×
×
img

Kwaliteitsvol netwerk

Altijd dicht bij uw klanten, leveranciers en collega’s dankzij de kwaliteit van ons mobiele netwerk.
Elke dag blijven wij investeren in de ontwikkeling van ons netwerk om u de beste ervaring te bieden, vandaag én in de toekomst.

commsquare

  • Het onafhankelijke bureau Commsquare test regelmatig het netwerk van Proximus. Dat betekent dat er een wagen met verschillende ontvangers langs Belgische wegen rijdt om overal de kwaliteit te meten. Dit voertuig rijdt gemiddeld 8.100 km. Daarnaast werden er gedurende 40 dagen al wandelend metingen uitgevoerd (ook indoor), alsook 10 dagen metingen op de trein. In totaal worden 13.700 oproepen behandeld en 2.100 datatesten per operator uitgevoerd. Metingen die Commsquare in Q1 2016 heeft uitgevoerd (18/01/2016 – 25/02/2016).

    De snelheid wordt gemeten zoals de klant die ervaart. De metingen gebeuren met een 2G-, 3G- en 4G-toestel in "free mode", dat zich automatisch verbindt met het best beschikbare netwerk (2G, 3G of 4G). Deze snelheden kunnen lager liggen dan de metingen op het netwerk zelf, maar liggen dichter bij de reële klantenervaring.

    Elke gemeten situatie is een combinatie van toestel (2G, 3G of 4G toestel), type gebruik (bellen, downloaden, uploaden, surfen, video streamen, sms), en plaats (zowel drive-testen in steden en gemeenten verspreid over België en op autowegen als testen uitgevoerd door een voetganger op indoor locaties en in de trein). De resultaten worden door Commsquare weergegeven in een Mobile Customer Experience Dashboard met meer dan 100 situaties. In 87% van deze situaties scoort Proximus het best, versus 72% voor Mobistar en 50% voor Base. Er zijn ex aequos in verschillende situaties, daarom is de som van de percentages groter dan 100%.

Contact