Wat je moet weten over de wolven in Game of Thrones

Series | De wolven uit Game of Thrones zijn de laatste jaren haast even bekend geworden als pakweg Flipper, Lassie en Skippy.

Door MediaForta

Deel dit nieuws

De wolven uit Game of Thrones zijn de laatste jaren haast even bekend geworden als pakweg Flipper, Lassie en Skippy. In de televisiereeks spelen naast hoofdpersonages Robb, Sansa, Bran, Arya en Rickon en hun collega's ook hun beschermers immers een belangrijke rol.Het zijn zogenamde direwolves, reuzenwolven.

Puppy's

In het eerste seizoen kregen we de dire wolves, of reuzenwolven, als puppy's te zien. Omdat de echte reuzenwolven al enkele duizenden jaren zijn uitgestorven maakten de makers van Game of Thrones gebruik van een hondensoort, de Northern Inuit Dogs.

Geen wolvenpuppy's

Aanvankelijk werd overwogen om wolvenpuppy's te gebruiken. Maar die plannen werden al snel in de spreekwoordelijke vuilbak gegooid omdat het in Groot-Brittannië bij wet verboden is om te filmen met wolven en al zeker niet in combinatie met kleine kinderen.

Northern Inuit Dogs

Dus kwam het productieteam al snel bij de Northern Inuit Dogs uit, een ras dat de Amerikaanse Alsatian fokkersvereniging in de jaren tachtig begon te fokken om zo goed mogelijk het uiterlijk van de wolf te benaderen. De Northern Inuit Dog is een kruising tussen de Canadese sleehond, de Duitse herder en de Siberische husky en heeft heel veel overeenkomsten met de wolf, maar heeft een makkelijk karakter en leert snel.

Caroline Benoist

De bekendste honden in de serie zijn Odin en Thor. Die werden allebei getraind door de immens populaire Caroline Benoist die ook de honden in de Harry Potter films trainde. Ze leerde hen zelfs huilen op commando. Helaas overleed Caroline erg plots eind 2010.

Een nieuw leven bij Sophie Turner

Lady, een Northern Inuit Dog die in de televisiereeks werd afgemaakt op verzoek van Koning Joffrey is intussen geadopteerd door Sophie Turner, de actrice die in Game of Thrones de rol van Sansa Stark vertolkt. Ze wilde al langer een hond, nam haar in huis gaf haar de nieuwe naam Zunni.

Sully

Sully, een broertje van Lady, speelde ook een puppy in het eerste seizoen van Game of Thrones. Hij deed twee jaar geleden mee het kampioenschap van de NIS, de Northern Inuit Society, en ging met de gouden medaille naar huis.

Digitale projecties van echte wolven

Na het eerste seizoen speelden er geen echte honden meer mee in Game of Thrones. De wolven moesten gegroeid zijn en dus schakelde men over naar een alternatief. De wolven die we vanaf seizoen twee op ons televisiescherm te zien krijgen zijn digitale projecties van echte wolven.

Poolwolf Quigley

Ghost, de wolf die in Castle Black bij Jon Snow woont, een opvallende albino reuzenwolf, is een uitzondering. Die wordt in het vijfde en zesde seizoen neergezet door Quigley, een Poolwolf. De scenes met Ghost werden opgenomen in Canada.

Te grote populariteit van de husky

Hondenverenigingen en algemene dierenvrienden wereldwijd hebben de laatste maanden wel hun ongerustheid geuit over de plots zo toegenomen populariteit van de husky en andere hondensoorten die wolfachtig lijken. De honden worden vaak ondoordacht aangekocht om daarna al snel in een asiel terecht te komen. Wie er een in huis wil nemen gaat dus best eerst daar even een kijkje nemen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top