De rode loper van de Emmy Awards

Films | Voor de uitreiking van de Emmy Awards verzamelden heel wat sterren van het kleine scherm in Los Angeles. Ook op de rode loper was er heel wat te zien: bekijk hier de opvallendste outfits van de avond.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Voor de uitreiking van de Emmy Awards verzamelden heel wat sterren van het kleine scherm in Los Angeles. Ook op de rode loper was er heel wat te zien: bekijk hier de opvallendste outfits van de avond.

Emilia Clarke

Game of Thrones won de felbegeerde prijs voor beste dramaserie en dat al voor de derde keer. Hoofdrolspeelster Emilia Clarke straalde op de rode loper in een transparante jurk van Dior.

Peter Dinklage

Met de prijs voor beste acteur in een bijrol voor Peter Dinklage was er nog een tweede Emmy voor Game of Thrones. Dinklage kwam naar de uitreiking met zijn echtgenote Erica Schmidt.

Nikolaj Coster-Waldau

De Deense collega van Dinklage kon zijn eerste nominatie dus niet verzilveren. Op de rode loper viel hij op met een camelkleurig vestje naast zijn echtgenote Nukaaka.

Claire Foy

Claire Foy won de Emmy voor beste actrice in een dramaserie voor haar rol van de jonge koningin Elizabeth II in The Crown. Haar jurk van Calvin Klein by Appointment lijkt simpel langs de voorkant, maar was spectaculair langs de achterkant.

Kies nu voor Netflix als tv-bonus in je Tuttimus of Familus pack van Proximus TV en bekijk The Crown rechtstreeks op je tv-scherm (menu 'op aanvraag' > series of via het kanaal 204)!

Bekijk ook:
Nu op Netflix: The Crown, seizoen 2

Elisabeth Moss

Geen nieuwe Emmy voor Elisabeth Moss dus voor haar rol in The Handmaid’s Tale. Moss droeg een eenvoudige jurk van Vera Wang.

The Handmaid’s Tale is te bekijken met de Movies & Series Pass van Proximus TV. De Movies & Series Pass van Proximus TV is goed voor onbeperkt film- en serieplezier voor slechts 9,95 euro per maand. Abonneer je via kanaal 13 van Proximus TV.

Bekijk ook:
Praise be: The Handmaid’s Tale is terug!

Sandra Oh

Sandra Oh was de eerste actrice met Aziatische roots ooit die genomineerd was als beste actrice in een hoofdrol voor Killing Eve. Haar rode jurk is een ontwerp van Ralph & Russo.

Evan Rachel Wood

Ook Evan Rachel Wood was genomineerd voor haar hoofdrol in Westworld. De actrice droeg een smokingjurk, bloemen in haar haar en een blauw lintje voor de immigrantenkinderen die in hechtenis zitten.

Tatiana Maslany

Tatiana Maslany was genomineerd voor haar rol in Orphan Black. Op de rode loper viel ze op in een tweekleurige jumpsuit van Christian Siriano.

Kies nu voor Netflix als tv-bonus in je Tuttimus of Familus pack van Proximus TV en bekijk Orphan Black rechtstreeks op je tv-scherm (menu 'op aanvraag' > series of via het kanaal 204)!

Bekijk ook:
Orphan Black, seizoen 5: vijf prangende vragen waarop we een antwoord verwachten!

Keri Russell

Veertjes, steentjes, transparant, een hoge split en een diep décolleté: de jurk van Zuhair Murad is een meesterwerkje. Keri Russell kon haar nominatie voor The Americans niet verzilveren.

Matthew Rhys

The Americans is na zes seizoenen afgelopen, maar was wel nog goed voor de Emmy voor beste acteur in een dramareeks voor Matthew Rhys én de prijs voor beste scenario.

Thandie Newton

Thandie Newton zorgde voor wat kleur in een roze jurk van Brandon Maxwell met cape. Newton won de prijs voor beste actrice in een bijrol voor haar rol in Westworld.

Alexis Bledel

Alexis Bledel was samen met Ann Dowd en Yvonne Strahovski genomineerd voor haar bijrol in The Handmaids’s Tale, maar de serie kon geen enkele nominatie verzilveren, in tegenstelling tot vorig jaar.

The Handmaid’s Tale is te bekijken met de Movies & Series Pass van Proximus TV. De Movies & Series Pass van Proximus TV is goed voor onbeperkt film- en serieplezier voor slechts 9,95 euro per maand. Abonneer je via kanaal 13 van Proximus TV.

Bekijk ook:
Praise be: The Handmaid’s Tale is terug!

Rachel Brosnahan

Vijf prijzen gingen naar de komische Amazon-reeks The Marvelous Mrs. Maisel, waaronder die voor hoofdrolspeelster Rachel Brosnahan als beste actrice in een comedy. De actrice koos voor een rode jurk van Oscar de la Renta.

Alex Borstein

Uit dezelfde reeks won Alex Borstein de Emmy voor beste actrice in een bijrol in een komische reeks. De actrice droeg voor de gelegenheid haar bruidsjurk van haar huwelijk met Jackson Douglas dat ondertussen al op de klippen liep.

Tina Fey

Vijf van haar collega’s uit Saturday Night Fever kregen een nominatie. Tina Fey zelf straalde in een glitterjurk van Elie Saab met bloemenprint en een vleugje kant.

Allison Janney

Allison Janney was één en al glitters in haar jurk van Prabal Gurung met hoge split en statement mouw. Eerder dit jaar was ze nog goed voor een Oscar voor haar rol in I, Tonya, maar haar nominatie voor Mom kon ze niet verzilveren.

I, Tonya is momenteel beschikbaar in de op aanvraag-catalogus van Proximus TV

Bill Hader en Henry Winkler

Bij de mannen in een komische rol gingen twee prijzen naar Barry. Bill Hader won de prijs voor beste acteur, oudgediende Henry Winkler voor beste bijrol. Winkler werd in de jaren zeventig wereldberoemd met zijn rol van The Fonz in de sitcom Happy Days maar won nu pas zijn eerste Emmy.

Regina King

Regina King ging met de Emmy voor beste actrice in een miniserie of tv-film lopen voor haar rol in Seven Seconds. Haar gele jurk is van Christian Siriano.

Kies nu voor Netflix als tv-bonus in je Tuttimus of Familus pack van Proximus TV en bekijk Seven Seconds rechtstreeks op je tv-scherm (menu ‘op aanvraag’ > series of via het kanaal 204)!

Jessica Biel en Justin Timberlake

Regina King troefde onder andere Jessica Biel af in deze categorie, genomineerd voor haar rol in The Sinner. Mevrouw Justin Timberlake straalde in een jurk van Ralph & Russo.

Kies nu voor Netflix als tv-bonus in je Tuttimus of Familus pack van Proximus TV en bekijk The Sinner rechtstreeks op je tv-scherm (menu ‘op aanvraag’ > series of via het kanaal 204)!

Michelle Dockery

De miniserie Godless won twee acteerprijzen voor de bijrollen van Merritt Wever en Jeff Daniels. Hoofdrolspeelster Michelle Dockery kon haar nominatie niet verzilveren. Dockery droeg voor de gelegenheid een pastelblauwe jurk van Carolina Herrera.

Kies nu voor Netflix als tv-bonus in je Tuttimus of Familus pack van Proximus TV en bekijk Godless rechtstreeks op je tv-scherm (menu ‘op aanvraag’ > series of via het kanaal 204)!

Bekijk ook:
Netflix presenteert… ‘Godless’: welkom in niemandsland

Sarah Paulson

Ook Sarah Paulson kon haar nominatie voor de miniserie American Horror Story: Cult niet verzilveren. Paulson maakte indruk op de rode loper in haar jurk met veertjes van Oscar de la Renta.

Darren Criss

De beste miniserie werd The Assassination of Gianni Versace: American Crime Story en ook hoofdrolspeler Darren Criss werd voor zijn rol beloond met een Emmy. Hij verscheen op de rode loper in een opvallend pak samen met zijn verloofde Mia Swier.

Penelope Cruz

Zijn collega uit The Assassination of Gianni Versace kon haar nominatie niet verzilveren. Ze straalde wel op de rode loper in een jurk met veertjes van Chanel.

John Legend en Chrissy Teigen

Darren Criss haalde het onder meer van John Legend, genomineerd voor zijn rol in Jesus Christ Superstar. Zijn echtgenote Chrissy Teigen straalde enkele maanden na de geboorte van zoontje Miles in een zilverkleurige jurk van Zuhair Murad.

Scarlett Johansson

Scarlett Johansson mocht de show aan elkaar praten en zag er schitterend uit in haar witte jurk van Balmain.

Kirsten Dunst

Kirsten Dunst maakte haar eerste opwachting op een rode loper sinds de geboorte van zoon Ennis. Ze straalde in een jurk van Schiaperalli Haute Coutoure met opvallend decolleté.

Jakob Verbruggen

Met Jakob Verbruggen was België ook aan het feest op de Emmy Awards. The Alienist, de serie met Verbruggen als regisseur, won de prijs voor beste visuele effecten.

Kies nu voor Netflix als tv-bonus in je Tuttimus of Familus pack van Proximus TV en bekijk The Alienist rechtstreeks op je tv-scherm (menu ‘op aanvraag’ > series of via het kanaal 204)!

Bekijk ook:
The Alienist: duistere moorden met de stempel van Jakob Verbruggen

Mandy Moore

This is Us met Mandy Moore was een van de series die genomineerd was als beste dramaserie. De actrice maakte indruk op de rode loper in haar koperkleurige glitterjurk van Rodarte.

Heidi Klum

Geen rode loper in L.A zonder Heidi Klum. Na veertien seizoenen nam ze dit jaar afscheid van Project Runway. In deze jurk deed ze dat met stijl!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top