30 jaar Samson & Gert: de grootste klassiekers

Kids | Dertig jaar geleden verscheen Samson voor het eerst op het scherm met zijn baasje Gert. Een bijzondere verjaardag, want in april van dit jaar kondigde Gert Verhulst aan te stoppen bij Samson & Gert. Zijn opvolger is inmiddels bekend: het wordt niemand minder dan zijn eigen dochter Marie!

Door Pickx

Deel dit nieuws

Een hele generatie is met de serie opgegroeid en kan de liedjes van Samson & Gert van voor naar achter meezingen. Wij zetten de grootste klassiekers op een rijtje.

Beginnen doen we met 'Het Allerlaatste Liedje', waarin je het nieuwe baasje van Samson op het einde al ziet opduiken.

Bekijk ook:
Win een Samson & Gert-pakket, dankzij Studio 100 TV!

Samsonrock

De Samsonrock staat op het allereerste album van Samson & Gert dat in 1991 uitkwam.

Er zit meer in een liedje

In deze clip zien we ook de belangrijkste nevenpersonages opduiken: Joop Mengelmoes (Stef Bos), meneer de Burgemeester (Walter De Donder) en Alberto Vermicelli (Koen Crucke).

10 Miljoen

In dit liedje van het tweede album beloven Samson en Gert dat ze trakteren op liters limonade en honderd kilo chocolade als ze 10 miljoen zouden hebben. In 2007 kwamen ze die belofte ook na, aangespoord door enkele fans.

Samen op de moto

In de clip van Samen op de moto zien we zowaar even de hand van Marlèneke, de vrouw op wie Gert verliefd is maar die nooit in beeld komt.

Repeteren

In dit liedje van het derde album laten Samson & Gert zich van hun meest educatieve kant zien.

Piraten Potpourri

Zou de inspiratie voor Piet Piraat hier vandaan komen?

In de disco

Dit liedje staat op het vijfde album. In discotheek Carré herkennen we ook mevrouw Jeannine (Ann Petersen) en Octaaf De Bolle (Walter Van de Velde). Van Leemhuyzen (Walter Baele) zou pas twee jaar later zijn opwachting maken.

Alles is op

Op het zesde album staat deze klassieker. In de clip komen niet toevallig Samsonkoekjes in beeld: de merchandising rond de personages draaide al van in het begin op volle toeren. Samson & Gert vormde dan ook de basis van Studio 100, dat in 1996 opgericht werd door Danny Verbiest, Gert Verhulst en Hans Bourlon.

De wereld is mooi

Een van de meer recentere hits uit 2001 (het elfde album): het bewijs dat Samson & Gert steeds weer een nieuw publiek konden bereiken. De jaarlijkse kerstshows zijn daar ook een mooi voorbeeld van.

Lieve Samson

Toen Danny Verbiest in 2006 stopte met zijn rol van Samson werden er geen nieuwe afleveringen meer gemaakt van de serie. Met Lieve Samson kwam er dat jaar wel nog een kerstsingle uit. In 2008 kwam er ook nog een film: Hotel op Stelten met Peter Thyssen als Samson. Eind 2014 kwamen er dan nieuwe afleveringen, met Dirk Bosschaert als Samson. Of er ook nieuwe afleveringen komen met Marie is nog niet bevestigd.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top