De meest trashy reality-tv

Films | In 1997 ontdekte de kijker, met de lancering van Big Brother op de Nederlandse zender Veronica, het concept reality-tv. Twintig jaar later is dit concept sterk geëvolueerd en worden de programma's, in de strijd om de kijkcijfers, alsmaar choquerender. Een bloemlezing.

Door MediaForta

Deel dit nieuws

In 1997 ontdekte de kijker, met de lancering van Big Brother op de Nederlandse zender Veronica, het concept reality-tv. Twintig jaar later is dit concept sterk geëvolueerd en worden de programma's, in de strijd om de kijkcijfers, alsmaar choquerender. Een bloemlezing.

Born in the Wild

De zwangerschap volgen van enkele vrouwen die op het punt staan te bevallen, daar is in principe niks mis mee. Behalve dat deze mama's in spe ervoor gekozen hebben om onder het oog van de camera's midden in de natuur te bevallen, zonder medische hulp. Dit programma op de Amerikaanse zender LifeTime lokte zoveel polemiek uit dat het na een seizoen van zes afleveringen al stopgezet werd.

I Want a Famous Face

Fan zijn kan leiden tot buitenissige ideeën... Deze show werd in 2004 en 2005 uitgezonden op MTV en volgde de plastischchirurgische ingrepen van twaalf groupies die eruit wilden zien als hun idool. Dit programma zoomde in op hun pijn en teleurstelling en beweerde ook de keerzijde van de medaille te willen tonen van onder het mes gaan.

Spuiten en Slikken

Journalist, een risicoberoepIn dit reality-tv-programma proberen twee verslaggevers vaak live een nieuw drug of onbekende seksuele handeling uit. Spuiten en Slikken wordt uitgezonden op jongerenzender BNN en is al aan zijn 23ste seizoen toe!

Interviews Before Execution

Dit Chinese programma deed menig maag omdraaien. Zoals de naam aangeeft, kregen terdoodveroordeelden enkele uren voor hun executie het woord. Deze show werd tussen 2006 en 2012 uitgezonden op Henan Legal Channel en interviewde 226 mensen, met pieken in de kijkcijfers tot 40 miljoen!

Orgasm Wars

Japan staat vooral bekend om zijn geschifte televisiespelletjes. Het is dan ook geen verrassing dat dit land met een uiterst gênant reality-tv-programma op de proppen kwam. Hier verwent een homo een hetero voor de camera. Het doel? Kijken of hij live op tv een orgasme bereikt.

Parovi

Een voormalige oorlogsmisdadiger, ex-televisiesterren, prostituees, drugdealers vermomd als hooligans. Een groep van vrijgezellen die worden opgesloten en onder het oog van de camera in de kaart spelen van de goed geoliede mechanismen van de reality-tv: flirten, ruzies, striptease, schuine moppen... Het enige verschil is dat dit programma nooit stopt. Om uit Parovi te stappen, moeten de deelnemers € 20.000 aan de productie betalen. Alles wordt 18 uur per dag uitgezonden op de Servische zender Happy TV.

Mission

Mission werd in 2013 uitgezonden op Rai Uno en is een erg controversiële realityshow die in primetime een beeld van de situatie schetst in de vluchtelingenkampen van Jordanië, Mali, Republiek Congo en Ecuador. Sterren uit de showbizz komen er het dagelijkse leven meemaken. Door de kritiek zouden de producers besloten hebben om er, in plaats van een reality-tv-programma, een docufictie van te maken.

Sex Box

Na een eerste seizoen in 2013 kwam Sex Box in 2016 terug op het Britse Channel 4. Het concept is eenvoudig: een doos op een tv-platform en een stel dat hierin de liefde bedrijft. Zodra hun nummertje erop zit, ontmoeten de partners de presentator om hun verhaal te delen, vragen te beantwoorden over hun seksleven enz. Soms kende het koppel in kwestie elkaar nog niet voor de uitzending en soms zijn het mensen die al jarenlang bevriend zijn. Voyeurisme zonder grenzen.

Game2: Winter

Van dit overlevingsspel kunnen we op z'n minst zeggen dat Rusland erg grof te werk gaat. Dertig kandidaten moeten gedurende negen maanden alleen zien te overleven in extreme omstandigheden. De winnaar krijgt 1,6 miljoen dollar. Te midden van wolven, beren en vooral de andere kandidaten geldt één regel: alles mag. Om het met de woorden van de productie te zeggen: "vechten, alcohol, moord, verkrachting, roken, alles." De eerste aflevering verschijnt in juni op de buis.

Blind Getrouwd

Deze realityshow op VTM volgt gedurende vijf weken drie koppels die elkaar niet kennen en voor de camera hun jawoord geven voor de wet. De toekomstige gehuwden ontmoeten elkaar op hun trouwdag en moeten daarna tijdens de rest van de reeks beslissen of ze samenblijven of niet.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top