De wervelende actie van Doctor Strange

Films | De nieuwste superheld uit het Marvel universum is een atypische held: een briljante maar arrogante neurochirurg die na een zware crash op zoek gaat naar genezing in het mysterieuze Kamar-Taj. Hier ontdekt hij de geheimen van een verborgen wereld vol mystiek en verschillende dimensies. Strange staat voor de keuze: terugkeren naar zijn bestaan vol welvaart of alles achter zich laten en de wereld verdedigen tegen duistere krachten.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De nieuwste superheld uit het Marvel universum is een atypische held: een briljante maar arrogante neurochirurg die na een zware crash op zoek gaat naar genezing in het mysterieuze Kamar-Taj. Hier ontdekt hij de geheimen van een verborgen wereld vol mystiek en verschillende dimensies. Strange staat voor de keuze: terugkeren naar zijn bestaan vol welvaart of alles achter zich laten en de wereld verdedigen tegen duistere krachten.

Doctor Strange is vanaf nu beschikbaar in de op aanvraag-catalogus van Proximus TV.

Doctor Strange haalt jouw boekenkast overhoop: win een collectie Marvel strips!

Benedict Cumberbatch als Doctor Strange

Wanneer Doctor Strange zijn handen niet meer kan gebruiken na een auto-ongeval gaat hij wanhopig op zoek naar een oplossing. Zo komt hij uiteindelijk in Nepal terecht in de enclave van Kamar-Taj. De dokter leert er nieuwe magische krachten kennen en blijkt een snelle leerling. Maar om de aarde te redden tegen duistere krachten moet hij de regels breken met de hulp van het machtige Eye of Agamotto…

Doctor Strange wordt vertolkt door de onvolprezen Brit Benedict Cumberbatch, Oscargenomineerd voor zijn rol in The Imitation Game. Voor deze rol vond hij de perfecte mix tussen ego, emotie en groeiende levenswijsheid.

Tilda Swinton als The Ancient One

In de strips van Doctor Strange is The Ancient One een bebaarde grijze eminentie, in de film koos regisseur Scott Derrickson voor een kaalgeschoren Tilda Swinton als de mentor van Doctor Strange. The Ancient One leidt iedereen op binnen Kamar-Taj en jaagt op verraders. De arrogantie van Doctor Strange doet haar denken aan Kaecilius, een ex-leerling die koos voor het duistere pad. Maar is zij wel zo zuiver op de graat?

Tilda Swinton won een Oscar als beste actrice in een bijrol voor Michael Clayton. Ze is ook bekend voor haar rol in de Chronicles of Narnia.

Mads Mikkelsen als Kaecilius

Wat is een superheldenfilm zonder een schurk? Kaecilius is een getormenteerd man die na het verlies van zijn geliefden in Kamar-Taj terecht kwam, maar The Ancient One de rug toekeerde. Hij steelt een aantal geheime pagina’s uit de bibliotheek met de bedoeling om Dormammu, de machtige tovenaar uit de duistere dimensie, op te roepen.

De Deense acteur Mads Mikkelsen is bekend voor zijn rollen in Casino Royale, Rogue One en de serie Hannibal.

Chiwetel Ejiofor als Karl Mordo

In Kamar-Taj wordt Strange opgevangen door de magiër Karl Mordo. Er onstaat al gauw een wederzijds respect tussen beiden en samen proberen ze de drie heiligdommen die de aarde beschermen te verdedigen. Maar door het gedrag van The Ancient One komen er barstjes in hun relatie. Gesneden koek voor een eventuele sequel!

Mordo wordt vertolkt door Chiwetel Ejofor, Oscargenomineerd voor zijn rol in 12 Years a Slave.

Andere rollen

Rachel McAdams speelt Christine Palmer, een collega van Doctor Strange en zijn voormalige geliefde. Zij probeert hem te helpen om zijn menselijkheid te bewaren.

Benedict Wong zorgt als magiër Wong voor de komische noot. Hij moet de meest waardevolle relieken en boeken van Kamar-Taj verdedigen.

Special effects

Niet alleen het verhaal van Doctor Strange is verfrissend, visueel is de film behoorlijk spectaculair. Regisseur Scott Derrickson liet zich duidelijk inspireren door Christopher Nolan met de gebouwendraaikolken uit Inception en kloosterscènes uit Batman Begins. Het leverde een terechte Oscarnominatie op voor beste special effects! Daarnaast slaagde Derrickson er ook in een onheilspellende sfeer te creëren die je zelden in superheldenfilms ziet.

Het Marvel universum

Het leidt weinig twijfel dat het verhaal van Doctor Strange nog een staartje zal krijgen binnen het Marvel universum. Zo duikt Thor, een van de Avengers, op het einde van de film plots op met de vraag om hulp van Doctor Strange. Zijn we vertrokken voor een nieuwe successerie?

Dit zijn de meest spraakmakende helden uit het universum van Marvel.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top