Dit showbizznieuws sprong er de voorbije week uit

Films | Het is bijlange nog geen herfst maar de showbizznieuwtjes vallen al duchtig van de showbizzbomen als ware het gekleurde herfstblaadjes. Deze week onder meer de heldendaad van Jamie Oliver, de verre nasleep van het beruchte ‘lachende kakje’, de seksuele uitspattingen van The Beatles, de helende kracht van het televisieklooster en nog veel meer….

Door Pickx

Deel dit nieuws

Het is bijlange nog geen herfst maar de showbizznieuwtjes vallen al duchtig van de showbizzbomen als ware het gekleurde herfstblaadjes. Deze week onder meer de heldendaad van Jamie Oliver, de verre nasleep van het beruchte ‘lachende kakje’, de seksuele uitspattingen van The Beatles, de helende kracht van het televisieklooster en nog veel meer….

Paul McCartney: “We deden aan zelfbevrediging in groepsverband”

Paul McCartney heeft in een interview met het magazine GQ toegegeven dat The Beatles in groepsverband masturbeerden. "We waren bij John thuis met een groepje en in plaats van te feesten en te drinken, deden we gewoon de lichten uit", vertelt McCartney in het interview. "Een van ons begon te masturberen, dus toen deden we het allemaal", aldus de zanger. "We riepen: 'Brigitte Bardot! Whoo!' ", onthult McCartney. John Lennon wist de sfeer nog wel eens te verpesten door 'Winston Churchill', uit te roepen.

Dringende oogoperatie voor acteur Bart Van Avermaet

Acteur Bart Van Avermaet, die tot deze week Waldek vertolkte in ‘Thuis’, heeft een spoedoperatie ondergaan aan het oog. Zijn netvlies was losgekomen en dat moest snel verholpen worden. “Ik heb nog maar net gedaan met ‘Thuis’ en ik mag al op de operatietafel”, zo grapte de acteur aan de tafel van Van Gils & Gasten. Te veel huilen in ‘Thuis’”, lachte hij. Zijn personage, dat erg geliefd is, vertrok deze week terug naar Polen en verdween zo na 17 jaar uit de reeks.

“Het klooster heeft me doen inzien dat ik een andere kant uit wil”

Kyara uit ‘Oh My God’ vertelde deze week in TV-Familie dat ze tijdens haar deelname aan het VIJF-programma tot inkeer kwam in het klooster. “Ik verwachtte me aan iets à la ’Expeditie Robinson”, zegt ze. “Al betwijfel ik of ik lang zou overleven op zo’n onherbergzaam tropisch eiland.” Kyara werd niet op een onbewoond eiland achtergelaten maar wel in een klooster met echte nonnen. Gedaan dus met feesten en dansen tot in de vroege uurtjes. Het kloosterleven was dan ook een cultuurschok voor de partygirl. “Geloof me, ’t is moeilijker dan het lijkt”, zegt ze in het weekblad. “Maar hé, ik ben blij dat ik aan ‘Oh My God’ heb meegedaan. Ik houd er enkele leuke vriendinnen aan over. En het klooster heeft me doen inzien dat ik een andere kant uit wil. Ik ben na de opnamen gestopt met m’n werk als barvrouw. M’n leven situeert zich nu veel minder in discotheken en zo.”

Bekijk of herbekijk ‘Oh My God’ op Proximus TV of neem het hier op!

Kate Moss onder druk gezet om naakt te poseren

Hoewel ze gedurende haar lange carrière meerdere malen uit de kleren gegaan is tijdens een fotoshoot, voelde Kate Moss zich hier nooit prettig bij. Als tiener voelde ze zich zelfs onder druk gezet om topless of naakt te poseren. Dat vertelde het 44-jarige supermodel in een interview met het Amerikaanse programma Megyn Kelly Today.
 
"Ja, ik voelde die druk absoluut. Ik werkte met een vrouwelijke fotograaf, Corinne Day, en zij wilde me altijd zonder topje aan zien. Dat vond ik helemaal niet fijn toen ik begon in het vak," aldus Kate. In de jaren daarna poseerde Moss veelvuldig naakt maar echt leuk heeft ze het nooit gevonden. "Het is een onderdeel van het vak, daar ben ik me bewust van. Maar toch vroeg ik altijd of ik misschien toch iets aan kon trekken. Jonge modellen van nu moeten zich niet onder druk laten zetten als ze dat niet willen doen. Mijn dochter is nu vijftien en nu vind ik het echt een belachelijk idee dat ik op die leeftijd al topless moest poseren."
 

Jamie Oliver vat inbreker bij de lurven

De inbreker die het gemunt had op het huis van televisiekok Jamie Oliver in het noorden van Londen had vorige week niet zijn beste dag. De tv-kok betrapte de dief op heterdaad en wist hem na een achtervolging op straat persoonlijk tegen de grond de kwakken en bij de kraag te vatten. Jamie kreeg daarbij wel hulp van zijn chauffeur en enkele buren.

Ex-miss Romanie Schotte gaat vrijuit voor 'lachend kakje'

Voormalig Miss België Romanie Schotte (20) moet geen schadevergoeding betalen voor het 'lachend kakje' dat ze op haar Instagrampagina plaatste. Dat heeft de burgerlijke rechtbank in Brugge beslist. Een Nederlander uit Anderlecht had 20.000 euro schadevergoeding geëist.
 
In mei 2016 plaatste de Brugse een foto van zichzelf op de bus op haar Instagramaccount. Op de afbeelding was in de achtergrond een nors kijkende man van Afrikaanse origine te zien. Een volger postte "that nigga", waarop Schotte reageerde met 'I know' en de bewuste emoticon van een lachende drol.
 
Een Nederlander uit Anderlecht beweerde dat hij hinder ondervond door de media-aandacht rond de foto. Volgens zijn advocaat werd hij meermaals uitgelachen door mensen die hem herkenden. Bovendien voelde hij zich geschaad in zijn eer en waardigheid als zwarte man. K.B. eiste een schadevergoeding van 20.000 euro van de ex-miss. De verdediging pleitte dat K.B. zelfs niet de man op de bewuste Instagram-foto is. 
 
De rechter stelde nu in zijn vonnis: "De rechtbank ziet geen gelijkenis tussen de man op de foto die op de bus werd genomen en de foto die eiser neerlegde. Laatstgenoemde foto toont een man die er ogenschijnlijk jonger uitziet." De foto op zijn identiteitskaart vertoont wel een zekere gelijkenis, maar is volgens de rechter te klein en te donker om zekerheid te hebben.
 

David Davidse begint een nieuw leven in Spanje

Acteur David Davidse begint een nieuw leven in Spanje. “Na meer dan 25 jaar, ga ik mijn droom waarmaken en ga ik naar het buitenland wonen. Mijn lieve loftjes zijn dan ook te koop nu. Een rustieke loft en een design loft, en een gemeenschappelijke tuin”, meldt hij op Facebook. Zijn nieuwe thuishaven wordt Benidorm. 

Olivia Newton-John moet opnieuw vechten tegen kanker

Actrice en zangeres Olivia Newton-John heeft bevestigd dat ze voor de derde keer kanker heeft. Bij het 70-jarige Grease-icoon werd zo’n twintig jaar geleden voor de eerste keer borstkanker geconstateerd. Ze overwon de ziekte, maar vorig jaar keerde de ziekte terug. Daardoor moest ze haar An Evening With Olivia Newton-John-tour uitstellen. Opnieuw overwon ze de ziekte en keerde terug op het podium. Vorige maand moest ze twee lezingen annuleren. In een tv-interview vertelde Olivia dat er opnieuw een tumor bij haar werd gevonden. Ditmaal ter hoogte van de wervelkolom. Het nieuws over haar strijd tegen kanker komt aan de vooravond van de release van haar memoires Do Not Stop Believin, waarin ze ook vertelt over haar strijd tegen de ziekte.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top