eSIM, je digitale simkaart

Is eSim een mogelijkheid?

Wat is een eSIM?

Je 100% onzichtbare, 100% digitale simkaart

Een eSIM is een digitale versie van een standaardsimkaart die in je toestel is ingebouwd en de data opslaat die nodig zijn om verbinding te maken met het netwerk van Proximus.

Een eSIM werkt op dezelfde manier als een traditionele plastic sim, maar kan volledig digitaal worden geactiveerd, zodat je snel verbonden bent, waar je je ook bevindt.

Waarom voor een eSIM kiezen?

Ontdek alle voordelen van deze digitale simkaart

 • Profiteer van de dual-simfunctionaliteit, waarmee je twee actieve mobiele abonnementen tegelijk kunt gebruiken op één toestel.
 • Schakel eenvoudig tussen je professionele- en privénummer, zonder dat je twee telefoons hoeft te gebruiken.
 • Activeer eenvoudig een lokaal data-abonnement wanneer je buiten de EU reist.
 • Je hoeft niet langer te wachten tot je simkaart wordt geleverd.
 • Installeer je eSIM-profiel waar en wanneer je wilt, op elk compatibel toestel.
 • Je bent binnen de 48 uur verbonden dankzij een volledig digitale configuratie.
 • Geen grondstoffen nodig voor fysieke productie.
 • Geen verpakkingsafval omdat eSIM's digitaal zijn en dus geen volumineuze verpakking vereisen.
 • Geen footprint voor logistiek of verkoop.

Hoe activeer je jouw eSIM?

 1. Controleer of je toestel eSIM ondersteunt door het op te zoeken in de onderstaande lijst.

  Nu controleren

Is mijn toestel compatibel met eSIM?

Controleer of jouw toestel compatibel is met eSIM door het op te zoeken in de onderstaande lijst. We kunnen alleen de eSIM-compatibiliteit van toestellen verifiëren die worden verkocht door Proximus.

Bestel nu je eSIM

Klaar voor de eSIM-revolutie? Selecteer het mobiele abonnement van je keuze en volg de stappen om het te bestellen met een eSIM. Wil je er een nieuwe smartphone bij? Ontdek onze gloednieuwe smartphones die eSIM-compatibel zijn.

Vragen over eSIM?

Om je eSIM-profiel te activeren en te gebruiken, volg deze stappen:

Als je een eSIM online hebt besteld, ontvang je binnen 2 uur na je aanvraag een activeringsmail. Deze e-mail bevat je PIN, PUK en mobiel nummer. Zorg ervoor dat je verbonden bent met Wi-Fi en dat je je activeringsmail bij de hand hebt.

De snelste en eenvoudigste manier om je eSIM te activeren, is door de Proximus+ app te gebruiken of door in te loggen op je MyProximus webaccount op een secundair apparaat. Als je nieuw bent bij MyProximus, kun je je account in slechts een paar eenvoudige stappen aanmaken.

Als alternatief, als je een voucher met een QR-code hebt ontvangen in een van onze winkels, kun je je eSIM activeren door deze te scannen met het apparaat dat je wilt gebruiken. Binnen enkele seconden ben je verbonden met het Proximus-netwerk.

Vind de hele procedure hier

Je kunt eenvoudig een eSIM online bestellen bij een mobiel abonnement — selecteer gewoon de eSIM als het gewenste SIM-type. Je kan ook een van onze winkels bezoeken waar een van onze medewerkers je graag verder helpt. Voordat je de eSIM aanvraagt, controleer wel even of je mobiele telefoon compatibel is.

Ja, je kunt je fysieke simkaart omruilen voor een eSIM, maar het is nog niet mogelijk om dit online te doen. Je kunt langskomen in een van onze winkels om een omwisseling aan te vragen.

Op dit moment is het nog niet mogelijk om een Proximus eSIM te gebruiken met toestellen zoals Apple of Samsung smartwatches, maar we werken aan een oplossing om dit mogelijk te maken!

Controleer of je apparaat compatibel is

De eSim of embedded SIM is een SIM kaart die in de smartphone is ingebouwd en exact dezelfde functies biedt als de bekende fysieke SIM kaart. Met eSIM hoef je geen fysieke SIM kaart te plaatsen en kun je het snel activeren.

Embedded SIM (eSIM) technologie biedt aanzienlijke beveiligingsvoordelen ten opzichte van traditionele SIM-kaarten, dankzij de geïntegreerde aard ervan. Omdat eSIMs niet fysiek verwijderbaar zijn, kunnen criminelen ze niet eenvoudig verkrijgen of manipuleren. Hierdoor wordt het risico op SIM-swapping aanzienlijk verminderd. Met een eSIM blijven je persoonlijke gegevens veilig verbonden met je apparaat, wat zorgt voor een robuuste bescherming tegen ongeautoriseerde toegang en je gemoedsrust biedt.

Je eSIM wordt beschermd door dezelfde robuuste beveiligingsnormen voor je persoonlijke gegevens als traditionele SIM-kaarten. Beide technologieën maken gebruik van sterke encryptie- en authenticatieprotocollen waardoor je gevoelige informatie beschermd blijft. Net als fysieke simkaarten bieden de eSIM's je dezelfde mogelijkheid om je PIN-code in te stellen, te wijzigen of uit te schakelen zodat je controle hebt over veilige netwerktoegang. Bij Proximus hebben we aandacht voor jouw privacy en veiligheid. We implementeren we voortdurend geavanceerde cybersecuritymaatregelen om je persoonlijke gegevens te beschermen en ongeautoriseerde toegang te voorkomen, ongeacht welke SIM-technologie je kiest.

Heb je nog vragen?