Onverwachte horrorhits

Horrorfilms bereiken vaak slechts een nichepubliek, maar soms zijn er van die uitzonderingen waar iedereen over spreekt. Hereditary is er daar één van. Het filmdebuut van regisseur Ari Aster biedt een verontrustende kijk op een huishouden dat op een onheilspellende wijze uit elkaar valt na het overlijden van de grootmoeder.
Onverwachte horrorhits © Isopix

Hereditary wordt door de critici opgehemeld en bracht bij zijn openingsweekend in Amerika meteen 13 miljoen dollar op. Berichten over mensen die de bioscoop gillend uitrenden én het openen van speciale telefoonnummers waar kijkers met vragen terechtkonden, deden de rest.Hereditary is nu beschikbaar in de op aanvraag-catalogus van Proximus TV

Wij zetten nog enkele onverwacht succesvolle horrorfilms op een rijtje die je moet gezien hebben!

A Quiet Place

A Quiet Place © Isopix

Eerder dit jaar was ook A Quiet Place van John Krasinksi een onverwacht succes. In de film met zijn vrouw Emily Blunt in de hoofdrol speelt stilte een hoofdrol en dat zorgt wel degelijk voor extra spanning. De film kreeg lovende kritieken en bracht in totaal 326 miljoen dollar op. Scenaristen Bryan Woods en Scott Beck broeden ondertussen op een vervolg.

We schrijven het jaar 2020. Alle levende wezens zijn zo goed als volledig uitgemoord door aliens die niet kunnen zien, maar wel het minste en geringste geluid kunnen opvangen. In deze postapocalyptische wereld vlucht de familie Abbott. Vader Lee, de zwangere Evelyn, en hun kinderen Marcus, Regan en Beau. Ze lopen barrevoets, zowel binnen als buiten. Om te communiceren, gebruiken ze gebarentaal en lichtsignalen, want de stilte moet hen voor de dood bewaren.

A Quiet Place is nu beschikbaar in de op aanvraag-catalogus van Proximus TV.

Get Out

Get Out © Isopix

Vorig jaar konden de horrorfans hun hartje ophalen met Get Out, de debuutfilm van Jordan Peele die meteen ook de Amerikaanse geschiedenis van racisme en slavernij tegen het licht houdt. De film kreeg vier Oscarnominaties achter zijn naam, waaronder die voor beste film en beste acteur voor Daniel Kaluuya. Jordan Peele ging uiteindelijk naar huis met het beeldje voor beste origineel scenario.

De Afro-Amerikaanse fotograaf Chris en zijn blanke vriendin Rose zijn bijna een half jaar samen. Rose stelt Chris aan haar ouders voor op hun landgoed. Op het eerste gezicht lijkt de ontvangst hartelijk te verlopen, al stelt Chris zich wel vragen bij het vreemde gedrag van de zwarte huisbedienden. Hoe langer Rose en Chris op het landgoed verblijven, hoe duidelijker het wordt dat een en ander er niet helemaal volgens het boekje verloopt...

The Conjuring

The Conjuring © Isopix

The Conjuring (2013) is gebaseerd op getuigenissen van paranormaal onderzoekers Ed en Lorraine Warren: er zit dus een waargebeurd kantje aan dit verhaal. De film van James Wan won zeventien prijzen, waaronder de Saturn Award en Empire Award voor beste horrorfilm. Het was bovendien de start van een heuse franchise met de al even succesvolle Annabelle prequels en een sequel in 2016.

De befaamde wetenschappers Ed en Lorraine Warren zijn erg bedreven in het onderzoek naar paranormale zaken. Ze hebben al heel wat gezien, maar een zaak steekt uit boven alles. De Perrons worden in hun landhuis geplaagd door een demon. Al gauw zijn niet alleen moeder Carolyn, maar ook haar man en vijf dochters aan het eind van hun krachten. De Warrens kijken niet graag terug op deze huiveringwekkende zaak.

Bekijk ook:
10 horrorfilms gebaseerd op waar gebeurde feiten

The Sixth Sense

The Sixth Sense © Isopix

The Sixth Sense (1999) betekende de doorbraak van regisseur M. Night Shyamalan en was jarenlang de best scorende horrorfilm aan de kassa met 372 miljoen dollar. De film was bovendien goed voor zes Oscarnominaties, waaronder die voor beste film en beste regisseur, maar kon er daar geen enkele van binnen halen. Shyamalan deed zijn kunstje later nog eens over met Signs, The Village en meer recent, Split.

De gerenommeerde kinderpsycholoog Dr. Malcolm Crowe wordt achtervolgd door pijnlijke herinneringen aan een geesteszieke patiënt, die hij niet heeft kunnen helpen. Wanneer hij de achtjarige Cole begint te behandelen, hoopt hij in het reine te kunnen komen met zichzelf. De jongen heeft een bijzondere gave: hij ziet geesten. Maar dan ontdekt Malcolm de gruwelijke waarheid achter Coles kwellingen.

Bekijk ook:
De tops en flops van M. Night Shyamalan

What Lies Beneath

What Lies Beneath © Isopix

In 2000 pakte Robert Zemeckis uit met de bovennatuurlijke thriller What Lies Beneath met Michelle Pfeiffer en Harrison Ford in de hoofdrollen. Hoewel de film gemengde reacties kreeg bij de critici, werd hij wel drie keer genomineerd op de Saturn Awards en reageerde het publiek enthousiast met een opbrengst van 291 miljoen dollar.

Norman Spencer, een onderzoekswetenschapper aan de universiteit, wordt steeds bezorgder over zijn vrouw. Zijn vrouw, Claire, is een ex-celliste en is nu met pensioen. Ze was een jaar geleden betrokken bij een ernstig auto-ongeluk en heeft zojuist haar dochter Caitlin moeten loslaten, omdat ze gaat studeren. Nu hoort Claire stemmen en ziet ze griezelige verschijningen in en rondom het meer, dat naast haar huis ligt. Claire wordt steeds banger en denkt dat de verschijningen iets te maken hebben met de buren, waarvan de vrouw onlangs is verdwenen. Op aandringen van haar man, gaat ze in therapie.

The Blair Witch Project

The Blair Witch Project © Isopix

The Blair Witch Project (1999) van Daniel Myrick was een super lowbudgetfilm (22.000 dollar) die wel bijna 250 miljoen dollar opbracht. De in documentairestijl gedraaide film sloeg in als een bom, een handje geholpen door de verhalen over de legende die werden verspreid voor de film uitkwam. De film werd genomineerd op de Razzie Awards als slechtste film, maar groeide uit tot een cultfilm. In 2016 kwam er een vervolg uit.

"The Blair Witch" is een oude legende, die volgens een aantal ouderen verwijst naar een groep heksen die vele jaren geleden kinderen folterden en vermoordden. Drie moedige studenten trekken naar de bossen van Maryland om een documentaire te maken over 'The Blair Witch'. Alles wordt vastgelegd op film, maar dan verdwijnen ze. Een jaar later worden de films teruggevonden. Waarom verdwenen de studenten?

It

It © Isopix

De originele verfilming van het boek van Stephen King uit 1990 werd opgevat als een miniserie door regisseur Tommy Lee Wallace. It lanceerde zo het schrikbeeld van de horrorclown. Vorig jaar kreeg het eerste deel een remake op het witte doek. Met een opbrengst van 700 miljoen dollar werd het de best scorende horrorfilm ooit aan de kassa.

Dertig jaar geleden werd het stadje Derry geteisterd door een serie mysterieuze kinderverdwijningen. Zeven kinderen zweren op dat moment wraak te zullen nemen op de geheimzinnige, bovennatuurlijke clown-annex-moordenaar, die vooralsnog onvindbaar schijnt te zijn. Dertig jaar later doemt 'IT' weer op. De zeven vrienden moeten nu hun oude eed van weleer waarmaken en de strijdbijl tegen het kwaad opnemen.

Bekijk ook:
Sidder en beef met de beste Stephen King verfilmingen

Poltergeist

Poltergeist © Isopix

Poltergeist (1982) werd geschreven en geproduceerd door Steven Spielberg. De film veroorzaakte veel ophef omdat hij toegelaten was voor kinderen van dertien jaar, die na het zien van de film geteisterd werden door nachtmerries. De film was goed voor drie Oscarnominaties en was de start van een filmreeks met twee sequels in de jaren tachtig en een reboot in 2015.

Steve en Diane Freeling wonen samen met hun drie kinderen Dana, Robbie en Carol Anne in een van de betere buitenwijken van California. Op een avond beweert de tienjarige Carol Anne dat een stem haar toesprak vanuit de televisie. Haar ouders doen het hele verhaal af als een levendige verbeelding maar vanaf dat moment gebeuren er vreemde dingen in huis. Het speelgoed van de kinderen en het meubilair zweven door het huis. Tijdens een tornado komt de boom, waar de kinderen steeds inklimmen, tot leven en probeert Robbie te verslinden. Terwijl Steven en Diane hun zoon redden, verdwijnt Carol Anne.... Iedereen hoort haar huilen, maar haar lichaam is verdwenen. De jacht op de klopgeesten is begonnen...

The Exorcist

The Exorcist © Isopix

The Exorcist (1973) is een klassieker in het genre en wordt gezien als een van de beste horrorfilms allertijden. Eén die zijn effect op het publiek niet miste: heel wat kijkers waren er echt van overtuigd dat de acteurs in de ban waren van een demon en verlieten de zaal. Toch werd de film een gigantisch succes met een opbrengst van 441 miljoen dollar. De film van William Friedkin was bovendien goed voor tien Oscarnominaties, waaronder die voor beste film, beste regisseur en beste actrice in een hoofdrol voor Ellen Burstyn. In 2016 werd een serie met dezelfde naam gelanceerd.

Wanneer het meisje Regan ziek wordt en zich steeds vreemder gaat gedragen, staan alle dokters voor een raadsel. Wat mankeert haar? Regans alleenstaande moeder Chris wordt wanhopig. Er lijken bovennatuurlijke krachten in het spel te zijn. Ten einde raad richt ze zich tot de jonge pastoor Damien Karras die het vermoeden heeft dat Regan bezeten is door de duivel. Karras schakelt de hulp in van duivelsuitdrijver Lankester Merrin. De twee moeten een bovenmenselijk gevecht aangaan met het kwaad dat zich in het meisje heeft genesteld.

Bekijk ook:
Zijn deze films vervloekt? Het lijkt er sterk op!

Music Maestro

Clip van de week: Level of Concern

'We live in strange times', zoals de Engelse schrijver Douglas Adams placht te zeggen. In heel wat landen komt het openbare leven zoetjesaan weer op gang na enkele zware maanden van gedwongen zelfisol

De Muziekkapel brengt Beethoven op 17 juni tot in jouw huiskamer

Ondanks deze coronatijden worden de fans van klassieke muziek niet aan hun lot overgelaten. Op woendag 17 juni pakt de Muziekkapel Koningin Elisabeth namelijk uit met een Beethovenconcert dat je integ

Deze muzieksterren overleden afgelopen maand

Er gaat geen maand voorbij zonder afscheid te moeten nemen van enkele muzikale grootheden. Een in memoriam.

AB Canape: New Wave rock van The Cure

Het openbare leven komt stelselmatig weer op gang. De lockdownmaatregelen worden beetje per beetje versoepeld. Het zal echter nog even duren vooraleer we ergens opnieuw een live concert kunnen meepikk

AB Canape: sfeervolle genremix van The Cat Empire

Het openbare leven komt stelselmatig weer op gang. De lockdownmaatregelen worden beetje per beetje versoepeld. Het zal echter nog even duren vooraleer we ergens opnieuw een live concert kunnen meepikk

Canvas selecteert: een bloemlezing van de Koningin Elisabethwedstrijd

Nu de prestigieuze Koningin Elsabethwedstrijd deze jaargang uitgesteld is, komt Canvas met een alternatief op de proppen. De cultuurzender grasduinde in de geschiedenis van het concours en zendt het k

AB Canapé: de oorstrelende indietronica van gouden trio Alt-J

Het openbare leven komt stelselmatig weer op gang. De lockdownmaatregelen worden beetje per beetje versoepeld. Het zal echter nog even duren vooraleer we ergens opnieuw een live concert kunnen meepikk

Aflevering 3: Dena's Iraanse roots

In de derde aflevering van 'Topickx of the week' dompelt comédienne Dena Vahdani ons onder in haar Iraanse roots. Veel mensen kennen Iran voornamelijk als aartsvijand van de VS, maar de Brusselse toon

Mel B, van Spice Girl tot X Factor

Mel B doet bij iedereen een belletje rinkelen als voormalig lid van de Spice Girls. Toch houdt ze zich tot op de dag van vandaag op in de muziekwereld, zij het voornamelijk als jurylid bij talentensho

AB Canapé: classic rock uit het kraaiennest van The Black Crowes

Het openbare leven komt stelselmatig weer op gang. De lockdownmaatregelen worden beetje per beetje versoepeld. Het zal echter nog even duren vooraleer we ergens opnieuw een live concert kunnen meepikk

Clip van de week: I Wanna Go Outside

'We live in strange times', zoals de Engelse schrijver Douglas Adams placht te zeggen. In heel wat landen ligt het sociale leven nog steeds grotendeels plat. Ook wij Belgen moeten nog zoveel mogelijk

AB Canapé: de zoetgevooisde stem van singer-songwriter Suzanne Vega

Het openbare leven komt stelselmatig weer op gang. De lockdownmaatregelen worden beetje bij beetje versoepeld. Het zal echter nog even duren vooraleer we ergens opnieuw een live concert kunnen meepikk

Sport in de kijker

Ultimate Fighting Championship: de 10 blikvangers

Het coronavirus houdt de sportwereld nog steeds in zijn greep. Maar daar lijkt stilaan verandering in te komen.

One day, one goal: de dag dat Lionel Messi Jérôme Boateng vernederde

Lionel Messi wordt door velen aanzien als de beste voetballer ooit, en op 6 mei 2015 bewees hij zijn genialiteit. Tijdens die Champions League-avond was Jérôme Boateng van Bayern München zijn slachtof

De ultieme elf van de Rode Duivels: de centrale middenvelder (2/2)

Voor de negende aflevering in onze zoektocht naar het ultieme elftal van de Rode Duivels schotelen we jou opnieuw vier kandidaten voor om het felbegeerde tweede plaatsje als centrale middenvelder in t

One day, one goal: de verfijnde krulbal van stilist Thierry Henry

Thierry Henry behoort tot de beste voetballers die onze planeet ooit gekend heeft. Zijn doelpunt tegen Sparta Praag in de eerste groepswedstrijd van de Champions League editie 2005/2006 was daar één v

Tien ploegen op zoek naar de gloriedagen van weleer

De afgelopen tien weken liet Proximus Pickx haar licht schijnen over tien voormalige succesformaties die afgezakt zijn naar de lagere echelons van hun respectievelijke competities. Ploegen op zoek naa

Dodi Lukebakio: waardige kandidaat voor de Rode Duivels?

Hertha Berlijn gaat zaterdag op bezoek in de arena van Borussia Dortmund op de 30ste speeldag van de Bundesliga. De hoofdstedelingen rekenen als underdog opnieuw op hun rechterwinger Dodi Lukebakio om

Perugia dei miracoli: provincieclub Perugia eindigt ongeslagen seizoen zonder titel

Het seizoen 1978-1979 staat in gouden letters neergeschreven in de geschiedenis van het calcio. Dat seizoen verbijsterde het nietige Perugia de voetbalwereld door een heel seizoen lang ongeslagen te b

One day, one goal: de wereldgoal van Philippe Mexès tegen Anderlecht

Philippe Mexès zal die Champions League-avond op 21 november 2012 in Anderlecht niet snel vergeten. De Franse verdediger scoorde toen wellicht zijn mooiste doelpunt ooit. Op de sociale media komt de o

Nice to meet u ... Jadon Sancho

Na zijn hattrick tegen Paderborn en zijn eerbetoon aan de overleden George Floyd afgelopen weekend is Jadon Sancho nog meer dan voorheen de talk of the town in de voetbalwereld. De Britse voetbalsensa

Deze iconische sportgebaren ondersteunen de strijd tegen discriminatie

Na de dood van de Afro-Amerikaan George Floyd, die geweldadig om het leven werd gebracht door een blanke politieagent in Minneapolis, staan de Verenigde Staten in rep en roer. Het lokte afgelopen week

One day, one goal: de raket van Benjamin Pavard bevrijdt Frankrijk

Net geen twee jaar geleden vestigde Benjamin Pavard definitief zijn naam door een magistraal doelpunt te scoren in de achtste finales van het WK in Rusland. Een keerpunt in het toernooi voor de Franse

Mythische Kop verschaft Anfield aura van onoverwinnelijkheid

De mythische voetbaltempel Anfield ademt voetbal. Onder impuls van de steeds passionele en rumoerige Kop worden de bezoekers van meet af aan bij de keel gegrepen. Maar The Reds zijn niet altijd de vas

Focus op films, series & tv

Dit moet je dit weekend zeker gezien hebben

Jawel, daar is het weekend weer. Nu er wolkensluiers en buien voorspelt worden voor het weekend is het misschien hét moment om enkele boeiende films of series op tv mee te pikken. Proximus Pickx selec

Cannes maakt officiële selectie bekend voor geschrapte filmfestival

Door het coronavirus werd het filmfestival van Cannes van de agenda geschrapt, maar de organisatie wil de beste films van dit jaar toch op één of andere manier in de bloemetjes zetten. Daarom komt het

"Mijn gaydar is kapot": de beste quotes uit 'First Dates'

Het internationale succesprogramma 'First Dates' heeft ondertussen ook Vlaanderen in zijn greep. Opnieuw maakten 8 singles hun opwachting, met geslaagde en iets minder geslaagde hofmakerij tot gevolg.

Beleef filmische vakantievibes met de mooiste filmlocaties uit ‘Game Of Thrones’

De zomer is in aantocht, en deze week kregen we groen licht om vanaf 15 juni weer naar het buitenland te reizen. Wij pakken onze koffers al, maar niet voordat we enkele mooie reisbestemmingen opgezoch

Deze hiphoppeuter steelt de show: bekijk de grappigste virale filmpjes van het moment!

Het einde van deze verdomde lockdown is zo stilaan in zicht, maar de laatste loodjes wegen het zwaarst. De virtuele uitlaatklep van de wereld levert een constante stroom aan komisch beeldmateriaal waa

Ontluisterend racisme: deze films stemmen tot nadenken

Na de dood van de Afro-Amerikaan George Floyd bij zijn arrestatie in Minneapolis door politiegeweld is in de hele Verenigde Staten protest uitgebroken tegen racisme. Dat racisme diepgeworteld is in Am

Maak kennis met de nieuwste tienersuperhelden: ‘Teen Titans Go!’

Zeg hallo tegen Robin, Cyborg, Starfire, Raven en Beastboy: jouw trouwe DC-superhelden maar dan in hun tienerjaren. Samen bestrijden deze vijf vrienden hun ergste vijanden en leren ze wat het betekent

VIER strikt Peter Van de Veire voor vernieuwde versie van 'Het Rad van Fortuin'

Goed nieuws voor de fans van 'Het Rad van Fortuin'. VIER heeft de terugkeer van het programma aangekondigd, met Peter Van de Veire als nieuwe presentator. 'Het Rad', zoals het vanaf heden door het lev

De 5 beste films van Angelina Jolie

Angelina Jolie wordt 45 en ter ere van haar verjaardag maakte Proximus Pickx voor jou een kleine selectie van haar beste films. 

Deze onnavolgbare Vlaamse sketchprogramma's trainden onze lachspieren

Vanavond is het weer schuddebuiken voor de buis met ‘Wat Als’ op VTM, de komische sketchshow van productiehuis Shelter die bekroond werd met een Emmy. Vlaanderen heeft een rijke traditie wat sketchsho

Aftellen naar het vierde seizoen van '13 Reasons Why' op 5 juni!

Sinds augustus 2019 was het aftellen, en nu is het eindelijk zover: het vierde seizoen van de Netflix-sensatie ‘13 Reasons Why’ gaat op 5 juni in première op het streamingplatform. Als de lijn van de

Brainfood in coronatijden: verken je diepste innerlijke zelf met spiritualiteit op je scherm

Spiritualiteit om je geest te verbreden, je innerlijk bewustzijn aan te wakkeren of gewoon tot de diepste innerlijke rust te komen: zweef in hogere sferen met deze vijf films/series – of blijf netjes

Nieuws van het esports-front

Epic Games schrapt zijn WK Fortnite

Een teleurstelling voor de fans en een nieuwe klap voor esports: geconfronteerd met de gezondheidsbeperkingen besloot de speluitgever van Fortnite het WK eenvoudigweg te annuleren. Het is een nieuwe d

Red Bull Solo Q: het League of Legends 1vs1-toernooi is terug!

Red Bull heeft de terugkeer van zijn grote internationale circuit op League of Legends aangekondigd. Wie kroont er zich tot 1v1-kampioen? De competitie van de energiedrankproducent keert terug onder e

NumberOne: Apologis verslaat TheDice, Epsilon boekt eerste overwinning

Tussen verrassingen en bevestigingen door heeft de nieuwe speeldag van het NumberOne-circuit op Counter Strike: Global Offensive ons opnieuw heel wat spektakel aangeboden. © LouvardGame Speeldag vijf

Belgian League: Sector One en Anderlecht beginnen aan Summer Split met 6 op 6

De Belgian League op League of Legends is terug! Op deze eerste maandag van de competitie namen Sector One en Anderlecht al afstand van de rest. Afgelopen maandag is League of Legends terug van weggew

Esportskalender: juni

Elke maand vindt u dankzij Proximus Pickx de kalender met Belgische en internationale esportsevenementen die u niet mag missen! De maand juni wordt gekenmerkt door continuïteit en play-offs. Voor de

Proximus ePro League Play-offs: speeldag 2

De tweede van drie speeldagen staat voor de deur en sommige spelers kunnen zich al geen nederlaag meer veroorloven. Andere spelers kunnen zich dan weer nu al plaatsen voor de volgende ronde.Abdullah W

Proximus ePro League Play-offs: speeldag 1

De zes amateurspelers zijn bekend, de 10 profspelers zijn er klaar voor; de eindfase van de competitie kan eindelijk beginnen. Ook de poules zijn verdeeld en die beloven erg spannend te worden.In poul

G2 Esports European Brawl II: de Belgen blijven verbazen op Valorant

Sinds de komst van de game Valorant blijven verschillende Belgen zich onderscheiden op het internationale toneel. Dit was opnieuw het geval tijdens de European Brawl II, georganiseerd door de organisa

Belg Nivera is Frans kampioen op CSGO

Nivera, de jonge Belgische profspeler is met Team Heretics Frans kampioen geworden op Counter-Strike tijdens het ECN. Na een quasi perfect seizoen (13 overwinningen tegenover één nederlaag in dit seiz

Rainbow 6 Benelux League: mCon en uX gaming strijden om het laatste kwalificatieticket

Naarmate het einde van de groepsfase nadert, kennen meer en meer ploegen hun verdict. Terwijl drie teams nu al zeker zijn van de play-offs, zijn drie andere reeds uitgeschakeld. Een van de kleine nieu

NumberOne CSGO: Lamif en TheDice blijven aan de leiding, Clear veegt de nul weg

Terwijl Lamif en TheDice ongeslagen aan de top van het Legend Stage-klassement blijven, heeft Clear zijn eerste puntje beet in deze competitie op Counter Strike: Global Offensive. Naarmate de weken vo

Top 5 wedstrijden Regular Season van de Proximus ePro league

Het reguliere seizoen zit erop en we bleven zeker niet op onze honger zitten. In totaal hebben we 120 wedstrijden gezien. Wedstrijden die spannend waren, leuk om volgen en waarin vaak ook mooie doelpu

Top

Kinderslot geactiveerd

Voer uw pincode in om kinderslot gedurende 10 minuten uit te schakelen.

De pincode die je ingaf is niet correct. Probeer opnieuw.

Je pincode vergeten? Bel 0800 99 696

Hulp?

Het kinderslot is uitgeschakeld gedurende 10 minuten.