Internet kot fiber

Internet Maxi Fiber aan studententarief

Ultrasnel internet op je kot

Of het nu gaat om online cursussen of het kijken van je favoriete tv-series, Internet kot zorgt voor een naadloze verbinding, dag en nacht, op al je toestellen.

Internet Maxi Fiber

 • Onbeperkt maandelijks volume (3 TB voor thuis en op de WI-FI Hotspots)
 • Max. downloadsnelheid: 500 Mbps
 • Max. uploadsnelheid: 100 Mbps

in plaats van€ 62,99 € 34 /maand gedurende 1 jaar
+
Gratis installatie (ter waarde van: € 350)

Ik wil dit aanbod

Om te bestellen, moet je student zijn

Waarom kiezen voor een Internet kot abonnement bij Proximus?

Ultra-stabiele verbinding

Surf, studeer en stream zonder stress! Ons betrouwbare netwerk garandeert je een stabiele en ononderbroken verbinding.

Supersnel Internet

Zeg vaarwel tegen haperende video's en trage downloads. Dankzij ons ultra-snelle Fiber netwerk zullen zowel jouw studies als jouw internetverbinding op topsnelheid verlopen.

Totale vrijheid

Geen verplichtingen, geen afleidingen! Met onze vrijblijvende abonnementen heb je de vrijheid en flexibiliteit om in je eigen tempo te studeren.

Meer nodig?

Mobiele abonnementen zonder verbintenis

Mobilus & Flex abonnementen voor iedereen

Wil je ook tv op je kot?

En misschien een mobiel abonnement?

Vragen over Internet voor studenten

Fiber of glasvezel is een toekomstbestendige technologie: het verzendt gegevens over grote afstanden met de snelheid van het licht. Fiber biedt tal van voordelen, waaronder een ultrasnelle en veel stabielere internetverbinding en een ultralage latency.

Proximus moderniseert zijn netwerk (samen met andere partners zoals Fiberklaar en Unifiber) en vervangt geleidelijk zijn huidige koperkabels door fiberkabels. En in tegenstelling tot de meeste andere operatoren installeert Proximus fiber tot in de huizen van zijn klanten om de best mogelijke prestaties te garanderen, vandaag en morgen. Uiteindelijk zal het kopernetwerk van Proximus volledig vervangen worden door deze nieuwe technologie.

De meeste nieuwe woonwijken en appartementsgebouwen worden onmiddellijk op ons fibernetwerk aangesloten, in overleg met de bouwsector.

Ontdek wat fiber is in een video.

Heb je geen internet meer? We geven je enkele tips waarmee je de meeste problemen kan oplossen.

Als huurder volstaat het je aanvraag te doen bij Proximus. De eigenaar kan zich niet verzetten tegen de keuze van een operator, noch tegen de installatie van fiber op verzoek van de huurder. Toch raden we je aan de verhuurder op de hoogte te brengen.

In een gebouw in mede-eigendom zullen alle eigenaren normaal gezien al in kennis zijn gesteld van de komst van fiber in het gebouw via de algemene vergadering of door de syndicus/beheerder van het gebouw.

Alles over de installatie.

Alle studenten die zich abonneren op onze Internet kot abonnementen kunnen gebruik maken van deze exclusieve promotie, je hoeft alleen maar een geldige studentenkaart of een geldig studenten e-mailadres te hebben.

Als je al klant bent bij Proximus en profiteert van de studentenpromotie, zullen we je vanaf eind juni per e-mail contacteren om je de mogelijkheid te bieden om je promotie te verlengen. Als je op dat moment nog steeds student bent, kun je deze tot 3 keer gratis vernieuwen. Zorg er gewoon voor dat je het vernieuwt vóór 30 september van dit jaar om ervan te profiteren.

Je hebt al een internetabonnement bij Proximus, maar je wilt het in je studentenkot? Dat kan niet online met je studentenadres, maar geen nood, je kan dit webformulier invullen of met je studentenkaart naar een Proximus-winkel gaan. Je kunt ons ook contacteren via chat of telefoon. Bekijk onze contactpagina.

Heb je problemen met je wi-fi verbinding? Is je dekking niet optimaal of is je verbinding traag? Geen paniek, wij zijn er om je te helpen! Volg deze 8 eenvoudige tips om de kwaliteit van je netwerk te verbeteren en optimaal te profiteren van je wi-fi in je studentenhuis.

 1. Plaats je router in het midden van de kamer.
 2. Update je firmware.
 3. Gebruik sterke wachtwoorden om hackpogingen te voorkomen.
 4. Vermijd interferentie van andere apparaten.
 5. Kies het juiste kanaal om je wi-fi signaal uit te zenden.
 6. Gebruik een wi-fi booster als je een grote flat hebt of in een gedeeld huis woont.
 7. Houd je router stofvrij.
 8. Schakel je ongebruikte apparaten uit.

Vind gedetailleerde tips om de wi-fi in je kot te verbeteren.

Als je een student bent die wil overstappen naar Proximus en wilt genieten van onze snelle en betrouwbare Internet kot-abonnementen, regelen wij het hele overdrachtsproces voor jou, zodat je je nergens zorgen over hoeft te maken!

Alle internet- en/of tv-aanbieders zijn verplicht om je voor elke adres een Easy Switch -identificatie en klantnummer te verstrekken op je factuur of in je persoonlijke ruimte (MyOrange, MyVoo, MyTelenet, etc.).

 1. Het enige wat je hoeft te doen, is deze Easy Switch-identificatie en je klantnummer doorgeven bij het plaatsen van je bestelling online.
 2. Zodra alles is geregeld, plannen we de installatiedatum voor je nieuwe Proximus-abonnement. Ons technische team komt bij je langs om ervoor te zorgen dat alles soepel werkt en begeleidt je bij het instellen van het netwerk.
 3. Vervolgens regelen wij de annulering van je producten bij je huidige aanbieder. We zorgen voor de contractbeëindiging, de overdracht van de lijn en alle administratieve procedures. Daar hoef je je geen zorgen over te maken!

Zodra je abonnement is geactiveerd, kun je genieten van je ultrasnelle en betrouwbare internetverbinding in je kot, of het nu gaat om studeren, onderzoek doen of online entertainment.

Alle veelgestelde vragen

Internet Maxi Fiber: promo geldig t.e.m. 31/01/2026 voor studenten die in aanmerking komen voor fiber (bij validatie van uw studenten e-mail of op vertoon/opsturen van uw studentenkaart met een geldig kaartnummer voor het huidige academiejaar). Aanbod geldig zolang de voorwaarden vervuld zijn en de internetaansluiting op naam van de student staat. De totale waarde van de promo is € 347,88 per jaar (€ 28,99/maand gedurende 12 maanden). Aanbod van 12 maanden, jaarlijks hernieuwbaar, gedurende 3 jaar, aan dezelfde voorwaarden (student wordt jaarlijks gecontacteerd). Gratis installatie (€ 350). Aanbod niet verenigbaar met andere acties en promoties. Proximus behoudt zich het recht voor deze actie te verlengen of vervroegd te beëindigen.

De Algemene Voorwaarden en Prijslijst & tarieven zijn van toepassing.

Volume vast internet: alleen voor persoonlijk gebruik in overeenstemming met de algemene voorwaarden van Proximus. Als de klant zijn 150 GB internetvolume uit het aanbod opgebruikt heeft, wordt zijn internetsnelheid beperkt tot de eerste dag van de volgende maand, tenzij de klant tegen betaling Extra Volume activeert via MyProximus. Meer info op www.proximus.be/internetpolicy(PDF, 175 Kb)Nieuw venster.

Onbeperkt volume vast internet: vanaf 3 TB wordt de snelheid beperkt tot de eerste dag van de volgende maand, tenzij de klant gratis Extra Volume (300 GB) activeert via MyProximus. Meer info op www.proximus.be/internetpolicy(PDF, 175 Kb)Nieuw venster.

Snelheid van vast internet: de aangekondigde maximumsnelheid is een theoretische waarde. Ze wordt in de praktijk niet door alle klanten gehaald. De downloadsnelheid bij je thuis hangt vooral af van de afstand tussen het aansluitpunt en de centrale, de beschikbaarheid van VDSL, jouw computerinstallatie en de binnenbekabeling. Deze factoren moeten optimaal zijn om met de maximale snelheid te kunnen surfen. Als je wifi gebruikt, kan jouw surfsnelheid ook lager zijn. De surfsnelheid bij je thuis kan je controleren op proximus.be/internetspeed.

Meer info?

Waar is fiber al beschikbaar?

Glasvezel is al beschikbaar in verschillende grote steden in België en op andere plaatsen is de uitrol bezig. Het wordt ook aangelegd in bedrijvenparken of industriële gebouwen, evenals in de meeste nieuwbouwwijken en nieuwe appartementsgebouwen.

Dankzij onze partnerships met Fiberklaar in Vlaanderen en Unifiber in Wallonië zal de uitrol van glasvezel de komende maanden en jaren nog verder versnellen om je het beste netwerk op de markt aan te bieden. Het doel is te zorgen voor een supersnel en stabiel netwerk dat in staat is het dataverkeer – dat de komende jaren zal blijven groeien – probleemloos op te vangen.

Controleer of jouw woonplaats al fiber heeft

Hulp nodig?

Vragen over ons aanbod?

Een expert staat voor u klaar