Kevin Janssens is hotter dan ooit

Films | Kevin Janssen speelt momenteel de pannen van het dak in D’Ardennen en haalde de tweede week van De Slimste Mens ter Wereld. De 36-jarige acteur krijgt eindelijk erkenning nadat hij de laatste jaren vooral werd weggezet als posterboy en vrouwenversierder. Tijd voor een overzicht van zijn carrière.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Kevin Janssen speelt momenteel de pannen van het dak in D’Ardennen en haalde de tweede week van De Slimste Mens ter Wereld. De 36-jarige acteur krijgt eindelijk erkenning nadat hij de laatste jaren vooral werd weggezet als posterboy en vrouwenversierder. Tijd voor een overzicht van zijn carrière.

Windkracht 10

In 2006 komt Kevin Janssens voor het eerst in de belangstelling wanneer hij de rol van duiker Rick vertolkt in de film ‘Windkracht 10 – Koksijde Rescue’ naast onder andere Veerle Baetens en Jelle Cleymans.

Koning van de Wereld

Een jaar later is hij te zien in de miniserie Koning van de Wereld. De reeks vertelt het verhaal van bokser Stan Vandewalle die op weg naar de top te maken krijgt met vele verleidingen: vrouwen, alcohol, drugs en geld. Andere hoofdrollen zijn er voor Koen de Bouw en Jan Decleir.

Kevin Janssens wordt na zijn indrukwekkende prestatie uitgeroepen als EFP Shooting Star op het filmfestival van Berlijn.

Vermist

Van 2008 tot 2014 speelde Kevin Janssens de onbezonnen Nick Bulens in de reeks Vermist. De serie over de Cel Vermiste Personen is wereldwijd te zien in ruim veertig landen waaronder Frankrijk en Duitsland en is daarmee een van de best verkochte Vlaamse series in het buitenland.

In 2008 was hij ook te zien in De Smaak van De Keyser, de familiesaga rond drie generaties vrouwen in een Hasseltse jeneverstokerij.

Zot van A

Als mooie jongen speelde Kevin Janssens ook enkele rollen in romantische komedies. In 2010 speelde hij zowel mee in Zot van A als in Smoorverliefd.

Zot van A is een remake van de Nederlandse film Alles is Liefde, geregisseerd door Jan Verheyen, waarin het leven van verschillende personages wordt gevolgd in de periode rond Sinterklaas.

Smoorverliefd is een film van Hilde Van Mieghem over de liefdesperikelen van vier vrouwen.

Nog in 2010 was hij te zien in de geflopte komische reeks Dag & Nacht: Hotel Eburon.

Het Goddelijke Monster

In 2011 speelde Kevin Janssens in de serie Het Goddelijke Monster mee; naar de monstertrilogie van Tom Lanoye. Janssens speelt daarin Steven Deschryver die onder andere te zien was in een ophefmakende homoscène in een darkroom.

Het Varken van Madonna

In 2011 volgde eindelijk nog eens een hoofdrol in de feelgood komedie Het Varken van Madonna, een film van Frank Van Passel. Kevin Janssens speelt hierin de rol van handelsvertegenwoordiger Tony Roozen die Porky, een gerobotiseerd varkentje dat een geur verspreid om de seksuele drift bij varkens te verhogen, moet proberen aan de man te brengen maar strandt in het dorp Madonna.

Een jaar later was hij ook te zien in de romantische komedie Weekend aan Zee.

Quiz me Quick

Janssens liet zich nog eens van zijn meest komische kant zien in de succesvolle reeks Quiz me Quick van Bart De Pauw. Hij speelde hierin Mario, een ex-militair die smoorverliefd is op kapster Cynthia (Liesa Naert).

Salamander

Een heel andere kant van hem zagen we in de misdaadreeks Salamander, waarin hij de gladde Vincent Noël speelde. Noël is een handlanger van bankdirecteur Raymond Jonkhere (Mike Verdrengh) en lid van de geheime genootschap Salamander. Hij draait zijn hand niet om voor een moord en schopt het tot veiligheidsadviseur van de eerste minister.

Ook Salamander werd een internationaal succes en was te zien op BBC Four en RTL Crime.

D’Ardennen

Tegenwoordig is Kevin Janssens in de bioscoop te zien in D’Ardennen, de debuutfilm van Robin Pront over twee broers die een homejacking plegen die volledig fout afloopt. Janssens speelt hierin de rol van Kenneth die vrijkomt uit de gevangenis en ten koste van alles z’n ex-vriendin Sylvie (Veerle Baetens) terug voor zich probeert te winnen.

De film werd lovend onthaald op het filmfestival van Toronto en was de opener van het Film Fest Gent.

Relaties

Kevin Janssens kwam de laatste jaren meer in de aandacht met zijn relaties dan met zijn filmcarrière.

Na haar huwelijk met Jacques Vermeire had Eva Pauwels in 2002 een korte relatie met de toen nog onbekende Kevin Janssens. In 2008 vormde hij een showbizzkoppel met zangeres Natalia, maar ook die relatie hield geen stand. In 2011 was presentatrice An Lemmens de gelukkige. Vorig jaar vormde hij alweer een fel besproken koppel met Josje Huisman van K3. Sinds begin dit jaar is hij opnieuw single.

Op de dansvloer

Kevin Janssens is naast een goed acteur ook een begenadigd danser. Dat demonstreerde hij een eerste keer in Sterren op de Dansvloer in 2010, waarin hij tweede eindigde. Hetzelfde lot was hem beschoren vorig jaar toen hij samen met Josje deelnam aan Dansdate.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top