De wilde rollercoaster van de showbizzweek

Films | Het leven gaat voor vele stervelingen vaak zijn gewone rustige gangetje, maar in de showbizzwereld lijkt het leven soms meer op een wilde rollercoaster.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Het leven gaat voor vele stervelingen vaak zijn gewone rustige gangetje, maar in de showbizzwereld lijkt het leven soms meer op een wilde rollercoaster. Ook de voorbije week ging het nieuws uit sterrenland weer aan een rotvaart. Deze week zaten onder meer Bert en Ernie, Herman Brusselmans, Frances Lefebure, Hanne Decoutere, Véronique De Kock, kapitein Erik, Jamie Oliver en vele anderen in het karretje van de achtbaan. Lees vooral verder…

Bert en Ernie zijn een koppel

Het was lang het best bewaarde geheim van showbizzland, maar nu komt de aap toch uit de mouw. Sesamstraat-sterren Bert en Ernie zijn verliefd op elkaar. Het is scenarioschrijver Mark Salzman die het duo heeft geout. In het LGBT-magazine Queerty verklaart Salzman de plotselinge coming-out. "Een kleuter vroeg mij op een dag of Bert en Ernie samen waren. Dat vond ik zo leuk, zeker omdat het uit de mond van een kind kwam. In mijn ogen zijn ze altijd een koppel geweest." De twee figuren zijn gebaseerd op het leven van Salzman en zijn partner. "Ik was Ernie en mijn man Arnold Glassman was Bert. We vormden al een koppel toen de serie een succes werd." En er zijn nog meer gelijkenissen met de poppen. Zo legt de regisseur uit dat Glassman meer de neuroot was en hij dan weer de chaoot, wat voor een leuke combinatie zorgde. In de serie zie je Bert en Ernie vaak discussiëren, maar desondanks delen ze wel een kamer. Slapen doen ze dan weer in aparte bedden.

Herman Brusselmans: "Een kind met Lena is niet uitgesloten"

Maarten Vancoillie en Dorothee Dauwe van Qmusic kregen deze week Herman Brusselmans op bezoek. Die moest antwoorden op 'de tien meest gegoogelde vragen over Herman Brusselsmans'. "Heeft Herman Brusselmans kinderen?" was een van de vragen waarop Brusselmans antwoordde. "Ik heb een relatie van veertien en achttien jaar gehad, en nu ben ik twee en een half jaar samen met Lena", vertelde hij. "Kinderen zijn natuurlijk altijd ter sprake gekomen. Mijn eerste vrouw werd niet zwanger, ook al was alles medisch in orde. Mijn tweede vrouw wilde geen kinderen. Met Lena is daar wel sprake van, maar het blijft natuurlijk een probleem. Zoals dat je met elkaar niet oud kunt worden, zal dat kind zijn vader ook niet al te oud zien worden. Maar 100% is het nog niet uitgesloten."

Frances Lefebure: "Ik besef dat veel mensen het slechter hebben dan ik"

In het nieuwe programma 'Make Belgium Great Again' probeert Frances Lefebure haar steentje bij te dragen om van ons land een mooiere plaats te maken. In Story vertelt de jonge actrice en presentatrice dat ze vaak emotionele zaken moest verwerken tijdens de opnames van het programma. Onder meer toen ze tijdens de opnames een jonge vrouw ontmoette die wachtte op nieuwe longen om haar leven te redden.

"Zo’n verhaal komt hard binnen", zegt Frances. "Mijn moeder is overleden aan een hersentumor toen ik zeventien was, maar ze zou dit programma top hebben gevonden. Volgens mij had ze zelfs willen meewerken. Dankzij haar ben ik opgegroeid met het besef dat het belangrijk is dat de mensen rondom jou gelukkig zijn. Haar dood was een zware klap, maar je hoofd laten hangen heeft geen zin. Sindsdien kan ik ook beter relativeren. Ik besef dat veel mensen het slechter hebben dan ik."
 

Hanne Decoutere: "Ik voel mij een slechte moeder"

Voor het Canvas-programma 'Hanne Danst' gaat nieuwsanker Hanne Decoutere de uitdaging aan om een echte ballerina te worden en om in februari een dansvoorstelling te geven met het Ballet van Vlaanderen. Maar die uitdaging is niet van de poes. "De impact op mijn gezin is gigantisch", zegt Hanne Decoutere in Story. "Ik voel me een slechte moeder. De vrije momenten die ik vroeger met mijn kinderen doorbracht, gaan nu op aan balletlessen. Met hartverscheurende huilbuien aan de voordeur tot gevolg. Maar ik heb de voorbije weken gemerkt dat dit echt mijn passie is. Ook al bloeden mijn tenen, zelfs al moet ik geopereerd worden. Ik doe dit zo graag dat ik dat er allemaal bijneem. Zelfs mijn wenende kinderen. Nadien neem ik alle tijd om het goed te maken."
 

Véronique De Kock voor 17.000 euro opgelicht

Véronique De Kock heeft zich deze week burgerlijke partij gesteld tegen een Italiaans koppel dat in 2014 maar liefst 17.000 euro aan handtassen van haar verduisterde via hun winkel in Hasselt. De beklaagden maakten ruim twintig slachtoffers. In hun tweedehandswinkel verkochten ze onder meer exclusieve merkkledij en handtassen. Ze spraken een bedrag met de eigenaar af dat hij of zij zou krijgen van het moment dat de spullen ook effectief verkocht waren. Tot een uitbetaling kwam het niet, wel verdwenen ze met de goederen. Véronique De Kock bleek één van de slachtoffers te zijn. Ze leverde spullen maar zag geen geld voor die verkochte goederen. Gevreesd wordt dat de verdachten met de noorderzon zijn verdwenen.
 

Kit Harrington is Game of Thrones dankbaar

Acteur Kit Harrington, die de rol van Jon Snow speelt in Game of Thrones, zegt altijd dankbaar te zullen zijn voor Game of Thrones omdat de serie ervoor zorgde dat hij zijn vrouw, Rose Leslie, leerde kennen. Dat onthulde hij aan Us Weekly nadat de cast de Emmy had ontvangen voor Beste Dramaserie. Harrington noemt het ontmoeten van Leslie op de set een persoonlijke mijlpaal. "Ik heb mijn vrouw ontmoet tijdens deze serie," vertelde hij. "Het gaf mij, hopelijk, een toekomstige familie en een levenspad."  Het koppel trouwde afgelopen juni op het Schotse landgoed van Leslie's familie.

"We konden het niet vertellen vooraleer we de zegen kregen van de Dalai Lama"

Na maanden van speculeren, hebben acteur Richard Gere en zijn vrouw Alejandra Silva bekend gemaakt dat ze een kind verwachten. "We konden het niet vertellen vooraleer we de zegen kregen van de Dalai Lama", schrijft Silva op Instagram. De zegening vond plaats in de evenementenhal Ahoy in Rotterdam waar de geestelijk leider een lezing hield in het kader van dertig jaar International Campaign for Tibet.



Eminem verpulvert YouTube-record dankzij ruzie

De ruzie tussen rappers Machine Gun Kelly en Eminem leverde deze week een YouTube-record op. Enig tijd geleden bracht rapper Machine Gun Kelly een zogenaamde disstrack of uitscheldclip uit op YouTube aan het adres van Eminem. Dat deed hij omdat Eminem hem eerst had uitgescholden op de track Not alike. Men zou denken dat de heren daarmee quitte stonden, maar niets is minder waar. Eminem lanceerde als reactie op 14 september de track Killshot op YouTube en dat was een serieus schot in de roos. Het nummer werd op één dag zo maar even 38 miljoen keer bekeken. Volgens muziekmagazine Billboard is dit een record. Nog nooit werd een hiphopvideo op zijn eerste dag zo vaak bekeken. Champiter!



Productiehuis Bart De Pauw in slechte papieren

Koeken Troef, het televisieproductiebedrijf van Bart De Pauw moet afslanken en mensen op straat zetten. Nadat de opnames van Twee Tot De Zesde Macht zijn afgerond worden een aantal medewerkers ontslagen, zo maakte het bedrijf bekend. De oorzaak? Minder opdrachten en dus minder werk en minder centen.

Ines De Vos, zaakvoerster van productiehuis Koeken Troef, legt uit in Het Nieuwsblad: "We hebben met alle macht geprobeerd om de reorganisatie zo lang mogelijk tegen te houden, maar de impact van het dossier waar Bart is in verzeild geraakt, bleek zo groot dat we niet genoeg opdrachten meer konden binnenhalen…. We hebben bij diverse partijen goeie voorstellen neergelegd, maar vooralsnog blijven de bestellingen uit. En we hebben helaas de middelen niet om iedereen aan boord te houden en te blijven wachten tot dat er een opdracht binnenkomt."

Sien Eggers strekt de beentjes in ‘Dancing with the Stars’

Actrice Sien Eggers zal dit najaar te zien zijn in het dansprogramma 'Dancing with the Stars', gepresenteerd door Jani en Gert Verhulst. In Dag Allemaal zegt Sien Eggers er het volgende over: "De kans om mijn lichaam te gebruiken, heeft mij doen toehappen", vertelt de actrice uit onder meer 'Het Eiland' en 'Eigen Kweek'. "Want het is een feit: je beweegt toch minder met ouder worden. Ik ga wel nog boodschappen doen met de fiets en zo, maar je voelt stilaan toch hoe je een beetje verroest."

Kapitein Erik maakt de jury van 'De Slimste Mens' bekend

Jonas Geirnaert, Jeroom, Rik Verheye, Sven de Leijer, Bart Cannaerts, Karen Damen, Stefaan Degand, Jan Jaap van der Wal, Herman Brusselmans, Barbara Sarafian, Marc-Marie Huijbregts en Wim Helsen zijn de twaalf juryleden van de nieuwe 'De Slimste Mens ter Wereld'.
 
Presentator Erik Van Looy, alias Mister Spock in de promocampagne, is naar eigen zeggen ontzettend blij met zijn bemanning. "Deze twaalfkoppige jury, allemaal grote namen, is ambitieus en heeft net als ik ontzettend veel zin in deze dolle vlucht door het heelal. Ik vind het ook heel fijn dat Herman terug is. Hij is een goede vriend en een garantie op een onvergetelijke avond. Zowel voor als achter de schermen. Barbara Sarafian is nieuw achter de jurydesk, maar als ik terugdenk aan haar deelname vorig seizoen, haar ontzettend sterk komisch talent en hoe ze kan slaan en zalven tegelijk, dan kan ik me enkel verheugen op haar intergalactische verschijning."

Het nieuwe seizoen gaat half oktober van start op Vier.

Jamie Oliver bespioneert zijn dochters

De Britse tv-chef Jamie Oliver houdt zijn tienerdochters streng in de gaten. Dat de meisjes van 15 en 16 geen selfies op Instagram mogen posten, was al bekend. Nu installeerde Oliver ook een app op de smartphones van zijn dochters om hen in de gaten te houden. "Jools, ikzelf en onze oudste dochters Poppy (16) en Daisy (15) hebben allemaal dezelfde app, Life360, op onze smartphone staan. Daarmee kunnen mijn vrouw en ik op elk moment nagaan waar onze dochters uithangen en welke route ze nemen", vertelt Jamie aan Woman magazine. "Dus als één van de meisjes zegt dat ze naar Camden Town gaat en ik zie dat ze naar Reading gaat, dan heeft ze een probleem." Naast Poppy en Daisy hebben Jamie en Jools nog drie kinderen: Petal (9), Buddy (8) en River (2). Zij hebben voorlopig nog geen smartphone.
 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top