Eco-seks: de trend voor 2010!

Nieuws | Eco-seks: de trend voor 2010!

Door Pickx

Deel dit nieuws

Eco-seks is volgens heel wat trendwatchers dé trend voor 2010. Daarmee volgen ze het spoor dat Greenpeace jaren geleden al legde met enkele niet mis te verstane tips voor meer ecologie in de slaapkamer. De organisatie die de wereldzeeën afschuimt om milieuvervuilers te hinderen, klopte anno 2002 al op de slaapkamerdeur. In wat volgt de tips die Greenpeace je graag meegeeft om meer groene seks te hebben. De wereld en jijzelf zullen er wel bij varen...

Tip 1: Doe het licht uit

Iedereen moet zijn steentje bijdragen om de opwarming van de aarde tegen te gaan. Energie besparen en rationeler omgaan met energie staan tegenwoordig hoog op de agenda. Gevolg: seksen doe je best met het licht uit! Als je je partner graag in volle glorie wilt zien tijdens de daad, dan raadt Greenpeace je aan om seks te hebben overdag. Kwestie van je prioriteiten te stellen...

Tip 2: Passie voor fruit

Als je graag met eten speelt in bed om de passie aan te wakkeren, gebruik dan vooral fruit of groenten met een biologisch keurmerk. Zo weet je zeker dat er niet mee geprutst is en dat er geen nadelige pesticiden aan te pas zijn gekomen. Beter dus voor jouw gezondheid en het milieu...

Tips 3: Oesters en co

Oesters en aanverwante zeeschelpdieren zijn bewezen afrodisiaca, maar weet dat onze oceanen en zeeën op een duizelingwekkend tempo geplunderd worden. Daar moet volgens Greenpeace dringend een einde aan komen! Ga op zoek naar andere zinverhogende middeltjes als exotisch fruit. Ondersteun ecoteelt uit het Amazonewoud bijvoorbeeld met guaraná en caju, twee kruid- en fruitdrankjes die je niet alleen een beter geweten schoppen, maar ook je potentie verhogen.

Tip 4: Proper in de tuin

Vergeet die luidruchtige buren! In de tuin rollebollen is pure fun. Maar dan wel alleen als je geen pesticiden en chemische verdelgers gebruikt. Wie wil er nu met zijn blote kont in de onkruidverdelger liggen? Stap over naar natuurlijke onkruidbestrijders en waag je dan met een gerust gemoed aan een avontuurtje in het gras...

Tip 5: Herlaadbaar en organisch

Voor plezierverhogende middeltjes ga je best op zoek naar de organische versie zonder veel oliën en kunstmatige kleur-, geur- en smaakstoffen.  De oliemaatschappijen richten al genoeg schade aan op de onze aardkloot. Of wat dacht je van een vibrator met herlaadbare batterijen?

Tip 6: Op zoek naar rubber en leder

Niet vies van een seksspeeltje? Ga op zoek naar de pvc-vrije variant. Bedaccessoires uit pvc en vinyl zijn schadelijk. Niet alleen is de fabricatie ervan weinig eco-vriendelijk, het bevat ook giftige chemicaliën. Niet voor niks wordt pvc in kinderspeelgoed in vele landen verboden. Ga op zoek nar natuurlijkere materialen als rubber en leder.

Tips 7: Samen douchen

Douchen verbruikt liters minder water dan een duik in het bad. De douche is trouwens stukken erotischer en pikanter. Weet ook dat miljoenen mensen alleen maar kunnen dromen van proper water. Proper water is pure luxe geworden. Het zou zonde zijn om dat niet te delen met je vriend of vriendin.

Tip 8: Veilige condooms

Om veilig te vrijen, zijn condooms de beste keuze. Maar de latex exemplaren zijn niet echt afbreekbaar en hergebruiken is ook niet zo’n best idee. Volgens bepaalde  bronnen zouden condooms uit schapenhuid een eco-vriendelijk alternatief zijn. Maar of ze ook voldoende bescherming bieden, is nog maar de vraag. Wat er ook van zij, spoel je gebruikte condooms  niet door het toilet. Het verstopt de afvoer, maar vervuilt ook de fauna en flora.

Tip 9: Bio lingerie

Bio is sexy! Wat dacht je bijvoorbeeld van strings uit organisch katoen? Investeer ook in lakens van bamboe. Ze zijn niet alleen eco-vriendelijk, maar zijn superzacht, lijken wel van zijde, en hebben antibacteriële eigenschappen.

Tip 10: Make love not war

Waar heeft de planeet het meest nood aan? Juist ja, liefde! Maar dan wel op een ecologisch verantwoorde  manier...

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top