epickot fiber

Internet Maxi Fiber aan studententarief

Ben je student? Geniet van de fibersnelheid op je kot!

Internet Maxi Fiber

  • Onbeperkt maandelijks volume (3 TB voor thuis en op de WI-FI Hotspots)
  • Max. downloadsnelheid: 350 Mbps
  • Max. uploadsnelheid: 30 Mbps

Promo

in plaats van € 54,99 € 35 /maand gedurende 1 jaar

Gratis installatie (€ 350)

Op vertoon van je studentenkaart

Vragen die je misschien nog hebt

Fiber is de technologie van de toekomst. De fiberkabels versturen data aan lichtsnelheid over grote afstanden en bieden dus heel wat voordelen, waaronder een supersnelle en veel stabielere internetverbinding dan met traditionele koperkabels.

Proximus moderniseert daarom zijn netwerk door deze koperkabels geleidelijk te vervangen door fiberkabels. En in tegenstelling tot de meeste andere operatoren die stoppen aan de straat, installeert Proximus fiber tot in het hart van jouw woning, om de best mogelijke prestaties te garanderen, nu en in de toekomst. Op lange termijn zal ons kopernetwerk volledig worden vervangen door deze nieuwe technologie.

Dankzij glasvezel beschik je over een supersnelle en stabiele internetverbinding, een ultralage latentie, een scherper beeld dan ooit op al je schermen en vooral: je bent klaar voor de toekomst:

  • Supersnel en stabiel internet: geen onderbrekingen of vertragingen bij het uploaden en downloaden, streamen en gamen, ongeacht het aantal personen of toestellen dat tegelijk is aangesloten.
  • Ultralage latentie: als je online gamet, telt elke milliseconde. Met fiber blijf je je tegenstanders een stap voor.
  • Het scherpste beeld op al je schermen: of het nu op je tv, tablet of smartphone is, met fiber ontgaat je geen enkel detail.
  • Klaar voor de toekomst: meer en meer toestellen in ons huis bedienen we via het internet. Fiber kan deze evolutie moeiteloos aan.

Ben je al Proximus-klant? Je huidige koperen kabel moet binnenkort sowieso vervangen worden door glasvezel om te voldoen aan de steeds toenemende behoefte aan connectiviteit en om je de beste prestaties te garanderen, nu en in de toekomst.

Mbps is een maat voor de hoeveelheid data die in één seconde wordt overgedragen en wordt wereldwijd gebruikt om internetsnelheden te kwantificeren. Mbps staat voor megabit per seconde. Gbps staat voor gigabit (of GIGA) per seconde. Eén gigabit (of 1 GIGA) is 1000 megabit ... heel snel dus!

Wanneer Proximus een snelheid aangeeft, is dat vrijwel altijd de downloadsnelheid. Wanneer voor een Fiber Internet-product 1 GIGA wordt aangegeven, betekent dit dat de verbinding tot 1 gigabit data per seconde kan downloaden. Een voorbeeld: met een verbinding van 1 gigabit per seconde download je een film met een volume van 1,5 gigabit in slechts 12 seconden, terwijl je bij een traditionele snelheid (70 Mbps) bijna 3 minuten nodig hebt.

Fiber biedt je niet enkel de snelste en stabielste internetverbinding op de markt, het is ook de meest ecologische oplossing. Gegevens versturen via fiber verbruikt immers heel weinig energie. Tot wel 12 keer minder dan via je huidige koperkabel! Overschakelen op fiber is dus een goede zaak voor het milieu en het klimaat. Door onze huidige koperkabels uit te faseren, recyclen we momenteel 500 ton koper per jaar door het een tweede leven te geven.

Fiber bestaat uit glas dat uit siliciumdioxide gemaakt wordt. Dat is het meest voorkomende element op aarde, na zuurstof. Het zit in zand, klei, rotsen en zelfs water. De ontginning ervan brengt geen schade toe aan het milieu.

Vergeleken met koper, heeft de productie van fiber ook geen grote ecologische voetafdruk. Volgens de industrie komt er bij de ontginning en productie van 2 kg koperdraad (die voor je huidige verbinding wordt gebruikt) zo’n 1.000 kg CO2 vrij, terwijl dit voor fiber maar 0,06 kg is.

Op de gekozen datum komt een technieker van Proximus  langs om jouw huidige koperkabel te vervangen door een glasvezelkabel. De installatie duurt tussen 2 en 4 uur, maar de verbinding wordt slechts enkele minuten verbroken zodat je je activiteiten kan voortzetten. Hij gaat pas weg als alles vlot werkt.

Alles over installatie

Meer nodig?

Ken jij de Epic mobiele abonnementen ?

Tot 40 GB voor muziek, video en sociale media apps

Vanaf in plaats van € 19,99 € 9,99 /maand

Wil je ook tv op je kot?

En nog wat extra mobiele data?

Vanaf in plaats van € 64,99 49/maand

Internet Maxi Fiber: promo geldig van 31/01/2020 t.e.m. 31/01/2022 voor adressen die in aanmerking komen voor fiber en op vertoon/verzending van een geldige studentenkaart voor het academiejaar 2021-2022. Aanbod geldig zolang de voorwaarden vervuld zijn en de internetaansluiting op naam van de student staat. De totale waarde van de promo is € 239,88 per jaar (€ 9,99/maand gedurende 1 jaar). Aanbod van 12 maanden, jaarlijks hernieuwbaar, gedurende 3 jaar, aan dezelfde voorwaarden. Gratis installatie (waarde: € 59). Aanbod niet verenigbaar met andere acties en promoties. Proximus behoudt zich het recht voor deze actie te verlengen of vervroegd te beëindigen.

Volume vast internet: alleen voor persoonlijk gebruik in overeenstemming met de algemene voorwaarden van Proximus. Als de klant zijn 150 GB internetvolume uit het aanbod opgebruikt heeft, wordt zijn internetsnelheid beperkt tot de eerste dag van de volgende maand, tenzij de klant tegen betaling Extra Volume activeert via MyProximus. Meer info op www.proximus.be/internetpolicy.

Onbeperkt volume vast internet: vanaf 3 TB wordt de snelheid beperkt tot de eerste dag van de volgende maand, tenzij de klant gratis Extra Volume (300 GB) activeert via MyProximus. Meer info op www.proximus.be/internetpolicy.

Snelheid van vast internet: de aangekondigde maximumsnelheid is een theoretische waarde. Ze wordt in de praktijk niet door alle klanten gehaald. De downloadsnelheid bij u thuis hangt vooral af van de afstand tussen het aansluitpunt en de centrale, de beschikbaarheid van VDSL, uw computerinstallatie en de binnenbekabeling. Deze factoren moeten optimaal zijn om met de maximale snelheid te kunnen surfen. Als u wifi gebruikt, kan uw surfsnelheid ook lager zijn. De surfsnelheid bij u thuis kunt u controleren op www.proximus.be/internetspeed.

Meer info?

Waar is fiber al beschikbaar?

Fiber wordt momenteel ingezet in verschillende grote steden in België, namelijk Aalst, Anderlecht, Antwerpen-Diamant, Antwerpen-Oost, Antwerpen-West, Brugge, Brussel-Anspach, Chapelle-lez-Herlaimont, Charleroi, Deurne, Elsene, Etterbeek, Evere, Gent, Harelbeke, Hasselt, Knokke-Heist, Kortrijk, Kraainem, La Louvière, Leuven, Luik, Machelen, Mechelen, Molenbeek-Koekelberg, Mons, Namen, Oostende, Roeselare, Schaarbeek, Sint- Gillis, Sint Niklaas, Strombeek-Bever, Seraing, Ukkel, Vilvoorde, Waregem en Zinnik.

Het doel is om een supersnel en stabiel netwerk te bieden dat in staat is om het dataverkeer dat de komende jaren zal blijven groeien, gemakkelijk te absorberen. Andere steden zullen volgen. Fiber wordt ook ingezet in industriegebieden of industriële gebouwen, evenals in alle nieuwe ontwikkelingen.

Komt er fiber naar mijn stad?

Hulp nodig?

Vragen over ons aanbod?

Een expert staat voor u klaar