

Wat moet je allemaal weten over de Red Lions, de beste hockeyploeg ter wereld?

Wat moet je allemaal weten over de Red Lions, de beste hockeyploeg ter wereld?

De Red Lions zijn momenteel de beste hockeyploeg ter wereld. Ze kroonden zich vorig jaar tot wereldkampioen en voeren de wereldranking aan. Maar hoe kwamen ze zover? Een bloemlezing.

Dodelijke ongevallen tijdens wielerwedstrijden

Dodelijke ongevallen tijdens wielerwedstrijden

Het overlijden van onze landgenoot Bjorg Lambrecht deze week in de Ronde van Polen is de zoveelste klap voor de wielerwereld. Lambrecht is jammer genoeg niet de enige wielrenner die een ongeval tijdens een wedstrijd niet overleefde. Bekijk het tragische lijstje met enkele van zijn bekendste voorgangers.

Bjorg Lambrecht: een groot wielertalent is niet meer

Bjorg Lambrecht: een groot wielertalent is niet meer

De wielerwereld is in rouw door het tragische overlijden van de 22-jarige Bjorg Lambrecht. De renner van Lotto-Soudal kwam maandag zwaar ten val in de Ronde van Polen en smakte met zijn borstkas tegen een betonnen duiker. Lambrecht werd nog gereanimeerd maar overleed later op de operatietafel.

Niet te missen: deze sportevenementen kan je in augustus allemaal volgen bij Proximus Pickx

Niet te missen: deze sportevenementen kan je in augustus allemaal volgen bij Proximus Pickx

In augustus trekken de Europese voetbalcompetities zich na een kleine zomerpauze opnieuw op gang. Daarnaast wordt er nog gefietst, gehockeyd, getennist en geracet dat het een lieve lust is. En zoals steeds is Proximus Pickx je vaste leidraad.

Stoelendans in 1A en 1B: deze clubs kozen voor een nieuwe coach

Stoelendans in 1A en 1B: deze clubs kozen voor een nieuwe coach

Acht van de zestien eersteklassers en drie van de acht clubs uit de Proximus League wisselden deze zomer van trainer. Net niet de helft van de Belgische profclubs slaat dus een andere weg in. Wij stellen de nieuwe trainers even voor.

Diego Maradona: God in Napels, rebel daarbuiten

Diego Maradona: God in Napels, rebel daarbuiten

Is hij de beste speler ooit? Die vraag zal nooit een definitief antwoord kennen. Feit is wel dat Diego Armando Maradona een van de meest geniale voetballers ooit was. Ook naast het veld leidde hij een flitsend leven, al ging dat niet altijd even goed. Genoeg stof voor een uitgebreide film in ieder geval. 'Diego Maradona' van Asif Kapadia is vanaf 31 juli te bekijken in de bioscoop.

Vive le vélo: de beste koersfilms

Vive le vélo: de beste koersfilms

De karavaan van de Tour de France baant zich momenteel een weg door de mooiste landschappen van Frankrijk. Ook voor niet-wielerfanaten is de meest legendarische wielerwedstrijd ter wereld puur genieten (en niet alleen van de ontblote kuiten van de renners). En wij doen daar nog een flinke schep bovenop met deze reeks films die de koers, of op zijn minst de fiets in de kijker zet.

Vooruitblik op de Tour: wie zijn de kanshebbers?

Vooruitblik op de Tour: wie zijn de kanshebbers?

Op 6 juli gaat de 106de editie van de Tour de France van start in Brussel. Door het afzeggen van Chris Froome en Tom Dumoulin lijkt de Tour dit jaar onthoofd.

Eddy Merckx en de Ronde van Frankrijk 1969

Eddy Merckx en de Ronde van Frankrijk 1969

Dit jaar is het precies 50 jaar geleden dat Eddy Merckx zijn eerste van vijf eindzeges pakte in de Ronde Van Frankrijk. België had 30 jaar moeten wachten op een nieuwe Tourwinnaar, na Sylvère Maes die de Tour van 1939 had gewonnen. Om de 50e verjaardag van de eerste Tourzege van De Kannibaal te vieren, start de Ronde van Frankrijk in 2019 in Brussel. Wij blikken terug op een bewogen 1969 van Eddy Merckx.

10 Touretappes om naar uit te kijken

10 Touretappes om naar uit te kijken

Op 6 juli is het weer zover: dan gaat met de Ronde van Frankrijk de jaarlijkse hoogmis van het wielrennen van start. En dit jaar ligt de Grand Départ in Brussel. Vanaf onze hoofdstad gaan we drie weken lang op zoek naar een opvolger voor Geraint Thomas. Naar welke tien ritten moeten we zeker uitkijken?

Merci Merckx: zesdelige ode aan de Kannibaal op Eén

Merci Merckx: zesdelige ode aan de Kannibaal op Eén

Vanaf maandag 1 juli gaat Karl Vannieuwkerke op zoek naar de erfenis van Eddy Merckx. Zes dagen lang trekt hij door acht landen op drie continenten. Hij spreekt er met ex-ploegmaats, familieleden, journalisten, supporters, mecaniciens, vrienden en rivalen van de grootste wielrenner aller tijden, maar ook met toevallige passanten. Wat heeft Merckx voor hen betekend?

Focus op films, series & tv

Bekijk alles
Deze nieuwe Vlaamse topfilms komen binnenkort in de zalen

Deze nieuwe Vlaamse topfilms komen binnenkort in de zalen

2018 was een uitstekend jaar voor de Belgische film, en die trend zet zich ook dit jaar voort. Er gingen al heel wat nieuwe Vlaamse en Waalse films in première tijdens de eerste helft van 2019. En het zit er nog niet op voor dit jaar, want aan het einde van deze zomer en in het najaar verschijnen er met o.a. 'De Patrick' (foto), 'The Best of Dorien B', 'Torpedo', 'Cleo' en 'Yummy' nog enkele parels van eigen bodem die je absoluut niet mag missen.

Tijd voor film: nu in de bioscoop (21 augustus)

Tijd voor film: nu in de bioscoop (21 augustus)

Zin in een avondje uit? Dan is een film meepikken altijd een uitstekend idee. Ontdek hier wat voor fraais je deze week kan gaan bekijken in 's lands filmzalen, en welke de meest bezochte bioscoopfilms van het moment zijn.

Deze films geven je een instant vakantiegevoel

Deze films geven je een instant vakantiegevoel

De Belgische zomer staat niet altijd garant voor zonnige dagen en zwoele temperaturen. Maar niet getreurd. Je kan het zomergevoel zelf maken en je woonkamer vullen met zon door naar een vrolijke, zomerse film te kijken. Van muzikale komedies gefilmd op zonnige locaties tot films over zomerse romances… Check onze 10 favoriete films om de vakantie tot bij jou te brengen.

De tv-tips van de week (20 t.e.m. 25 augustus)

De tv-tips van de week (20 t.e.m. 25 augustus)

Wat is er de komende dagen de moeite waard om op tv te bekijken? Dat lees je hier!

Cultrollen uit de koker van Quentin Tarantino

Cultrollen uit de koker van Quentin Tarantino

Met Once Upon a Time in Hollywood heeft Quentin Tarantino zonder twijfel een van zijn beste films afgeleverd. Met onvergetelijke rollen voor Leonardo DiCaprio als Rick Dalton, de tv-acteur die het probeert te maken in het veranderende Hollywood van 1969 en Brad Pitt als Cliff Booth, zijn vaste stuntdubbel, chauffeur en manusje-van-alles.

Hi-la-risch: de beste komediefilms om te kijken met het hele gezin

Hi-la-risch: de beste komediefilms om te kijken met het hele gezin

Lachen, gieren, brullen en stiekem gniffelen om de ‘volwassen’ mopjes die de kleinsten nog niet helemaal begrijpen. Wat is er leuker dan met het hele gezin naar een komediefilm kijken? Plan wat quality time in en kijk gezellig samen naar de grappigste (kinder)films. We geven onze suggesties: huilen van het lachen verzekerd!

Nieuw in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx (16 augustus)

Nieuw in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx (16 augustus)

Vind je niet direct je gading bij de reguliere tv-zenders? Waarom dan niet genieten van een film in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx.

MINDHUNTER, seizoen 2: Son of Sam, Charles Manson en veel gruwelijke misdaden

MINDHUNTER, seizoen 2: Son of Sam, Charles Manson en veel gruwelijke misdaden

Bijna twee jaar na het succesvolle eerste seizoen komt David Fincher met nieuwe afleveringen van MINDHUNTER. Vanaf 16 augustus op Netflix!

De week in showbizzland

De week in showbizzland

Danny Fabry verloor twee tanden na een ongelukje, Kaye Styles moet een gevangenisstraf uitzitten, Hof Ter Smissen uit Thuis gaat gedeeltelijk tegen de vlakte en Evy Gruyaert brengt een boek uit over migraine. Lees hier wat er de afgelopen dagen reilde en zeilde in BV-land en Hollywood!

Tijd voor film: nu in de bioscoop (14 augustus)

Tijd voor film: nu in de bioscoop (14 augustus)

Zin in een avondje uit? Dan is een film meepikken altijd een uitstekend idee. Ontdek hier wat voor fraais je deze week kan gaan bekijken in 's lands filmzalen, en welke de meest bezochte bioscoopfilms van het moment zijn.

Get moving: de meest sportieve films

Get moving: de meest sportieve films

Of het nu een warme zomeravond is of een regenachtige herfstdag, sporten is altijd gezond. Heb je je favoriete sport nog niet gevonden? Bekijk dan zeker deze 10 sportieve films en wie weet vind je een nieuwe hobby, van dans tot tennis, basketbal of zelfs boksen!

Las Chicas del Cable: alles over seizoen 4!

Las Chicas del Cable: alles over seizoen 4!

Goed nieuws voor liefhebbers van Spaanse series met een stevig vleugje zuiders drama: Las Chicas del Cable heeft er intussen een vierde seizoen bij.

Nieuws van het esports-front

Bekijk alles
Ongemeen spannende eindfase in LEC

Ongemeen spannende eindfase in LEC

Dit weekend werden de laatste wedstrijden in het reguliere seizoen van de Summer Split in de LEC afgerond en met nog enkele teams die streden voor de laatste plekjes in de play-offs werd het ongemeen spannend.

NBA-ster Kevin Garnett investeert in esports

NBA-ster Kevin Garnett investeert in esports

Kevin Garnett, een voormalige ster uit de NBA, de Amerikaanse basketbalcompetitie, heeft via zijn bedrijf Big Ticket Sports geïnvesteerd in Triumph Esports, dat teams heeft in verschillende games.

Fortnite-wereldkampioen slachtoffer van swatting

Fortnite-wereldkampioen slachtoffer van swatting

Kyle “Bugha” Giersdorf, de 16-jarige winnaar van het solotoernooi op de Fortnite World Cup, is het slachtoffer geworden van swatting. Politie viel zo met getrokken wapens zijn kamer binnen.

Play-offtickets bijna allemaal verdeeld in LEC

Play-offtickets bijna allemaal verdeeld in LEC

De reguliere competitie van de Summer Split in de LEC nadert zijn conclusie. Het voorbije weekend was het voorlaatste voor de play-offs en de plekjes geraken stilaan ingevuld.

OpTic plaatst zich als laatste voor ESL One New York

OpTic plaatst zich als laatste voor ESL One New York

Alle deelnemers voor ESL One New York zijn bekend. OpTic was het laatste team dat zich kon plaatsen voor ESL One New York, nadat het zich de beste had getoond in de GG.BET New York Invitational.

Prijzenpot The International 9 blijft groeien

Prijzenpot The International 9 blijft groeien

We lieten onlangs al even vallen dat de prijzenpot van het Dota 2-toernooi The International 9 naar ongekende hoogtes was gestegen en een week voor de start van het toernooi blijft die prijzenpot maar groeien.

Sector One viert terugkeer van Tafikay

Sector One viert terugkeer van Tafikay

Sector One heeft woensdag de nieuwe truitjes voor het team gepresenteerd en heeft daarnaast de terugkeer van Eli 'Tafikay' Bonny gevierd. Die komt het team wel niet versterken als speler.

Belgische Street Fighter-pro presteert sterk op EVO 2019

Belgische Street Fighter-pro presteert sterk op EVO 2019

Het voorbije weekend vond EVO 2019 plaats, de hoogmis voor alle esporters in fighting games. Ook België was vertegenwoordigd en er werden zelfs mooie resultaten opgetekend.

Project Benelux stelt Rainbow Six-team voor

Project Benelux stelt Rainbow Six-team voor

Project Benelux heeft zijn line-up voor zijn Rainbow Six-team voorgesteld. Het team zal bestaan uit vijf Nederlanders en één Finse wisselspeler.

Spanning loopt op in eindfase Summer Split LEC

Spanning loopt op in eindfase Summer Split LEC

We naderen stilaan de eindfase van de reguliere competitie voor de Summer Split in de LEC en de spanning begint zachtjes toe te nemen. Dat zagen we ook dit weekend met enkele verrassende uitslagen.

FIFA eWorld Cup: Nieuwe kampioen is gekend

FIFA eWorld Cup: Nieuwe kampioen is gekend

Dit weekend werd de FIFA eWorld Cup afgehaspeld in de O2 Arena in Londen. Met Stefano Pinna hadden we ook een ijzer in het vuur, maar hij slaagde er jammer genoeg niet in om zijn prestatie van vorig jaar te herhalen.

AVANGAR laat fitch vertrekken

AVANGAR laat fitch vertrekken

Het Kazachse AVANGAR heeft laten weten dat Bektiyar "fitch" Bahytov voortaan een free agent is. De speler stond al een tijdje op de transferlijst, maar mag nu dus gewoon vertrekken.

Top