Tot 1 GIGA per seconde bij het downloaden met fiber

Gepubliceerd op 31/03/2020 in Bits & Bytes

Tot 1 GIGA per seconde bij het downloaden met fiber

Goed nieuws! Alle internetsnelheden over fiber gaan omhoog. Al naargelang van je abonnement lopen ze op tot 1 GIGA per seconde (1 Gbps, wat staat voor 1 gigabit of 1000 Megabits per seconde).

Deze verhoging van de internetsnelheid voor alle fiberklanten speelt in op de groeiende behoeften van gezinnen en bedrijven.

1 GIGA per seconde: vandaag veruit het snelste internet in België

Hoe ziet een verbinding van 1 GIGA/sec eruit? Als je het geluk hebt aangesloten te zijn op glasvezel, dan kun je genieten van een veel snellere internetverbinding!

Waarom een huis op fiber aansluiten?

Vandaag is elk lid van het gezin geconnecteerd met ten minste één toestel (tv, smartphone, tablet, pc). Als iedereen tegelijk surft, video's downloadt en daarnaast ook nog tv-kijkt in hd/4K, kan de verbinding beginnen haperen of vertragen.

Gamers onder je dak? Hun grootste vijand is ongetwijfeld de latentie, het tijdsverschil tussen het moment waarop een opdracht wordt gegeven en het moment dat het resultaat ervan te zien is op het scherm. Met fiber en een snelheid tot 1 GIGA/seconde worden ze weer meester over het spel.

Fiber, het netwerk van de toekomst

Fiber is een geavanceerde technologie die gebruikmaakt van licht om signalen te transporteren, waardoor je tegen zeer hoge snelheid met beperkte latentie stabieler kunt surfen. Fiber is uitermate snel en kent geen kwaliteitsverlies, hoeveel personen of toestellen er ook tegelijk online zijn.

Netwerken van de toekomst

Katleen

Efficiënt zijn, da’s mijn dada. Verwacht je aan concrete tips, apps en diensten die het je gemakkelijk maken!

Andere artikels van Katleen

Categorieën