De populairste Disney-prinsessen

Films | De Disney-prinsessen blijven immens populair en Kinepolis profiteert van de gelegenheid om af en toe een van deze koninklijke dames in de kijker te zetten: "Disney Princess at the Movies".

Door Pickx

Deel dit nieuws

De vijf populairste Disney-prinsessen

Vorig jaar werd ‘De Kleine Zeemeermin’ in een online poll uitgeroepen tot een van de populairste Disney-prinsessenfilms. Reden voor Kinepolis om Ariel eens extra in de kijker te zetten en ‘De Kleine Zeemeermin’ in het kader van ‘Disney Princess at the Movies’ opnieuw eenmalig te vertonen.

Op 18 september is het zo ver. Fans van Disney en Ariël kunnen deze mooie film zondagochtend in het Nederlands gaan bekijken in Kinepolis Antwerpen, Brugge, Gent, Hasselt en Brussel. Voor meer info en tickets kun je hier terecht.

Wist je trouwens dat ‘The Little Mermaid’, die in 1989 uitkwam, niet alleen ruim 211 miljoen dollar opbracht, maar ook twee Oscars in de wacht sleepte? De film won in de categorieën ‘Beste Originele Muziek’ en ‘Beste Originele Song’ (‘Under The Sea’).

Official Disney Princess

Wist je dat ‘Disney Princess’ de officiële titel is van elf prinsessen uit de Disney-films? De huidige line-up bevat Jasmine, Ariël, Rapunzel, Tiana, Belle, Merida, Assepoester, Pocahontas, Aurora (Doornroosje), Mulan en Sneeuwwitje.

Sommige dames werden geboren als ‘royals’ (bv. Doornroosje), sommige trouwden met een koning of prins (bv. Assepoester). Mulan is de enige Disney Princess die eigenlijk geen prinses is.

Opvallend: Elsa en Anna uit Frozen hebben de officiële titel van Disney Princess nog niet gekregen. Fans verwachten dat Disney beide dames uiteindelijk toch hun titel zal geven...

Een tijd geleden werd via een anonieme poll gepolst naar de favoriete prinsessen van de Disney-fans. Wij zetten de top vijf even voor je op een rijtje. Handig voor wie de kinderen blij wil maken met een middagje film…

De populairste: Assepoester

Assepoester is een Disney-prinsessen van het eerste uur. De film kwam uit in 1950!

Assepoester zou negentien jaar oud zijn. Veel meisjes vinden haar de liefste van alle prinsessen. Ze is vriendelijk voor iedereen en klaagt nooit (hoewel ze daar best redenen voor heeft). Bovendien zingt ze met muizen én heeft ze een goede fee aan haar zijde. Voeg daarbij nog haar prachtige jurk en hop, daar zijn de redenen voor Assepoesters eerste plaats op de lijst.

Walt Disney vertelde ooit aan Ilene Woods, de actrice die haar stem gaf aan Cinderella, dat Assepoester zijn favoriete prinses was. En de scène waarin Assepoester van een eenvoudig meisje met een oude jurk in een prinses verandert, zou een van zijn favoriete stukjes animatie zijn geweest.

Disney kwam in 2015 met een nieuwe, live-action versie van Assepoester, met Lily James als Cinderella, Cate Blanchett als de boze stiefmoeder, Richard Madden als de prins en Helena Bonham-Carter als de fee. Dat zag er zo uit:


Elsa

Anna en Elsa zijn twee hoofdpersonages uit Disney’s animatiefilm ‘Frozen’ (2013). De twee zijn nog niet officieel gekroond tot Disney Princess, maar de verwachting is dat dit nog zal gebeuren. Anna zou de twaalfde officiële prinses worden en haar oudere zus Elsa – de Sneeuwkoningin – de dertiende. Disney heeft dit nog niet bevestigd, het is dus afwachten of het ook zal gebeuren.

Toch kwam Elsa in de poll uit de bus als de op een na populairste Disney-prinses. Volgens Time Magazine was Elsa in 2014 de prinses die het meeste geld opbracht op Ebay, onder meer met de verkoop van poppen.

‘Frozen’ won eveneens twee Oscars, in de categorieën ‘Beste animatiefilm’ en ‘Beste originele song’ (‘Let it Go’).
Opvallend: Elsa is een van de weinige prinsessen die niet eindigt aan de arm van een prins.

Fans van deze film mogen 20 november alvast noteren op de kalender, want dan is bij Kinepolis Elsa de eregast tijdens 'Disney Princess at the Movies'.

Aurora

De naam Aurora zegt je misschien niet meteen iets, maar deze prinses speelt de hoofdrol in ‘Doornroosje’ en wordt ook wel ‘de schone slaapster’ genoemd.

Aurora is lief, elegant een beetje verlegen. Ze is zestien jaar, heeft blonde haren en violetkleurige ogen. Ze is de minst spraakzame prinses van allemaal: de dialogen van Aurora waren beperkt tot achttien regels, en ze was ook maar achttien minuten te zien in de film. Ook deze prinses gaat al een tijdje mee: de film kwam uit in 1959. Aurora was de derde Disney-prinses.

Ariël

Een van de bekendste Disney-prinsessen is Ariël, de enige prinses die niet als mens geboren werd. Deze film kwam uit in 1989 en Ariël was het vierde personage dat de officële titel van Disney Princess kreeg toebedeeld.

Deze prinses is niet alleen maar zacht en lief en aardig. Ariel is een onafhankelijke en vastberaden jonge zeemeermin. Ze brengt haar dagen zingend, dagdromend en vol avonturen door, tot ze verliefd wordt op een mens, Erik. Voor haar ware liefde riskeert ze alles.

Disney gebruikt onder meer het gezicht van de actrice Alyssa Milano als inspiratie voor de look van Ariël. Om zo weinig mogelijk gelijkenissen te hebben met de film ‘Splash’ (1984), waarin de blonde actrice Daryl Hannah een zeemeermin speelt, kreeg Ariël rood haar. Een andere reden om voor rood te kiezen: het was gemakkelijker en mooier om donkerder tinten rood te creëren voor scènes waarin Ariël op donkere of schaduwrijke plaatsen vertoefde. Veel van Ariëls maniertjes zijn geïnspireerd op het live-action model van het personage.

Belle

De top vijf wordt afgesloten met Belle, uit de animatiefilm ‘Belle en het beest’. De originele film kwam uit in 1991.
Belle is een heel mooie prinses, met bruine haren en – tijdens haar eerste dans met het Beest – een goudgele jurk. Ze was de eerste Disney-prinses met lichtbruine ogen. De zeventienjarige prinses is bovendien erg intelligent.

Om Belle elegant te laten bewegen, bestuurden de makers de bewegingen van ballerina’s. Om haar extra te doen opvallen, draagt Belle specifieke kleuren op bepaalde momenten in de film. Zo is ze de enige die in de stad blauw draagt, terwijl de andere mensen eerder aardkleuren dragen, zoals rood, groen, oranje en bruin.

In 2017 komt er overigens een nieuwe live-action versie van ‘Beauty and the Beast’ uit, met Emma Watson als Belle en Dan Stevens als Beest. Verder spelen onder meer ook Ewan McGregor, Emma Thompson, Stanley Tucci en Kevin Kline mee.
De teasertrailer ziet er alvast veelbelovend uit:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top