Oscar-voorspellingen 2017: deze films mikken op een nominatie!

Ze worden pas uitgereikt in februari, maar het is niet te vroeg voor wat Oscar-voorspellingen. Wij snuisterden eens rond en maakten een lijstje van de kanshebbers. Deze films mikken op een Oscar-nominatie!
Oscar-voorspellingen 2017: deze films mikken op een nominatie!

De 89e editie van de Oscars zal plaatsvinden op 26 februari 2017 in het Dolby Theatre in Los Angeles. Nog net te ver weg om al te gaan aftellen. Maar met Sundance en Cannes achter de rug en de najaarsfestivals die nu op het programma staan, is het zeker niet te vroeg voor een paar voorspellingen.

De films die mikken op de felbegeerde gouden beeldjes werden ofwel uitgebracht in de aanloop naar eerdere festivals, ofwel krijgen ze hun release dit najaar. Netjes op tijd om genomineerd te worden voor een Oscar.

Wij snuisterden eens rond en maakten een lijstje van kanshebbers!

La La Land

La La Land © Isopix

Een grote kanshebber voor de Oscars 2017 is La La Land, een musical van de jonge Amerikaanse regisseur Damien Chazelle, met hoofdrollen voor Emma Stone en Ryan Gosling.

Zij speelt een beginnende actrice, hij een pretentieuze jazzmuzikant. Ze worden verliefd op elkaar, maar met het succes in hun carrières nemen ook de spanningen in hun relatie toe.

Waarom zijn de verwachtingen zo hoog gespannen?
Vorig jaar won Chazelle drie Oscars met zijn tweede langspeler. Whiplash, een kleine film over een jazzdrummer en zijn tirannieke docent brak eerst potten tijdens de filmfestivals van Sundance en Cannes en ging daarna lopen met drie Oscars. La La Land was dit jaar de opener van het Filmfestival van Venetië. De vorige edities van dat festival bleken een lanceerplatform voor de Oscars te zijn. Onder meer Birdman en Gravity begonnen hun trofeeëntocht in Venetië.

The Birth of a Nation

The Birth of a Nation © Isopix

The Birth of a Nation is het regiedebuut van acteur Nate Parker. Het is een epos over een van de belangrijkste slavenopstanden van de Amerikaanse geschiedenis: in 1831 wierp Nat Turner zich op als leider van een opstand in Southampton County, Virginia.

De film is een passieproject van Nate Parker, die zijn acteercarrière er gedurende twee jaar voor on hold zette. Parker schreef mee aan het script voor de film, zorgde voor de financiering, regisseerde de film en nam de hoofdrol voor zijn rekening.

Met succes, want The Birth of a Nation kreeg sterke reviews en een staande ovatie tijdens de filmfestivals van Toronto en Sundance, waar hij ook nog eens ging lopen met de twee belangrijkste awards: de publieksprijs en de juryprijs voor de beste film van het festival.

We kunnen rustig stellen dat deze film nu ook in de race zit voor een Oscar. Niet alleen is de Academy tuk op waargebeurde verhalen (zie Spotlight, Argo en 12 Years a Slave), ook de #OscarsSoWhite-controverse van vorig jaar kan de film wel eens een duwtje in de rug geven.

Filmstudio Fox Searchlight betaalde 17,5 miljoen dollar voor de rechten op de wereldwijde distributie, een record in de geschiedenis van Sundance. Leuk detail: de twee vorige winnaars van de Oscars waren beide van deze filmstudio.

Manchester by the Sea

Manchester by the Sea © Isopix

Ook een succes op de filmfestivals van Sundance en Toronto is Manchester by the Sea, een familiedrama van de bekroonde schrijver-regisseur Kenneth Lonergan.

We zien een schitterende Casey Affleck in de rol van Lee Chandler. Na de dood van zijn broer Joe keert hij terug naar zijn geboorteplaats, Manchester by the Sea, waar hij verneemt dat hij de voogd is van zijn vijftienjarige neef Patrick. Een taak die hij met de nodige tegenzin opneemt…

Lonergan krijgt veel lovende kritieken voor zijn film, én hij is ook geen vreemde voor de Academy. Een tiental jaar geleden kreeg zijn You Can Count On Me twee Oscar-nominaties. Manchester by the Sea krijgt bovendien extra star power door zijn producer, Matt Damon. Ook de cast telt de nodige grote namen: Casey Affleck wordt geflankeerd door onder meer Kyle Chandler en Michelle Williams.

Wij gokken op nominaties voor acteurs, schrijvers en regisseur.

Billy Lynn’s Long Halftime Walk

Billy Lynn’s Long Halftime Walk © Isopix

Ang Lee won al tweemaal een Oscar voor ‘Best Director’, maar zijn films kaapten nog nooit het gouden beeldje weg in de categorie ‘Best Picture’. Brokeback Mountain moest de eer laten aan Crash en ‘Life Of Pi aan Argo. Zal het anders lopen met Billy Lynn’s Long Halftime Walk?

De film is gebaseerd op de bekroonde roman van Ben Fountain. Het verhaal wordt verteld vanuit het standpunt van de negentienjarige soldaat Billy Lynn, die samen met zijn squad als een held wordt opgevoerd na een gevecht in Irak. De soldaten krijgen een eresaluut tijdens de halftime van de match. Het contrast tussen de oorlog en de perceptie van Amerika is immens…

“It’s weird being honoured for the worst day in your life”.

Nieuwkomer Joe Alwyn speelt de hoofdrol en is in het goede gezelschap van een hoop sterren: Kristen Stewart, Steve Martin, Vin Diesel, Chris Tucker en Garret Hedlund. Alleen Ang Lee krijgt zoiets klaar.

The Founder

The Founder © Isopix

De laatste twee Oscar-winnaars in de categorie ‘Best Picture’ waren films met Michael Keaton. Dit jaar zijn alle ogen dus gericht op The Founder, met de acteur uit Birdman en Spotlight in de hoofdrol. De regisseur is John Lee Hancock, die in 2009 verrassend werd genomineerd in de categorie ‘Best Picture’ voor zijn film The Blind Side.

The Founder is een biopic over Ray Kroc, de man die van McDonald’s een wereldwijde fastfoodketen maakte en de broers-McDonald intussen een gigantische loer draaide.

Naast Michael Keaton zien we onder meer Laura Dern, Patrick Wilson en Nick Offerman. Volgens de kritieken mogen we iets verwachten in de geest van The Social Network.

Keaton zelf kreeg een Oscar-nominatie voor zijn rol in Birdman. Misschien sleept hij als Ray Kroc het felbegeerde beeldje wel in de wacht.

Silence

Silence © Isopix

Vóór 2000 had Martin Scorsese nog nooit een Oscar gewonnen, en kregen maar drie van zijn films een nominatie in de categorie ‘Best Picture’. In de zestien jaar die volgden, kregen vijf van zijn zes films nominaties in de categorieën ‘Best Picture’ en ‘Best Director’ (alleen Shutter Island niet) en won Scorsese zijn eigen beeldje met The Departed.

Hoewel hij met Silence niet het commerciële succes van The Wolf of Wall Street zal evenaren, blijft Scorsese iemand om rekening mee te houden bij Oscar-voorspellingen.

‘Silence’ is gebaseerd op een roman van Shüsaku Endo en speelt zich af in het Japan van de zeventiende eeuw. De film vertelt het verhaal van twee Portugese priesters (Andrew Garfield en Adam Driver) die vervolging riskeren als ze naar Japan reizen om te zoeken naar een andere priester (Liam Neeson) die zijn geloof verloren is.

Een passieproject voor Scorsese, die er naar verluidt meer dan twintig jaar aan gewerkt heeft. De Academy zal deze film zeker kunnen smaken en hij zal ongetwijfeld in het oog lopen, mede door de sterke cast.

Jackie

Jackie © Isopix

Jackie is het Engelstalige debuut van de Chileense filmmaker Pablo Larraín, die in 2013 een Oscar-nominatie kreeg voor zijn film No. In 2017 brengt hij maar liefst drie films uit: The Club en de biopic Neruda zullen misschien minder scoren op de festivals, maar Jackie zou wel eens een nominatie kunnen binnenhalen.

De film volgt Jackie Kennedy (Natalie Portman) in de dagen die volgen op de moord op John F. Kennedy. Naast Portman zien we ook Greta Gerwig, Billy Crudup, Peter Sarsgaard en John Hurt. Niet slecht! Tijdens het festival van Cannes werden al beelden uit de film getoond en die zouden het publiek met verstomming hebben geslagen.

Benieuwd of Natalie Portman zes jaar na haar eerste Oscar, die ze kreeg voor haar rol in ‘Black Swann’, opnieuw in de prijzen zal vallen.

Sully

Sully © Isopix

De laatste film van Clint Eastwood was een enorm succes: ‘American Sniper’ is de grootste hit in de carrière van de 85-jarige regisseur. De film kreeg maar liefst zes Oscar-nominaties en wist er ook een te verzilveren in de categorie ‘Sound Mixing’.

En dus houden we nu zijn laatste film, Sully, nauwlettend in de gaten. Met Tom Hanks in de hoofdrol vertelt deze film het waargebeurde verhaal van Chesley Sullenberger, de piloot die er in 2009 in slaagde om zijn vliegtuig van US Airways én alle passagiers veilig aan de grond te zetten, door te landen in de Hudsonrivier. Je hoort het publiek nu al bijna juichen.
De film scoort alleszins enorm goed in Amerika en Canada.

Wat eventueel nog roet in Eastwoods eten zou kunnen strooien, zijn recente opmerkingen van de acteur-regisseur ter verdediging van Donald Trump. Afwachten of de Academy er rekening mee zal houden…

Fences

Fences © Paramount Pictures

Denzel Washington won in het verleden al twee Oscars in de categorie ‘Best Actor’, en wordt nu opnieuw genoemd als mogelijke winnaar met Fences, een film die hij regisseert en waarin hij ook zelf meespeelt.

Fences speelt zich af in de jaren ’50 en is gebaseerd op een toneelstuk over de voormalige baseballspeler Troy (Denzel Washington) die worstelt met de rassenkwestie in Amerika. Viola Davis speelt zijn vrouw Rose. Het duo speelde ook samen in de revival van ‘Fences’ op Broadway in 2010. Beiden kregen toen voor hun prestatie een Tony-award.

De film heeft alle ingrediënten van een mooi drama. Levert ‘Fences’ de acteur zijn eerste nominatie als regisseur op? Washington mikte daar in 2007 al eens op met zijn tweede regie The Great Debaters, een film die wel goed ontvangen werd door de pers, maar slechts matig scoorde aan de box office. Ook Viola Davis zou – terecht – wel eens bij de genomineerden kunnen zijn.

Nocturnal Animals

Nocturnal Animals © Isopix

De vorige (en eerste) keer dat mode-ontwerper Tom Ford besloot zich eens aan een film te wagen, levered hij A Single Man af, een prachtig drama dat een Oscar-nominatie betekende voor hoofdrolspeler Colin Firth. Zeven jaar later is Ford terug met zijn tweede film, waarvoor de verwachtingen hooggespannen zijn.

De donkere thriller Nocturnal Animals is gebaseerd op de roman ‘Tony and Susan’ van Austin Wright en gaat over een succesvolle eigenares van een kunstgalerij die achtervolgd wordt door een boek, geschreven door haar ex-man. Een wraakfilm die je van begin tot eind alert zal houden.

De cast is geweldig. We zien klasbak Jake Gyllenhaal aan het werk, maar ook Amy Adams, Michael Shannon, Isla Fisher, Laura Linney en Armie Hammer. De film scoorde goed op de festivals van Venetië en Toronto en krijgt fantastische reviews van recensenten. Afwachten wat de Academy ervan zal vinden, maar wij gokken toch op een nominatie.

Loving

Loving © 2016 Focus Features

Loving is een prachtig drama van schrijver-regisseur Jeff Nichols, gebaseerd op een waargebeurd verhaal en genomineerd voor de Palme d’Or op het Festival van Cannes.

De film vertelt het verhaal van Richard en Mildred Loving (Joel Edgerton en Ruth Negga), een interraciaal koppel dat trouwde en de volgende negen jaar van hun leven moest vechten voor hun recht om samen te leven, als gezin. Hun rechtzaak, Loving vs. de staat Virginia, ging in 1967 tot in de Amerikaanse Supreme Court.

Een mooie film met een sterke cast. Kenners gokken op een nominatie voor de Australische Joel Edgerton en zeker voor de Britse Ruth Negga, die momenteel ook schittert in AMC’s ‘Preacher’.

Hell or High Water

Hell or High Water © Isopix

Ook deze scoorde goed op het Festival van Cannes, met een selectie voor ‘Un Certain Regard’. Helemaal terecht, vinden wij.

Hell or High Water is namelijk een mooie en pakkende film, geschreven door Taylor Sheridan, de scenarist van Sicario. Een sheriff, zeer goed gespeeld door Jeff Bridges, jaagt op twee broers die hun schulden bij de bank proberen af te lossen door kleine filialen van diezelfde bank te overvallen.

Regisseur David Mackenzie levert hiermee mooi werk, en ook de cast is dik in orde. In de hoofdrollen zien we naast Jeff Bridges ook Chris Pine en Ben Foster als de broers-overvallers. De soundtrack is van Nick Cave en Warren Ellis.

Zeer de moeite, deze film. Hier en daar wordt gefluisterd dat een Oscar-nominatie er zeker in zit. Benieuwd!

Florence Foster Jenkins

Florence Foster Jenkins © Universal

Deze film zou wel eens de twintigste Oscar-nominatie kunnen betekenen voor Meryl Streep.

Florence Foster Jenkins is een prachtige film van Stephen Frears, over de steenrijke New Yorkse socialite Florence Foster Jenkins (Meryl Streep) die wanhopig een operacarrière najaagt en zich daarbij niet laat hinderen door een gebrek aan talent. Want talent voor zingen, dat heeft ze niet. Nadat ze ontroerd wordt door een concert van sopraan Lily Pons, besluit Florence Foster Jenkins om haar zanglessen te hernemen en recitals te organiseren. Talent kun je niet kopen, maar de illusie ervan blijkbaar wel… want haar man, St. Clair Bayfield (Hugh Grant), doet er alles aan om voor een ‘geschikt’ publiek te zorgen en het leven van zijn vrouw aangenaam te maken.

Deze prachtige dramedy van Stephen Frears is grappig en ontroerend tegelijk. En Meryl Streep en Hugh Grant zijn in topvorm. Wie weet zit daar wel een nominatie in!

Animatiefilms

Animatiefilms © Disney / Pixar

De Academy geeft nu al vijftien jaar awards voor de ‘Beste Animatiefilm’ en Pixar ging al negen keer met de prijzen lopen. Dat belooft niets dan goeds voor Finding Dory (Disney/Pixar), die wordt genoemd als favoriet.

Ook The Red Turtle (Studio Ghibli/Sony Pictures Classics) en Zootropolis (Disney) worden beschouwd als kanshebbers. Hier en daar worden onder meer ook The Little Prince (Netflix) genoemd, Huisdiergeheimen (Illumination/Universal) en Trolls (DreamWorks/Fox).

Buitenlandse inzendingen

Buitenlandse inzendingen © Isopix

De officiële inzendingen voor de categorie ‘Best foreign language film’ druppelen nu binnen van landen over de hele wereld. Vorig jaar waren er 81 inzendingen, dit jaar kunnen landen hun selectie nog indienen tot 3 oktober. Later die maand maakt de Academy bekend welke films aanvaard werden.

Veel landen kiezen voor een film die het goed doet in het filmfestivalcircuit. Finland koos bijvoorbeeld voor The Happiest Day in the Life of Olli Maki, een film die ‘Un Certain Regard’ won in Cannes. Zoals verwacht koos Spanje voor de Cannes-inzending Julieta van Pedro Almodóvar. Duitsland vestigt dan weer zijn hoop op dé favoriet van veel recensenten: Toni Erdmann, een briljante, drie uur durende dramedy die tot verrassing van velen niet werd opgepikt door de jury van Cannes.

België heeft gekozen voor D’Ardennen van beginnend regisseur Robin Pront, met Veerle Baetens en Kevin Janssens. Ons land heeft al 41 keer een inzending gedaan voor de Oscars. Vijf keer kregen we een nominatie, maar een beeldje zat er nog niet in. D’Ardennen werd genomineerd voor tien Ensor-awards.


Nederland trekt naar de Oscars met Tonio van Paula Van der Oest. Nederland heeft 48 inzendingen gedaan, werd zeven keer genomineerd, heeft drie keer gewonnen en werd tweemaal gediskwalificeerd. 'Spoorloos' werd in 1988 gediskwalificeerd omdat er te weinig Nederlands in werd gesproken. Deze regel is intussen aangepast: een film hoeft niet meer volledig gesproken te zijn in de taal van het land van herkomst. De dominerende taal mag alleen niet het Engels zijn. In 2006 werd 'Bluebird' gediskwalificeerd omdat de film al op televisie was geweest voor hij in bioscoop werd vertoond. Dat strookt niet met de reglementen van de Oscars. 

En verder…

En verder… © Isopix

Onze lijst is zeker niet volledig, want ook andere films worden nog genoemd in de voorspellingen.

Moonlight van Barry Jenkins kreeg bijvoorbeeld zijn wereldpremière op het Telluride Film Festival en scoort zeer goed op het Toronto International Film Festival. Ook genoemd bij de kanshebbers is het wereldoorlogdrama Allied met Brad Pitt als een spion die valt voor een Franse vrouw (Marion Cotillard) die misschien wel een nazi is…

In het licht van #OscarsSoWhite kan ook A United Kingdom, een drama van Amma Asante, wel eens bij de genomineerden zitten. En hoewel de Oscars gewoonlijk niet te veel lof zwaaien voor films over aliens kan Arrival van Denis Villeneuve daar misschien wel verandering in brengen. Ook het waargebeurde Deepwater Horizon van Peter Berg, met Mark Wahlberg en Kate Hudson, en Snowden van Oliver Stone, met Joseph Gordon-Levitt en Shailene Woodley, maken kans op een nominatie.
 
De 89e editie van de Oscars zal plaatsvinden op 26 februari 2017 in het Dolby Theatre in Los Angeles.

Waag je kans en win

Bekijk alles
Ga als VIP naar de finale van ESL Championship League of Legends!

Ga als VIP naar de finale van ESL Championship League of Legends!

Ben je klant bij Proximus? Dan kan je dankzij Enjoy! deze sublieme ervaring winnen.

Ga als VIP naar de finale van ESL Championship CS:GO!

Ga als VIP naar de finale van ESL Championship CS:GO!

Ben je klant bij Proximus? Dan kan je dankzij Enjoy! deze sublieme ervaring winnen.

Music Maestro

Bekijk alles
De tien luidste concerten ooit! Protect your ears!

De tien luidste concerten ooit! Protect your ears!

Concertje zo nu en dan? Ja, dat doen we graag. En we willen het geluid ook voelen. Niets mis met een luid concert. Maar als het té luid wordt? Neen, dan zoeken we stillere oorden op. En ja, we hebben altijd oordoppen bij en we gebruiken ze. Maar soms is luid gewoon veel te luid. Zoals in de tien volgende concerten. Mensen die erbij waren, horen nog steeds een fluittoon (en neen, dat is niet om te lachen).

Niet te missen concerten in november

Niet te missen concerten in november

Concert meepikken in november? Enkele aanraders voor de komende periode!

De rode loper van de MTV European Music Awards

De rode loper van de MTV European Music Awards

Billie Eilish, Liam Gallagher en Martin Garrix zijn zondag in de prijzen gevallen op MTV European Music Awards. Grote verliezer van de avond was Ariana Grande, die geen enkele van haar zeven nominaties kon verzilveren. Andere prijzen waren er voor Shawn Mendes, Nicki Minaj en Taylor Swift. Ontdek hier de foto’s vanop de rode loper!

Deze muzieksterren overleden afgelopen maand

Deze muzieksterren overleden afgelopen maand

De hemel is in oktober heel wat sterren rijker geworden, want ook deze maand moesten we afscheid van nemen van een paar grote muziekhelden.

Deze artiesten traden in de voetsporen van hun bekende ouder

Deze artiesten traden in de voetsporen van hun bekende ouder

Muzikaal talent moet wel erfelijk zijn, want kinderen die in de voetsporen treden van hun muzikale ouders zijn lang geen uitzondering. Zo ook de nieuwe Britse hitsensatie Mabel, de dochter van Neneh Cherry.

10 americana-albums die je in je platenkast moet hebben!

10 americana-albums die je in je platenkast moet hebben!

Hoe maak je een selectie van de tien beste americanaplaten ooit gemaakt? Grasduinen in collecties van kenners, op zoek gaan naar lijstjes, te rade gaan bij muzikanten. Om uit te komen bij: er bestaat geen absolute top tien, want zoals bij alle genres verandert de top tien elk jaar wel. Hoe het ook zij, een selectie - een poging tot - van americana-albums die het genre definiëren en een prachtige inleiding bieden.

De tien favoriete platen van Low Land Home

De tien favoriete platen van Low Land Home

Ingetogen. Dat is het woord dat mooi past bij de prachtige muziek van Low Land Home. Ze maakten met 'Out of My Mind' een mooi debuut, kregen lof en werden massaal aan de borst gedrukt.

Digging deep: 10 obscure muziekgenres

Digging deep: 10 obscure muziekgenres

Soms pretenderen we veel van muziek te kennen. We weten wie de producer was van Iggy Pops 'Lust for Life' (The Bewlay Bros) en hoe de overgrootmoeder van Eddie Vedder heet (Pearl), maar zo nu en dan botsen we op de grenzen van onze eigen kennis ...

Tien muzikale documentaires die je gezien moet hebben

Tien muzikale documentaires die je gezien moet hebben

Wil je graag meer te weten komen over de geschiedenis van de muziek, ongeacht het genre? Hier is onze top 10 van documentaires die je gezien moet hebben. Van Miles Davis over Amy Winehouse tot the Beatles.

Succes gegarandeerd: wanneer supersterren de handen in elkaar slaan

Succes gegarandeerd: wanneer supersterren de handen in elkaar slaan

Voor de soundtrack van de nieuwe Charlie’s Angels slaagde regisseur Elizabeth Banks erin om drie van de grootste vrouwelijke popsterren van het moment samen te brengen: Ariana Grande, Miley Cyrus en Lana Del Rey.

Tien vreemde interviews met muzikanten

Tien vreemde interviews met muzikanten

Het is de nachtmerrie van elke journalist: een weerbarstige of onwillige artiest voor je neus krijgen. Als dat gebeurt, zakt de moed je in de schoenen. Maar het zorgt wel voor coole anekdotes achteraf. Geen zin. Nog dronken. Jetlagged. Alweer dezelfde tien vragen. Mijn favoriete kleur? Er zijn talloze redenen waarom muzikanten soms geen zin hebben in een interview. Wij selecteerden de tien meest hilarische of bevreemdende interviewmomenten ooit. Popcorn erbij, en enjoy.

Kid Noize, maak kennis met de man met het apenhoofd!

Kid Noize, maak kennis met de man met het apenhoofd!

Begin dit jaar bracht Kid Noize 'The Man with a Monkey Face' uit. De release ging samen met de publicatie van een stripverhaal: 'De Man Met Het Apenhoofd', dat uitkwam bij Uitgeverij Dupuis. Op 20 juli staat hij op het Ardeense festival Les Francofolies de Spa en op 22 november neemt hij de AB in. Wij spraken een tijd geleden met hem.Beleef de avond van je leven met Kid Noize en je 3 beste vrienden

Sport in de kijker

Bekijk alles
De ATP Finals, het officieuze WK tennis zet een punt achter het seizoen

De ATP Finals, het officieuze WK tennis zet een punt achter het seizoen

In navolging van de vrouwen zetten ook de mannelijke tennissers weldra een punt achter hun seizoen. De beste spelers van het seizoen - enkel en dubbel - kruisen een laatste keer de degens. Van 10 tot 17 november doen zij een gooi naar de eindzege op de ATP Finals. Wat moet je allemaal weten over dit prestigieuze toernooi?

Veldrijden: volop spektakel tot eind februari

Veldrijden: volop spektakel tot eind februari

Naast de Superprestige en de Wereldbeker die live te volgen zijn op Proximus Pickx voor alle abonnees komen ook nog andere grote veldritten en mythische crossklassiekers op tv (op Sporza, VTM of Eurosport via Proximus Pickx). De crossen van de DVV Verzekeringen Trofee, de Ethias Crossen of de wedstrijden in de Rectavit Series zijn ook meer dan de moeite waard. Een garantie voor suspens voor de liefhebbers van het wielrennen door de velden en in de modder.

Tops en flops van week 9 in de NFL

Tops en flops van week 9 in de NFL

Jimmy Garoppolo toont de 49ers dat ze op hem kunnen rekenen, de Bears jagen niemand nog angst aan, Adam Vinatieri ook niet en de Ravens zijn de eersten die de Patriots kunnen verslaan. Dit zijn de tops en flops van week 9 in de NFL.

Niet te missen: deze sportevenementen kan je in november volgen via Proximus Pickx

Niet te missen: deze sportevenementen kan je in november volgen via Proximus Pickx

Nationaal en internationaal topvoetbal, de terugkeer van Mathieu van der Poel in het veld, nationaal en internationaal topbasketbal, motorsporten bij de vleet, wintersport ... Het is bijna te veel om op te noemen wat je deze maand allemaal via Proximus Pickx kan volgen. Maar we doen toch een poging.

Film Diego Maradona beschikbaar in de Op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx

Film Diego Maradona beschikbaar in de Op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx

Is hij de beste speler ooit? Die vraag zal nooit een definitief antwoord kennen. Feit is wel dat Diego Armando Maradona een van de meest geniale voetballers ooit was. Ook naast het veld leidde hij een flitsend leven, al ging dat niet altijd even goed. Genoeg stof voor een uitgebreide film in ieder geval.'Diego Maradona' van Asif Kapadia is vanaf 31 oktober te bekijken in de Op Aanvraag-catalogus van Proximus Pickx.

Tops en flops van week 8 in NFL

Tops en flops van week 8 in NFL

Nick Bosa maakt naam, Sam Darnold blijft moeilijke dagen kennen, de verdediging van de Patriots blijft indrukwekkend en de scheidsrechters blijven te snel fluiten. Hier zijn de tops en flops van week 8 in de NFL.

Alles wat je moet weten over Elise Mertens

Alles wat je moet weten over Elise Mertens

Op de WTA Finals in Shenzhen staat er één Belgische op de tabellen. Elise Mertens zal er samen met haar Wit-Russische partner Sabalenka hun nummer 1-status van dit jaar proberen te verzilveren in het dubbelspel. Maar wat moet je nu precies weten over de nummer één van het Belgische vrouwentennis?

Afscheid van Marieke Vervoort

Afscheid van Marieke Vervoort

Paralympisch kampioene Marieke Vervoort heeft op amper veertigjarige leeftijd afscheid genomen van het leven. De helse pijnen veroorzaakt door progressieve tetraplegie, een ziekte waarbij haar ledematen verlamd raken, waren ondraaglijk geworden.

Tops en flops van week 7 in de NFL

Tops en flops van week 7 in de NFL

Aaron Rodgers aan de top van zijn kunnen, de Chargers missen jus in de benen, de Cardinals verrassen en de Bengals hebben bijna de bodem bereikt. De tops en flops van week 7 in de NFL

Deze teams moet je in de gaten houden in de NBA dit seizoen

Deze teams moet je in de gaten houden in de NBA dit seizoen

Het nieuwe seizoen van de NBA gaat op 23 oktober van start. Welke teams maken kans om mee te strijden voor de titel? Wij stellen je vijf teams uit elke conference voor om in de gaten te houden. Ook dit seizoen kan je de beste wedstrijden uit de NBA live bekijken op Proximus Pickx via Eleven Sports.

De WTA Finals, de kers op de tennistaart

De WTA Finals, de kers op de tennistaart

Naar jaarlijkse traditie eindigt het tennisseizoen met de Masters, tegenwoordig omgedoopt in de ATP en WTA Finals. Daar staan de beste speelsters - enkel en dubbel - een laatste keer tegenover elkaar. Van 27 oktober tot 3 november zijn de WTA Finals aan de beurt. Wat moet je allemaal weten over dit prestigieuze toernooi?

Tops en flops van week 6 in de NFL

Tops en flops van week 6 in de NFL

De Chiefs in de penarie, de 49ers maken indruk, Lamar Jackson heerst in de lucht en over de grond en Jameis Winston in een dip. Ontdek hier de tops en de flops van week 6 in de NFL.

Focus op films, series & tv

Bekijk alles
Films met extreem weinig dialoog

Films met extreem weinig dialoog

Vroeger waren stomme films – films waarin de acteurs niet te horen waren omdat het nog niet mogelijk was om geluid op te nemen en af te spelen – de norm. Maar nu staat de technologie gelukkig al heel wat verder. Toch zijn er soms nog films in de cinemazalen waarvan je zou denken dat het een stomme film is, bij gebrek aan dialoog. We stellen 10 films aan je voor waar er amper wordt gesproken. Sssht!

De week in showbizzland

De week in showbizzland

Michel Van den Brande had thuis een ongevalletje, Robyn Crawford geeft toe dat ze een relatie had met Whitney Houston, bij de VRT is men ongerust over besparingen en Laura Tesoro wil misschien ooit nog een programma presenteren, maar acht het daar nu nog te vroeg voor. Lees er hier alles over!

Epische oorlogsfilms in de catalogus van Proximus Pickx

Epische oorlogsfilms in de catalogus van Proximus Pickx

Op 11 november herdenken we de wapenstilstand van 11 november 1918. Op die dag gedenken we niet alleen de slachtoffers van de Eerste Wereldoorlog, maar ook die van de Tweede Wereldoorlog en alle andere oorlogen in de wereld.Omdat we de gruwel uit de oorlog nooit mogen vergeten, selecteerden we enkele oorlogsfilms die nu beschikbaar zijn in de catalogus van Proximus Pickx.Je kan deze films op twee manieren vinden op je tv-decoder:Via je startscherm ga je naar 'Films & series' en dan naar 'Epische oorlogsfilms'Of druk op de 'On demand'- of 'Shop'-knop van je afstandsbediening, ga naar 'Films' en dan naar 'Epische oorlogsfilms'.

Nieuw in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx (7 november)

Nieuw in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx (7 november)

Vind je niet direct je gading bij de reguliere tv-zenders? Waarom dan niet genieten van een film in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx.

Tijd voor film: nu in de bioscoop (6 november)

Tijd voor film: nu in de bioscoop (6 november)

Zin in een avondje uit? Dan is een film meepikken altijd een uitstekend idee. Ontdek hier wat voor fraais je deze week kan gaan bekijken in 's lands filmzalen, en welke de meest bezochte bioscoopfilms van het moment zijn.

Zij blijven Forever Young

Zij blijven Forever Young

Elk jaar trekken honderden Vlaamse jongeren de wereld in, hun dromen achterna. Om de wereld te zien; nieuwe plekken te ontdekken; het leven te vieren. Het zijn ervaringen om levenslang te koesteren. Maar soms gaat er op die onvergetelijke reis iets heel erg mis: door een ongeluk, een dramatische wending van het lot of plotse ziekte keren sommigen van hen nooit naar huis terug.

Ook deze maand zit er een leuke bonusfilm bij je Tuttimus en Familus!

Ook deze maand zit er een leuke bonusfilm bij je Tuttimus en Familus!

In november zitten we op de snelweg richting winter Ideaal dus om je gezellig in de zetel voor de tv te nestelen. Als Tuttimus en Familus-klant kan je ook deze maand weer je keuze maken uit een mooie bonusfilm uit onze exclusieve op aanvraag-catalogus. Er is voor ieder wat wils. Geniet ervan!

Tv-tips van de week (4 t.e.m. 10/11)

Tv-tips van de week (4 t.e.m. 10/11)

Een spannende film, een beklijvende serie, een partijtje voetbal of een reis door de dierenwereld: er is voor elk wat wils op tv de komende dagen. Onze aanraders!

De films met de langste productietijd

De films met de langste productietijd

Het shooten van een langspeelfilm kan soms heel wat tijd in beslag nemen. Soms zelfs té veel tijd. Orson Welles is met 48 jaar de recordhouder. Maar hij is niet de enige die zijn tijd nam!

Alle sporen leiden naar Molenbeek in The Team 2

Alle sporen leiden naar Molenbeek in The Team 2

Lynn Van Royen speelt één van de drie hoofdrollen in het tweede seizoen van The Team, de serie over speurders die over de grenzen heen een misdaad met internationale vertakkingen proberen op te lossen. Een web van intriges dat van de Syrische woestijn leidt naar de straten van het Brusselse Molenbeek.

Verborgen pareltjes op Netflix: onze kijktips voor deze maand

Verborgen pareltjes op Netflix: onze kijktips voor deze maand

Tussen al het nieuwe aanbod van Netflix zitten elke maand voldoende pareltjes. De grote producties krijgen volop aandacht, maar een aantal minder opvallende titels vallen vaak dikwijls uit de boot.

Van tv-stunt naar de hitparade

Van tv-stunt naar de hitparade

Een paar weken geleden was Jan Smit te gast bij Gert Verhulst en James Cooke op de boot van Gert Late Night en daar is toen spontaan het idee ontstaan om samen een liedje te maken. En zo geschiedde: hun meezinger Altijd kwam uit als single en laat het grote publiek duidelijk niet onberoerd.

Nieuws van het esports-front

Bekijk alles
Astralis opnieuw op eerste plaats CS:GO ranking

Astralis opnieuw op eerste plaats CS:GO ranking

Astralis, het Deense CS:GO team, staat momenteel opnieuw helemaal bovenaan de HLTV CS:GO ranking. Om dat te verwezenlijken stoten ze Evil Geniuses van de troon, dat eventjes op de eerste plaats mocht vertoeven na een aantal sterke prestaties, maar na enkele inconsistente performances zijn ze hun plekje alweer kwijt. Astralis maakte een sterke run naar boven dankzij hun overwinningen op IEM Beijing, waar ze wonnen van onder andere ViCi, maar ook 100 Thieves en FaZe. Dat allemaal zonder ook maar één map te verliezen.

100 Thieves stelt nieuwe coach “Zikz” voor

100 Thieves stelt nieuwe coach “Zikz” voor

Esports organisatie heeft de nieuwe coach voor hun League of Legends team aangekondigd. Het gaat om Tony “Zikz” Gray, die de rol in het seizoen van 2020 voor zijn rekening zal gaan nemen. Gray was eerder al actief bij Team SoloMid, waar hij ongeveer een jaar werkte. Daarvoor was hij meerdere jaren actief bij CLG,eerst als analist en later als coach.

EA komt met bikkelharde Icon Swaps objectives Ultimate Team

EA komt met bikkelharde Icon Swaps objectives Ultimate Team

Het is ondertussen tijd voor de tweede set van Icon Swaps objectives, waarmee je Icon Swaps kan verdienen die in te ruilen zijn voor Icon Spelers in FIFA Ultimate Team. Deze keer heeft EA het duidelijk niet makkelijk gemaakt om de kaartjes te verdienen, want de opdrachten die je moet uitvoeren onder andere in Rivals en Squad Battles zijn allesbehalve makkelijk.

Ben’s Anime Team trekt naar Chaos Esports Club

Ben’s Anime Team trekt naar Chaos Esports Club

Ben’s Anime Team, het CS:GO team onder leiding van Joshua “steel” Nissan, zal in de toekomst onder de banner van organisatie Chaos gaan spelen. Daarvoor trekken ze naar Atlanta, in Georgia. De aankondiging komt er nadat bekend werd dat Ben’s Anime Team de vervanger zou worden van Cloud9 op DreamHack Open Atlanta, maar de onderhandelingen rond de overgang zouden al bijna een maand lopen.

“Tekkz” wint meteen de eerste FUT Champions Cup

“Tekkz” wint meteen de eerste FUT Champions Cup

De Britse professionele FIFA 20 esporter Donovan “Tekkz” Hunt, die recent de overstap maakte naar Fnatic, heeft al meteen een trofee mee naar huis genomen voor z’n nieuwe team. Hij wist de Braziliaan Falvio “Fifilza” Brito met een fikse 3-0 overwinning naar huis te sturen, waardoor hij de winnaar is geworden van de 2020 FUT Champions Cup Stage 1.

G2 gaat ten onder, FunPlus Phoenix wint Worlds

G2 gaat ten onder, FunPlus Phoenix wint Worlds

Na de editie van vorig jaar waar Europa vertegenwoordigt werd door Fnatic had Europa opnieuw kans om Worlds te winnen, deze keer via G2 Esports. Toch mocht het ook deze keer niet zijn voor onze regio, want G2 Esports ging ten onder tegen een dominant FunPlus Phoenix. Uiteindelijk werd het zelfs een volledige ‘clean sweep’ aangezien FunPlus Phoenix geen enkele match verloor tegen de Europese grootmacht

Astralis klopt 100 Thieves en wint IEM Beijing

Astralis klopt 100 Thieves en wint IEM Beijing

Het Deense CS:GO team Astralis heeft zich tot winnaar van IEM Beijing gekroond door te winnen van 100 Thieves. Doorheen het toernooi toonde het team meerdere keren waar ze toe in staat waren met enkele eenzijdige wedstrijden. Ze spoelen zo hun mindere prestatie op BLAST Pro Series Kopenhagen door en namen ze ook revanche op FaZe Clan in de halve finale, dat hen in Kopenhagen een zware nederlaag wist toe te dienen.

Upsets in groepsfase IEM Beijing

Upsets in groepsfase IEM Beijing

IEM Beijing ging gisteren van start en we zagen enkele van de hoogst gerankte CS:GO teams ter wereld het tegen elkaar opnemen. We zagen enkele verwachte overwinningen, maar toch was er een team dat een behoorlijke upset teweeg kon brengen tegen één van de hoogst gerankte teams ter wereld.

Groepen DreamHack Atlanta bekend, net als vervanger Cloud9

Groepen DreamHack Atlanta bekend, net als vervanger Cloud9

DreamHack Open Atlanta heeft bekend gemaakt hoe de groepen er zullen uitzien voor het evenement. De acht deelnemende teams worden onderverdeeld in twee double-elimination groepen. Voor de openingswedstrijden zal een best-of-one systeem worden gebruikt, terwijl voor de play-offs en de eliminatiewedstrijden een best-of-three zal worden gehanteerd. Daarnaast is ondertussen ook bekend wie Cloud9 zal gaan vervangen.

KVMechelen zet met Miran Salim stappen in FIFA 20

KVMechelen zet met Miran Salim stappen in FIFA 20

Belgische voetbalclub KV Mechelen heeft een hoop nieuwe zaken aangekondigd voor het komende FIFA 20 seizoen. Naast het inlijven van een gloednieuwe esporter (en meer) komen ze op de proppen met een heus ‘Gaming Department’ binnen de voetbalclub. Daarmee zullen ze niet alleen deelnemen aan verschillende esport competities, maar willen ze ook meer engagement en contact met hun fans door middel van gaming.

“Tekkz” gaat FIFA spelen voor Fnatic

“Tekkz” gaat FIFA spelen voor Fnatic

Esports organisatie Fnatic heeft aangekondigd dat Donovan “Tekkz” Hunt hun nieuwe FIFA 20 speler zal worden. De nog steeds maar 17-jarige Brit tekende een contract bij de organisatie tot het einde van de levensduur van FIFA 21. De aankondiging zat er al een tijdje aan te komen, want Tekkz zat ook al enige tijd zonder team.

Twee Belgen in achtste Team of The Week FIFA 20

Twee Belgen in achtste Team of The Week FIFA 20

Ondertussen heeft EA Sports ons al het achtste team of the week voorgeschoteld en ook deze keer kunnen we weer enkele Belgen terugvinden tussen al dat voetbalgeweld. Daarnaast barst het Team of The Week deze keer van de bruikbare kaartjes, met enkele grote namen voor de Bundesliga, maar vooral voor de Serie A.

Top