Praise be: The Handmaid’s Tale is terug!

Series | Topserie ‘The Handmaid’s Tale’ is terug voor een tweede seizoen! Exclusief in de Movies & Series Pass van Proximus TV, vanaf zaterdag 28 april. Blessed day.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Als er nu één serie was die vorig jaar potten brak, was het wel ‘The Handmaid’s Tale’. Het eerste seizoen werd alom geprezen en kaapte in 2017 maar liefst vijf Emmy’s en twee Golden Globes weg. Helemaal terecht overigens.

Een verhaal van Margaret Atwood

‘The Handmaid’s Tale’ is een dystopische serie, gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Margaret Atwood. De serie volgt de hallucinante gebeurtenissen in de Republiek Gilead, tot voor kort de Verenigde Staten van Amerika.

We zien het verhaal door de ogen van de dienstmaagd of handmaid Offred (Elizabeth Moss), een vrouw die vruchtbaar is en om die reden wordt toegewezen aan het huishouden van een van de leiders van het regime.

Lees hier ons dossier over het eerste seizoen, dat meeslepend was van begin tot eind en afsloot af met een spannende scène. En veel vragen. Offred werd opgehaald en weggevoerd in een busje, maar was dat nu een goede zaak of niet? Gaat ze in seizoen 2 betere tijden tegemoet, of ziet de toekomst er nog steeds donker uit? Of wordt het - zo mogelijk - nog donkerder?

Heb je het eerste seizoen nog niet gezien? Met de Movies & Series Pass van Proximus TV kun je naar hartenlust bingewatchen, zodat je helemaal mee bent voor het vervolg.

Trailer

De trailer van het tweede seizoen belooft opnieuw prachtige en ijzingwekkende beelden, een meeslepend verhaal en een beklemmende sfeer:



In de aanloop naar het tweede seizoen liet hoofdrolspeelster Elizabeth Moss zich ontvallen dat de fans nooit kunnen raden hoe de eerste aflevering van het nieuwe seizoen zal openen. En inderdaad, de vragen zullen door je hoofd spoken. En de rillingen lopen over je rug.

In het tweede seizoen vecht Offred voor haar vrijheid en die van haar ongeboren kind, en krijgen we meer te zien van het leven in de koloniën, de angstaanjagende plaats die we in het eerste seizoen niet te zien kregen, maar die wel al ter sprake kwam. Het is de plek waar onvruchtbare vrouwen en tegenstanders van het regime heen worden gestuurd om toxisch afval op te ruimen.

In de loop van het eerste seizoen zie je hoe Offred van verdwaasd en gescholt naar rebels gaat, en die eigenschap zal volgens showrunner Bruce Miller blijven. We horen het graag! Nolite te bastardes carborundorum, June! Laat je niet klein krijgen door die smeerlappen.

Wie doet er mee?

Wat de cast betreft, liet showrunner Bruce Miller al doorschemeren dat bijna alle personages met een betekenisvolle rol in het eerste seizoen ook nu weer hun opwachting zullen maken.

Oude bekenden

Elizabeth Moss komt uiteraard terug als Offred, en Alexis Bledel maakt een onverhoopte comeback als Ofglen (echte naam: Emily). In het tweede seizoen krijg je aan de hand van flashbacks bovendien meer van haar achtergrondverhaal te zien.

Ook enkele andere handmaids, zoals de tragische Janine (Madeline Brewer) – die van een vreselijk lot gespaard werd op het einde van het eerste seizoen – zullen ongetwijfeld hun opwachting weer maken.

Hetzelfde geldt voor Tante Lydia ( voortreffelijk gespeeld door Ann Dowd). Die vrouw is als onkruid en vergaat dus niet. Er wordt zelfs gefluisterd dat we eveneens meer te weten zullen komen over de achtergrond van Tante Lydia. Volgens Miller is zij alleszins “een van de fascinerendste personages”.

Ook voor Nick (Max Minghella), de vader van Offreds baby, is er zo goed als zeker weer een degelijke rol weggelegd. Op het einde van het eerste seizoen gaf hij aan Offred te verstaan dat ze hem kon vertrouwen. Maar is dat wel zo? Hij blijft natuurlijk wel een spion van het regime, baby of niet.

Hoe groot de rol is voor Commandant Waterford (Joseph Fiennes) en zijn vrouw Serena Joy (Yvonne Strahovski) is nog niet bekend. Het lijkt ons niet waarschijnlijk dat Offred weer in hun huishouden wordt opgenomen, maar Miller liet al verstaan dat seizoen 2 “interessante plannen” heeft voor de Waterfords.

Wie zeker terugkeren, zijn Offreds echtgenoot Luke (OT Fagbenle) en haar beste vriendin Moira (Samira Wiley). Gaan zij hun krachten bundelen om Offred en dochter Hannah (Jordana Blake) uit Gilead weg te halen?

Nieuwe gezichten

Er zijn ook een paar nieuwe aanvullingen op de cast.

Zo zou Cherry Jones (bekend als President Allison Taylor in ‘24’) in het tweede seizoen haar opwachting maken als Offreds moeder Holly. In het eerste seizoen was ze niet te zien, hoewel ze in het boek wel degelijk aanwezig is. Daar komt nu dus verandering in.

Bradley Whitford (‘The West Wing’, ‘Get Out’) kruipt dit seizoen in de huid van Joseph Lawrence, de architect van Gileads economie. Hij wordt beschreven als nors, intelligent en in het bezit van een vreemd gevoel voor humor. De aan hem toegewezen handmaid kan maar beter op haar tellen passen.

Andere nieuwkomers zijn Clea Duvall (‘Veep’) – in de rol van Ofglens vrouw Sylvia – en Oscar-winnares Marisa Tomei. Beiden zijn evenwel slechts te zien in één aflevering.

Uitgebreide setting

Waar het verhaal heengaat, is een grote vraag. De roman van Margaret Atwood en het eerste seizoen van de serie eindigen op dezelfde manier. De nieuwe afleveringen vertellen dus een volledig nieuw deel in het verhaal. Margaret Atwood zat mee aan de schrijftafel voor het tweede seizoen en werd fel betrokken bij de nieuwe verhaallijn.

Met Moira en Ofglen die beiden terugkeren in het tweede seizoen, en Offred die niet van plan lijkt zich bij haar lot neer te leggen, lijkt het aannemelijk dat het verzet tegen het regime niet zal stilvallen.

Zoals gezegd, krijgen we in de nieuwe afleveringen ook meer informatie over de vreselijke koloniën, waar dissidente dames naartoe worden gestuurd om gevaarlijk afval te ruimen onder het toeziende oog van bewakers.

Ook het lot van andere landen komt aan bod. In het eerste seizoen kregen we al een glimp van het leven in Canada en Mexico, maar nu werpen we naar verluidt ook een blik op andere landen. De trailer en de beelden die al zijn vrijgegeven, maken in ieder geval duidelijk dat de toekomst er donker en grimmig uitziet in Gilead.

Ready, set … go!

Niet alleen de setting, ook de lengte van het seizoen is uitgebreid. Waar het eerste seizoen tien afleveringen telt, mag je je deze keer klaarmaken voor dertien afleveringen. Goed nieuws, vinden wij!

De fans kunnen nu echt aftellen. Het tweede seizoen van ‘The Handmaid’s Tale’ kun je vanaf zaterdag 28 april bekijken met de Movies & Series Pass van Proximus TV.

De Movies & Series Pass van Proximus TV is goed voor onbeperkt film- en serieplezier voor slechts 9,95 euro per maand. Abonneer je via kanaal 13 van Proximus TV.

Tip: voor Tuttimus-klanten is de Movies & Series Pass inbegrepen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top