De wilde rollercoaster van de showbizzweek

Het leven gaat voor vele stervelingen vaak zijn gewone rustige gangetje, maar in de showbizzwereld lijkt het leven soms meer op een wilde rollercoaster.
De wilde rollercoaster van de showbizzweek © photonews

Het leven gaat voor vele stervelingen vaak zijn gewone rustige gangetje, maar in de showbizzwereld lijkt het leven soms meer op een wilde rollercoaster. Ook de voorbije week ging het nieuws uit sterrenland weer aan een rotvaart. Deze week zaten onder meer Bert en Ernie, Herman Brusselmans, Frances Lefebure, Hanne Decoutere, Véronique De Kock, kapitein Erik, Jamie Oliver en vele anderen in het karretje van de achtbaan. Lees vooral verder…

Bert en Ernie zijn een koppel

Bert en Ernie zijn een koppel © BELGA

Het was lang het best bewaarde geheim van showbizzland, maar nu komt de aap toch uit de mouw. Sesamstraat-sterren Bert en Ernie zijn verliefd op elkaar. Het is scenarioschrijver Mark Salzman die het duo heeft geout. In het LGBT-magazine Queerty verklaart Salzman de plotselinge coming-out. "Een kleuter vroeg mij op een dag of Bert en Ernie samen waren. Dat vond ik zo leuk, zeker omdat het uit de mond van een kind kwam. In mijn ogen zijn ze altijd een koppel geweest." De twee figuren zijn gebaseerd op het leven van Salzman en zijn partner. "Ik was Ernie en mijn man Arnold Glassman was Bert. We vormden al een koppel toen de serie een succes werd." En er zijn nog meer gelijkenissen met de poppen. Zo legt de regisseur uit dat Glassman meer de neuroot was en hij dan weer de chaoot, wat voor een leuke combinatie zorgde. In de serie zie je Bert en Ernie vaak discussiëren, maar desondanks delen ze wel een kamer. Slapen doen ze dan weer in aparte bedden.

Herman Brusselmans: "Een kind met Lena is niet uitgesloten"

Herman Brusselmans: "Een kind met Lena is niet uitgesloten" © photonews

Maarten Vancoillie en Dorothee Dauwe van Qmusic kregen deze week Herman Brusselmans op bezoek. Die moest antwoorden op 'de tien meest gegoogelde vragen over Herman Brusselsmans'. "Heeft Herman Brusselmans kinderen?" was een van de vragen waarop Brusselmans antwoordde. "Ik heb een relatie van veertien en achttien jaar gehad, en nu ben ik twee en een half jaar samen met Lena", vertelde hij. "Kinderen zijn natuurlijk altijd ter sprake gekomen. Mijn eerste vrouw werd niet zwanger, ook al was alles medisch in orde. Mijn tweede vrouw wilde geen kinderen. Met Lena is daar wel sprake van, maar het blijft natuurlijk een probleem. Zoals dat je met elkaar niet oud kunt worden, zal dat kind zijn vader ook niet al te oud zien worden. Maar 100% is het nog niet uitgesloten."

Frances Lefebure: "Ik besef dat veel mensen het slechter hebben dan ik"

Frances Lefebure: "Ik besef dat veel mensen het slechter hebben dan ik" © photonews

In het nieuwe programma 'Make Belgium Great Again' probeert Frances Lefebure haar steentje bij te dragen om van ons land een mooiere plaats te maken. In Story vertelt de jonge actrice en presentatrice dat ze vaak emotionele zaken moest verwerken tijdens de opnames van het programma. Onder meer toen ze tijdens de opnames een jonge vrouw ontmoette die wachtte op nieuwe longen om haar leven te redden.

"Zo’n verhaal komt hard binnen", zegt Frances. "Mijn moeder is overleden aan een hersentumor toen ik zeventien was, maar ze zou dit programma top hebben gevonden. Volgens mij had ze zelfs willen meewerken. Dankzij haar ben ik opgegroeid met het besef dat het belangrijk is dat de mensen rondom jou gelukkig zijn. Haar dood was een zware klap, maar je hoofd laten hangen heeft geen zin. Sindsdien kan ik ook beter relativeren. Ik besef dat veel mensen het slechter hebben dan ik."
 

Hanne Decoutere: "Ik voel mij een slechte moeder"

Hanne Decoutere: "Ik voel mij een slechte moeder" © photonews

Voor het Canvas-programma 'Hanne Danst' gaat nieuwsanker Hanne Decoutere de uitdaging aan om een echte ballerina te worden en om in februari een dansvoorstelling te geven met het Ballet van Vlaanderen. Maar die uitdaging is niet van de poes. "De impact op mijn gezin is gigantisch", zegt Hanne Decoutere in Story. "Ik voel me een slechte moeder. De vrije momenten die ik vroeger met mijn kinderen doorbracht, gaan nu op aan balletlessen. Met hartverscheurende huilbuien aan de voordeur tot gevolg. Maar ik heb de voorbije weken gemerkt dat dit echt mijn passie is. Ook al bloeden mijn tenen, zelfs al moet ik geopereerd worden. Ik doe dit zo graag dat ik dat er allemaal bijneem. Zelfs mijn wenende kinderen. Nadien neem ik alle tijd om het goed te maken."
 

Véronique De Kock voor 17.000 euro opgelicht

Véronique De Kock voor 17.000 euro opgelicht © photonews

Véronique De Kock heeft zich deze week burgerlijke partij gesteld tegen een Italiaans koppel dat in 2014 maar liefst 17.000 euro aan handtassen van haar verduisterde via hun winkel in Hasselt. De beklaagden maakten ruim twintig slachtoffers. In hun tweedehandswinkel verkochten ze onder meer exclusieve merkkledij en handtassen. Ze spraken een bedrag met de eigenaar af dat hij of zij zou krijgen van het moment dat de spullen ook effectief verkocht waren. Tot een uitbetaling kwam het niet, wel verdwenen ze met de goederen. Véronique De Kock bleek één van de slachtoffers te zijn. Ze leverde spullen maar zag geen geld voor die verkochte goederen. Gevreesd wordt dat de verdachten met de noorderzon zijn verdwenen.
 

Kit Harrington is Game of Thrones dankbaar

Kit Harrington is Game of Thrones dankbaar © photonews

Acteur Kit Harrington, die de rol van Jon Snow speelt in Game of Thrones, zegt altijd dankbaar te zullen zijn voor Game of Thrones omdat de serie ervoor zorgde dat hij zijn vrouw, Rose Leslie, leerde kennen. Dat onthulde hij aan Us Weekly nadat de cast de Emmy had ontvangen voor Beste Dramaserie. Harrington noemt het ontmoeten van Leslie op de set een persoonlijke mijlpaal. "Ik heb mijn vrouw ontmoet tijdens deze serie," vertelde hij. "Het gaf mij, hopelijk, een toekomstige familie en een levenspad."  Het koppel trouwde afgelopen juni op het Schotse landgoed van Leslie's familie.

"We konden het niet vertellen vooraleer we de zegen kregen van de Dalai Lama"

"We konden het niet vertellen vooraleer we de zegen kregen van de Dalai Lama" © photonews

Na maanden van speculeren, hebben acteur Richard Gere en zijn vrouw Alejandra Silva bekend gemaakt dat ze een kind verwachten. "We konden het niet vertellen vooraleer we de zegen kregen van de Dalai Lama", schrijft Silva op Instagram. De zegening vond plaats in de evenementenhal Ahoy in Rotterdam waar de geestelijk leider een lezing hield in het kader van dertig jaar International Campaign for Tibet.Eminem verpulvert YouTube-record dankzij ruzie

Eminem verpulvert YouTube-record dankzij ruzie © photonews

De ruzie tussen rappers Machine Gun Kelly en Eminem leverde deze week een YouTube-record op. Enig tijd geleden bracht rapper Machine Gun Kelly een zogenaamde disstrack of uitscheldclip uit op YouTube aan het adres van Eminem. Dat deed hij omdat Eminem hem eerst had uitgescholden op de track Not alike. Men zou denken dat de heren daarmee quitte stonden, maar niets is minder waar. Eminem lanceerde als reactie op 14 september de track Killshot op YouTube en dat was een serieus schot in de roos. Het nummer werd op één dag zo maar even 38 miljoen keer bekeken. Volgens muziekmagazine Billboard is dit een record. Nog nooit werd een hiphopvideo op zijn eerste dag zo vaak bekeken. Champiter!Productiehuis Bart De Pauw in slechte papieren

Productiehuis Bart De Pauw in slechte papieren © photonews

Koeken Troef, het televisieproductiebedrijf van Bart De Pauw moet afslanken en mensen op straat zetten. Nadat de opnames van Twee Tot De Zesde Macht zijn afgerond worden een aantal medewerkers ontslagen, zo maakte het bedrijf bekend. De oorzaak? Minder opdrachten en dus minder werk en minder centen.

Ines De Vos, zaakvoerster van productiehuis Koeken Troef, legt uit in Het Nieuwsblad: "We hebben met alle macht geprobeerd om de reorganisatie zo lang mogelijk tegen te houden, maar de impact van het dossier waar Bart is in verzeild geraakt, bleek zo groot dat we niet genoeg opdrachten meer konden binnenhalen…. We hebben bij diverse partijen goeie voorstellen neergelegd, maar vooralsnog blijven de bestellingen uit. En we hebben helaas de middelen niet om iedereen aan boord te houden en te blijven wachten tot dat er een opdracht binnenkomt."

Sien Eggers strekt de beentjes in ‘Dancing with the Stars’

Sien Eggers strekt de beentjes in ‘Dancing with the Stars’ © vier

Actrice Sien Eggers zal dit najaar te zien zijn in het dansprogramma 'Dancing with the Stars', gepresenteerd door Jani en Gert Verhulst. In Dag Allemaal zegt Sien Eggers er het volgende over: "De kans om mijn lichaam te gebruiken, heeft mij doen toehappen", vertelt de actrice uit onder meer 'Het Eiland' en 'Eigen Kweek'. "Want het is een feit: je beweegt toch minder met ouder worden. Ik ga wel nog boodschappen doen met de fiets en zo, maar je voelt stilaan toch hoe je een beetje verroest."

Kapitein Erik maakt de jury van 'De Slimste Mens' bekend

Kapitein Erik maakt de jury van 'De Slimste Mens' bekend © vier

Jonas Geirnaert, Jeroom, Rik Verheye, Sven de Leijer, Bart Cannaerts, Karen Damen, Stefaan Degand, Jan Jaap van der Wal, Herman Brusselmans, Barbara Sarafian, Marc-Marie Huijbregts en Wim Helsen zijn de twaalf juryleden van de nieuwe 'De Slimste Mens ter Wereld'.
 
Presentator Erik Van Looy, alias Mister Spock in de promocampagne, is naar eigen zeggen ontzettend blij met zijn bemanning. "Deze twaalfkoppige jury, allemaal grote namen, is ambitieus en heeft net als ik ontzettend veel zin in deze dolle vlucht door het heelal. Ik vind het ook heel fijn dat Herman terug is. Hij is een goede vriend en een garantie op een onvergetelijke avond. Zowel voor als achter de schermen. Barbara Sarafian is nieuw achter de jurydesk, maar als ik terugdenk aan haar deelname vorig seizoen, haar ontzettend sterk komisch talent en hoe ze kan slaan en zalven tegelijk, dan kan ik me enkel verheugen op haar intergalactische verschijning."

Het nieuwe seizoen gaat half oktober van start op Vier.

Jamie Oliver bespioneert zijn dochters

Jamie Oliver bespioneert zijn dochters © photonews

De Britse tv-chef Jamie Oliver houdt zijn tienerdochters streng in de gaten. Dat de meisjes van 15 en 16 geen selfies op Instagram mogen posten, was al bekend. Nu installeerde Oliver ook een app op de smartphones van zijn dochters om hen in de gaten te houden. "Jools, ikzelf en onze oudste dochters Poppy (16) en Daisy (15) hebben allemaal dezelfde app, Life360, op onze smartphone staan. Daarmee kunnen mijn vrouw en ik op elk moment nagaan waar onze dochters uithangen en welke route ze nemen", vertelt Jamie aan Woman magazine. "Dus als één van de meisjes zegt dat ze naar Camden Town gaat en ik zie dat ze naar Reading gaat, dan heeft ze een probleem." Naast Poppy en Daisy hebben Jamie en Jools nog drie kinderen: Petal (9), Buddy (8) en River (2). Zij hebben voorlopig nog geen smartphone.
 

Waag je kans en win

Bekijk alles
Test je kennis over het WK Wielrennen en beleef een VIP-dag op de Kwaremont!

Test je kennis over het WK Wielrennen en beleef een VIP-dag op de Kwaremont!

Ben je klant bij Proximus? Dan kan je dankzij Enjoy! deze sublieme ervaring winnen.

Win de nieuwe LG Q60!

Win de nieuwe LG Q60!

Ben je toe aan een nieuwe smartphone? De LG Q60 zal je zeker kunnen verleiden!

Music Maestro

Bekijk alles
Compact Disk Dummies: beats of love!

Compact Disk Dummies: beats of love!

The National. 20 jaar oud. 2 keer Pukkelpop, zelfde editie.

The National. 20 jaar oud. 2 keer Pukkelpop, zelfde editie.

Billie Eilish: eerst Pukkelpop dan de wereld

Billie Eilish: eerst Pukkelpop dan de wereld

Als we de media mogen geloven - de andere media - dan is er voor Billie Eilish maar één scenario mogelijk: sterrendom. Talent, branie en songschrijfschap in één. En ze is nog niet eens twintig! Zeventien pas, ja!

Pukkelpop 2019: mis deze bands niet!

Pukkelpop 2019: mis deze bands niet!

Wat een affiche alweer, deze editie. Dat wordt schemaatjes maken en met het schaamrood op de wangen merken dat je wellicht niet alles kan zien wat je wil zien. Wij helpen je graag bij de selectie! Tien bands die je niet mag missen. Veel van eigen bodem ook!

Lost Frequencies: gevonden, een groot talent!

Lost Frequencies: gevonden, een groot talent!

Sommige bands of artiesten weten zich onder de radar van de pers en de media in de hoogste regionen van de pop- en rockcharts te manoeuvreren. Zonder noemenswaardige hype of grote marketingcampagne lossen ze een single, een album of een paar songs en – hup! – ze weten zich meteen gebeiteld in het geheugen van talloze muziekfans. Het overkwam Lost Frequencies, aka Frederik De Laet, die op een goeie dag een song ineenknutselde op zijn slaapkamer en twee jaar later de wereld rondtoerde.

Royal Blood: royaal riffs uitdelen!

Royal Blood: royaal riffs uitdelen!

Minimalisme in rock: The White Stripes, Black Box Revelation, The Black Keys en talloze andere bands bewijzen dat je niet met vijf hoeft te zijn om een lekker potje herrie te produceren. Ook Royal Blood past perfect in dat rijtje. Brits duo, met genoeg vuur in de kuiten om hele weides in vuur en vlam te zetten. Ook Pukkelpop, ja.

Kid Noize, maak kennis met de man met het apenhoofd!

Kid Noize, maak kennis met de man met het apenhoofd!

Begin dit jaar bracht Kid Noize 'The Man with a Monkey Face' uit. De release ging samen met de publicatie van een stripverhaal: 'De Man Met Het Apenhoofd', dat uitkwam bij Uitgeverij Dupuis. Op 20 juli staat hij op het Ardeense festival Les Francofolies de Spa en op 22 november neemt hij de AB in. Wij spraken een tijd geleden met hem.

Tien weetjes over Pukkelpop!

Tien weetjes over Pukkelpop!

Dat je veel weet over het festival nemen we graag aan, maar wedden dat je van deze wist-je-datjes toch even schrikt? Of tenminste opkijkt… Tien weetjes over een van de fijnste festivals ter wereld! Je leest het hier allemaal.

Martin Solveig: koorknaap met skills

Martin Solveig: koorknaap met skills

Martin Solveig. Groot in Frankrijk en ver daarbuiten. Niet meteen een naam om een boeiende carrière mee te maken, want zeg nu zelf, als je de naam Martin Solveig hoort, denk je niet meteen aan een befaamd dj.

Laurent Garnier, een levende technolegende

Laurent Garnier, een levende technolegende

Op 11 juli staat de Franse technopionier Laurent Garnier op de planken van het Dour Festival. Garnier is zowat een levende legende in de clubscène. Een korte kennismaking.

Dimitri Vegas & Like Mike: Aim for the stars, land on the moon!

Dimitri Vegas & Like Mike: Aim for the stars, land on the moon!

Is er nog uitleg nodig bij de namen Dimitri Vegas & Like Mike? Spreek ze uit en je komt meteen uit bij Tomorrowland. Eigenlijk zijn de twee broers – né Dimitri & Michael Thivaios – in hun hoedanigheid als dj een household name geworden of zelfs meer: een merk.

Bon Jovi, een geoliede rockmachine

Bon Jovi, een geoliede rockmachine

Op zondag 14 juli is Bon Jovi de headliner op TW Classic. De Amerikaanse rockdinosaurussen zijn al 30 jaar bezig en scoorden een hele batterij aan hits. Wij zetten enkele markante feiten over de band op een rijtje.

Sport in de kijker

Bekijk alles
Diego Maradona: God in Napels, rebel daarbuiten

Diego Maradona: God in Napels, rebel daarbuiten

Is hij de beste speler ooit? Die vraag zal nooit een definitief antwoord kennen. Feit is wel dat Diego Armando Maradona een van de meest geniale voetballers ooit was. Ook naast het veld leidde hij een flitsend leven, al ging dat niet altijd even goed. Genoeg stof voor een uitgebreide film in ieder geval. 'Diego Maradona' van Asif Kapadia is vanaf 31 juli te bekijken in de bioscoop.

Vive le vélo: de beste koersfilms

Vive le vélo: de beste koersfilms

De karavaan van de Tour de France baant zich momenteel een weg door de mooiste landschappen van Frankrijk. Ook voor niet-wielerfanaten is de meest legendarische wielerwedstrijd ter wereld puur genieten (en niet alleen van de ontblote kuiten van de renners). En wij doen daar nog een flinke schep bovenop met deze reeks films die de koers, of op zijn minst de fiets in de kijker zet.

Stoelendans in 1A en 1B: deze clubs kozen voor een nieuwe coach

Stoelendans in 1A en 1B: deze clubs kozen voor een nieuwe coach

Acht van de zestien eersteklassers en drie van de acht clubs uit de Proximus League wisselden deze zomer van trainer. Net niet de helft van de Belgische profclubs slaat dus een andere weg in. Wij stellen de nieuwe trainers even voor.

Vooruitblik op de Tour: wie zijn de kanshebbers?

Vooruitblik op de Tour: wie zijn de kanshebbers?

Op 6 juli gaat de 106de editie van de Tour de France van start in Brussel. Door het afzeggen van Chris Froome en Tom Dumoulin lijkt de Tour dit jaar onthoofd.

Eddy Merckx en de Ronde van Frankrijk 1969

Eddy Merckx en de Ronde van Frankrijk 1969

Dit jaar is het precies 50 jaar geleden dat Eddy Merckx zijn eerste van vijf eindzeges pakte in de Ronde Van Frankrijk. België had 30 jaar moeten wachten op een nieuwe Tourwinnaar, na Sylvère Maes die de Tour van 1939 had gewonnen. Om de 50e verjaardag van de eerste Tourzege van De Kannibaal te vieren, start de Ronde van Frankrijk in 2019 in Brussel. Wij blikken terug op een bewogen 1969 van Eddy Merckx.

10 Touretappes om naar uit te kijken

10 Touretappes om naar uit te kijken

Op 6 juli is het weer zover: dan gaat met de Ronde van Frankrijk de jaarlijkse hoogmis van het wielrennen van start. En dit jaar ligt de Grand Départ in Brussel. Vanaf onze hoofdstad gaan we drie weken lang op zoek naar een opvolger voor Geraint Thomas. Naar welke tien ritten moeten we zeker uitkijken?

Merci Merckx: zesdelige ode aan de Kannibaal op Eén

Merci Merckx: zesdelige ode aan de Kannibaal op Eén

Vanaf maandag 1 juli gaat Karl Vannieuwkerke op zoek naar de erfenis van Eddy Merckx. Zes dagen lang trekt hij door acht landen op drie continenten. Hij spreekt er met ex-ploegmaats, familieleden, journalisten, supporters, mecaniciens, vrienden en rivalen van de grootste wielrenner aller tijden, maar ook met toevallige passanten. Wat heeft Merckx voor hen betekend?

Niet te missen: deze sportevenementen kan je in juli allemaal volgen bij Proximus

Niet te missen: deze sportevenementen kan je in juli allemaal volgen bij Proximus

Hoezo, in juli ligt het voetbalseizoen stil? Het clubvoetbal mag dan wel een break nemen, maar de voetballiefhebber komt via Proximus ook tijdens de komende maand aan zijn trekken. Verder is het vooral uitkijken naar de Tour en Wimbledon, en is er traditioneel veel motorsport. Ook in juli zit je goed bij Proximus.

Andy Murray, de Britse tennislegende die Fred Perry deed vergeten

Andy Murray, de Britse tennislegende die Fred Perry deed vergeten

Andy Murray maakte onlangs zijn comeback in het dubbeltoernooi van Queen's na zijn operatie van de laatste hoop aan de heup. Met succes, want hij schreef het toernooi meteen op zijn naam. Ook in Wimbledon is hij van de partij in het dubbelspel, waar hij zijn natie in het verleden al in vervoering bracht. Fred wie?

Alles wat je moet weten over de Afrika Cup 2019

Alles wat je moet weten over de Afrika Cup 2019

Geen Europees kampioenschap of Wereldbeker voetbal deze zomer, maar dat wil niet zeggen dat er geen grote internationale voetbaltoernooien zijn. Voor vrouwenvoetbal moeten we op het WK in Frankrijk zijn, op het Amerikaanse continent zijn er de Copa América en de Gold Cup, de U21 spelen een EK en op het Afrikaanse continent is er de Afrika Cup, ook wel de Coupe d’Afrique des Nations of CAN genoemd. Het Afrikaanse landentoernooi wordt voor het eerst in de zomer en met 24 ploegen gespeeld. In Egypte wordt een opvolger gezocht voor Kameroen dat de vorige editie won.

Met bloed, zweet en tranen: de achtste titel op een rij voor Oostende

Met bloed, zweet en tranen: de achtste titel op een rij voor Oostende

Zoals de laatste jaren steeds het geval was, startte Oostende het nieuwe seizoen in de Euromillions League als topfavoriet. De kustploeg ging op zoek naar een achtste opeenvolgende landstitel. De geelhemden kregen zware tegenstand uit Antwerpen, maar slaagden toch in hun doel. Een overzicht van een mooi seizoen.

Ronde van Zwitserland: laatste rechte lijn naar de Tour

Ronde van Zwitserland: laatste rechte lijn naar de Tour

Wie niet voor het Critérium du Dauphiné koos om zich voor te bereiden op de Tour de France, warmt zich vanaf 15 juni op in de Ronde van Zwitserland. Onder hen Geraint Thomas en Egan Bernal. Je kan de rittenkoers live volgen op Proximus TV.

Focus op films, series & tv

Bekijk alles
Tijd voor film: nu in de bioscoop (24 juli)

Tijd voor film: nu in de bioscoop (24 juli)

Zin in een avondje uit? Dan is een film meepikken altijd een uitstekend idee. Ontdek hier wat voor fraais je deze week kan gaan bekijken in 's lands filmzalen, en welke de meest bezochte bioscoopfilms van het moment zijn.

Zomerfilms voor kinderen van 5 tot 95

Zomerfilms voor kinderen van 5 tot 95

Weet je niet altijd wat gedaan met je (klein)kinderen tijdens de zomervakantie? Twee maanden duren inderdaad lang, en je kan niet elke dag naar de speeltuin, het zwembad of een pretpark. Waarom niet eens een filmpje meepikken in de dichtstbijzijnde bioscoop? Wij maakten een selectie van kinderfilms die deze zomer bij ons in de zalen lopen en waar je met het hele gezin naartoe kan. Met de allerkleinsten kan je naar de Vlaams gesproken versies, iets ouderen kunnen best genieten van de originele films.

Tv-tips van de week (22 t.e.m. 28 juli)

Tv-tips van de week (22 t.e.m. 28 juli)

Niets op tv? Dat dacht je maar. Wij halen de lekkerste hapjes uit het zendschema!

‘Orange is the new black’: toffe weetjes in de aanloop naar seizoen 7

‘Orange is the new black’: toffe weetjes in de aanloop naar seizoen 7

Nog één, en dan zit het erop. Het zevende en laatste seizoen van Orange is the New Black is vanaf 26 juli te zien op Netflix. Tot dan, enkele toffe weetjes.

De week in showbizzland

De week in showbizzland

Sorry Voor Alles gaat internationaal, Tom Coninx doet een boekje open over zijn aftocht bij VTM, de Flamingo Bar van Tanja Dexters lijkt definitief de deuren te sluiten en Katrin Kerkhofs oogst kritiek door haar dj-ambities. Wat gebeurde er in BV-land en Hollywood? Dat lees je hier!

Lashana Lynch getipt als nieuwe 007: gaat James Bond met pensioen?

Lashana Lynch getipt als nieuwe 007: gaat James Bond met pensioen?

Zwaait Daniel Craig weldra af als James Bond? Het gonst al jaren van de geruchten: de pers tipte Idris Elba, Tom Hiddleston en Henry Cavill als kanshebbers om de rol over te nemen. Nu menen ze bij de Britse tabloid The Daily Mail te weten dat Lashana Lynch, een Britse actrice die eerder een rol speelde in Captain Marvel, goed op weg is om de eerste vrouwelijke 007 te worden … maar geen vrouwelijke James Bond. Hoe zit dat precies?

Nieuw in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx (18 juli)

Nieuw in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx (18 juli)

Vind je niet direct je gading bij de reguliere tv-zenders? Waarom dan niet genieten van een film in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx.

Programma's waarvan je reiskriebels krijgt

Programma's waarvan je reiskriebels krijgt

Geen budget om dit jaar op vakantie te gaan? Deze programma's nemen jou vanuit je zetel mee op reis.

Vive le vélo: de beste koersfilms

Vive le vélo: de beste koersfilms

De karavaan van de Tour de France baant zich momenteel een weg door de mooiste landschappen van Frankrijk. Ook voor niet-wielerfanaten is de meest legendarische wielerwedstrijd ter wereld puur genieten (en niet alleen van de ontblote kuiten van de renners). En wij doen daar nog een flinke schep bovenop met deze reeks films die de koers, of op zijn minst de fiets in de kijker zet.

La Casa de Papel: klaar voor deel 3!

La Casa de Papel: klaar voor deel 3!

Fans van La Casa de Papel en El Profesor maken hun agenda best vrij op 19 juli, want vanaf dan verschijnt het derde deel van de Spaanstalige hitserie op Netflix.

Tijd voor film: nu in de bioscoop (17 juli)

Tijd voor film: nu in de bioscoop (17 juli)

Zin in een avondje uit? Dan is een film meepikken altijd een uitstekend idee. Ontdek hier wat voor fraais je deze week kan gaan bekijken in 's lands filmzalen, en welke de meest bezochte bioscoopfilms van het moment zijn.

De tv-aanraders van de week (15 t.e.m. 21 juli)

De tv-aanraders van de week (15 t.e.m. 21 juli)

Bewolkt buiten? Op tv schijnt de zon altijd! Dit zijn onze tv-tips voor de komende dagen.

Nieuws van het esports-front

Bekijk alles
Prijzenpot The International 2019 bereikt recordhoogte

Prijzenpot The International 2019 bereikt recordhoogte

Wie denkt dat het grote prijzengeld te vinden is in League of Legends of CS:GO, die willen we toch even wijzen op The International, het grootste DOTA-tornooi ter wereld. Die zal dit jaar immers de grootste prijzenpot ooit hebben.

Evil Geniuses wil geen Call of Duty-franchise beginnen

Evil Geniuses wil geen Call of Duty-franchise beginnen

Vanaf volgend seizoen begint Activision-Blizzard met een nieuwe competitie van Call of Duty. Die is gebaseerd op de huidige Call of Duty World League, maar met franchises. Evil Geniuses heeft nu al laten weten daar niet aan mee te doen.

G2 Esports neemt opnieuw de kop in LEC

G2 Esports neemt opnieuw de kop in LEC

Nadat het enkele weken geleden de leidersplaats nog aan Fnatic moest laten, is G2 nu opnieuw alleen leider in de Summer Split van de LEC. Dat had het vooral te danken aan een bijzonder verrassende nederlaag van Fnatic.

Liquid wint nu ook IEM Chicago

Liquid wint nu ook IEM Chicago

Het lijkt alsof we een beetje in herhaling vallen, maar het Amerikaanse Liquid heeft nog maar eens een groot tornooi op zijn naam geschreven. Dit weekend was het op IEM Chicago te sterk voor de tegenstand.

Vitality laat zich verrassen op IEM Chicago

Vitality laat zich verrassen op IEM Chicago

Gisteren vonden de eerste wedstrijden in de groepsfase van de IEM Chicago plaats. Over het algemeen vielen er weinig verrassingen te bespeuren, maar in groep B was er toch een onverwacht verlies van Vitality.

Misfits Gaming zet volledig roster op de bank

Misfits Gaming zet volledig roster op de bank

Bij Misfits Gaming kunnen ze duidelijk niet lachen met de huidige gang van zaken in de LEC, want na slechts twee winstpartijen na acht wedstrijden wordt de volledige line-up op de bank gezet.

Fnatic zet Rekkles op de bank

Fnatic zet Rekkles op de bank

Vreemde beslissing bij Fnatic dit weekend in de LEC, want voor de eerste wedstrijden van de vijfde week zet het Martin "Rekkles" Larsson op de bank. Zijn plek wordt ingenomen door wisselspeler Felix "MagiFelix" Boström.

MIBR krijgt plekje op BLAST Pro Series in Moskou

MIBR krijgt plekje op BLAST Pro Series in Moskou

De BLAST Pro Series in Los Angeles zijn nog niet zo lang achter de rug, maar de voorbereidingen op het toernooi in Moskou zijn al aan de gang. Zo heeft het Braziliaanse MIBR nu ook een uitnodiging gekregen.

Liquid en Vitality naar DreamHack Masters Malmö

Liquid en Vitality naar DreamHack Masters Malmö

De DreamHack Masters in Malmö hebben nog een aantal nieuwe teams uitgenodigd voor hun CS:GO-tornooi. Met Vitality en Liquid voegt het de twee finalisten van ESL One Cologne toe aan de line-up.

Intel past regels voor Grand Slam aan

Intel past regels voor Grand Slam aan

Nadat Astralis en Team Liquid in de eerste twee jaren aan de haal gingen met de Intel Grand Slam, en de bijhorende prijs van 1 miljoen dollar, heeft Intel nu besloten om de regels voor de derde jaargang ietwat aan te passen.

Michael “ODEE” O’Dell voegt zich bij Rogue

Michael “ODEE” O’Dell voegt zich bij Rogue

Michael "ODEE" O'Dell, oprichter van Dignitas en een van de bekendste namen binnen esports, gaat binnenkort aan de slag bij ReKTGlobal en Rogue.

Splyce stopt met Rocket League team

Splyce stopt met Rocket League team

Splyce heeft op Twitter aangekondigd dat het ophoudt met het eigen Rocket League team. Dat presteerde de afgelopen maanden beneden peil en de organisatie heeft geen zin om een nieuw team uit te bouwen.

Top